A Nagy Bundesliga Összefoglaló – I. Rész

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2024 június 07.

Azt ígértük korábban, hogy a nagy bajnokságokat végig fogjuk venni, pontosan mi is történt. Korábban már beszéltünk a Premier League-ről, a LaLigáról és a Serie A-ról, most pedig a Bundesliga következik. Az ötödik nagy bajnokság, a Ligue 1 ezúttal kimarad, illetve az általunk sokat követett Championshipre sem lesz idő.

Nézzük, mi volt Németországban, ahol több mint egy évtized után trónfosztás történt.

A bajnok: Bayer Leverkusen

Xabi Alonso tavaly vette át az irányítást Gerardo Seoane-tól akkor, amikor a Bayer Leverkusen a kiesés ellen küzdött, és ebben semmi túlzás nincs. A spanyol megfelelő tapasztalat nélkül vágott bele a kalandba, és már az első szezonjában megmutatta, hogy tehetséges edző. A másodikban úgy alakította a keretet, ahogy ő akarta, ebből pedig egy – szinte – verhetetlen csapat jött ki. A Leverkusen úgy bontotta meg a Bayern München hegemóniáját, hogy egyetlen vereséget sem szenvedett el. Ez pedig hatalmas szó a világ bármely bajnokságában, de egy olyanban, melyben ott a Bayern München, a Borussia Dortmund vagy az RB Leipzig még nagyobb.

A gólkirály: Harry Kane

Szerencsétlen Harry Kane. Mindig is egy kiváló csatár volt, aki ontotta magából a gólokat. Elmúlt 30 éves, amikor úgy döntött, a címek érdekében elhagyja a Tottenham csapatát, és a Bayern Münchenhez igazol 95 millió euróért cserébe. Nem volt rossz vétel, sőt. Az angol összesen 36 bajnoki gólt szerzett, ezzel pedig megnyerte a gólkirályi címet. Mögötte a Stuttgart játékosa, Serhou Guirassy végzett 28 találattal, Lois Openda pedig 24 góllal harmadik lett.

A kupagyőztes: Bayer Leverkusen

Nem csak a bajnokságot, de a kupát is sikerült megnyernie a Bayer Leverkusennek, és a triplázástól sem álltak messze, az Európa-liga döntőjében szenvedték el egyetlen vereségüket ebben az idényben. A Német Kupa döntőjében a másodosztályú Kaiserslautern csapatával játszottak, és egy korai kiállítás miatt majdnem ráfaragtak, de végül 1-0-ra nyerni tudtak, kozmetikázva ezzel az Atalanta elleni kudarcot.

Élő fogadás:
Igen
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Bundesliga kiesői: Darmstadt, Köln

Két csapat esett ki az első osztályból, a Darmstadt meglehetősen simán, a Köln nagy csatában. Németországban a 16. helyezettnek osztályozó útján van esélye a bennmaradás kivívására, ez a VfL Bochumnak össze is jött, pedig az első mérkőzésen 3-0-s vereséget szenvedtek a Fortuna Düsseldorf ellen. A visszavágón viszont ők nyertek 3-0-ra, majd tizenegyespárbajban múlták felül ellenfelüket.

Bajnokok Ligája: Bayer Leverkusen, VfB Stuttgart, Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund

A Bajnokok Ligája változása miatt Németország is elnyerte a jogot, hogy öt csapatot indítson a Bajnokok Ligájában. Ötből négy csapat indulásával kapcsolatban semmi meglepő nincs, viszont a VfB Stuttgart jelenléte nem kicsit érdekes, Sebastian Hoenness csapata ugyanis tavaly még a kiesés ellen küzdött, és csak osztályozó után tudott bennmaradni.

Európa-liga: Eintracht Frankfurt, Hoffenheim

Két csapat indulhat az Európa-ligában, és ha Szalai Attila marad a Hoffenheimben, akkor magyar játékost is láthatunk majd ott. A Hoffenheim lett a hetedik, az Eintracht Frankfurt a hatodik. Egy ideig úgy tűnt, a Frankfurt is BL-induló lehet, ám ezt megakadályozták.

Európa-konferencialiga: Heidenheim

A Konferencialigát egy újonc fogja képviselni, a Heidenheim, amely tavaly még a másodosztályban játszott. Nagy szezont futottak, és a végén a szerencse is melléjük állt. Úgy végeztek a 8. helyen, hogy a Werder Bremen és a Freiburg is ugyanannyi pontot gyűjtött, ám a gólaránya az újoncnak volt a legjobb.

Az első résszel megvolnánk, menjünk tovább!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső