Kialakult a Legjobb Négy Mezőnye az Európa Ligában Is – II. Rész

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 19.

Adós maradtam még a múlt hétről két összefoglalóval, ezt szeretném most pótolni. Az Európa Liga negyeddöntőinek visszavágóit játszották csütörtökön, és már a Slavia Praha – Arsenal, valamint az AS Roma – Ajax találkozót már kitárgyaltuk. Még két párharc ezen az estén, most ezeknek az összefoglalója következik.

Manchester United – Granada: 2-0

G.: Cavani, Jesus Vallejo (ög)

Továbbjutott a Manchester United 4-0-s összesítéssel

Az első szezonjában nagyot futó Granada búcsúja szinte borítékolható volt, hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek az odavágón. Nem tudni, milyen szándékkal léptek pályára, biztosan voltak, akik hittek a továbbjutásban, de sokkal reálisabb cél lehetett a tisztes vereség, és búcsúzásként egy tisztességes eredmény elérése. De mi számít tisztességes eredménynek?

Rendkívül sok hiányzója volt mindkét együttesnek, a hazaiaknál a sérülések (Bailly, Phil Jones, Martial) az eltiltások is gondot okoztak (Maguire, McTominay, Luke Shaw).

Martinez mester pedig egy kezdőre való játékost nélkülözött, köztük Quinit, Millát, Yan Etekit és Duartét.

Azon kevesek, akik hittek a továbbjutásban hat perc elteltével belátták, hogy a reményeik, vágyaik alaptalanok voltak. Ekkor ugyanis megszerezte a vezetést a hazai gárda: Egy beadást Paul Pogba nagyon okosan nem kapu felé fejelt, hanem a mögötte érkező társnak. Edinson Cavani meg sem várta, amíg a labda lepattan, kapásból bombázott a bal alsó sarokba. Az uruguayi közelében senki nem volt, Rui Silva kapus pedig mozdulni sem tudott a lövésre.

A mi szénánk sem állt jól – már ekkor -, hiszen mi a kevés gólra számítottunk és félő volt, hogy innen teljesen összeesik a spanyol együttes.

A hazaiak látványosan átadták a területet, ők nem siettek sehová, nem is volt okuk ész nélkül támadni, míg a Granada hajtott a becsületgólért. Yangel Herrera és Kenedy révén sikerült is kapura lőni (illetve fejelni), Herrera fejese kifejezetten veszélyes volt, David De Gea viszont nagyon nyugodtan nézte a kapu felé tartó labdát…

Az első meccs nem a nagy helyzetekről, vagy a látványos futballról szólt, sokkal inkább a faultokról. Nem mentek a szomszédba a játékosok egy-két sunyi vagy éppen kifejezetten durva szabálytalanságért, és ez a visszavágón sem történt másként. Paul Pogba például csúnya könyököst eresztett meg, amiért sárga lapot kapott, de nem ez volt az egyetlen kifejezetten kemény jelenet a meccsen. Szóval a futball ismét másodlagos volt…

Nem volt egy élvezetes meccs, ha kapu felé tartó lövést is láthattunk, az jócskán mellé vagy fölé szállt.

Egészen a második félidő elejéig kell pörgetnünk, hogy újra helyzetről lehessen beszélni. Ekkor a Gonalonst váltó Molina bólinthatott egy jobboldali beadás után, pechére pont De Gea kezébe.

Ugyanez volt a szitu a másik oldalon, Mason Greenwood fejesét könnyedén fogta Rui Silva.

A csereként beállt van de Beek 17 méteres lövése már ígéretesebb volt, nem sokkal ment mellé a löket. Majd végül eljött a 90. perc, és egy gyönyörű Jesus Vallejo fejes, csak épp a rossz kapuba. A spanyol bekk tényleg remek mozdulattal juttatta a labdát a hálóba, szó se róla, de ezt ő sem így akarta. Nem tehetett róla, a felugró Juan Mata abszolút takarta a kilátást…

Itt is 2-0, ott is 2-0, egy percig sem férhetett kétség ahhoz, hogy melyik a jobb csapat.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Villarreal – Dinamo Zagreb: 2-1

G.: Alcacer, Moreno ill. Orsic

Továbbjutott a Villarreal 3-1-es összesítéssel

Előnnyel várhatták a visszavágót Unai Emeryék, Zágrábban egy Gerard Moreno tizenegyesnek köszönhetően tudtak nyerni. A horvátok egyébként sem jelentettek komoly veszélyt, így a visszavágón is hazai sikert vártunk. Ami jött is, a sárga tengeralattjáró 2-1-re tudott nyerni, így készülhet az elődöntőre.

Ahogy arra számítani lehetett, visszaállt négyvédős rendszerre a Villarreal, az Osasuna elleni bajnoki nem sült el jól. A vendégeknél pedig az okozhatott reményt és örömet, hogy Bruno Petkovicot újra kezdőbe jelölhette Krznar mester sérülését követően.

A meccs első igazi lehetőségéből egyből gól született, és mivel a Villarreal szerezte, így ki lehetett mondani: Eldőlt a továbbjutás, a Dinamonak két gólra lett volna szüksége a továbbjutáshoz, de ez egyáltalán nem volt benne a játékukban.

A találatot a támadó hármas hozta össze. Gerard Moreno vette észre a folyosót, Samuel Chukwueze elé passzolt, a támadó középen Paco Alcacert vette célba, ő pedig védőjével megharcolva a hálóba belsőzte a labdát. A visszajátszások alapján egyébként lesről született a gól, Samu Chukwueze a passz pillanatában előbbre tartózkodott, mint a védő, és az érdekes az egészben az, hogy még a VAR is vizsgálódott, ők adták meg a zöld lámpát… Hát… Én nem tudom…

Kilenc perc múlva pedig végérvényesen eldőlt a párharc: Raúl Albiol messze a helyétől bóklászott, Chukwuezével kényszerítőzött, és már az ellenfél tizenhatosán belül volt, centerezését Paco Alcacer a kapufára rúgta, de szerencséjük volt a spanyoloknak, mert onnan Gerard Moreno elé került a labda, ő meg a hosszúba helyezett.

A Dinamonak legalább a becsületgól összejött: A 73. percben Ademi húzott el a balszélen, igaz, senkinek nem tudott passzolni, így várnia kellett a társakra. De ha a beadás nem jött össze, akkor megoldották kicsiben. Ademitől Orsichoz került a játékszer, ő Petkovichoz játszott, a támadó meg sarokkal visszapasszolt Orsicnak. Rulli hiába vetődött, Mislav Orsic túlságosan jól helyezte a labdát, 2-1.

És ennyi volt, több gól nem született, a Villarreal továbbjutása nem forgott veszélyben, ahogy az odavágón, úgy a visszavágón is jobban teljesítettek.

Április végén és május elején következnek majd az elődöntők, a Villarrealnak az Arsenal jutott, ami igazán pikáns kis meccset vetít előre, hiszen Unai Emery megjárta az ágyúsok csapatát is, és nincsenek szép emlékei az ottani időszakról…

Egy időre tehát lepihennek az európai kupák, de addig is vár ránk a bajnokságok hajrája, unatkozni tehát nem fogunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső