9

Maria Santonix stratégiájáról a mai napig komoly viták folynak sportfogadási berkekben

Sportfogadási akadémiánk során rengeteg érdekes és izgalmas stratégiát és témát boncolgattunk. Ezúttal egy olyan stratégia következik, amelyet nem lehet minden egyes sportágnál alkalmazni, azoknak kedvez ez leginkább, akik a lóversenyben utaznak.

Akiktől távol áll a zsokék és a lovi világa, az is át tudja formálni ezt a stratégiát (mondjuk futballra), mert valójában a Maria Staking Plan nem is egy stratégia, hanem egy továbbfejlesztett bankrollmenedzsment, amit a névadó, Maria Santonix tett mindenki számára elérhetővé. De ki is az a Maria Santonix? Mi a Maria Staking Plan? Ezt fogjuk most bővebben kifejteni.

Tartalomjegyzék ezen a sportfogadási akadémia oldalon
Másold ki a videó linkjét
Akadémia profi videó - Maria Lay Staking Plan
Fontos tippek a sportfogadásról

Kicsoda Maria Santonix?

Gyakorlatilag azt, hogy kicsoda Maria Santonix, senki sem tudja. Egy online fórumon kezdett el írni, ahol megosztotta a nagyérdeművel a saját maga által kifundált bankroll-kezelési módszert. A módszer annyira sikeresnek bizonyult, hogy a sportfogadás világa felkapta ezt az online személyt, és – mint látjátok – a világ minden sarkába eljutott a Maria Staking Plannek elnevezett stratégia. Vagy bankrollmenedzsment-módszer, amelyet most be is mutatunk nektek.

Mit tett Maria Santonix?

A Maria Staking Plant egy online fórum a kezdetektől kezdve követhette, ezért azt, hogy csalás történt, lényegében ki is zárhatjuk. Maria Santonix – vagy nevezzük bárhogy ezt a személyt, simán lehet, hogy nem is nőről van szó – 3.000 fontos bankrollal indult, és alig több, mint tíz hónap alatt 100.000 fontig jutott. Ez azért elég tisztességes summa.

Ám a teljes módszertant nem ismerjük, azt nem osztották meg a közönséggel. Maria lóversenyben utazott, és azt sosem árulta el, mi alapján választotta a lovakat. Mindössze annyit tudunk, hogyan választotta ki a téteket.

Amennyiben kifogunk egy gyenge szériát, és a bankrollunk csökken, fokozatosan hozzá fogjuk igazítani a tétünket is, így a nullázódás, a teljes csőd nagyon nehézzé válik. Ez pedig nyilván jó a fogadóknak. Sok hasonló bankroll-kezelési módszer létezik, de kifejezetten „nevet” nem nagyon kapott egyik sem. Maria Santonix módszere azonban annyira megragadt a népben, hogy tessék, mi is épp erről írunk.

Lássunk egy egyszerű példát a Maria Staking Planre! Tegyük fel, hogy 100.000 Ft-os bankrollal indítunk, vagyis ebben az esetben:

Fogadás száma Odds Teljes bankroll Fogadási tét Eredmény Profit
1 3,1 100 000 Ft 1% Nyertes 2 100 Ft
2 4,0 102 100 Ft 0,60% Vesztes -612,60 Ft
3 7,2 101 487,40 Ft 0,60% Nyertes 3 775,80 Ft
4 2 105 263,20 Ft 1% Vesztes -1 052,63 Ft
5 5,5 104 210,57 Ft 0,60% Nyertes 2 813,69 Ft
6 2,5 107 024,26 Ft 1% Nyertes 1 605,36 Ft
7 10,5 108 629,62 Ft 0,40% Nyertes 4 127,93 Ft

Ebben a képzeletbeli sorozatban végül hét eseményt követően közel 13.000 Ft-os profitot tudtunk elérni, a bankroll segítségünkre van abban, nehogy elszálljunk, nehogy egy olyan eseményre szórjuk el a bankrollunk nagy részét, amelynek valószínűsége nem túl magas (lásd a harmadik vagy a hetedik eseményt), míg a valószínűnek tűnő eseményekre egy kicsit elengedi a kezünket (lásd a negyedik vagy a hatodik eseményt).

Működik a Maria Staking Plan?

Az attól függ, mit értünk az alatt, hogy „működik”. Mindenképp előnyös lehet a sportfogadók részére, mert segít kordában tartani az érzelmeinket, megakadályozza, hogy esélytelen fogadásokra a kelleténél magasabb összeget kockáztassunk, ezáltal a teljes csődöt tudja megakadályozni. Ám ahogy az összes fogadási stratégiánál, itt is szükség van a fegyelemre. Egyetlen stratégia, így a Maria Staking Plan sem ér semmit, ha nem tudjuk megállni, hogy hajszoljuk a veszteségeinket, úgynevezett bosszúfogadásokat tegyünk csak azért, mert az előző meccsünkön a nyeremény egy 95. perces tizenegyesen csúszott el.

Azt azért szeretném megemlíteni, hogy Maria sorozata igencsak extrém, így aki amiatt vágna bele, hogy hasonló eredményeket érjen el, mint ő... hát, annak sok szerencsét. Szerény számításaink szerint a tízhónapos sorozat alatt Maria 85,88%-os nyereségrátát ért el (átlag 6,00-s odds mellett), ami gyakorlatilag a lehetetlennel egyenlő. Bár a hírek szerint voltak kapcsolatai a lóversenyvilág prominens tagjai között, még ez sem feltétlenül indokolja ezeket az eredményeket. Sokan emiatt kételkednek a stratégiában, Maria Santonix hitelességében. Soha egyetlen bizonyítékot nem mutatott, hogy valóban megjátszotta azokat a lovakat, amelyeket ezen a fórumon írt, de az tény és való, hogy már jóval a verseny előtt közzé tette tippjeit, ezért is mondtam, hogy a csalás – ebből a szempontból – ki van zárva.

Ha ezt az egészet átültetjük futballra, szinte biztosak lehetünk benne, hogy tíz hónap alatt 3.000 Fontból (ami mostani árfolyamon 1.335.000 Ft) 100.000-et (ami meg 44.500.000 Ft) nem lehet csinálni. Nyilván a futballban is vannak nagyon magas szorzók, ám azok a lehető legkisebb százalékban jönnek be, nem veri meg minden nap a harmadosztályú kiscsapat a kupában az élvonal címvédőjét, nem minden nap üti ki a kiesőjelölt az abszolút favoritot... Egy tizenkétszeres odds nagyjából azt jelenti, hogy a Manchester City idegenben kikap a Crvena zvezdától a Bajnokok Ligájában, vagy a Saarbrücken megveri az Eintracht Frankfurtot a Német Kupában.

Érvek és ellenérvek

Most, hogy mindenki számára tiszta, miből is áll a Maria Staking Plan, lássuk, hogyan vélekednek róla az okosok, mik azok az érvek, amelyek miatt ajánlható a stratégia, és mik azok, amik miatt kerülendőnek gondolják sokan. Ahogy mindig, úgy most is tiétek a döntés, mi csak egy mankót adunk, az, hogy mire használjátok, már rajtatok múlik.

Pró
Ez talán a Maria Staking Plan legjelentősebb előnye. Biztosítja, hogy egyetlen fogadásnál sem kockáztatod a teljes bankrollod több mint 0,4%-át. A tétek alacsonyan tartása segít abban, hogy még egy gyengébb sorozat sem rogyasztja meg a bankrollod – és a stratégiába vetett hited -, megvéd a veszteségek hajszolásától, illetve csökkenti a jelentős pénzvesztés esélyét.
A Maria Staking Plan segíti a bankroll gyors növekedését, amikor nyerő szériában vagy. Ez azért van, mert a tétek összefüggésben vannak a teljes bankrollal, tehát egy nyertes széria magasabb téteket engedélyez, ezáltal pedig a nyeremény is arányosan nő.
A Maria Staking Plan igazítható mindenfajta bankrollhoz, ha 100.000 Ft-od van játszani, ahhoz is kiváló, de ha egymilliós bankrollal indítanál, ugyanúgy jó vagy. Ez az a stratégia, amelynél nem számít a bankroll mérete, pusztán az, hogy tartod-e magad a stratégia alapelvéhez, nem csábulsz-e el egy jó(nak gondolt) tippnél, és hogyan kezeled a gyengébb szériákat.
Kontra
Bár a rész elején azt mondtuk, bárki elsajátíthatja a stratégiát – és ezt még most is tartjuk – egy idő után mégiscsak bonyolult lehet a tétek folyamatos számolgatása. Ez főként akkor lehet necces, ha mondjuk élőben találunk egy nagyon jó szorzót, azonnal cselekednünk kéne, de lassít bennünket a megfelelő tét kiszámolása.
A Maria Staking Plan legnagyobb hátránya az, hogy igazán nagyot – milyen meglepő – a magas szorzókkal lehet nyerni, az pedig nem könnyű. Minden sportágra igaz, hogy minél nagyobb a szorzó, annál kisebb a győzelem esélye. A futballban például a 10-12-es odds már az esélytelen kategória, 100-ból vagy 1000-ből egyszer jön be.

Ne feledjétek, Maria egy 85,88%-os találati aránnyal nyerte azt a pénzt, amit nyert (már, ha valóban megnyerte, és nem csalt egy keveset a számok kozmetikázásával), ha ez a szám csak 15%-kal kevesebb lett volna, máris más lett volna a leányzó fekvése...

Összegzés

A mai napig ez az egyik legvitatottabb stratégia a sportfogadók körében. Az, hogy Maria valóban futott egy ilyen sorozatot, vagy sem, sosem fog kiderülni, hacsak elő nem lép, és bizonyítékokkal alá nem támasztja a fogadásait.

Nagyon sok kétkedő van, akik egyszerűen nem hisznek a Maria Staking Plan sikerességében, és vannak, akik tettek egy próbát, és ha nem is ilyen arányban, de nyerni tudtak, elégedettek vele. Most rajtatok a sor, hogy kipróbáljátok, nagy veszítenivalótok nincs, ahogy azt fent is elmondtuk, ez a stratégia megvéd a teljes csődtől, ám a várt siker – ami véleményünk szerint is irreális – elmaradására azért számítsatok.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Maria Staking Plan egy bankroll-kezelési módszer, amelyet eredetileg a lóversenyfogadásban használtak. A cél az, hogy csökkentse a veszteségek kockázatát, és folyamatosan növelje a fogadó bankrollját a tét összegének növelésével.

Mint minden más bankrollmenedzsment-rendszernél, a Maria Staking Plannél is a bankroll egy bizonyos százalékát kell kiosztani a tétre. A tét nagysága a nyereményszorzó nagyságától függ. A kisebb téteket bátrabban, a nagyobbakat óvatosabban kell megfogadni.

Mint minden stratégia, ez is lehet működőképes. Nagyban függ a sikeresség a magas találati arányon. Ha ezt el tudod érni, akkor nagyon gyorsan megnövelheted a bankrollod, és nem mellesleg abban is segít, hogy fegyelmezetten játssz. Azonban negatív hatása is lehet, amennyiben nem tudod tartani magad a stratégia alappilléreihez.

Menj az előző vagy a következő szintre!
Sportfogadás akadémia cikk: közösségi média megosztás
Oszd meg a cikket!
a legnépszerűbb közösségi oldalakon
felső