Olimpiakosz – Fiorentina: Fogadási Tippek és EKL Előzetes – 2024.05.29.

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2024 május 27.
Olimpiakosz
Teljesítmény:
D N V N N
  • OPAP Arena
  • Május 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Fiorentina
Teljesítmény:
N D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most van egy kis szünet, ez pedig majd nálunk is látszódni fog. Két mérkőzést hoztam nektek mára, azt hiszem, ezek most a legfontosabbak a hét közben. Szerdán este jön a Konferencialiga döntője, melyen az Olimpiakosz és a Fiorentina szerepel majd, egy nappal később pedig teljessé válik majd a következő Ligue 1-mezőny. A hét folyamán persze beszélünk majd a Bajnokok Ligája döntőjéről, valamint a norvég és a svéd bajnokság is előkerül, pár hírrel együtt.

A Fiorentina tavaly is itt járt, a fináléban akkor a West Ham United megverte őket. Ezúttal talán inkább ők számítanak esélyesnek, bár José Luis Mendilibar színre lépése óta az Olimpiakosz nagyon is magára talált.

Nem egyértelmű a döntő, ráadásul Görögországban rendezik, ami majdnem hazai pályát jelenthet a pireusziaknak.

Következzen az Olimpiakosz – Fiorentina mérkőzés!

Olimpiakosz

Nagyon jót tett, hogy az Olimpiakosz vezetősége José Luis Mendilibart nevezte ki a csapat élére februárban. Mostanság egymást váltották a vezetőedzők a pireuszi együttesnél, megfordult itt az elmúlt öt évben Pedro Martins, Carlos Corberan, Michel, José Anigo, Diego Martínez és Carlos Carvalhal, de egyikük sem tudott nagyot alkotni. A negyedik spanyol azonban úgy néz ki, igen.

A Sevillával tavaly Európa-ligát nyerő 63 éves mester jött, látott és győzött. Miután átvette az irányítást, az Olimpiakosz szárnyalni kezdett a Konferencialigában, nem törődve azzal, hogy sokszor nem ők voltak a párharcok esélyesei.

Először a Fradit, a magyar bajnokot verték ki, majd egy őrületes fordítást követően a Maccabi Tel Avivot. A negyeddöntőben a Fenerbahce, az elődöntőben pedig az Aston Villa érkezett. És mindketten búcsúztak a sorozattól, dacára, hogy ők voltak a favoritok.

Időközben a görög pontvadászat is véget ért, itt az Olimpiakosz nagy csatában, de a végén egy picit többet hibázva a kelleténél csak a harmadik helyet szerezte meg az AEK Athén és a PAOK mögött.

Azonban így is elégedettek lehetnek, hiszen egy majdhogynem szétesett legénységet szedett össze Mendilibar, amelynek most meg még egy nagy kupát is sikerülhet elhódítania.

A téli átigazolási szezon több új játékosát (és másokat) sem sikerült nevezni a következő körre. Nem játszhat Jovane, Ivan Brnic, Gelson Martins, Giulian Biancone (ő amúgy sérült is), Ruben Vezo, Nelson Abbey, de aki a legjobban fog hiányozni, az Fran Navarro, aki a bajnokságban nagy tempót diktált, sokszor választották a legjobbnak.

A várható kezdőcsapat:

Tzolakis – Rodinei, Retsos, Carmo, Quini – Hezze, Iborra, Chiquinho – Podence, El Kaabi, Fortounis

Egymás elleni meccsek

A két együttes korábban még sosem találkozott egymással.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fiorentina

Mint írtam, Vincenzo Italianoéknak megvan a maguk rutinja az EKL-döntőt nézve, tavaly már egyszer tettek egy próbát. Nem sokon múlt a siker, végül azonban a WHU 2-1-re megverte őket.

Az idei szezon a csapatnak nem sikerült annyira fényesen. Bár a bajnokságban most is összejött az EKL, a kupában ezúttal nem tudtak döntőt játszani – az elődöntőben az Atalanta verte ki őket.

A violák sokat fejlődtek az elmúlt években, és megérdemelnék, hogy ez végre egy trófeával társuljon. Két év alatt a harmadik kupadöntőjük következik, eddig egyet sem tudtak megnyerni.

Drámai győzelemmel hangoltak egyébként a Cagliari ellen, a már biztos bennmaradó szárdok küzdésből jelesre vizsgáztak, a Fiorentina egy 104. perces tizenegyesgóllal tudott nyerni 2-3-ra. Góljaikat Giacomo Bonaventura, Nicolas Gonzalez és Arthur Melo szerezték.

Nézzük, ők hogyan teljesítettek az EKL-ben:

A csoportjukban voltak már problémák, nagyon együtt haladt a Fradi, a Genk és a Fiorentina, végül a firenzeiek csoportelsőként mehettek tovább. Az egyenes kieséses szakaszban pedig a Maccabi Haifa mellett a Plzen és a Club Brugge együttesét győzték le. Egyiküket sem olyan nagyon könnyen…

Nincs változás sérültek terén: Riccardo Sottilnak kell a pályán kívülről figyelni a társakat a pályán.

A várható kezdőcsapat:

Terracciano – Kayode, Milenkovic, Ranieri, Biraghi – Arthur Melo, Duncan, Bonaventura – González, Belotti, Kouamé

Tippelde

Mindkét csapat megérdemelné a kupagyőzelmet, nem vitás, de egyikük szomorú lesz. Az Olimpiakosz csapatának nincs akkora tapasztalata egy ilyen fontos meccsre, a Fiorentinában pedig lehet egy mentális gát az elmúlt év sikertelenségei miatt.

Izgalmas döntőt várunk, ahol szerintünk nem lesz sok gól, és talán még a hosszabbítás sem kizárt.

Fő tippek:

1.: Félidei eredmény: Döntetlen

2.: Két és fél gól alatti eredmény

Játssz, tippelj és nyerj: A Powbet játékán 4.500.000 Ft a fődíj

A magyar kormány egy évtizede folytat boszorkányüldözést a külföldi fogadóirodák ellen. Mára ez odáig jutott, hogy az olyan oldalakat is blokkolják, mint a miénk. Ha te is hiszel a szabad internetben, ha szeretnél továbbra is olvasni minket, légy naprakész, használj VPN-t (amely legális módszer a blokkolás kikerülésére), illetve légy tagja Discord-csapatunknak!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája
felső