Anglia – Irán: Fogadási Tippek és Világbajnokság Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 november 14.
2022. november 21. hétfő, 14:00 Khalifa International Stadium
Anglia
vs
Irán

A legjobb fogadóirodák szerintünk:

Vasárnap csak egy mérkőzést rendeznek meg, hétfőre ugrunk, ahol már három meccs is lesz. Utána meg már négy, de arról majd máskor. Két igazi nagyágyú is pályára lép hétfőn, a VB második napján. Az egyik Hollandia lesz, akiről ezután olvashattok, a másik Anglia. Gareth Southgate együttesének majdnem sikerült címet nyerni az Európa-bajnokságon, nem sokon múlt, hogy nem ők, hanem Olaszország nyerte a finálét. Akik egyébként 2018 után most sem kvalifikálták magukat, ugyanis a pótselejtezőn Észak-Macedónia legjobbjaitól kaptak ki.

Hozott jó néhány érdekességet Gareth Southgate a keret kihirdetésekor, többen fel is vannak háborodva, mások értetlenkednek az egyre népszerűtlenebbé váló szövetségi kapitány döntéseit követően.

Ellenfelük Irán lesz, melynek futballjáról azért mi, magyarok sokat nem tudunk. Emlékezhetnek az idősebbek Ali Daei-ra, a legendás csatárra, aki ontotta a gólokat klubszinten és a válogatottban is, biztos sokan tudják, hogy Carlos Queiroz irányította a válogatottat éveken keresztül (aztán most megint kinevezték), és bizonyára sokaknak lesz ismerős jó néhány játékos a keretből, mint például Mehdi Taremi vagy Sardar Azmoun.

Irán csak átugrott a szomszédba, ismerős terepen lesznek, már csak azért is, mert Katar is a Közel-Kelet egyik országa, másrészt több játékos is az országban futballozik.

A megannyi probléma ellenére a bukmékerek úgy hiszik, nem okoz majd problémát Queiroz csapata a háromoroszlánosoknak. Jelenleg az angolok győzelme 1.30-at, az irániaké 11.00-t ér, míg a döntetlen 4.75. A meglepetésre van tehát szerintük esély, de arra, hogy Irán nyerni is tud, már nincs.

Folytassuk az Anglia – Irán mérkőzéssel!

Anglia

Mondjuk úgy, Gareth Southgate kissé össztűz alatt van. A mester, akit anno úgy neveztek ki, hogy arra senki nem számított, szép lassan vált népszerűvé a szigetországban, egy nagyon veszélyes, néhol remek futballt játszó csapatot épített, amely aztán majdnem megnyerte az Európa-bajnokságot. A népszerűség valahol akkortájt bicsaklott meg.

Hiszen a szurkolók előbb az olaszok ellen hibázó fiatalokra zúdították a haragjukat, majd jött Southgate, aki kijelentette, ő választotta a rúgókat. De ez csak a jéghegy csúcsa volt.

Igazán akkor vált népszerűtlenné, amikor az idei Nemzetek Ligája elkezdődött. Két vereség a magyaroktól, ebből egy a Molineux-ben, amit sokáig fognak emlegetni… Lényeg a lényeg, Anglia kiesett az A divízióból. És lehet, sokan erre megrántják a vállukat, tekintve, hogy az NL a nagyoknak nem annyira fontos, de valahol egy jel volt a csapat számára, hogy a VB-n ez a teljesítmény nagyon kevés lesz.

Az angol válogatott az elmúlt időszakban tehát nem remekel, konkrétan június óta nem tudtak meccset nyerni, az egész Nemzetek Ligáját győzelem nélkül hozták le, három ponttal… Ikszeltek a németekkel kétszer, valamint az olaszokkal, egyszer kikaptak az olaszoktól, és kétszer tőlünk…

Ami a keretet illeti, azért vannak meglepetések. Egyrészt beválogatta Harry Maguire-t, akit jóindulattal sem lehet Anglia legjobb hátvédjei közé sorolni, a MU-ból kiesett, elvétve játszik csak. Eközben a Milanban stabil kezdő Fikayo Tomorit otthon hagyta.

Szintén nem került be Jadon Sancho, bár az ő formája az elmúlt két évben finoman szólva sem jó, de Tammy Abraham vagy Ivan Toney talán megért volna egy misét Katarban. Ó, és Jarrod Bowent sem viszi magával, pedig korábban nagy rajongója volt a West Ham szélsőjének, és például a Nemzetek Ligájában játszott is. A VB-hez azonban kevés volt.

A hétvégén az okozott problémát a mesternek, hogy James Maddisont a Leicester meccsén le kellett cserélni, ami azért felrúgta volna Southgate elképzeléseit. Aztán jött a hír, Maddisont inkább elővigyázatosságból cserélték le.

Az angol keret:

Kapusok: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Védők: Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Középpályások: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)

Támadók: James Maddison (Leicester), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

A várható kezdőcsapat:

Pickford – Walker, Stones, Maguire – Alexander-Arnold, Rice, Bellingham, Shaw – Mount, Kane, Sterling

Egymás elleni meccsek:

A két csapat még sosem találkozott egymással.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Irán

Irán válogatottjában most is akadnak jó képességű futballisták, akik erős bajnokságban állják meg a helyüket hétről hétre, többen mégis úgy hiszik, hogy ők lehetnek majd a csoportutolsók, hiszen játékerőt tekintve csak erősebb csapatok szerepelnek a B jelű négyesben.

Mi azonban ebben nem vagyunk annyira biztosak. Carlos Queiroz második alkalommal irányítja a válogatottat, a portugál korábban száz mérkőzésen dirigálta a játékosokat, majd távozott. Úgy tűnt, ennek az érának már vége, de szeptemberben ismét kinevezték, miután Dragan Skocic távozott. A szerb edzővel nagyon jól ment Iránnak, 18 meccsből 15-öt megnyertek, így bizonyára nem az állt a váltás hátterében, hogy a válogatott nem hozta a szintet, amit kellett…

Queiroz azóta már három mérkőzésen ült a csapat kispadján, először szeptember végén megverték Uruguayt 1-0-ra, aztán Szenegál ellen döntetlent játszottak (1-1), végül Nicaragua legjobbjait verték egy góllal (1-0).

A luzitán nem okozott meglepetést, néhány órával ezelőtt hirdette ki a keretét, melyben mindenki ott van, aki számít. Még az a Sardar Azmoun is, aki az elmúlt hónapokban egyáltalán nem játszott sérülés miatt.

Ismerős nevekkel találkozhatunk majd, de nem emelnék ki senkit, jöjjön a mester által kiválasztott 26 játékos!

Az iráni keret:

Kapusok: Alireza Beiranvand (Persepolis), Payam Niazmand (Sepahan), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Hossein Hosseini (Esteghlal)

Védők: Sadegh Moharrami (Dinamo Zagreb), Ehsan Hajsafi (AEK Athén), Shojae Khalilzadeh (Al Ahli), Milad Mohammadi (AEK Athén), Morteza Pouraliganji (Persepolis), Majid Hosseini (Kayserispor), Abolfazl Jalali (Esteghlal), Ramin Rezaeian (Sepahan), Hossein Kanaani (Al Ahli)

Középpályások: Saeid Ezatolahi (Vejle), Vahid Amiri (Persepolis), Saman Ghoddos (Brentford), Ahmad Nourollahi (Shabab Al Ahli), Ali Karimi (Kayserispor), Rouzbeh Cheshmi (Esteghlal)

Támadók: Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Mehdi Taremi (FC Porto), Karim Ansarifard (Omonia), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Gholizadeh (Charleroi), Sardar Azmoun (Bayer Leverkusen)

A várható kezdőcsapat:

Beiranvand – Moharrami, Hosseini, Mohammadi, Hajsafi – Ghoddos, Amiri, Nourollahi – Taremi, Ansarifard, Azmoun

Tippelde

Igen, az angolok mostanáig nem szerepeltek jól, az elmúlt hónapokban több csalódás is érte őket. De a VB azért más. Itt mindenki teljesen más szellemben lép pályára, habár – teszem hozzá – az NL-kiesésükre az nem magyarázat, hogy „nem érdekelte őket”.

Gareth Southgate egy rossz szereplés után repülhet, ezért rendkívül fontos, hogy a csoport talán leggyengébb ellenfele ellen magabiztos sikert arassanak. Az iráni csapat leggyengébb része a védelem, Kane-ék így akár többször is bevehetik Beiranvand kapuját.

A hendikepes angol győzelem mellett még az is megér egy misét, hogy Irán válogatottja betalál vagy sem. Nem könnyű, hiszen Taremi és Azmoun fél gólt jelentenek a pályán, az angol védelem pedig minden, csak nem stabil mostanában.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső