Az Euro 24 Csapatai: Georgia

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 14.

Végére értünk ennek a vállalásnak, pár nap alatt az összes szereplőről szót ejtettünk, aki bejutott a legjobb 24 csapat közé. Grúzia, pontosabban Georgia maradt hátra egyedül. A korábbi kiváló jobbhátvéd, Willy Sagnol irányítja a kiscsapatot, amely azért érkezett, hogy meglepetést okozzon. Korábban még sosem szerepeltek ilyen nívós eseményen felnőttszinten, természetesen szeretnék magukat megmutatni. A realitás az, hogy a csoport utolsó helyén végeznek majd. A gyakorlat meg azt mondatja velünk, hogy mondjuk csoportharmadikként nekik is összejöhet a bravúr. Mert miért ne? Rólunk ki hitte volna 2016-ban, hogy csoportelsők leszünk?

Az út az EB-ig

Nem kicsit számít kakukktojásnak a georgiai csapat. Saját csoportjukban csak a negyedik helyen végeztek, a pótselejtezőt a Nemzetek Ligája miatt nyerték el. Ciprussal, Norvégiával, Skóciával és Spanyolországgal voltak egy ötösben, a 8 lejátszott meccsükből kettőt nyertek meg, kétszer ikszeltek és négyszer kaptak ki. Szóval nem voltak túl acélosak.

A Nemzetek Ligájában annál inkább, a C divízióban 16 ponttal nyertek, Bulgáriát, Észak-Macedóniát és Gibraltárt előzték meg magabiztosan.

Márciusban játszották a pótselejtezőket, Georgiának pedig két ellenfelet is le kellett gyűrnie. Első körben Luxemburgot sikerült megverni, ami elég necces volt, egy igazán felejthetetlen jelenetet is eredményezett. A döntőben pedig hazai pályán Görögországot fogadhatták. Hiába voltak esélyesek Athanasiadisék, tizenegyespárbaj során Georgia tudott nyerni.

A keret tagjai

Senki ne piruljon el, ha esetleg nem ismeri a georgiai válogatott jelentős részét. Nyilván vannak, akik Európában, a legerősebb bajnokságokban már megvetették a lábukat, de a többség azért számunkra is ismeretlen. Lasha Dvali volt a Fradi játékosa, Budu Zivzivadze a Vidié meg az Újpesté, Giorgi Mamardashvili a Valenciát erősíti, Khvicha Kvaratskhelia a Napolit, Georges Mikautadze meg a Metz – Ajax kettősé. Bizonyára vannak olyan játékosok, akik úgy érzik, volt esélyük a válogatott meghívóra, de mi külön nem tudnánk most egyet sem kiemelni.

A teljes keret:

Kapusok: Giorgi Loria, Luka Gugeshashvili, Giorgi Mamardashvili

Védők: Otar Kakabadze, Lasha Dvali, Guram Kashia, Solomon Kverkvelia, Giorgi Gocholeishvili, Luka Lochoshvili, Giorgi Gvelesiani, Jemal Tabidze

Középpályások: Giorgi Kochorashvili, Zuriko Davitashvili, Giorgi Chakvetadze, Nika Kvekveskiri, Otar Kiteishvili, Sandro Altunashvili, Levan Shengelia, Anzor Mekvabishvili, Giorgi Tsitaishvili, Saba Lobjanidze, Gabriel Sigua

Támadók: Khvicha Kvaratskhelia, Budu Zivzivadze, Giorgi Kvilitaia, Georges Mikautadze

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

A francia válogatottból és főként a Bayern Münchenből lehet ismerős az idősebbeknek Willy Sagnol. Mint játékos. Visszavonulása után a francia válogatottnál kezdett dolgozni, volt technikai igazgató, az U20-as csapat megbízott edzője, valamint az U21-es szövetségi kapitánya. Két éven keresztül a Girondins Bordeaux vezetőedzőjeként láttuk, majd a Bayern Münchenhez csatlakozott, mint asszisztens. A georgiai válogatottat 2021-ben, komolyabb tapasztalat nélkül vette át, de a történelmi sikert ő hozta el a válogatott számára, így kevés olyan ember van, aki szerint nem volt jó ötlet a francia kinevezése.

A kulcsjátékos

Tavaly 33 év után lett bajnok a Napoli együttese. Az olasz gárda akkori kulcsembere Khvicha Kvaratskhelia volt, akit még 80 millió euróért sem akartak elengedni. A balszélső idén nem futott annyira erős szezont, de a válogatottnak még mindig ő a legjobb játékosa. A legnagyobb tapasztalattal és a legnagyobb tudással bíró.

A felfedezett

Kicsit félve választom Georges Mikautadzét. De kétségkívül benne van hatalmas potenciál. Anno a Metznél nagy szezont futott tavaly, ennek köszönhetően igazolta le őt az Ajax, ahol azonban már egy visszafogottabb verziójával találkozhattunk. A hollandok fél évre visszaküldték a Metzhez, ahol szintén csak szenvedett, csapata pedig ki is esett az élvonalból. Szóval rájár a rúd mostanában, azonban ez nem vesz el a tényből, hogy egy nagyon gólérzékeny játékos. Ha megtalálja a góllövőcipőjét, jaj az ellenfeleiknek!

A várható kezdőcsapat

Mamardashvili – Gvelesiani, Kashia, Dvali – Kakabadze, Kochorashvili, Kiteishvili, Chakvetadze, Shengelia – Mikautadze, Kvaratkshelia

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső