Rayo Vallecano – Barcelona: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.
Rayo Vallecano
Teljesítmény:
V N V N N
  • Estadio de Vallecas
  • Október 27. 19:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Barcelona
Teljesítmény:
V N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A három olasz meccs után átnézünk Spanyolországba, holnap még itt rendeznek meccseket. No meg lesz egy Nice – Olympique Marseille mérkőzés, ami anno botrányos körülmények között szakadt félbe… De maradjunk csak a hispánoknál. A Barcelona a múlt héten, vasárnap délután hazai környezetben bukott az ősi rivális Real Madrid ellen. Egyik csapat sem játszott igazán jól, végül a madridiak jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel, a Barcelona pedig ezzel már zsinórban negyedik Clásicoját bukta el. Ismét felerősödtek a hangok, hogy Ronald Koemannak mennie kell, ismét teljes letargia lett úrrá a katalán fővárosban. Egy madridi csapat után egy másik következik, az ellenfél ugyanis a Rayo Vallecano együttese, ami a négy fővárosi egylet közül az egyik, a legfrissebb, akik a nyáron jutottak vissza az élvonalba. A bajnokság közel a harmadához érve kimondhatjuk talán, hogy a kiscsapatnak kiesési problémái nem lesznek, elég erősen indított, több nagy skalpot is szereztek Radamel Falcaoék.

Nem lesz könnyű dolga a csapatnak – és ez igaz mindkét együttesre. Kemény meccsre számíthat a Barca, ami azt jelenti, hogy ebben a mérkőzésben benne van a meglepetés is…

Mindjárt kiderítjük, jöjjön a Rayo Vallecano – Barcelona találkozó!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Rayo Vallecano: 3-2

G.: A. Moreno, Juanmi, Willian José ill. Nteka, A. Garcia

Nyugodtan mondhatjuk, hogy két élcsapat feszült egymásnak, ahol végül nagy nehézségek árán, egy hajrában megítélt tizenegyessel bizonyult jobbnak a hazai csapat. Eseménydús találkozó volt, ahol a csapatok ügyesen használták ki az előttük adódó lehetőségeket, nagy hatékonysággal értékesítették a kaput eltaláló lövéseket.

A kezdők:

Real Betis:

Bravo – Bellerin, Bartra, González, A. Moreno – Rodriguez, Canales – Rodri, Fekir, Juanmi – Willian José

Rayo Vallecano:

Dimitrievski – Hernández, Maras, Catena, Fran Garcia – Ciss, Lopez – Balliu, Trejo, A. Garcia – Nteka

Andoni Iraola mester – az Athletic Bilbao klublegendája – csak a kispadon adott helyet Radamel Falcaonak, az egyetlen ék Randy Nteka volt, akit idén nyáron szerződtettek a Fuenlabrada együttesétől.

A meccsen – mint látjátok – öt gól esett, ezek közül az elsőt a Betis szerezte Álex Moreno révén. A balhátvédet Rodri vette észre a 22. percben, üresen várta a labdát a tizenhatoson belül, kapta is, egy csel után a rövid felsőbe lőtt, majd bemutatta az egyik legmenőbb gólörömöt, ugyanazt, amit Wissam Ben Yedder, a Monaco játékosa – legnagyobb sajnálatomra – idénre elhagyott.

Két perccel később Sergio Canales ugratta ki Juanmit, akinek meggyűlt a baja a labdaátvétellel, le is lassult amiatt, hogy a hátát érte a játékszer. Mindenesetre megoldotta, 16 méterről csavart a bal alsóba.

A 45. percben az első gól szerzője, Álex Moreno hatalmas hibát követett el, hazaadás előtt nem nézett fel. Ha felnézett volna, látta volna, hogy nem Bravo kapusnak, hanem az ellenfél támadójának, Óscar Trejónak passzol. A támadó középpályás a gólt tartotta szem előtt, így lövés helyett az érkező Randy Nteka elé tálalt, ő meg a kapuba lőtt.

A második félidőre kettőt cserélt Iraola, beküldte Comesanát és Palazont, de a vendégek sztárja Oscar Trejo maradt, aki a 65. percben újabb assziszttal vétette észre magát, a gólt Álvaro Garcia szerezte.

Kezdődhetett minden elölről, a Betis viszont képes volt felrázni saját magát, és Willian José révén végül megszületett a harmadik zöld-fehér találat is. Ehhez szükség volt ismét Álex Morenora (micsoda mozgalmas meccse volt a srácnak…) és az albán Ivan Balliura, a két játékos a madridi tizenhatoson belül csaptak össze, utóbbi volt szabálytalan az előbbivel szemben, jöhetett a tizenegyes, amit aztán Willian José bevágott.

Az első félidő végén elkövetett hibával saját maga dolgát nehezítette meg a Betis, de így is sikerült végül behúzni a meccset.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.27.Spanyol Kupa
rayo vallecano
1:2
barcelona
Spanyol Kupa
2019.03.09.La Liga
barcelona
3:1
rayo vallecano
La Liga
2018.11.03.La Liga
rayo vallecano
2:3
barcelona
La Liga
2016.03.03.La Liga
rayo vallecano
1:5
barcelona
La Liga
2015.10.17.La Liga
barcelona
5:2
rayo vallecano
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Barcelona – Real Madrid: 1-2

G.: Agüero ill. Alaba, L. Vazquez

2019. márciusában, a Bernabeuban tudott utoljára bajnoki mérkőzést nyerni a Barcelona a riválisa ellen. Akkor még olyan játékosok szerepeltek a gránátvörös-kékeknél, mint Luis Suárez, Lionel Messi, vagy épp Ivan Rakitic, aki akkor a győztes gólt szerezte. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az utóbbi évek legnagyobb kihívásával néz most szembe a Barcelona. Talán a szurkolók is tudják, hogy nem lesz ebből bajnoki cím, vagy Bajnokok Ligája győzelem, de egy Real Madrid ellen aratott győzelem mindenkiben visszahozná a reményt, hogy lehet még ebből egy sikeres szezon…

A kezdők:

Barcelona:

Ter Stegen – Mingueza, E. Garcia, Piqé, J. Alba – Gavi, Busquets, de Jong – Dest, Fati, Depay

Real Madrid:

Courtois – L. Vazquez, Militao, Alaba, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr.

A Real Madrid sincs top formában, viszont a Shakhtar elleni játékuk tetszetős volt. Többek között azért is ajánlottuk nektek, hogy a madridiak győzelmét fogadjátok meg, parádés oddsot kaptunk rá a legtöbb helyről.

Egy Clásicohoz képest eseménytelen félidőt láthattunk, a kapu előtt nem jeleskedtek a csapatok. Hat kapura lövési kísérlete volt a hazaiaknak, melyekből egy sem talált a kaput. Visszafogottabb volt a Real Madrid, ők háromszor próbálkoztak, egyszer céloztak jól. És abból született egy bombagól.

A 21. percben még emlékezzünk meg arról, hogy Vinicius Jr. és Óscar Mingueza akadtak össze a tizenhatoson belül. A brazil esett, a spanyol feltett kézzel jelezte, hogy ő aztán nem csinált semmit, végül a játékvezető az utóbbinak hitt. Három perccel később az első igazi gólhelyzet Sergino Dest előtt adódott, a jobboldali mindenes ajtó-ablak ziccerben lőtt fölé.

A 31. percben David Alaba szerzett labdát saját tizenhatosánál, majd megindult előre. Vini Jr. egy kis szerencsével magánál tartotta a labdát, indította Rodrygot, aki remekül vette észre, hogy az osztrák védőtársa üresen, jó helyzetben van. Oda is passzolt, Alaba pedig 16-ról nagy gólt ragasztott ter Stegen kapujába.

A 35. percben a Barca majdnem egyenlített, Memphis Depay szögletét Gerard Piqué fejelte nem sokkal a jobboldali kapufa mellé.

Ugrunk egy nagyot, a 62. perc eseménye következik, ekkor Ferland Mendy játszotta be a labdát a védők mögé, Luka Modric kapásból Karim Benzema elé varázsolt, a francia meg ter Stegen kezébe lőtt. Ez azért nem volt kis helyzet, a támadó az ilyeneket játszi könnyedséggel szokta gólra váltani.

A 73. percben újra Sergino Dest bombázott kapu fölé, ő volt az egyetlen, akiből ki lehetett nézni, hogy váratlant húz.

Nyomott a Barcelona, a Real kissé elfáradt, de még egy kontra volt a lábakban. A 93. percben egy labdavesztés után Lucas Vazquez lőtte ki Marco Asensiot, akinek tíz méterről leadott lövését védte ter Stegen, ám Lucas rástartolt a kipattanóra, és az elbambuló Eric Garcia mellett eldöntötte a meccset.

Jött is a füttyszó, ami csak akkor maradt abba, amikor Kun Agüero szépített, ez azonban nagyon kevés volt. Nem játszott rosszul a Barca, domináltak a meccs némelyik szakaszában, de a futballt gólra játsszák.

Összefoglalás

A Barcelona hétvégi meccse vezéráldozattal járt, Frenkie de Jong kényszerből hagyta el a pályát, és holnap a Vallecasban sem léphet pályára. Vannak olyan hangok, miszerint Ansu Fati is megsérült, de erről elég ellentmondásos információk keringenek. Így is elég a baja a Barcának, az viszont legalább jó hír, hogy Jordi Alba végig tudta játszani a Clásicot. Állítólag beinjekciózva…

Továbbra is sérült Pedri, Martin Braithwaite, Ronald Araujo és Ousmane Dembelé, a franciánál már nagyon közel a visszatérés. Igen, ezt mondtam a vasárnapi meccs előtt is. De ettől még ez a helyzet.

A madridiaknál egyedül Martin Merquelanz sérült, a teljes keret Iraola rendelkezésére áll.

Nagyon masszív csapat a Rayo, akik idén már öt győzelmet könyvelhettek el, igaz, rendre kiscsapatokat vagy gyengébb formában kezdő együtteseket intéztek el. Ez lesz az első komoly megmérettetés, de ha képesek úgy játszani, mint a Betis elleni második félidőben, akkor lehet keresnivalójuk a Barca ellen, akik ismét megrogytak.

Ronald Koeman órái is meg vannak számlálva, kötbér ide vagy oda, hamarosan eljön az idő, amikor már ez sem számít, és útnak eresztik a hollandot. Egy Rayo elleni kudarc ezt a pillanatot előbbre hozhatja.

A Barca helyzetkihasználása csúfos volt vasárnap, e téren mindenképp javulniuk kell. A madridi kiscsapat akár hálás ellenfél is lehet, ám valahogy meglepetést sejtünk. A rengeteg hiányzó, a Madrid elleni bukás miatt kiegyezünk most egy döntetlenben, mint anno a fekete lovag.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső