Az Euro 24 Csapatai: Portugália

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 14.

Ha van válogatott, amely minden csapatrészben világsztárok egész sorát szállítja, akkor az a portugál. Roberto Martínez nemrég vette át a csapat irányítását, de szinte meg sem tapasztalta, milyen vereséget szenvedni. A 2016-os győztes újra szeretne címet nyerni, főleg, mert Cristiano Ronaldo valószínű, hogy az utolsó nagy tornáján szerepel. Őt ismerve még benne van egy 2026-os világbajnokság, szóval inkább csak azt mondom bizonyossággal: ez lesz az ötszörös Aranylabdás utolsó EB-je.

Portugália válogatottja nagy reményekkel megy neki a tornának, meg is mondom, hogy miért…

Az út az EB-ig

Azért, mert mocskosul magabiztosak voltak a selejtező folyamán. Ami nyilván nem a torna maga, itt még a gyengébb csapatok is helyet kapnak, az viszont tényleg elismerésre méltó, ahogy befejezték a sorozatot, még akkor is, ha amúgy nem ez volt a legnehezebb csoport. Itt volt még Szlovákia, Luxemburg, Izland, Bosznia-Hercegovina és Liechtenstein, Portugália pedig mind a tíz meccsét megnyerte. Ez idő alatt 36 gólt rúgtak, és mindössze 2-szer vették be a kapujukat. Nem csoda, hogy a szurkolók azonnal megkedvelték Martínezt, és sokat várnak tőle.

A veretlenség egyébként azóta már megszakadt, Szlovénia győzte le őket. Emellett kiütötték Svédországot (5-2) és Finnországot (4-2), valamint legyőzték a magyarokat megverő íreket is.

A keret tagjai

A bevezetőben említettem, hogy itt van talán a legtöbb sztár, bár ezzel nyilván lehet vitatkozni. Azzal azonban nem, hogy ez a keret bombaerős. Sokan vannak, akik nem kaptak végül behívót, holott tudásuk alapján megérdemelték volna. Ilyen például Matheus Nunes és Raphael Guerreiro, de én még ide venném Nuno Santost és Potét, vagyis Pedro Goncalvest.

A teljes keret:

Kapusok: Rui Patricio, Jose Sa, Diogo Costa

Védők: Nelson Semedo, Pepe, Ruben Dias, Diogo Dalot, Goncalo Inacio, Nuno Mendes, Joao Cancelo, Antonio Silva

Középpályások: Joao Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Danilo, Joao Neves, Matheus Nunes, Ruben Neves, Vitinha, Pedro Neto

Támadók: Cristiano Ronaldo, Goncalo Ramos, Joao Felix, Rafael Leao, Diogo Jota, Francisco Conceicao

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

A legtöbben Roberto Martínezt a belga válogatottból ismerik, a spanyol ugyanis hosszú időt töltött náluk. Egészen pontosan hat évet, 2016-tól 2022-ig, a katari bukásig igazgatta ő Lukakuékat. Ez idő alatt címet nem tudtak nyerni, de felépített egy erős válogatottat. Kevesen tudják, hogy előtte Angliában volt menedzser, az Everton, a Swansea és a Wigan csapatait irányította.

A kulcsjátékos

Nem tudtam egy játékost választani. A portugálok – főleg a támadók – olyan erősek, hogy egyszerűen képtelenség egyet kiválasztani. Szerintem a Bruno Fernandes – Bernardo Silva – Rafael Leao hármas lehet az, aki vezérszerepet vállal magára. Meg persze itt van még Cristiano Ronaldo is, aki hiába 40, még mindig vannak tartalékai, és képes lehet győzelemre vezetni a válogatottat.

A felfedezett

Nincs sok ismeretlen, aki még nincs úgymond felfedezve. Egyedül talán Francisco Conceicao, a híres Sergio Conceicao fia. A Portoban együtt dolgoznak, apuka az edző, fia a játékosa. Francisco megérdemelten jutott el a válogatottig, és hiszem, hogy kerülhet ő még komolyabb csapatba is. Nem mintha a Porto ne lenne komoly csapat…

A várható kezdőcsapat

D. Costa – Dalot, Dias, Inacio, J. Cancelo – J. Palhinha, Vitinha – B. Silva, B. Fernandes, R. Leao – Ramos

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső