A Nagy Bundesliga Összefoglaló – Az Álomcsapat

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 07.

Harmadik részünkben a német bajnokság legutóbbi szezonjának álomcsapatát állítottuk össze. Picit most füllentünk, mert ez a hivatalos szavazás által megválasztott kezdő tizenegy, de őszintén szólva olyannyira nem tudtunk belekötni, hogy végül így hagytuk.

Kapus:

Gregor Kobel

Kétségtelen, hogy Gregor Kobel volt az idei szezon legjobb kapusa a Bundesligában. Átlagosan minden négy lövésből hármat kivédett. Csapata nem szerepelt olyan jól, de ez egyrészt nem Kobelen múlt, másrészt pedig a Bajnokok Ligája így is összejött. Abban a sorozatban egyébként idén döntőztek, a Real Madrid verte meg őket a fináléban 2-0-ra.

Védők:

Jeremie Frimpong

Figyelem, most előre szólok, hogy a lista tele lesz a Bayer Leverkusen játékosaival. Szélső védők terén nem volt jobb, mint Jeremie Frimpong és Alex Grimaldo, mindketten ontották a gólokat és gólpasszokat, miközben a védekezésből is kivették a részüket. A holland 16 bajnoki találatban játszott főszerepet, 9 volt ebből a gól, 7 a gólpassz.

Jonathan Tah

Újabb Leverkusen-játékos, a védelem szíve és lelke, Jonathan Tah került a csapatunkba. Hosszú évek óta szolgálja mostani csapatát, és mindig is kirobbanthatatlan volt a kezdőből, miközben mindenki más cserélődik mellette. Idén 31 bajnokin játszott, ez idő alatt a Leverkusen alig kapott gólt.

Waldemar Anton

Egy stuttgarti, Waldemar Anton is ide fért. Nagyon fizikális játékos, akinek technikai tudása nem a legjobb, azonban ereje és állóképessége ezt jócskán kompenzálja. Anton tavaly még a kiesés ellen küzdött, jövőre a Bajnokok Ligájában fog szerepelni, és jól mutatja a fejlődését az, hogy Julian Nagelsmann a hazai rendezésű kontinenstornára is magával viszi.

Alex Grimaldo

Róla már a korábbi cikkekben beszéltünk. Mindent elárul róla, hogy tíz gólt szerzett és tizenhárom gólpasszt adott. Nincs olyan mutató, ahol lenne nála jobb a balszélen. Szárnyvédőként mind a támadás, mind a védekezés a fő feladatai közé tartozott, a legnagyobb igazolás, akit Xabi Alonso a csapathoz hozott…

Középpályások:

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jamal Musiala

Őt nem kell bemutatni senkinek. Jamal Musiala a német futball egyik legnagyobb tehetsége, bizonyára már bánják Angliában, hogy elhanyagolták. A Bayern München vitathatatlanul legjobbja volt Harry Kane mellett, őrületes cseleivel, kiváló meglátásaival vétette észre magát mérkőzésről mérkőzésre.

Granit Xhaka

Egy nagy visszatérő. Granit Xhaka éveken át játszott Angliában, az Arsenal színeiben, és már elmúlt 30, amikor visszatért Németországba. Mégsem csak szórakozni jött, mint mondjuk Naby Keita, a svájciban van még spiritusz, ennek köszönhetően pedig a bajnok és kupagyőztes Leverkusen egyik vezérévé vált. Ő is kellett a sikerhez, a pálya közepén hidat képezett a védők és a támadók között.

Florian Wirtz

Szintén egy Leverkusen-játékos. Ez van. Florian Wirtz az egész BuLi-idény legjobbja lett, persze, hogy beválasztottuk az álomcsapatba is. Wirtz egy klasszikus irányító, ami egyre kevesebb van a mai futballban. Mégis jól megy neki, kompakt játékos, aki nagyszerűen lát a pályán, ráadásul idén gólok és asszisztok terén is rekordot döntött. Nagy jövő áll előtte, és hamarosan arról fogunk beszélni, hogy egy top klub 100 millió eurót (vagy többet) sem sajnált érte…

Támadók:

Serhou Guirassy

A góllövőlista második helyezettje, akinek azért volt nehéz dolga, mert alapvetően nem egy világklasszis együttesben futballozik. A Rennes-ből előbb kölcsönbe érkezett, már akkor is rúgott 12 gólt, idén viszont 28-ig meg sem állt. Állítólag a Manchester United szemet vetett rá, de nem hiszem, hogy ők az egyetlenek.

Harry Kane

Kane jött, látott és elnyerte a bajorok szívét, de mást nem. Bajnoki címet, kupát vagy BL-t ezúttal sem nyert, csak egy egyéni díjat, a gólkirályi címet. Összesen 36 találatot jegyzett, mellette a Bajnokok Ligájában további 8-at.

Victor Boniface

Szintén itt a helye a nigériai csatárnak, Victor Boniface nagyszerű első szezont nyújtott. Sérülése miatt elég sok időt hagyott ki, ennek ellenére 14 gólig jutott, valamint adott 8 gólpasszt is.

Ez volt a mi álomtizenegyünk. És ennyi volt a múltidézés. A jövő héttől kezdve már a németországi kontinensviadalra fókuszálunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső