Real Sociedad – Celta Vigo: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 21.
Real Sociedad
Teljesítmény:
V D D N V
  • Reale Arena
  • április 22. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Celta Vigo
Teljesítmény:
D V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy spanyol bajnokival zárjuk ezt a szerdát, a Real Sociedad – Celta Vigo meccset választottam. A baszkok áprilisa nagyon gyengére sikeredett – habár megnyerték a tavalyi spanyol kupát, bármennyire is furcsán hangozzék ez… -, a bajnokságban szenvednek, és lecsúsztak az európai kupaindulást érő helyekről, amit most a Betis és a Villarreal bitorol. Egy huszáros hajrá még segíthet, csak egy, illetve két pont a difi, de látva a játékukat nem lesz egyszerű dolguk.

Ami pedig a Celtát illeti, ők végre hoztak egy olyan szezont, amikor nem kellett matekozni, nem kellett izgulni, végre a középmezőnybe értek Iago Aspasék. A hátralévő fordulókban sokat aggódniuk már feltehetőleg nem kell, így egy kicsit felszabadultan játszhatnak.

Azért az Anoetában, vagy ahogy ma hívják: Reale Arénában nehéz meccsre számíthatnak, de most meg lehet csípni a Sociedadot.

És ne legyen egy percig sem kétségünk afelől, hogy a Celta nyerni akar…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Sociedad – Sevilla

A meccset nagyon röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy az első huszonöt percben esett három gól, egy hazai, kettő vendég, és kész. Valóban így történt, már az első félidő felénél kialakult a végeredmény, de az nem azt jelenti, hogy a hátralévő bő egy óra unalmas lett volna.

Az ötödik percben jártunk, amikor a hazai csapat vezetést szerzett: Elustondo jobboldali beadása kapott gellert egy védő lábán, így került a labda Carlos Fernández elé, aki előbb átvette, majd a hosszúba lőtte a játékszert. Különleges gól volt ez számára, télen épp a Sevillát hagyta el a baszkok kedvéért.

Az andalúzoknál csak öt meccs jutott neki, ezért döntött a váltás mellett. Nem mellesleg, ez volt az első gólja új csapata színeiben.

Támadásba lendült a gólt követően a Sevilla, Youssef En-Nesyri a 11. percben kapufát fejelt, majd az akció végén még egyszer esélye nyílt a gólszerzésre, a kapu torkából fejelt fölé a 19.-ben Lucas Ocampos estében lőtt kapura, ezt meg Remiro védte.

Nőtt a nyomás, és a 22. percben ez a nyomás góllá érett: Egy jobboldali beadás Le Normand lábáról került Fernando elé, a támadó ilyen közelről nem szokott hibázni. Most sem tette.

Nem telt el két perc, és ismét a hálóból kellett kihalásznia a labdát a Sociedad kapusának. Lucas Ocampos lőtt távolról, a kapufáról kijövő labdát pofozta En-Nesyri a kapuba.

A gólt leszámítva ez nem En-Nesyri meccse volt, összesen három kapufát rúgott, illetve fejelt. Biztosabbá tehették volna a vendégek a győzelmet ezek által, de a lehetőségek kimaradtak. Mindegy, így is három ponttal gazdagodtak, és most már az élmezőny a nyakán érezheti Julen Lopetegui együttesének leheletét.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.01.La Liga
celta vigo
1:4
real sociedad
La Liga
2020.06.24.La Liga
real sociedad
0:1
celta vigo
La Liga
2019.10.27.La Liga
celta vigo
0:1
real sociedad
La Liga
2019.04.07.La Liga
celta vigo
3:1
real sociedad
La Liga
2018.12.05.Spanyol Kupa
real sociedad
2:0
celta vigo
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Cadiz – Celta Vigo

Ha a statisztikára ránézünk, akkor azt láthatjuk, hogy a Cadiznak sok köze nem volt a meccshez, szinte egyáltalán nem volt náluk a labda, alig lőttek kapura. Ám aki látta a meccset, az tudja, hogy bőven lett volna esélye a hazaiaknak megnyerni a találkozót. Rubén Sobrino nagy futása például egyértelműen gólt érdemelt volna, a támadó a saját tizenhatosuktól indult meg, négy Celta játékost is maga mögött hagyott, végül a lövésre már alig maradt ereje, Ivan Villar így védeni tudott.

A 20. percben centik választották el a vezetéstől a sárgamezeseket: Filip Malbasic kapáslövésébe még pont bele tudott ujjheggyel érni Villar, a labda a felsőlécről a gólvonal elé vágódott.

Közben nem tétlenkedett a Celta sem, Nolito csavarását Ledesma szedte ki, majd a 35. percben a hálóba is tudtak találni, ám Hugo Mallo gólját les miatt nem adták meg.

A második félidőben már a hazaiaknak nem volt komolyabb helyzetük, itt a vendégcsapat a maga javára fordíthatta volna a meccset. Csak volna, mert bár helyzetük akadt pár, de egyiket sem tudták kihasználni.

Hugo Mallo fejese a 93. percben centikkel elkerülte a kaput, és ez volt az utolsó esély a győzelemre.

Maradt a 0-0, amivel igazából egyik együttes sem lehet elégedett.

Összefoglalás

Sok sérülttel kell számolnia Imanol Alguacilnak, többek között a csapat legnagyobb sztárját, David Silvát kell nélkülöznie. De nem csak őt, Luca Sangallit, Joseba Zalduát, Asier Illarramendit és Mikel Merinot is.

Ettől függetlenül egy erős kezdőre lehet számítani, ahol Alexander Isak mögött Mikel Oyarzabal, Carlos Fernández és Portu – vagy Adnan Januzaj – helyezkedik el.

A Celtánál Emre Mor és Santi Mina sérülése jelent bajt, Rubén Blanco, Sergio Álvarez és Néstor Araújo a csapat másik három sérültje.

Tőlük nem várok más kezdőt, mint a Cadiz ellen, Emre Mort majd Facundo Ferreyra pótolhatja.

A baszkok az elmúlt öt meccsen – értelemszerűen – 15 pontot gyűjthettek volna be. Na most ebből összesen 2 sikeredett… Nincsenek jó formában tehát, de ha kupában akarnak szerepelni, akkor előbb-utóbb kénytelenek lesznek hamvaikból újjászületni.

A Celta erre jó lehetőséget is adhatna. Mondjuk a tavalyi vagy tavalyelőtti Celta. De ez a mostani már keményebb feladat lesz.

Gólokat várok a csapatoktól, nem mellesleg egy olyan eredményt, amire a bukik sem nagyon számítanak, konkrétan a döntetlenre gondolok. Amennyiben mindkét együttes betalál a kapuba, én már örülni fogok, és nektek is ezt a tippet javasolnám.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső