A Nagy Bundesliga Összefoglaló – II. Rész

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 07.

Az első részek általában azokról a címekről szólnak, amelyekbe nem lehet belekötni. Tényekbe, amit a szezon során nyújtott teljesítmény dönt el. A második rész inkább egy szubjektív lista, de aki elolvasta az előző cikkeket, az ezt pontosan tudja. Jöjjön a kis egyéni listánk az év edzőjéről, játékosáról, felfedezettjéről, a legjobb és legrosszabb igazolásokról.

Az év edzője: Xabi Alonso

Kétség sem férhet hozzá, hogy Xabi Alonso hozta a legjobbat idén a Bundesligában. Meg tudta szakítani a Leverkusen átkát, végre bajnokok lettek, ráadásul egy történelmi szezon végén veretlenül. Emellett EL-döntőt játszhattak és a Német Kupa döntőjét is megnyerték. Szóval majdnem tökéletes szezont zárt a spanyol, akit egyébként több nagycsapat is hív, de úgy tűnik, ő marad.

A második helyen az ezüstérmes VfB Stuttgart edzője, Sebastian Hoenness került. Nem semmi, amit a svábokkal művelt. Már az előző részben is mondtam, hogy a Stuttgart a korábbi idényben még a bennmaradásért játszott, most pedig a Bajnokok Ligájában fognak szerepelni.

A harmadik az újonc Heidenheimet irányító Frank Schmidt lett, aki nem elég, hogy feljuttatta – az esélyek ellenére -a csapatát a Bundesligába, de ott 8. helyen zártak, vagyis indulhatnak a nemzetközi porondon.

Az év játékosa: Florian Wirtz

Nem csak nálunk lett az év legjobbja Florian Wirtz, hanem a szövetségnél is. A fiatal középpályást hatalmas tehetségnek tartották mindig is, de volt egy komoly sérülése, ami után aggódtak Wirtz karrierjéért. Felesleges volt. Visszatérése után hátára vette a Leverkusent, nagyban neki köszönhető, hogy a csapat bajnok és kupagyőztes lett. Florian Wirtzet szokás Kai Havertzhez hasonlítani, de szerintünk nagyobb tehetség és jobb játékos fog válni belőle. Lehet, hogy már most is jobb…

A második helyre Serhou Guirassy került. A Rennes-től a Stuttgartba szerződő csatár olyan teljesítményt tett le az asztalra, ami után joggal áll érte sorba fél Európa. Lőtt 28 gólt, amivel második lett a góllövőlistán, mindez pedig azért nagyobb szó, mint Harry Kane szereplése, mert Guirassyt nem Jamal Musiala, Leroy Sané meg Serge Gnabry támogatta…

A harmadik helyre Harry Kane került. Gólkirály lett első szezonjában, megmutatta, hogy külföldön is megállja a helyét. Peches, mint akit megátkoztak. Ahogy betette a lábát a Bayern München edzőközpontába, a csapat elbukta tizenegy éven át tartó bajnoki menetelését. De ez legkevésbé sem Kane-en múlt…

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az év felfedezettje: Victor Boniface

Legyünk őszinték, kevesen ismertük Victor Boniface nevét korábbról. Én speciel igen, mert anno a Bodö/Glimt meccsein már láttam, majd később a Royale Union SG mérkőzéseit is figyeltem. Nem hittem volna, hogy ő lesz majd az év igazolása, de mégis. Választhattam volna mást is a Bayer Leverkusenből, de a nigériaira esett a választásom. Még nagyobbat futhatott volna, ha nincs az Afrika-kupa előtti sérülése.

Nem akartam a teljes listát a Leverkusen játékosainak kisajátítani, így a második helyre Ian Maatsen került, aki megdöbbentő módon nem kell Ronald Koemannak, a harmadik pedig az a Willian Pacho, akit szintén senki nem ismert a szezon előtt, de a Frankfurtnál felkerült a focitérképre.

A legjobb igazolás: Alex Grimaldo

Itt is egy Leverkusen-játékos nyert, Alejandro Grimaldo, akit a Benficától vettek meg a szezon elején. Túlzás, hogy vettek, mert ingyen érkezett, lejárt a szerződése és elfogadta Xabi Alonso hívását. A spanyol játékos hatalmas fejlődésen ment keresztül, és a Leverkusen egyik legjobbja volt. Ming a gólszerzésben, mind a gólpasszok kiosztásában kiemelkedően teljesített, tíz gólt rúgott és tizenhárom gólpasszt adott.

A második helyen Harry Kane végzett, fentebb már kifejtettem az okokat, míg a harmadik Lois Openda lett, akiről kevés szó esett eddig. Konkrétan nulla. Pedig a belga csatár első szezonjában a Lipcse meghatározó alakjává vált, és 24 gólt jegyzett.

A legrosszabb igazolás: Sacha Boey

Ez a rész sok embernek nem fog tetszeni, már előre látom. A Bayern München két játékossal képviselteti magát. Sacha Boey lett az első, ő rekordáron érkezett a Galatasarayból, 30 millió euróba került, de rögtön az érkezése után kidőlt. Összesen 2 mérkőzésen tudott pályára lépni.

A második Bryan Zaragoza lett, akit már korábban leigazolt a Bayern München, de most – valamilyen oknál fogva – megelőlegezték az érkezését, idő előtt jó pénzért kölcsönvették. Hogy az egész idényt a padon meg a lelátón ülje végig. A fiatal spanyol 7 bajnokin 183 percet kapott.

És hát nem mehetünk el Szalai Attila mellett sem. Hiába tudjuk, mennyire jó hátvéd, Németországban ezt két csapatban sem tudta megmutatni. A Hoffenheimnél komoly hibák sorozata után került a kispadra, majd kölcsönadták Freiburgba, ahol szintén nagyot hibázott, és a szezon hátralévő részében már nem is játszott.

A harmadik részben az álomcsapatot hirdetjük ki.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső