Granada – Athletic Bilbao: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 07.
Granada
Teljesítmény:
V D V N N
  • Nuevo Los Cármenes
  • Szeptember 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
D D N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak a Premier League, de a La Liga is elrajtol a pénteki napon, méghozzá egy Granada – Athletic Bilbao meccsel. A Granada a tavalyi szezon egyik meglepetéscsapata volt, hiszen újoncként a hetedik helyen zártak, azaz kiléphetnek az európai kupaporondra. Az Athletic Bilbao viszont gyengén teljesített, többek között a bajnokság végén mutatott teljesítményüknek is köszönhetően csak a 11. helyen zárták a 2019/2020-as szezont.

A nagy granadai örömködéssel azonban vigyázni kell, mert most (akár) extra terhelés is érheti a futballistákat, hiszen egyel több sorozatban kell helyt állni. Ez pedig bő keretet igényel. Ha nem, úgy járhatnak, mint az Espanyol, akik a tavalyi szezonban EL csoportkörig vitték, onnan tovább is jutottak, de csont nélkül estek ki a spanyol első osztályból.

Lássuk, milyen eredmény várható az idény nyitómeccsén!

Granada

Még közel sincs vége az átigazolási időszaknak (a koronavírus miatt októberig kitolták), így egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a granadaiak végleges kerete, mindenesetre azt elmondhatom, hogy tettek azért, hogy ez a szezon is sikeresen záruljon. Bár többségében azokat a játékosokat szerezték meg végleg, akik már a tavalyi szezont is a Granadában töltötték, ők volnának Maxime Gonalons és Dimitri Foulquier. Jesús Vallejot ismét kölcsönadta a Real Madrid, illetve szintén onnan érkezett a Castilla egyik erőssége, Alberto Soro. Jorge Molinát ingyen szerezték meg a Getafétól, és annak ellenére lehet erőssége a csapatnak, hogy már elmúlt 38 éves. Még egy középső középpályás érkezéséről tudok beszámolni, Luis Milla a másodosztályú Tenerifétől érkezett.

Mivel sikerült kiharcolni az EL selejtezőt, így a nagy öreg, Roberto Soldado is maradt, ez pedig nagyon jó hír a Granada szimpatizánsainak, Soldado kulcsszerepet játszott az együttes tavalyi idényében. Mondom ezt úgy, hogy „csak” 7 gólig jutott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.La Liga
granada
4:0
athletic bilbao
La Liga
2020.03.05.La Liga
granada
2:1
athletic bilbao
La Liga
2020.02.12.La Liga
athletic bilbao
1:0
granada
La Liga
2019.12.01.La Liga
athletic bilbao
2:0
granada
La Liga
2017.02.26.La Liga
athletic bilbao
3:1
granada
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Athletic Bilbao

Az egyik legegyszerűbb dolgom itt van, amikor az igazolásokat veszem sorra, hiszen az Athletic Bilbao csak és kizárólag baszk játékosokat alkalmaz, ebből a hagyományból nem engednek. Eddig bejött, a Real Madrid és a Barcelona mellett ők a harmadik együttes, akik sosem jártak a másodosztályban.

Most egyelőre három játékost hívott fel a felnőttek közé Gaizka Garitano vezetőedző: Jokin Ezkieta kapus, Oihan Sancet támadó középpályás, Dani Vivian pedig belső védő.

Mindig lutri, hogyan fognak szerepelni a bilbaóiak, hiszen a rengeteg alsóbb ligából vagy az utánpótlásból érkező játékosok nincsenek annyira szem előtt.

Annyit elmondhatok, hogy követtem a spanyol másodosztályt, ahol láttam játszani Peru Nolaskoaint, ő a Deportivoban játszott az elmúlt szezonban kölcsönben, teljesítménye alapján úgy gondolom, lehet helye a jövő Bilbaojában.

Összefoglalás

A tavalyi szezonban a bajnokságban is kétszer csaptak össze, valamint a spanyol kupában is játszottak egymással, méghozzá az elődöntőben. A bajnokikon mindig a hazai csapat nyert, ősszel a Bilbao 2-0-ra nyert, a tavaszi „visszavágón” viszont kiütéses győzelmet aratott a Granada.

Ekkor valószínűleg még dolgozott bennük a düh és a dac, hiszen kevésen múlt, hogy a jó bajnoki szezont egy kupadöntővel fejeljék meg. A kétmeccses elődöntő első mérkőzésén kikaptak 1-0-ra, a másodikon viszont 2-1-re nyertek. Kevés volt, hiszen idegenben lőtt több góljának köszönhetően a Bilbao jutott a döntőbe.

Alapból nehéz az első fordulókra tippelni, ezt már sokszor elmondtam nektek. Most hatányozottan nehéz, a két csapat kvázi még kiismerhetetlen, pusztán statisztikákkal itt nem megyünk semmire. Úgy gondolom (ránézésre) közel azonos játékerőt képviselnek, de tény, a Granada remekül erősítette meg a keretét és még nem biztos, hogy itt megállnak.

A Bilbaonál viszont az új fiúk még nem mutatták meg, mit tudnak, közben pedig olyanok távoztak a csapattól, mint Benat vagy Mikel San José. Érdekes, hogy két ilyen minőségű labdarúgónak nem akadt még kérője.

Egy dolog nagyon valószínű, hogy azért esik pár gól, hiszen az elmúlt meccseket (amiket a Los Cármenesben játszottak) bővelkedtek gólokban. Én mindenesetre most úgy döntöttem, kockáztatok: Mivel mindkét gárda közel azonos erőt képvisel, így azt gondolom, a döntetlen reális lehet. Emellett pedig ajánlom az Over 2,5-t, mert ilyen csatársorral nem lenne meglepő egy góleső.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső