Manchester City – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 05.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N D N
  • Etihad Stadium
  • November 08. 17:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ígértem nektek a mai nappal még egy angol tippet, hát tessék. Ráadásul kiválasztottam a forduló rangadóját, azaz a Manchester City – Liverpool mérkőzést. Nagy rangadó ez, talán Anglia két legjobb csapata feszül egymásnak vasárnap délután. Mostanság inkább a Liverpool dominált, azonban ez a szezon nem úgy alakul Jürgen Klopp csapata számára, ahogy azt remélték. Hiába erősítettek jól (Thiago Alcantarára gondolok), a védelem egész egyszerűen elfogyott.

Olyannyira, hogy már az U23-as csapathoz volt kénytelen nyúlni Klopp. És ehhez képest egyébként így is vezetik a Premier League-et, úgy hogy összességében, minden sorozatot figyelembe véve utolsó öt meccsüket nyerték.

A City viszont megy előre, a BL-ben legalábbis, a bajnokságban viszont becsúsztak váratlan eredmények. Jelenleg csak a 9. helyen állnak, ezen pedig mielőbb változtatni szeretnének.

A bukik szerint a City az esélyes. De nem mindig van igaza a bukiknak, nem igaz? Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sheffield United – Manchester City

Épp az előző tippemben fejtettem ki, mi történt ezen a meccsen, de ugyebár a mondás azt mondja: Ismétlés a tudás anyja. Szóval nem leszek rest, vegyük át még egyszer, hogyan is nyert a City a gyengécskén muzsikáló Sheffield otthonában.

Az eredmény nem azt mutatja, hogy sima meccs volt, de valójában az volt. Hiába nyert csak egyetlen góllal a City, attól még a teljes meccsen ők irányítottak, helyzeteket alakítottak ki és sokszor csak Ramsdale-en, a sheffieldi kapuson múlt, hogy nem lett nagyobb a különbség a meccs végére.

Ferrán Torres a 24. percben szerezhetett volna vezetést, de a Raheem Sterlingtől kapott labdát belelőtte Ramsdale-be. Négy perc múlva viszont már jött a gól, nem várt helyről: Kyle Walker kapott labdát 23 méterre a kaputól, elengedett egy lövés, ami a kapu jobb alsó sarkában kötött ki.

A második félidőre még két nagyobb helyzet jutott, mindkettőnél a Manchester szerezhetett volna újabb gólt, de Mahrez szabadrúgásánál Ramsdale védett, majd egy hosszú indítást követően Sterling elől fejelte ki a labdát a kapus.

Ha csak a végeredményt nézzük, azt mondhatnánk, szenvedős meccs volt ez. Ha láttuk a meccset vagy ránézünk a statisztikára, máris máshogy látunk mindent.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.02.Premier League
man city
4:0
liverpool
Premier League
2019.11.10.Premier League
liverpool
3:1
man city
Premier League
2019.08.04.Community Shield
liverpool
4:5
man city
Community Shield
2019.01.03.Premier League
man city
2:1
liverpool
Premier League
2018.10.07.Premier League
liverpool
0:0
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Liverpool – West Ham

A bevezetőben már említettem, hogy a védelem elfogyott a Vörösöknél, előbb Van Dijk esett ki (méghozzá hosszú időre), majd Matip, Fabinho is, így az egyetlen bevethető belső védője Joe Gomez maradt Jürgen Klopp mesternek. Épp emiatt felvezényelték a felnőttek közé azt a Nathaniel Phillipset, aki eddig felnőtt tétmérkőzésen még nem lépett pályára, a tavalyi szezont pedig a Bundesliga 2-es Stuttgartnál töltötte, akiket végül feljutáshoz segített.

Nem indult jól a találkozó Szalahék számára, Joe Gomez nagy hibáját követően ugyanis a Kalapácsosok szereztek vezetést: A 10. percben a belső védő pont Pablo Fornals elé fejelt egy beadást, a spanyol köszönte szépen és a kapu jobb oldalába lőtt.

Elkezdett aztán támadni a hazai gárda is, előbb Hendersonnak volt egy jó távoli lövése, majd Mohamed Szalah-t vágták fel a tizenhatoson belül, jöhetett egy tizenegyes, amit a sértett a kapu közepébe bombázott.

A második félidőben Diogo Jota volt a főszereplő, bár két gólt szerzett, de csak egyet adtak meg ebből. Az elsőnél Sadio Mané által kapura lőtt kipattanót kotorta be (ez az, amit nem adtak meg), később pedig Xerdan Shaqiri bámulatos passzát váltotta gólra. Szűk, de megérdemelt győzelem volt ez.

Összefoglalás

Mindkét gárda fölényes győzelmet aratott a Bajnokok Ligája harmadik játéknapján. A Liverpool az Atalanta ellen játszott és az olaszok ismét egy értékelhetetlen teljesítményt tettek le az asztalra, a Pool valósággal kiütötte őket a Gewissben, a végeredmény 5-0 lett. Jota triplázott, mellette Szalah és Mané találtak be. Úgy tűnik, a Wolvestól igazolt támadó igazi főnyeremény volt!

A Citynek is könnyű dolga volt, ők hazai pályán fogadták az Olympiakosz Pireusz csapatát és könnyedén, 3-0-ra nyertek. Náluk Ferrán Torres, Gabriel Jesus és Joao Cancelo talált be.

Izgalmas meccsnek tűnik ez, a Poolt még mindig tizedelik a sérülések, de a támadóik viszont csúcsformában vannak. Bár, ha minden igaz, mind Matip, mind Fabinho felépült, így ott lehetnek a meccsen, csak az a kérdés, hogy milyen állapotban, formában.

Már „csak” Van Dijk és Oxlade-Chambarlain vannak a maródiak listáján, a túloldalon pedig Sergio Agüero nem lesz ott a találkozón, ő október végén sérült meg.

Azért csak nézzünk egy kis örökmérleget, nem igaz?

Továbbra is fölényes a Liverpool előnye, de ez esetben ne felejtsük el, hogy a City csak az új időszakban volt nagycsapat, azt megelőzően nem voltak ennyire sikeresek, hisz pénz sem volt ilyen igazolásokra.

Érdekesebb az a statisztika, hogy utolsó öt meccsükből négy esetén is potyogtak a gólok, legutóbb 4, azt megelőzően is 4…

Most is számíthatunk vajon egy gólgazdag meccsre? Ha Jotán múlik, mindenképp. A végeredményt kihagyom, inkább az Over 2,5-re tippelek, bátrabbaknak mehet a 3,5… Aztán majd játszanak egy uncsi 0-0-t. Benne van, de inkább az előbbi a valószínűbb forgatókönyv.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső