Bajnokok Ligája Összefoglaló: 6. forduló – E csoport

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 11.

Már a szerdai napnál vagyunk, a Bajnokok Ligájában voltak még kiadó helyek, így számíthattunk kemény ütközetekre. De voltak olyan meccsek is, amelyeknek már nem volt tétjük, ez a játékosoknak nem jött jól, és a mi dolgunkat is megnehezítette. Az E csoport következik, ahol a csoportelső már megvolt, de a többi kérdés még nyitva állt.

AC Milan – Salzburg: 4-0

G.: Giroud (2), Krunic, Junior Messias

A vártnál sokkal magabiztosabban nyerte meg a meccset a Milan, amely a találkozó előtt második helyen állt, és tudták, ha nyernek, akkor meglesz a legjobb tizenhat. És meglett, mondom, sokkal, de sokkal magabiztosabban győztek, a Salzburg a csoportkör alatt ennyire gyengén még nem futballozott. Pont a legfontosabb találkozón esett szét Matthias Jaissle együttese…

Az első félidőben csak egyetlen gól esett, amelyet a tizennegyedik percben Olivier Giroud szerzett, aki másodvirágzását éli a milánói csapatnál. A francia veterán Sandro Tonali szögletét fejelte a kapuba, holott ott állt a röviden egy vendég védő, de a labda mégis átsurrant a lábai között.

A Milan dominált, és többet töltöttek a másik csapat térfelén, mint a sajátjukon, ennek ellenére az előnyt nem tudták megnövelni, sőt, a 39. percben majdnem kaptak egyet, Luka Sucic lövésénél Ciprian Tatarusanunak kellett vetődni, de ezt meg is tette a portás, és hárított.

Alig kezdődött el a második félidő, amikor a Milan meglőtte – vagyis megfejelte – a második gólját. 45 másodpercre volt szükségük, egy jobboldali beadás után Giroud fejét találták meg, aki most nem kapura fejelt, hanem Rade Krunic kobakjára, a bosnyák játékos pedig a kapuba.

Tíz perccel később eldőlt a találkozó, és ezáltal a Milan sorsa is: Megint Giroud volt a főszereplő, no meg Rafael Leao, aki egy félkört leírva adott középre, a védők ügytelenkedését pedig a francia támadó kihasználta.

A Milan ezt követően sem állt le, Rafael Leao rúgott egy kapufát, majd Junior Messias egy gólt a hosszabbításban. Ez már így kiütés, a Salzburgnak még momentumai sem voltak ezen a mérkőzésen.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Chelsea – Dinamo Zagreb: 2-1

G.: Sterling, Zakaria ill. Petkovic

Nem nagyon akartuk túlgondolkodni ezt a meccset, meg igazából voltak félelmeink is. Mivel a Chelsea csoportelső lett, félő volt, hogy teljesen a fakóval állnak ki, ez pedig magában hordozta a meglepetést is. De végül valamit mondani kellett, így azt mondtuk, a hazaiak nyerni fognak. Jól tettük, habár nem volt ez egy sima meccs.

Hiszen hét perc elteltével a Zagreb vezetéshez jutott, Bruno Petkovic öt méterről vette be fejjel Edouard Mendy kapuját.

A Chelsea a gól hatásáráa magához tért, és tíz perc múlva már egyenlítettek is, Raheem Sterling gurított a horvát kapu jobb alsó sarkába.

Sőt, még az első félidőben átvették a vezetést, a mellőzött kölcsönjátékos, Denis Zakaria használta ki, hogy végre lehetőséghez jutott. A középpályás a 30. percben lőtt gólt, a horvát lábak tengerében is valahogy utat talált a lövése a kapuba.

A vendégek tisztában voltak vele, hogy csak győzelemmel lehet valami célt elérni. Ennek szellemében játszottak a második félidőben, a 49. percben Josip Sutalo fejesét kellett Mendynek védeni. Két perccel később Pierre-Emerick Aubameyang rúgott felsőkapufát.

Az angolok próbálták kihasználni, hogy a Dinamo támad, gólt azonban sem egyik, sem másik fél nem rúgott.

Összegzés

Itt tényleg érvényesült a papírforma. Bár voltak kétségeink, hiszen a Milan és a Chelsea sem tudta győzelemmel kezdeni a sorozatot, de a végére helyreállt a világ rendje. A Salzburg megint bebizonyította, hogy fiatalokkal is lehet eredményeket elérni, és nem kell ahhoz százmilliókat költeni. A nyáron – sőt már a télen – is számíthatnak arra, hogy szétszedik őket. A Dinamo Zagreb utolsó lett, de büszkék lehetnek a teljesítményükre, végig pariban voltak sokkal erősebb csapatokkal, jövőre ismét tehetnek egy próbát.

A csoport végeredménye: 1.: Chelsea (13 pont), 2.: AC Milan (10), 3.: Salzburg (6), 4.: Dinamo Zagreb (4)

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső