Fiatal Edzők a Legjobb Bajnokságokban

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 18.

Egy kicsit most eltávolodunk a jelenleg is zajló kontinenstornától. Jött ugyanis egy elég érdekes hír, ami több nagy oldal fantáziáját megmozgatta. Azután, hogy Roberto De Zerbi távozott a Brighton csapatától, a sirályok új menedzser után néztek. És meg is találták. Fabian Hürzeler lesz a Premier League klub következő edzője, aki mindössze 31 esztendős. Innen jött a Transfermarkt ötlete, hogy összeszedjék a legfiatalabb edzőket, akik a top 5 bajnokságban dolgoznak. Mert a játékosoknál a generációváltást megszoktuk már, de az edzőknél még szokni kell a gondolatot…

Húszéveseké a világ

A következő szezonban tíz olyan edző lesz az öt legjobb bajnokságban, akik még nem töltötték be a 40. életévüket. Fabian Hürzeler mellett három olyan edző is van, akit most, a nyár folyamán neveztek ki új csapatához: A Reims csapatában berobbanó Will Still lett a Lens mestere, Vincent Kompanyt a Bayern München igazolta le, míg Julian Schuster a Freiburgnál váltja Christian Streichet.

Schusternek ez lesz az első megbízatása vezetőedzőként, de Still és Kompany már úgymond rutinos róka. Szintén a fiatal, tehetséges generációhoz tartozik Kieran McKenna, aki azután került az újságok címlapjára, hogy két év alatt két osztályt lépett felfelé az angol bajnokságban. Az Ipswich csapatát a League One-ban vette át, most pedig már a Premier League tagjai. Le is csapott volna rá a Chelsea, de a fiatal, mindössze 38 esztendős mester nemet mondott.

Szintén a másodosztályból érkezett most Fabian Hürzeler, ő volt az ugyanis, aki a St. Paulit visszavezette a Bundesligába. Mint ismert, azt már nem fogja megtapasztalni, mire megy az élvonalban a patinás együttes.

Football Managerből a kispadra

Különleges Will Still esete is. A belga – angol edző a semmiből robbant be, megbízott vezetőedzőként nevezték ki a Reims élére, miközben nem volt semmiféle tapasztalata. Annyit lehetett tudni róla, hogy folyamatosan a Football Manager c. játékkal játszott, és az alapokat ott szedte magára. A Reims még azt is vállalta, hogy minden meccs után komoly büntetést fizet Still miatt, a fiatal szakvezetőnek ugyanis nem voltak meg a megfelelő papírjai a munka elvégzésére.

Still most 31 éves és 8 hónapos, vagyis két hónappal idősebb Hürzelernél.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A legfiatalabbak a PL-ben

Most, hogy Hürzeler átigazolása hivatalos, beszéljünk egy kicsit arról, kik fogják irányítani a Premier League csapatait. A következő szezonban több olyan menedzser is lesz, akik 40 alatt vannak, vagy épp átlépték a 40-et. Ahogy mondtam, itt van Kieran McKenna a maga 38 évével, de az újonc Southampton menedzsere sem egy őskövület, Russell Martin is 38 esztendős.

A Wolverhamptont irányító Gary O’Neil 41, ahogy Andoni Iraola, Kerkez Milos edzője is. Egy évvel idősebb náluk Mikel Arteta (42), az Arsenalt irányító szakember, és a fiatalabb korosztályba datálható Enzo Maresca (Chelsea, 44), Arne Slot (Liverpool, 45) és Eddie Howe (Newcastle, 46) is.

A legfiatalabbak a topligákban

A lista több szereplőjéről is beszéltünk, Fabian Hürzeler és Will Still a legfiatalabbak, de vannak itt még érdekes szereplők, íme:

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső