Barcelona – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 16.
Barcelona
Teljesítmény:
N V V N N
  • Camp Nou
  • December 19. 16:15
Nézd élőben itt:
Rabona
Valencia
Teljesítmény:
D D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy igazán különleges találkozóval folytatjuk, a Barcelona – Valencia rangadóval. Hiába van nehéz anyagi helyzetben a Turia-parti csapat, hiába állnak szerényebben az idei szezonban, általában remek mérkőzéseket szokott játszani a Barcelonával.

Ahol szintén nincs kolbászból a kerítés, ez a szezon egyelőre kínszenvedés, itt is egyre hangosabbak a hangok, miszerint pénzügyi problémákkal küzd a csapat, az elnök lemondott, az új edző egyelőre nem meggyőző, a játékosok pedig árnyékai önmaguknak.

Nagyon furcsa ennyire lent látni a táblázaton a gránátvörös-kékeket, de hazai pályán szerencsére azért nem szokott gond lenni… Szóval most is számíthatunk a katalánok győzelmére? Talán, igen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Levante

Nem kímélik a sérülések sem a Barcát, Ronald Koeman csapatából több, fontos játékos is hosszabb időre kiesett, Ansu Fati, Gerard Pique, Ousmane Dembele és Sergi Roberto sem állhat a holland mester rendelkezésére. És akárhogy is nézzük, a végeredmény a szurkolók számára már-már lesújtó, még úgy is, hogy végül sikerült begyűjteni a három pontot. A temérdek helyzetük közül csak egyet tudtak gólra váltani, és bizony izgulni kellett amiatt is, hogy ter Stegen kapuja érintetlen maradjon.

Jól indultak a felek, az első komoly lehetőség viszont a vendégek előtt adódott, Jorge De Frutos nézhetett farkasszemet a német portással, nagyon gyenge megoldást választott, ter Stegen simán védte a próbálkozást. Pedig ez hatalmas gólszerzési lehetőség volt.

Aztán jött egy kis Aitor Fernández parádé, a Levante kapusa előbb Martin Braithwaite tekerését ütötte ki, azt követően pedig Griezmann bólintása halt el a kapus által. Bár, a kipattanónál szerencséje volt a vendégeknek, mert Lenglet az üres kapuval szemben állt, meg is találta őt a labda, de a védő fölé lőtt.

Végül azonban egy gólt sikerült bepréselni, nem is érdemtelenül, hiszen az egész meccset végigtámadták a hazaiak. A 76. percben Braithwaite vette el a labdát Malsától, Frenkie De Jong Lionel Messi felé továbbított, ő meg a kapuba, itt már Fernández sem tudott segíteni.

Könnyebb meccsre számítottak a szurkolók, mondom, van is lógó orr, de legalább nem veszítettek pontot…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.La Liga
valencia
2:0
barcelona
La Liga
2019.09.14.La Liga
barcelona
5:2
valencia
La Liga
2019.05.25.Spanyol Kupa
barcelona
1:2
valencia
Spanyol Kupa
2019.02.02.La Liga
barcelona
2:2
valencia
La Liga
2018.10.07.La Liga
valencia
1:1
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Valencia – Athletic Bilbao

Izgalmas meccset játszott a Valencia is, akik az Athletic Bilbaot fogadták a Mestallában. A vége egy izgalmas 2-2 lett. Az első játékrész nem a kaput eltaláló lövésekről szólt, mindkét fél csak egy ilyet tudott felmutatni. Gól meg csak a 26. percben esett: Uros Racic, a szerb középpályás szép lassan bejátszotta magát a kezdőbe, most pedig majdnem az ő lövéséből született gól. Kár, hogy a kapufa megakadályozta ebben, de a lényeg még csak most jön. A kipattanó ugyanis Maximiliano Gomez elé került, aki egy kicsit cselezgetett, majd Dani Garcia szabálytalankodott vele szemben. Jöhetett egy tizenegyes, ami azért is nagyon fájó, mert egy nagy lehetőséget megúszott a Bilbao, viszont hiába álltak Gomez körül négyen is, nem tudták szabályosan szerelni.

Carlos Soler meg ahogy szokta, most is bevágta a büntetőt…

Közvetlenül a második félidő elején egyenlített a Bilbao: Csereként állt be Inaki Williams helyére a (véleményem szerint) nagy jövő előtt álló Asier Villalibre, ő pofozta be a kapuba közelről Berchiche lapos passzát.

Sőt, a mérkőzést is sikerült megfordítani, miután Iker Munianint tarolták le az alapvonal mellett. Raúl Garcia Solerhez hasonlóan gólt szerzett, bár itt rezgett a léc, Domenech lábbal még belekapott a lövésbe…

Végül nem örülhettek a baszkok győzelemnek, mert Unai Simon alászaladt egy szögletnek a mérkőzés 83. percében, a hosszún várakozó Manu Vallejo meg az üres kapuba fejelt.

A vége tehát 2-2, igazán fordulatos kis meccs volt, amelyet könnyedén megnyerhetett volna mindkét csapat.

Összefoglalás

Sokat vissza kellett lapoznom, hogy megtaláljam, ez a két gárda mikor játszott utoljára gólnélküli döntetlent. Tizenegy éve, még 2009-ben. Ez jó kiindulási alap számunkra, merthogy arra gondolok, lesznek most is gólok. Annak ellenére, hogy a Barca csak egy gólt rúgott legutóbb, minőségi játékkal rukkoltak elő, sok helyzetet teremtettek, ez pedig erre a meccsre is igaz lehet. Ha jobban sáfárkodnak a helyzeteikkel, akkor könnyedén összejöhet a tippem, ami ezúttal az, hogy legalább 2,5 gól esik a találkozón.

A Valencia védelme meggyengült, ahogy a középpálya is, egy jó Barca simán át tudja őket játszani. Ne feledjük, hogy távozott a középpálya két motorja, Francis Coquelin és Dani Parejo, hátul pedig saját nevelésű játékosokkal pótolták a távozókat, mint például Guillamon Sanmartin vagy Latorre Grueso.

És azért én bízom Solerben, Vallejoban és Gomezben is, hogy be tudnak találni. Ja, és egy nagyon fontos dolog: Ez az ezer sebből vérző Valencia 4-1-re verte a Real Madridot! Ez nem rossz ajánlólevél.

Úgy tűnik, Braithwaite bejátszotta magát a kezdőbe, mellette pedig Messi és Griezmann is okozhat kellemetlen meglepetést Domenech kapuja előtt, és a padon is ülnek olyan minőségű játékosok, akik hozzásegíthetnek minket a célunk eléréséhez.

Ezt most nem húzom túl, egy utolsó statisztikai adat után be is fejezem: Az utolsó 10 Barcelona – Valencia meccsből csak egy ért véget úgy, hogy nem esett legalább 2,5 gól. Nem lehetetlen tehát ez most sem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső