Bodö/Glimt – Sandefjord: Fogadási Tippek és Eliteserien Előzetes – 2024.05.29.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 május 28.
Bodö/Glimt
Teljesítmény:
D V N N N
  • Aspmyra Stadion
  • Május 29. 19:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Sandefjord
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Hát, elérkeztünk ahhoz az időszakhoz, amikor már a kevésbé ismert és népszerű bajnokságok közül kell választani. Ez persze a többséget nem ijeszti meg. Ha téged mégis, majd két hét múlva találkozunk! Akik pedig maradtak, azokkal megyünk tovább, ma norvég mérkőzéseket hoztunk, szám szerint hármat.

Rég nem találkoztunk a norvégokkal, legutóbb tavaly nyáron voltak innen meccseink. Egyfajta megszokás ez már, ahogy végeznek a nagyok, a figyelmünk az Eliteserien és az Allsvenskan felé fordul. Most a Bodö/Glimt – Sandefjord mérkőzéssel kezdünk, amely – mondanom sem kell – országos egyes, hiszen semmit sem változott ebből a szempontból a norvég élvonal: a Bodö/Glimt még mindig bajnokesélyes. Címvédőként ezt el is várják tőlük…

Bodö/Glimt

Az utóbbi évek legsikeresebb norvég csapatáról beszélünk, melyet most már hat éve Kjetil Knutsen irányít, ez idén sem változott meg. A mester tavaly is győzelemre vezette az együttest, megszerezve ezzel a harmadik bajnoki címüket. Nem indult fényesen az a szezon, végül azonban a Brann Bergen és a Tromsö mögött magabiztosan futottak be a célba.

Mivel régen beszéltünk róluk, fussuk át, milyen változások történtek tavalyhoz képest. Még januárban lépett le az együttestől Faris Moumbagna, akit több mint 7 millió euróért vásárolt meg az Olympique Marseille, valamint lelépett William Pellegrino is, aki tavaly a gólkirályi címet megszerezte. Mivel ő már idősebb, érte alig negyedmilliót fizetett a San José. Fontos távozó még Marius Lode, Tobias Gulliksen, valamint – bár ő nem friss távozó – Hugo Vetlesen is.

Az érkezők között kifejezetten nagy neveket nem láthatunk, de ez nem is meglepő. Érkezett Hakon Evjen, August Mikkelsen, Kasper Högh, Villads Nielsen, Jostein Gundersen, Jens Petter Hauge, valamint Kjetil Haug.

A mostani bajnokságot is remekül kezdte a Bodö, 10 forduló elteltével 23 pontjuk van, ez pedig elegendő ahhoz, hogy vezessék a táblázatot. Az utóbbi két fordulóban volt némi visszaesés, a Ham-Kam otthonában elvesztették a veretlenségüket, valamint pár napja az újonc KFUM Oslo ellen ikszeltek. A meccs 2-2 lett góljaikat Albert Gronbaek és Jens Petter Hauge rúgták. Teljes mérlegük most 7-2-1.

Otthon eddig háromszor annyi gólt szereztek, mint amennyit kaptak, veretlenek – egyedül már csak ők – két döntetlen és három győzelem van mellettük.

Két sérült Knutsen mester keretében: Runar Espejord és Sondre Fet.

A várható kezdőcsapat:

Haikin – Sjövold, Gundersen, Björtuft, Sörensen – Saltnes, Berg, Gronbaek – Zugelj, Högh, Hauge

Egymás elleni meccsek

Íme a két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzésének eredménye:

Előző 5 meccs eredménye
2024.05.20.Eliteserien
bodö
4:3
sandefjord
Eliteserien
2021.09.26.Eliteserien
sandefjord
2:5
bodö
Eliteserien
2021.07.05.Eliteserien
bodö
4:1
sandefjord
Eliteserien
2020.09.27.Eliteserien
sandefjord
1:2
bodö
Eliteserien
2020.07.25.Eliteserien
bodö
1:0
sandefjord
Eliteserien
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Sandefjord

Épp, hogy sikerült kivívni tavaly (is) a bennmaradást, a Sandefjord alig menekült meg. Két ponttal előzték meg a Valerengát, akik osztályozóra kényszerültek – és ki is estek. Erről egy másik tippnél szó esik majd.

A Sandefjord sosem volt egy kifejezetten meghatározó csapata az Eliteseriennek, de a játékosok küzdenek, hajtanak, és valahogy mindig megússzák. Most sem áll jól a szénájuk, de korai lenne máris kiesőnek titulálni őket.

Mielőtt belemennénk mostani szereplésükbe, lássuk itt is a változásokat:

Az edző maradt Hans Erik Ödegaard, a keret viszont nagyban megváltozott. Sokan jöttek, sokan mentek, igazi sztár persze nem érkezett. Leginkább ingyenes igazolásokkal igyekezett erősíteni a mester, Stian Kristiansen (aki pont a Bodö/Glimt csapatában játszott) az egyedüli, akiért pénz fizettek.

Izgalmas igazolás lehet Maudo Jarjué, egy gambiai (és bissau-guineai) játékos, aki az Elfsborgból érkezett.

Távozott Jesper Taaje félmillióért a Strömsgodsethez, Sander Moen Foss a Lilleströmhöz, de lelépett Federico Bikoro és Franklin Nyenetue is.

Láthatóan a megújult csapatnak kell még idő, 9 meccs után kiesőhelyen állnak 2-1-6-os mérleggel. Utóbbi három meccsüket elveszítették, legutóbb a Haugesund nyert ellenük 2-1-re. Egyetlen góljukat Alexander Tveter szerezte.

Mindkét győzelmüket otthon szerezték, vagyis idegenben még nyeretlenek. Mérlegük egy döntetlenből és négy vereségük áll.

Sérültek: Andreas van der Spa, Filip Loftesnes-Bjune, Marcus Melchior, Darrell Tibell.

A várható kezdőcsapat:

Keto – Pedersen, Berglie, Kristiansen, Cheng – Mettler, Ottosson, Amin – Dunsby, Tveter, Markovic

Tippelde

Lehet, hogy egy gólra jó lehet a Sandefjord, de e felől is vannak kétségek, hiszen a Bodö odahaza biztos lábakon áll. Esélyesebb egy olyan siker, ahol csak a hazai gárda talál a kapuba.

Fő tippek:

1.: Bodö/Glimt győzelem

2.: Két és fél gól feletti eredmény

Kétgólos vezetésnél a LibraBet meg sem várja a lefújást, azonnal jóváírja a fogadást!

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső