Bologna – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 29.
Bologna
Teljesítmény:
V D N V V
  • Renato dall Ara
  • Május 02. 15:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Fiorentina
Teljesítmény:
D N V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Három francia meccset három olasz követ. Ezeket is mind-mind vasárnap játsszák, és elsőként a Bologna – Fiorentina meccset néztem ki. Sinisa Mihajlovic kontra Cesare Prandelli. Rodrigo Palacio kontra Dusan Vlahovic. Lukasz Skorupski kontra Bartlomiej Dragowski. A felsorolást meg az összehasonlítgatást még egy darabig folytathatnám, de talán már az itt olvasható játékosok meghozták a kedvetek ehhez a találkozóhoz.

Mindkét együttes egy élcsapat ellen játszott a múlt héten, de míg a Fiorentina otthon tartott egy pontot a Juventus ellen, addig a Bologna hatalmas zakóba futott bele, az Atalanta ötöt rúgott nekik.

Két középcsapatról beszélünk, és mit ne mondjak, egyikük sincs túlságosan biztonságos helyen. A Fiorentinát csak három pont választja el a Beneventotól – akik már kiesőhelyen állnak -, és a Bologna csak egy kicsikét van jobb helyzetben.

Öt forduló alatt még bármi megtörténhet. És látva ezt az idei őrületet, meg is fog történni…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Atalanta – Bologna

Nem volt a helyzet magaslatán a Bologna védelme, bár ezt így könnyű kijelenteni egy 5-0-s meccs után. De tényleg, amit például az első gólnál műveltek, azt még a megyeiben sem engedhetik meg maguknak. Luis Muriel négy Bologna-játékos gyűrűjében játszi könnyedséggel, sarokkal gurított Ruslan Malinovsky elé, az ukrán pedig meglőtte az első hazai gólt.

Muriel igazán elemében volt, pár perccel később újra megbolondította az ellenfeleket, de ezúttal a befejezést is magára vállalta. A kapufa segítette ki Skorupskit. A félidő végén jött a második bergamói gól. Danilo egy szögletnél bemutatta, milyen a szabályos ippon, csak az a gond, hogy ez egy futballmeccs, nem cselgáncs. Szóval jöhetett a büntető, amit Luis Muriel lezserül helyezett a bal alsóba.

Az első félidő is tükörsima volt, de a második még inkább. Köszönhető ez többek között annak, hogy Jerdy Schouten a 49. percben a kiállítás sorsára jutott. A szabálytalanságot az Atalanta tizenhatosának előterében követte el, a középpályás fedezni akart egy labdát, helyette beletalpalt Romero térdébe.

És ez végleg megpecsételte a vendégek sorsát.

Murielt továbbra sem tudták tartani, se szabályosan, se szabálytalanul, de a harmadik találatot Remo Freuler szerezte. Ezt gyorsan követte a negyedik, Duván Zapata váltotta gólra Malinovsky passzát (nem biztos, hogy az ukrán ezt így akarta), végül pedig Aleksey Miranchuk is hálóba talált egy nagyon okos lövéssel.

Megsemmisítő eredmény lett a vége, és még csak a kiállításra sem lehetett fogni, a Bologna az első perctől kezdve vereségre ítéltetett.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.03.Serie A
fiorentina
0:0
bologna
Serie A
2020.07.29.Serie A
fiorentina
4:0
bologna
Serie A
2020.01.06.Serie A
bologna
1:1
fiorentina
Serie A
2019.04.14.Serie A
fiorentina
0:0
bologna
Serie A
2018.11.25.Serie A
bologna
0:0
fiorentina
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Fiorentina – Juventus

Bajban a Fiorentina, és a sorsolás sem az ő pártjukat fogta, az ezüstéremre pályázó Juventus látogatott az Artemio Franchiba. Mi viszont azt gondoltuk, hogy nem lesz ez egy sima meccs, tekintve, hogy ősszel a Fiorentina volt az egyetlen csapat, aki meg tudta verni hazai pályán a Juventust. Igen, kellett hozzá egy kiállítás, de erre senki nem fog emlékezni.

Mi annyira voltunk bátrak, hogy azt tippeljük, mindkét együttes szerez gólt. És mivel a Fiorentina góljára volt kevesebb esély, nagyon örültünk Dusan Vlahovic góljának, amit a 29. percben rúgott.

Tegyük hozzá, tizenegyesből tette, ami az égvilágon semmit nem von le a fiatal csatár érdemeiből. A büntetőt egyébként Adrian Rabiot hozta össze, miután egy felszabadítási kísérlet során a kezére pattant a játékszer.

Teljesen megérdemelten vezetett amúgy a hazai gárda, előtte is volt két komoly lövésük. Milenkovic bombáját védte Szczesny, azt viszont csak nézte, ahogy Pulgar szétlövi a baloldali kapufát.

A kapott gól után talált magára az öreg hölgy, Aaron Ramsey helyzetét mindenképp a nagyobb lehetőségek közé lehet sorolni. De mellé lőtt a walesi.

A második félidő elején, a 46. percben a jobboldalon vezetett támadást a vendégcsapat. Alvaro Morata a tizenhatos oldalán visszahúzta a labdát, majd csodálatosan tekert a jobb felső sarokba. A forduló talán legszebb gólját rúgta a spanyol.

Az egyenlítést követően mindkét csapat számára megvolt az esély a győzelem megszerzésére, helyzetek is akadtak, de semmi olyan, amit Dragowski vagy Szczesny ne tudtak volna hárítani. Így maradt az 1-1, ami voltaképp a Juventus számára hatalmas csalódás, míg Riberyéknek fontos egy pont egy erősebb csapat ellen.

Összefoglalás

Továbbra is a violák tartoznak a leggyengébben szereplő idegenbeli csapatok közé a Serie A-ban. Mindössze 13 pontot gyűjtöttek, ami nem túl acélos, ezzel csak a Crotone – Parma – Bologna hármast előzik meg.

Legutóbb speciel épp nyertek a Verona otthonában, egy olyan találkozón, ahol – ha igazságos lenne a futball – nulla ponttal kellett volna távozniuk.

Egyáltalán nem lehet azt állítani, hogy közönségszórakoztató, sokgólos meccseket játszanak egymással. Sok a 0-0, vannak egygólos meccsek, és az üdítő kivételek közé tartozik a tavalyi idény, amikor 4-0-ra nyert a Fiorentina hazai pályán. Mihajlovicék mérlege nem jó. Az utóbbi tíz meccsből nyolc ért véget döntetlennel vagy vereséggel.

A kapott ötös az Atalanta ellen sem a legjobbkor jött, bár valószínűleg egy ötös csak akkor jön jól, ha a te csapatod rúgja… Vagy akkor, ha suliba jársz.

Április a sérülések hónapja volt a hazaiaknál Aaron Hickey, Nicolás Dominguez, Takehiro Tomiyasu, Mitchell Dijks, Gary Medel és Nicola Sansone is ebben a hónapban sérült meg, Federico Santander térdét pedig tavaly októberben műtötték.

A Fiorentinánál továbbra is Kokorin és Borja Valero a két játékos, akire Prandelli nem számíthat.

Nem hinném, hogy változásra van szükség a Fiorentinánál, és most jó esély mutatkozik arra, hogy elkaphatják – ismét – a Bologna grabancát.

Viszont szerintem ezen a meccsen sem lesz sok gól, ahogy az elmúlt években sem vitték túlzásba a felek a gólszerzést. 2,5 gól alá tippelek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső