Monaco – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 16.
Monaco
Teljesítmény:
D D V N N
  • Stade Louis II
  • November 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Lille
Teljesítmény:
D N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mondanám, hogy a Ligue 1 14. fordulójának nyitómeccse egy hatalmas, frenetikus rangadó lesz, végül is Monaco – Lille találkozót rendeznek. De a valóság az, hogy a 2021/2022-es idényben mindkét csapat beragadt. Nem is kicsit. A Monaco csak a 11. helyen áll, közvetlenül mögötte van a Lille. Aki nem követte a tavalyi Ligue 1 szezonját: Ez a két csapat az élmezőny tagja volt, olyannyira, hogy a Lille nyerte a bajnokságot, a Monaco pedig bronzérmes lett.

Ezért is nagy csalódás, amit tőlünk egyelőre látunk. Nem tudni, meddig kapnak még bizalmat a vezetőedzők, Jocelyn Gourvennec menesztéséről már többször szó esett, viszont Niko Kovac távozását egyetlen lap sem említette még.

Itt az ideje felmutatni valamit a szurkolóknak, egy ilyen rangadó megnyerése mindkét mester renoméján képes lenne javítani. Csakhogy egyiküknek sem lesz könnyű dolga. A válogatott szünetre úgy mentek el a játékosok, hogy csapatuk csak döntetlenre volt képes egy gyengébb ellenféllel szemben. Tehát a forma még mindig problémás, a keretek pedig tömve vannak olyan játékosokkal, akik az elmúlt másfél héten is meccseltek.

Sportfogadási szempontból remek meccsnek ígérkezik a Monaco – Lille, így mi sem hagyhatjuk ki. Nem is fogjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Reims – Monaco: 0-0

Érthetetlen, miért nem megy a játék a Monaconak. A csapat nem gyengült nyár óta, szerződtettek – kölcsönben – egy remek kapust, a gólvágók (Ben Yedder, Golovin, Volland) egytől egyig ott maradtak, közben a fiatalok is húzónevekké váltak (Tchouameni, Disasi, Badiashile, Diop). Szóval, ez egyelőre egy rejtély, de Niko Kovac nem tudja kirángatni fiait a gödörből. Ahogy az eredmény mutatja, a Reims ellen sem sikerült nyerni…

A kezdők:

Reims:

Rajkovic – Gravillon, Faes, Abdelhamid, Ghislain Konan – Flips, Cassama, Matusiwa – Donis, Ekitike, Mbuku

Monaco:

Nübel – Aguilar, Maripán, Badiashile, Jakobs – Golovin, Fofana, Tchouameni, Martins – Ben Yedder, Diop

Labdabirtoklás szempontjából a Monaco jobban szuperált az első félidőben, illetve az első két lövés az ő nevükhöz fűződött. Először Aurelien Tchouameni gyengécske lövését ölelte magához Rajkovic, majd később Ruben Aguilar is próbára tette a portást, ő sem járt nagyobb sikerrel, mint csapattársa.

Az esetet megelőzően Aleksandr Golovin megpróbálta átejteni egy műesés-szerűséggel a játékvezetőt, majd elterült a földön ahelyett, hogy gólt szerzett volna. Tőle nem ezt szoktuk meg, nagy gólhelyzetet szabotált saját magának. És hogy az eset tizenegyes volt? Nem.

Akadt helyzete a Reimsnek is, egy baloldali beadás után Hugo Ekitike előzte meg a védőjét, pörgetése azonban messze kapu fölé szállt.

A lefújás előtt még volt egy távoli Youssouf Fofana próbálkozás is, igazán combos lövést eresztett meg a védekező középpályás, ami nem sokkal kerülte el a kapu bal felső sarkát. Amennyiben kapura ment volna, úgy Rajkovic bizonyára nem tudott volna hárítani.

A gólnélküli első félidőt egy gólnélküli második követte, mint ahogy a fenti eredmény is mutatja. Nem tudták feltörni egymás védelmét a csapatok, leginkább távolról próbálkoztak, viszonylag kevés sikerrel. Itt már azért bátrabb játékot mutatott be a hazai csapat, de a meccset még mindig a hercegségbeliek irányították.

Volt egy nagyon szép szabadrúgása Mathieu Cafaronak, amit Nübel szedett ki a jobb alsóból, a meccslabda visoznt Kevin Vollandnál volt, a német támadó Gelson Martinst váltotta, majd a meccs végén százszázalékos helyzetben hibázott, három méterről nem találta el a kaput fejjel.

Hiába a fölény, a gólszerzés most sem ment, ez pedig azt jelenti, hogy szezonbeli nyolcadik meccsét nem tudta megnyerni Niko Kovac együttese. Ebből így nem lesz bajnoki trófea, se bronzérem, de még európai kupaindulás sem.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.14.Ligue 1
monaco
0:0
lille
Ligue 1
2020.12.06.Ligue 1
lille
2:1
monaco
Ligue 1
2019.12.21.Ligue 1
monaco
5:1
lille
Ligue 1
2019.12.17.Francia Ligakupa
monaco
0:3
lille
Francia Ligakupa
2019.03.15.Ligue 1
lille
0:1
monaco
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Lille – Angers: 1-1

G.: Djalo ill. Ounahi

Nem rángatta szét az istrángot a bajnoki címvédő sem, a meglepetésre mindig képes Angers pedig állta a sarat, és egy ponttal sikerült távozniuk a Stade Pierre-Mauroyból. Alig tartunk a bajnokság harmadánál, és már most kijelenthető, hogy a Lille nem fog címet védeni, már most 18 pontos lemaradásban van a PSG-től. De megkockáztatom, a párizsiakat már senkinek nem sikerül letaszítani az első helyről…

A kezdők:

Lille:

Grbic – Celik, Fonte, Djalo, Mandava – Ikone, B. André, Sanches, Bamba – B. Yilmaz, David

Angers:

Petkovic – Manceau, Thomas, Ebosse – Cabot, Ounahi, Mangani, Doumbia – Fulgini – Bahoken, Boufal

Nem sündisznóállásban ment fel a zöld gyepre az Angers együttese, bátran, gólra törően fociztak, viszont a Lille előtt akadtak a meccs elején a nagyobb helyzetek. A nyolcadik percben Jonathan Bamba passzát Burak Yilmaz hatalmas rutinnal átlépte, így a mögötte érkező Jonathan David szemtől szemben állt Petkovic kapussal. Talán maga a kanadai is meglepődött azon, hogy helyzetbe került, mert rendkívül gyenge megoldást választott, a hálóőr így viszonylag könnyedén tudott védeni.

A következő lehetőség a 27. percből érkezik, ekkor a portugál válogatottba visszakerülő Renato Sanches végezhetett el egy szabadrúgást a jobboldalról. Az Angers lescsapdája besült, így négy játékos maradt Petkoviccsal szemben. Benjamin André elengedte a játékszert, Tiago Djalo meg remek mozdulattal továbbított a kapuba, 1-0.

Néhány vendégjátékos azért emelte a kezét, hátha az asszisztens leutánozza őket, de nem így történt, a gól érvényes és szabályos volt.

Rögtön a gól után jöhetett volna a válasz, Souleyman Doumbia bombáját Ivo Grbic tornázta szögletre.

A montenegrói Petkovic több bravúrt is bemutatott a fordulás után, többek között védte José Fonte közeli, eltört lövését – ami így lett nagyon veszélyes -, később pedig Yusuf Yazici nyolcméteres lövését is sikerült valahogy kiszednie. Sokat számított, hogy a portás nem adta fel, mert így az Angers-nak maradt esélye egyenlíteni. Ezzel az eséllyel pedig éltek is. A 83. percben egy mintaszerű akció végén Azzedine Ounahi talált be, ezzel pedig a kiscsapat legalább egy pontot megmentett.

A Lille sokadik meccsén játszotta ezt el. Nyomtak, jobbak voltak, mégsem szereztek három pontot. Már négy mérkőzés óta nyeretlenek ismét, hiába a sevillai siker, a bajnokságban továbbra sem megy nekik…

Összefoglalás

Niko Kovacnak abból a szempontból szerencséje van, hogy alapemberei közül senki sem sérült, csak Krépin Diattát, Cesc Fabregast és Jean Marcelint kell nélkülöznie. A válogatott meccseken – legjobb tudomásom szerint – sérülés nem történt.

Kevin Vollandot a legutóbb kispadra rakta a horvát mester, a helyére Sofiane Diopot tette. A fiatal játékos előtt nagy jövő áll, de ő inkább a széleken tud brillírozni, míg Volland remekül megérteti magát Ben Yedderrel. Nem akarom kioktatni Niko Kovacot arról, hogy milyen kezdőt küldjön pályára, csak az észrevételeimet osztom meg veletek. Ő meg úgysem olvassa…

A Lille-nél egyetlen sérült van, a múltkori, Angers elleni meccs egyetlen gólszerzője, Tiago Djalo. A 21 esztendős hátvéd pár napja dőlt ki, szereplése kétséges. Viszont, ha minden igaz, Sven Botman felépült, talán már 90 perc játékra is alkalmas.

Két gyengélkedő, a kapu előtt bizonytalan csapat, amelyet remek játékosok alkotnak. Csalódás, szomorú ezt a helyzetet látni. A gólszerzés tehát nem nagyon megy egyik félnek sem, a Monaco például 270 (plusz az apró) perce nem talált kapuba, és a Lille is ritka, amikor egynél több gólt tud szerezni.

Legutóbbi közös meccsük 0-0-ra végződött, ezt megelőzően voltak azért gólgazdagabb meccsek, 2019-ben például a Monaco 5-1-re nyert.

Most nem várunk sok gólt. Két szenvedő csapat, akik ki akarnak mászni a gödörből. A nagy akarásnak – megint – nyögés lehet a vége, így a legoptimálisabb fogadás az, ha két és fél gól alatti eredményt célzunk meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső