Atletico Madrid – AC Milan: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 23.
2021. november 24. szerda, 21:00 Estadio Metropolitano
Atletico Madrid
vs
Milan

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Utolsó esély, utolsó szalmaszál Stefano Pioli csapatának a Wanda Metropolitanoban holnap este rendezendő Atletico Madrid – AC Milan meccs. A Serie A második helyezettjének menetelése a BL-ben inkább egyhelyben állásnak mondható, a piros-feketék összesen egy pontot gyűjtöttek. Az Atleti és a Liverpool elleni vereség miatt nem lehet megszidni őket, viszont az FC Porto ellen gyűjtött egy pont két mérkőzésen már sokkal neccesebb. És ezzel nem degradálom én a portugálokat, dehogy. De azért lássuk be, erősebb bajnokságban szerepel a rossoneri, erősebb kerete van, tapasztaltabb edzője… És mégis…

Jelenleg a hibátlan Pool mögött a luzitánok állnak a második helyen. Az Atleti lemaradása egy pont, és ha bejön a papírforma – miszerint Jotáék nyernek hazai pályán -, akkor a matracosok előzhetnek. Így Diego Simeone számára is elképesztően fontos, hogy legyűrjék a Milant.

Nem jó előjel, hogy Ibrahimovicék épp a hétvégén vesztették el veretlenségüket, a Fiorentina otthonában egy nagyon izgalmas mérkőzésen 4-3-as eredményt értek el.

Nem kérdés, hogy az eddig látottak alapján a spanyoloknak van nagyobb esélye a győzelem – és az ezzel együtt járó három pont – megszerzéséhez. De Stefano Pioli és az AC Milan nagy küzdő, így nem írnánk le őket.

Kezdjünk bele!

Mi történt korábban?

Nézzük meg a hétvégi bajnokit, az előző BL-kört, a sérülteket, úgy egyáltalán azt, hogy mi a helyzet a csapatok háza táján!

Liverpool – Atletico Madrid: 2-0

G.: Jota, Mané

Megint nem tudott ez a két csapat egy sima, nyugodt kis meccset játszani, megint forrtak az indulatok, és a matracosok ismét tíz emberrel fejezték be a találkozót. Nem jött jól a vereség Griezmannéknak, hiszen a Porto egy pontot elcsent Milánóból, így lépéselőnyben vannak a colchonerokkal szemben. Egyébként a tippünk nem jött be, az Atletico ugyanis nem tudott gólt rúgni. Vagyis tudott, csak épp szabálytalant. No meg a kiállítás sem érintette a legjobban a tippünket, félidőben erről a meccsről már nagyjából le is mondhattunk. Van ez így néha, fel a fejjel!

A kezdők:

Liverpool:

Alisson – Alexander-Arnold, van Dijk, Matip, Tsimikas – Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Henderson – Szalah, Jota, Mané

Atletico Madrid:

Oblak – Felipe, Giménez, Hermoso – Trippier, Correa, De Paul, Koke, Carrasco – Suárez, Joao Félix

Az odavágón is nagyon hamar szerzett vezetést Jürgen Klopp hibátlan együttese, és most sem kellett sokat várni az első gólra. Szerzője Diogo Jota volt, a 13. percben Trent Alexander-Arnold középre ívelt labdájába tette bele a fejét, Jan Oblak tehetetlen volt, a fejes közvetlen közelről érkezett. Ha valakit hibáztatni kell, akkor azok a belső védők, akik sem tisztázni nem tudtak, se nem fogták szorosan a Pool portugál csatárát.

Alexander-Arnold nem sokkal később kiosztott még egy gólpasszt, a címzett ezúttal nem Jota, hanem Sadio Mané volt. A 21. percben a szélső védő gyengécske lövést eresztett meg, ám a szenegáli pont jókor volt jó helyen, a lövésbe belebelsőzött, 2-0.

Nem volt könnyű helyzetben az Atleti, Felipe pedig tett róla, hogy a félidő lefújása előtt a helyzet még rosszabb legyen. A 36. percben a középpálya közepén Mané sarkát taposta meg, amiért egyből villant a piros. Griezmann karate-rúgása után most Felipe talpalása miatt fogyatkozott meg a spanyol gárda.

Innentől a Pool számára sétagalopp volt a mérkőzés. Mohamed Szalah még az első félidő végén megtornáztatta Oblakot, majd a felek az öltözőbe vonultak.

A második félidőben szabályos gól már nem esett, viszont lesgólból akadt kettő is. Először Diogo Jota találatát érvénytelenítették, nagy lesen volt a portugál az átadás pillanatában, majd Luis Suárez megpattanó lövése akadt be, de ezt a szitut is les előzte meg.

A Pool az idegenbeli 3-2 után most könnyebben nyert, az Atletico bánhatja, hogy játékosai ekkora felelőtlenségeket követtek el. Lehet, hogy az Anfielden nem tudtak volna nyerni 11 emberrel sem, de a Wandában 2-2-nél rúgta nyakon Griezmann Firminot. Azon a meccsen bármi lehetett volna…

Előző meccs eredménye
2021.09.28.Bajnokok Ligája
milan
1:2
atletico madrid
Bajnokok Ligája
2014.03.11.Bajnokok Ligája
atletico madrid
4:1
milan
Bajnokok Ligája
2014.02.19.Bajnokok Ligája
milan
0:1
atletico madrid
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

AC Milan – FC Porto: 1-1

G.: Mbemba (ög) ill. Diaz

Nagyon jó odds volt a hazai győzelemre, de a bukik érezték, hogy itt bizony a Milan nem fog tudni nyerni. Voltak sérültjeik, igen, de ettől függetlenül ezt a mérkőzést hozni kellett volna. Saját érdekükben is, no meg a miénk miatt is, ugyanis a hazai győzelemre fogadtunk. Végül csak egy nyamvadt iksz lett, ami se a Milannak nem jó, se nekünk. A Portonak viszont nem rossz eredmény…

A kezdők:

AC Milan:

Tatarusanu – Calabria, Tomori, Romagnoli, Hernández – Tonali, Bennacer – Saelemaekers, Brahim, R. Leao – Giroud

FC Porto:

Diogo Costa – Joao Mario, Pepe, Mbemba, Sanusi – Otávio, Grujic, Sergio Oliveira, Diaz – Evanilson, Taremi

Az előző körben a két csapat mérkőzését ugyebár a Porto nyerte, akkor a milánóiak borzalmasan kezdtek, úgy is folytatták a találkozót, miközben a hazaiak elképesztően nagy akarással játszottak. Kiemelkedett Luis Diaz, aki a győztes gólt szerezte végül, és a szélső most is betalált. Ismét gyengén kezdtek a milánóiak, az ötödik percben Bennacert nagyon könnyen választotta el saját térfelén a labdától Grujic, aki aztán Luis Diazt játszotta meg. A szélső rendkívül higgadtan gurított a bal alsóba, a becsúszó védők sem tudták megakadályozni a gólt. Egyébként azt pletykálják, hogy Diaz lesz a Newcastle United első komolyabb igazolása. Persze a Porto nem szeretné eladni, de a szerződésében foglalt kivásárlási árat sem sajnálják érte a szarkák új tulajdonosai…

A 17. percben újabb gólszerzési lehetőség adódott a vendégek előtt, ezúttal Sergio Oliveira beadását Marko Grujic fejelte kapura. Ciprian Tatarusanu még bele tudott érni a labdába, így végül az esetből szöglet lett.

A 33. percben mutatott azért valamit a Milan is, egy labdaszerzés után Theo Hernández passzát Olivier Giroud 20 méterről tekerte kapura. A repülő Diogo Costa mentett szögletre.

A második félidőben, azon belül is az 55. percben ismét veszélyeztettek a vendégek, Pepe középre fejelt labdájába Evanilson is fejjel ért bele, a játékszer a felsőléc érintésével került az alapvonalon túlra, ezt most megúszta a Milan.

Hat perccel később Stefano Pioli együttese egy öngóllal egyenlített, a szünetben pályára küldött Pierre Kalulu középre adott labdájába Chancel Mbemba tette bele a lábát, amely így a kapuba került, 1-1.

Ez még a Milannak kevés volt, menni kellett tovább a győzelemért. Viszont az már nem jött össze, hiába küldte aztán a pályára Pioli Zlatan Ibrahimovicot, Rade Krunicot, Franck Kessiét és Daniele Maldinit is.

A helyzet rossz, már-már reménytelen milánói szemszögből…

Összefoglalás

Ahogy említettem utolsó esély ez az olaszok számára, győzelem nélkül elvesztek. A hétvégi kupakudarc biztosan nem jött jól, de talán jó ébresztő volt a csapat számára. A várható kezdő tekintetében el kell mondani, hogy Fikayo Tomori, Mike Maignan, Davide Calabria, Samu Castillejo, Tiemoué Bakayoko és Ante Rebic nem bevethető.

A csatárposzton most is Olivier Giroud és Zlatan Ibrahimovic fog harcolni. Pioli szereti felváltva használni a két támadót, talán most Zlatannal többre mennének, ő két gólt rúgott a Fiorentina ellen hétvégén. Más kérdés, hogy negyvenévesen hogy bírná ezt a terhelést…

Az Atleticonál visszatér Antoine Griezmann eltiltása után, viszont Felipe, Joao Félix, Kieran Trippier nem lesznek pályán. Előbbi ugyebár eltiltott, a másik kettő pedig sérüléssel küzd.

Nagy meglepetésre a kezdőt illetően nem számítunk, a legtöbb oldal egy 4-2-3-1-es formációt pletykál, ahol Thomas Lemar az irányító. Mi megnéznénk eredeti helyén végre Rodrigo De Pault…

Nem a mi dolgunk a kezdőt összeállítani, így inkább menjünk tovább. Az előző meccsükön sokkal jobban játszott a Milan, csak aztán Franck Kessié ostoba módon kiállíttatta magát. Ha ugyanilyen játékot tudnak nyújtani az olaszok, akkor meglehet a három pont.

A Milan szeret kiszúrni velem mostanság, így félek bármilyen tippet mondani. De hát ezért vagytok itt, meg én is ezért vagyok itt.

Véleményem szerint a Milan felveszi majd a versenyt, viszont ez eredménnyel nem fog társulni. Hazai győzelmet várok, valamint azt, hogy nem lesz két és fél gólnál több a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső