Az Euro 24 Csapatai: Törökország

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 14.

Három csapat maradt hátra. Jöjjön most a Vincenzo Montella által irányított Törökország (vagy Türkiye), amely az előző EB legrosszabb csapata lett, egy pillanatra sem volt esélyük valami jót elérni. A továbbjutás messze volt, mint Makó Jeruzsálemtől, ez pedig arra sarkallta a török vezetőket, hogy változtassanak.

Egy kis német kitérő után jött Montella, és Törökország most magabiztosabb, mint az elmúlt években bármikor. Okkal, a keret baromi erős, a csoport hozható.

Ha van esély a továbbjutásra, az most jött el. Arra azért senki nem számít, hogy Rüstü, Hakan Sükür vagy Hasan Sas korának magasságába léphetnek, de az egyenes kiesés már sikerrel érne fel véleményem szerint.

Az út az EB-ig

Nem mondanám könnyűnek a csoportot, amibe Törökország került a selejtező során. Lettország a kötelezően verendő kategóriába tartozik, de Örményország azért okozott már meglepetéseket a közelmúltban. Mellettük pedig még Wales és Horvátország kapott itt helyet. A törököket az élre senki nem várta, de mégis ott kötöttek ki, egy ponttal szereztek többet, mint a horvátok, öttel többet, mint a cymru.

Márciusban Magyarországon 1-0-s vereséget szenvedtek, Ausztriától pedig hatot kaptak. Olaszország ellen – már júniusban – ikszeltek, Lengyelország 2-1-re győzte őket le. Szóval mostanában azért forma tekintetében akadnak problémák.

A keret tagjai

Mivel lejjebb azt soroljuk fel, kik vannak a keretben, általában itt azokat szoktuk, akik végül kimaradtak. És bőven vannak olyanok, akik számítottak meghívóra, de nem kaptak. Abba most nem megyek bele, ki az, aki Montella döntése nyomán maradt ki, ki az, aki sérülés miatt, csak felsorolom azokat az embereket, akik most szomorkodnak: Ozan Kabak, Enes Ünal, Caglar Söyüncü, Cenk Özkacar, Berat Özdemir, Can Uzun, Oguz Aydin, Abdülkadir Omur, Halil Dervisoglu, Kenan Karaman.

A teljes keret:

Kapusok: Mert Günok, Altay Bayindir, Ugurcan Cakir

Védők: Zeki Celik, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ahmetcan Kaplan, Abdülkerim Bardakci, Mert Müldür, Ferdi Kadioglu

Középpályások: Okay Yokuslu, Orkun Kökcü, Hakan Calhanoglu, Salih Özcan, Ismail Yüksek, Kaan Ayhan

Támadók: Kerem Aktürkoglu, Arda Güler, Cenk Tosun, Yusuf Yazici, Irfan Can Kahveci, Kenan Yildiz, Baris Alper Yilmaz, Semih Kilicsoy, Yunus Akgün, Bertug Yildirim

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szövetségi kapitány

Vincenzo Montella korábban remek kis támadó volt a maga korában. Egyelőre azt mondom, jobb és sikeresebb játékos volt, mint amilyen edző. Pedig irányította már az AC Milant, a Sevillát, a Fiorentinát, Törökországban pedig az Adana Demirsport. Azután nevezték ki kapitánynak, hogy megköszönték a német Stefan Kuntzot. Eddig hét meccsen ült a kispadon, ennek kevesebb, mint felét nyerte meg.

A kulcsjátékos

Az egész szezonban remekelt az Inter középpályása, Hakan Calhanoglu. Neki talán ez az utolsó lehetősége, hogy kiugróan teljesítsen egy nagy tornán, hiszen már elmúlt harminc esztendős. Jó kondiban van, remekül lát a pályán, a pontrúgásait pedig öröm nézni. Ő lehet az, aki a hátán cipelheti a török csapatot. Az is igaz, tőle a legutóbbi tornán is ezt várták…

A felfedezett

Bár bőséggel vannak még fel nem fedezett játékosok, mi most egy olyan labdarúgót választottunk, akit nagyjából minden futballszerető ismer. Arról az Arda Gülerről van szó, akit nagyon csábított az FC Barcelona, ő azonban a Real Madridot választotta. A fiatal irányító mesterien bánik a labdával, bár az ősz folyamán ezt nem igazán láthattuk tőle. Tavasszal azonban Ancelotti mesternél megkapta a lehetőséget, és élt is vele. Ha Montella számít rá, nagy dolgokra lehet képes.

A várható kezdőcsapat

Günok – Celik, Bardakci, Demiral, Müldür – Calhanoglu, Kökcü – Aktürkoglu, Güler, Yildiz – Yilmaz

A menetrend

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső