Norvégia – Skócia: Fogadási Tippek és Eb-selejtező Előzetes – 2023.06.17.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2023 június 14.
Norvégia
Teljesítmény:
D V D N V
  • Ullevål Stadion
  • Június 17. 18:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Skócia
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó meccsünk két feltörekvő csapat találkozása lesz. Oslóban rendezik, Norvégia – Skócia lesz, a tét pedig nem kicsi. Mindkettő nyerni akar, mert Spanyolország mellett/előtt/mögött ki lehet jutni a 2024-es Európa-bajnokságra.

Skócia már tudja, ez milyen érzés, hiszen ők 2021-ben ott voltak, Norvégia azonban már jó ideje vár erre a lehetőségre.

Alaposan össze kéne szednie magát az északi legénységnek, eddig ugyanis csak egy pontot sikerült megszerezniük, míg a skótok hibátlanok, nem csak Ciprust verték meg, de a spanyolokat is…

Az online sportfogadás szakértői a csoport állásától függetlenül hazai győzelemmel számolnak:

A Powbetnél 1.95 a norvég győzelem, 3.80 a skót, 3.67 az iksz.

Norvégia

Nem hiába tartják esélyesnek a norvég válogatottat, valóban nagyon erősek tudnak lenni, tele vannak fiatal, motivált játékossal, akik zsenge koruk ellenére nagycsapatokban játszanak, vegyük csak Leo Östigard, Martin Ödegaard és Erling Haaland esetét, de nyugodtan ide lehetne még sorolni Alexander Sörlothot vagy Julian Ryersont is.

Sok függ attól, hogy Erling Haalandnak sikerült-e kijózanodnia a BL-döntő óta, bár, a képeket elnézve, inkább az angoloknak kell aggódniuk Jack Grealish miatt.

Norvégia gyengén kezdte meg ezt a sorozatot: Kikaptak a spanyoloktól 3-0-ra (az eredmény ellenére nem volt ez olyan sima meccs…), majd csak 1-1-et értek el Grúziával szemben. Több hiba nem fér bele, és most, a skótok ellen hozhatják vissza a reményt.

A teljes keret:

Kapusok: Örjan Nyland, Mathias Lönne Dyngeland, Egil Selvik

Védők: Kristoffer Ajer, Birger Meling, Brice Wembangomo, Stian Gregersen, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Pedersen, Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Leo Östigard

Középpályások: Fredrik Aursnes, Kristoffer Velde, Patrick Berg, Sander Berge, Mats Möller Daehli, Mohamed Elyounoussi, Ola Solbakken, Kristian Thorstvedt, Hugo Vetlesen, Martin Ödegaard

Támadók: Erling Haaland, Bard Finne, Jörgen Strand Larsen, Alexander Sörloth

A várható kezdőcsapat:

Nyland – Ajer, Östigard, Hanche-Olsen, Ryerson – Thorstvedt, Berge – Elyounoussi, Ödegaard, Aursnes – Haaland

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2013.11.19.Barátságos Mérkőzés
norvégia
0:1
skócia
Barátságos Mérkőzés
2009.08.12.Vb-selejtező 2010
norvégia
4:0
skócia
Vb-selejtező 2010
2008.10.11.Vb-selejtező 2010
skócia
0:0
norvégia
Vb-selejtező 2010
2005.09.07.Vb-selejtező 2006
norvégia
1:2
skócia
Vb-selejtező 2006
2004.10.09.Vb-selejtező 2006
skócia
0:1
norvégia
Vb-selejtező 2006
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Skócia

Norvégia bűnrosszul, Skócia viszont nagyszerűen kezdte meg az idei szereplést, a márciusban lejátszott meccseiket egyaránt megnyerték. Az még nem is annyira meglepő, hogy Ciprust 3-0-lal küldték haza (John McGinn mellett Scott McTominay duplázott), az már igen, hogy Spanyolországot is elintézték. Ennek a meccsnek is Scott McTominay volt a hőse, mindkét gólt ő rúgta Kepának.

Skócia tehát egyelőre az élen, és akár ott is maradhatnak, ha nem kapnak ki Oslóban, valamint a grúzokat otthon elintézik.

A keretet nézve elismerően csettinthet az egyszeri skót szurkoló, ugyanis szinte mindenki itt van, aki számít. Andy Robertson, Kieran Tierney, Nathan Patterson, John McGinn, Billy Gilmour, Scott McTominay vagy épp Ryan Christie.

Nincs viszont Ché Adams, ha valahol gond lehet, akkor az a csatárposzt kijelölése.

A gólokat viszont eddig sem a csatárok, hanem a középpályások szállították, úgyhogy nincs miért aggódni.

Idegenben a skótok azért nem túl meggyőzőek, 2022-ben öt meccset játszottak vendégként, és csak egyet nyertek meg. Iksz Ukrajna és Ausztria ellen, vereség Törökországtól és Írországtól, győzni pedig csak Örményország ellen sikerült.

A teljes keret:

Kapusok: Angus Gunn, Liam Kelly, Zander Clark

Védők: Liam Cooper, Jack Hendry, Aaron Hickey, Dominic Hyam, Nathan Patterson, Ryan Porteous, Anthony Ralston, Andy Robertson, John Souttar, Greg Taylor, Kieran Tierney

Középpályások: Stuart Armstrong, Billy Gilmour, Lewis Ferguson, Ryan Jack, John McGinn, Callum McGregor, Kenny McLean, Scott McTominay

Támadók: Ryan Christie, Lyndon Dykes, Kevin Nisbet, Lawrence Shankland

A várható kezdőcsapat:

Gunn – Hickey, Porteous, Souttar, Tierney, Robertson – McGinn, McTominay, McGregor, Christie – Dykes

Tippelde

Steve Clarke nem hinném, hogy nagyon belenyúl a taktikába és a formációba. A norvégok veszélyesek, ezért a biztos védekezésre kell fektetni a hangsúlyt, mint a spanyolok ellen.

Norvégia számára – hiába csak a harmadik fordulónál tartunk – ez az utolsó szalmaszál, ha most hibáznak, ebből nem lesz Európa-bajnokság. Mindent meg fognak tenni a sikerért, az első perctől kezdve támadni fognak.

Két tippünk van: A két és fél gól feletti eredmény, valamint a hazai győzelem.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 2.10 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Cashed
Oddsok: 2.05 Bónusz: 35,000Ft
Casinia
Oddsok: 2.09 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

UEFA Euro 2024
felső