Ferencváros – FC Prishtina: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 július 02.
2021. július 06. kedd, 18:00 Ferencváros Stadion
Ferencváros
vs
Prishtina

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Hát, akkor… Vágjunk is bele! Dacára, hogy tart még az Európa-bajnokság, a Bajnokok Ligája is szépen, csendben elindult. Először az előselejtezőkkel, most pedig következik az első forduló, ahol már a Ferencvárosnak, a magyar bajnoknak is be kell csatlakozni. Idén sem lesz könnyű dolguk, sőt, talán még nehezebb is lesz, hiszen egy kissé átalakult a Bajnokok Ligája lebonyolítása. Négy fordulón át kell magát verekedni Peter Stöger együttesének ahhoz, hogy csoportkörösnek mondhassa magát, azonban, ha eljutnak legalább a harmadik fordulóig, akkor már Ekl-résztvevőnek mondhatják magukat.

A cél természetesen nem ez, hanem a Bajnokok Ligája, de legalább az Európa-liga, az újonnan indult sorozat bizonyára csalódást jelentene.

Az első körben az előselejtezőben sikeres koszovói együttest, az FC Prishtinát kapták Boliék, és mondanunk sem kell, a győzelem kötelező. Az első mérkőzést majd a Groupama Arénában játsszák le, itt kell megalapozni a továbbjutást már.

Indítsuk a BL-szezont stílszerűen, egy magyar mérkőzéssel, következzen a Ferencváros – FC Prishtina beharangozója!

A csapatokról bővebben

A Fradit természetesen mindenki ismeri itthon, de náluk is voltak fontos változások az elmúlt hónapban, így körül fogunk nézni a csapat háza táján, és nem hagyjuk ki a Prishtinát sem!

Ferencváros

Tegnap egy kicsit bővebben foglalkoztunk a Fradival, álljon hát most itt még egyszer, hogy jelenleg hogy állnak a felkészüléssel a zöld-fehérek. Volt esemény, van miről beszélni, ugyanis Szerhij Rebrov, a sikerkovács – aki háromszor is bajnoki címre vezette a Fradit, illetve eljuttatta őket egyszer a Bajnokok Ligája, egyszer pedig az Európa-liga csoportkörébe – távozott. Viharos, érdekes és egyáltalán nem hétköznapi távozás volt ez, és házon belül már a szezon közben tudták, hogy el fognak válni az útjaik, de a nagyközönséget ez eléggé sokként érte.

Gyorsan megtalálták az utódját – hiszen ők már tudták, hogy szükség lesz új vezetőedzőre -, Peter Stögerre esett a választás, aki már régebben is állt a kívánságlista tetején. A mester az Austria Wientől érkezett, emiatt a szurkolók körében nem aratott osztatlan sikert (lila-fehér klub az Austria), azonban, ha a BL-ben – meg a bajnokságban – jól szerepelnek, akkor hamar elfelejtődik ez a tény.

A Fradi kerete még egyáltalán nem végleges, jelenleg egy új érkezőről lehet beszámolni, ő a már a Groupamában készülő Sammy Mmaee öccse, a csatárként bevethető Ryan Mmaee. Ő korábban Cipruson, az AEL Limassolban játszott, 30 bajnoki mérkőzésen 14 gólig jutott.

Távozókból több van: Lovrencsics Gergő és Michal Skvarka szerződése lejárt, Isael Katarban találta meg a számításait, Marcel Heister pedig átigazolt a MOL Fehérvár FC-hez. Így állunk most, de nem sokáig… Hamarosan erősítések érkezhetnek, amik Peter Stöger szája íze szerint történik majd.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

FC Prishtina

A koszovói futball nem igazán van az ember szeme előtt, igazából jobban el van dugva, mint mondjuk a fehérorosz, amely elég fajsúlyos volt tavaly a blogon. Így igazán körül kellett néznünk, hogy kinyerjünk valami információt a csapatról.

A tavalyi bajnokságot az FC Prishtina 78 ponttal nyerte a 76 pontos címvédő Drita előtt, ezzel a tizenegyedik bajnoki címüket hódították el. Az együttes már két mérkőzést lejátszott a Bajnokok Ligája előselejtezőjében, előbb a san marinói Folgore együttesét verték 2-0-ra, majd az Inter Escaldes következett a döntőben. Az andorrai együttes nem tudta megszorongatni ellenfelét, itt is 2-0 lett a végeredmény a koszovóiak számára.

A két találkozó hőse az az Endrik Krasniqi, aki a két meccsen összesen három gólt szerzett.

A csapat magját hazai játékosok alkotják, elvétve találkozhatunk külföldi légióssal. Van három albán fiú (Getnian Muca, Egland Haxho, Sabien Lilaj) és három afrikai játékossal lesz teljes a keret (Otto John, Gauthier Mankenda, Samuel Mone Andoh).

Három játékost szereztek meg a Transfermarkt adatbázisa alapján: A Hajduk Split tartalékjai között szereplő Bleart Tolajt, a veteránkorba lépő Xhevdet Shabanit, valamint Mendurim Hotit.

Összefoglalás

Anélkül, hogy nagy mellénnyel mennénk neki a mérkőzésnek ki kell jelenteni: Az FC Prishtina minőségben messze elmarad a Fraditól, így a győzelem igenis kötelező.

Ugyan alakulóban van a Ferencváros, de a németországi edzőtáborban biztató jeleket láthattunk, hiszen mind a három edzőmeccsüket megnyerték, majd hazatérve lejátszották a Bajnokok Ligája mérkőzés főpróbáját is. A Dunaszerdahely utazott Magyarországra, Budapestre, és játszottak egy jó hangulatú felkészülési mérkőzést a Fradival, ezt a hazaiak Myrto Uzuni góljával 1-0-ra nyerték.

Az – ennyi információ alapján – biztosnak tűnik, hogy Endrit Krasniqi a legveszélyesebb játékosa a Prishtinának, őt semlegesíteni, valamint John Otto is okozhat problémákat.

A Fradinál Zubkov nem vehet részt majd a mérkőzésen, ő még az ukrán válogatottal van, de ha nem lenne sem léphetne pályára, még a nyitómeccsen megsérült.

Egyelőre a fogadóirodák még nem tették le a voksukat egyik csapat mellett sem, nem találtunk oddsokat a mérkőzéssel kapcsolatban, de az ugye mindig hiba, ha odds alapján fogadunk.

Most pedig az lenne hiba, ha esélyt adnánk az FC Prishtinának. Biztos szimpatikus csapat (vagy nem), de az eredményeiket látva, a körülményeiket látva ezt a meccset gólokkal kell hozni. Tippünk a hazai győzelem, akár hendikeppel is – sőt, úgy fogja majd megérni előreláthatólag -, akár a 2,5 vagy 3,5 gól fölötti eredményt is megtippelhetjük, mert a Fradinak szüksége lesz arra, hogy a visszavágót nyugodtan várhassák.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső