Athletic Bilbao – Sevilla: Fogadási Tippek és LaLiga Előzetes – 2024.05.19.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 május 17.
Athletic Bilbao
Teljesítmény:
V D N V D
  • San Mamés
  • Május 19. 19:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Sevilla
Teljesítmény:
V V N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következő mérkőzésünket inkább a két csapat neve miatt választottam be. Az Athletic Bilbao – Sevilla jó mérkőzésnek ígérkezik, de tétje már nem sok van. Eldőlt már, hogy a baszkok ott lesznek az Európa-ligában, eldőlt, hogy a Sevilla nem lesz sehol. Így tehát mondhatjuk, két felszabadult együttes feszülhet majd egymásnak vasárnap Bilbaoban.

A játékerőt tekintve Ernesto Valverde gárdája előrébb tart, jobbak, egységesebbek, és mondom, a céljukat már elérték. Közönségük előtt azt szeretnék elérni, hogy utolsó előtti hazai meccsüket megnyerjék. És a Sevilla… Ők ki akarják facsarni a maximumot ebből a szezonból, ami nem lesz túl combos, de legalább nem a kieséssel kellett bajlódniuk, mint ahogy azt páran féltávnál várták…

Athletic Bilbao

Visszatért Ernesto Valverde, és történelmi sikert aratott az Athletic Bilbao. Negyven évet kellett várni rá, de megszületett a győzelem a Copa del Rey küzdelmeiben. A döntőben a Mallorcát verték, hosszú ideje küzdöttek ezért, sokszor voltak a tűz közelében, most végre összejött. Üröm az örömben, hogy nem sokkal ezután Iker Muniain, a klub meghatározó játékosa, már-már ikonja, bejelentette, hogy a szezon végén távozik. Így ez az idény felemás érzéseket hagy majd a drukkerekben.

A bajnoki szereplésük ismét a jó kategóriába tartozik, sokáig a Bajnokok Ligájára is esélyük volt, ami – tekintve, hogy csak baszk játékosok szerepelhetnek, ami így igazolási lehetőségeiket nagyban lecsökkenti – hatalmas szó. Végül az Európa-liga jut nekik, ami szintén őrületes teljesítmény véleményem szerint.

Így a végére egy kicsit kiengedtek (nem azért, mert ki akartak), az utolsó öt meccsükből egyet sikerült megnyerni.

A hétvégén egy újabb – a nyolcadik – vereséget szenvedtek el, meglepetésre a kiesés elől menekülő Celta Vigo bánt el velük, pedig az előny Alejandro Berenguer góljával még náluk volt.

Az utolsó hazai mérkőzés bizonyára rendkívül érzelmes lesz Muniain búcsúztatása miatt, és szeretnének a középpálya lelkének egy méltó ünneplést prezentálni. Mondjuk abban biztosak lehetünk, ha ki is kapnak, a végén ünnepelni fognak.

Hazai mérlegük a következő: 11 győzelem, 6 döntetlen és csak 1 vereség, melyet a Real Madridtól szenvedtek el. Akik bajnokok lettek, tehát ez vállalható. Iker Muniain összesen 557 mérkőzésen lépett pályára a Bilbao színeiben, és várhatóan ez a szám nem fog tovább növekedni. Vagy maximum eggyel. Ugyanis most vasárnap a középpályás még kimarad sérülés miatt, ahogy Gorkza Guruzeta, Nico Williams és Oihan Sancet is. A múlt héten megsérülő Unai Simon viszont várhatóan ott lesz a csapatban.

A várható kezdőcsapat:

U. Simon – de Marcos, Vivian, Alvarez, Lekue – García, Prados Díaz – Berenguer, Gomez, I. Williams – Villalibre

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2024.01.04.LaLiga
sevilla
0:2
athletic bilbao
LaLiga
2023.04.27.LaLiga
athletic bilbao
0:1
sevilla
LaLiga
2022.10.08.LaLiga
sevilla
1:1
athletic bilbao
LaLiga
2022.05.22.LaLiga
sevilla
1:0
athletic bilbao
LaLiga
2021.12.11.LaLiga
athletic bilbao
0:1
sevilla
LaLiga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Sevilla

A Sevilla lesz az a csapat, amelyik izgalmassá teszi a kiesési csatát a végén? Úgy néz ki, igen, mivel a hétközi fordulóban kikaptak hazai pályán a Cadiztól, a Mallorca, a Las Palmas és a Celta Vigo legnagyobb bánatára. Ezzel a kiscsapat reményei még élnek, hogy kiharcolják a bennmaradást.

Nem is egy olyan meccsen kapott ki a Sevilla, amit végigtámadott, de egy potyagóllal a vendégek nyertek. Abszolút megérdemelt volt a Cadiz sikere. A Sevillát megfogta a Villarreal elleni dráma, a tény, hogy nem harcolhatják ki a nemzetközi szereplést.

A középmezőnyben levő csapat ott is marad, a maradék két forduló maximum arra lehet elég, hogy a 10. helyig jussanak fel. Volt ennél rosszabb is, mielőtt Quique Sanchez Flores megérkezett. Mindenesetre ez a két vereség nem volt tervben. Ha már vereség: Összesen 15-ször kapott ki az együttes, ami nagyon magas szám egy olyan csapattól, amelyik tavaly még Európa-ligát nyert meg.

Idegenben volt a vereségek több mint fele, 8 alkalommal kaptak ki, 6 a döntetlenek száma és 4 a győzelmeké.

A keretből ezúttal is hiányozni fog Erik Lamela, Isaac Romero, Oliver Torres, Nemanja Gudelj és Djibril Sow, tehát ebben nincs változás.

A várható kezdőcsapat:

Nyland – Navas, Badé, Ramos, Salas, Acuna – Ocampos, Agoume, Soumare – En Nesyri, Veliz

Tippelde

Csak hadd fusson le ez a két kör – gondolhatják a vendégek. A Bilbao a mérkőzés egyértelmű esélyese több szempontból is, ezeket fent mind leírtam.

Fő tippek:

1.: Athletic Bilbao győzelem

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Versenyezz más Ivibet játékosokkal és szerezz ingyenes fogadásokat! Több mint 2.400.000 Ft összdíjazás!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső