Bartos László | Frissítve:

Legjobb online póker oldalak bemutatása a magyar játékosoknak

Az internet széleskörű elterjedésének köszönhetően, a kaszinók mellett az online póker oldalak / pókertermek is megvetették a lábukat az webes szerencsejáték piacán. Ennek hála, manapság a legális online póker már bárki számára nagyon könnyen elérhető Magyarországon is, bár tény, hogy vannak olyan szerencsejáték szolgáltatók, amelyek webszájtját csak VPN-nel lehet elérni. Ezzel a cikkel elsősorban az a célunk, hogy bemutassuk olvasóinknak a legjobb online póker oldalak mindegyikét.

De emellett arról is szót fogunk ejteni, hogy milyen szempontok alapján választjuk ki ezeket a webszájtokat (bónuszok, játékkínálat, szolgáltatások, stb.), hogy hathatós segítséget nyújthassunk mindazoknak, akik ezzel, a hazánkban elképesztő népszerűséggel bíró stratégiai kártyajátékkal szeretnék próbára tenni a szerencséjüket a világhálón.

A legjobb és legmegbízhatóbb poker online oldalak rangsora 2024
Rang Operátor Póker Játékok Freerollok Rakeback Bónusz* Megtekintés
1 Unibet €200
 • Texas Hold’em
 • Omaha
Freerollok
Óránkénti
Rakebacket
Jutalmakat
€200 Unibet poker ismertető
2 PokerStars $600 Bónuszkód: STARS600
 • Texas Hold’em
 • Omaha
 • Stud
Freerollok
Óránkénti
Rakebacket
Hűség klub
$600 Bónuszkód: STARS600 PokerStars ismertető
3 888 Poker $1000 No deposit bónusz: $8
 • Texas Hold’em
 • Stud
Freerollok
Napi
Rakebacket
Jutalmakat
$1000 No deposit bónusz: $8 888 Poker ismertető hamarosan
4 Betfair €40 Ingyenes jegyek formájában
 • Texas Hold’em
 • Omaha
Freerollok
Heti
Rakebacket
35%
€40 Ingyenes jegyek formájában Betfair poker ismertető

Mit szólnál egy kis ingyen pókerhez?

Próbáld ki a legnépszerűbb játékokat az ingyenes demo részlegünkön.

A legjobb online póker oldalak kiválasztásának fő szempontjai

Ahhoz, hogy egy pókerterem felkerülhessen az általunk ajánlott, online póker oldalak listájára több fontos kritériumnak kell megfelelnie. Mivel mi magunk is ennek a kártyajátéknak a fanatikus rajongói vagyunk, ezért pontos tudjuk, hogy mi szükségeltetik ahhoz, hogy egy adott szolgáltatónál érdemes legyen pókerezni.

Íme a fő szempontok, amelyekre fókuszálunk, ezáltal kiemelkedő élményt biztosítsunk a játékosoknak:

Bár közhelyesen hangozhat, de tény, hogy a megbízhatóság – az adatvédelmet is beleértve – kulcsfontosságú. Ezért csakis olyan legális online póker oldalak kerülhetnek be az általunk javasoltak közé, amelyek makulátlan hírnévvel rendelkeznek, és maximális biztonságot garantálnak az ügyfeleiknek.

De természetesen olyan szempontok alapján is alaposan górcső alá vesszük a magyar online póker oldalakat, mint például az aktív játékosok száma, a pókerváltozatok mennyisége, a bónuszkínálat, a pókerkliens minősége (felhasználói élmény), a rendelkezésre álló versenyek (pl. Multi-Table Tournaments, Sit & Go, Spin & Go, stb.).

A legjobb póker oldalak

Kezdőknek

Haladóknak

Egyértelmű feltételek és szabályok Nagy játékosforgalmú oldalak
Versenyek alacsonabb tétekkel Magas tétekkel és nyereményekkel rendelkező versenyek
Kezdőknek járó bónuszok és promóciók Különböző pókerváltozatok széles választéka

Top magyar online pókeroldalak kategóriánként

🏆 Legjobb online póker oldal: Unibet
🎁 Top üdvözlő bónusz: PokerStars
📱 Legjobb póker alkalmazás: 888 Poker
🆕 Ideális póker kezdőknek: Betfair

A póker kliens minőségének jelentősége és egyéb hasznos tudnivalók

Legjobb póker oldalak

A legjobb póker oldalak rendszerint nem csak a böngésző-alapú játékot teszik lehetővé, hanem letölthető pókerszoftvert (póker klienst) is biztosítanak az ügyfeleiknek. A kliensen keresztülzajlik a játékos eszköze (pl. asztali gép, laptop, mobil készülék), és a szolgáltató, valamint a más játékosok közötti biztonságos kommunikáció, adatátvitel, stb. Napjainkban az poker online oldalak egy része már mobil póker alkalmazásokat (mobil póker kliens) is kínál a felhasználóinak, amelyek révén az ember akár a munkahelyén, az ebédszünet ideje alatt is pókerezhet.

Persze korántsem mellékes, hogy egy adott póker szoftver milyen szintű felhasználói élményt nyújt (mennyire könnyű a kezelhetősége, felhasználóbarát-e a kialakítása, stb.), illetve, hogy funkcionalitás terén tudja-e azt, amit az adott szerencsejáték szolgáltató böngésző-alapú pókeres megoldása (pl. gyors regisztráció, promóciókban való részvétel, ügyfélszolgálat használata, stb.).

Az általunk ajánlott legszínvonalasabb, legális online póker oldalak egy része pókerklienst (is) használ, míg mások (például a pókert is kínáló online bukméker irodák) böngésző-alapú pókeres szekcióval és egyes esetekben még mobil pókeres alkalmazással (Androidos és iOS-es) is rendelkeznek. Ugyanakkor tény, hogy ahogyan a mondás is tartja „kinek a pap kinek a papné” azaz, ami az egyik játékosnak bejön, az nem feltétlenül nyeri el egy másik tetszését.

Ezért lehetőleg olyan pókertermet / szerencsejáték szolgáltatót kell választani, aminek a játékhoz biztosított digitális megoldásai minden téren megfelelnek az egyéni igényeidnek. De emellett az is fontos, hogy a regisztráció előtt elolvasd a különböző online pókeres fórumokban tapasztalt felhasználók („öreg rókák”) véleményét is. Mivel ezek birtokában már sokkal könnyebben tudsz majd később dűlőre jutni a szolgáltató választás terén.

Online póker oldal regisztrációs folyamat

Hogyan regisztrálj egy online póker oldalra

Öt egyszerű lépésben
 • Szükséges idő: 00:10
 • Szükséges eszköz(ök): Számítógép, tablet vagy okostelefon
Poker magyarország

1. Válaszd ki az online póker platformot

Válassz egy oldalt, ahol játszani szeretnél. A legjobb operátorokat külön kilistáztuk.

Póker számla regisztráció

2. Készíts egy felhasználói fiókot

Kattints a “Regisztráció” gombra. Általában az oldalak jobb felső sarkában találhatod meg, de ez operátoronként eltérhet

Póker regisztrációs lépések

3. Kövesd a regisztrációs lépéseket

Mindegyik oldalnak egy jól elmagyarázott és bemutatott regisztrációs folyamata van. Biztosan el kell küldened néhány személyes dokumentumot is a személyazonosságod megerősítése érdekében.

Online póker Bónusz igénylése

4. Használd ki a bónuszt

A regisztráció során általában többfajta bónusz közül válogathatsz. Ne felejtsd el azt kiválasztani, ami a pókerhez köthető.

Játsszon online pókert

5. A fiókod aktiv

Miután végigcsináltad a regisztrációs folyamatot, azonnal elkezdhetsz játszani.

Az általunk ajánlott online pókertermek listája

Az alábbiakban a legjobb pókertermek, és azok az online szerencsejáték szolgáltatóként is tevékenykedő bukmékerek kerülnek bemutatásra, melyek külön pókeres részleggel (póker-szekcióval) is rendelkeznek. De a szócséplés helyett inkább vegyük sorjában, hogy melyek a legnívósabbak Magyarország online póker szolgáltatói közül.

Unibet

Nem túlzás azt állítani, hogy amióta az online póker legális Magyarországon, az 1997-ben alapított, elsősorban bukmékerként tevékenykedő Unibet a póker szekciójával is a legnépszerűbbek közé tartozik. Az Unibet-nél más online póker oldalak bónuszaihoz képest lényegesen kedvezőbb feltételű, 200€ összértékű pókeres üdvözlő bónusz vehető igénybe új felhasználóként (+ Unibet Open ticket & Freeroll ticketek).

És további örömködésére adhat okot az is, hogy az online póker magyarországi rajongóinak promóciók tömkelege áll a rendelkezésére (pl. Moving on Up, HexaPro Jackpot, Póker-kihívások, Freeroll Frenzy, stb.). A kéthetente megrendezése kerülő Unibet Online Series versenyen pedig, amely 132 eseményt foglal magába, 1millió € garantált össznyeremény kerül szétosztásra. Az Unibet-nél a saját fejlesztésű póker klienssel, és mobil póker alkalmazással, valamint böngésző-alapon is lehet játszani. Az átlagos játékosszám 400-600 közötti.

Üdvözlő bónusz: €200

18+ F. Feltételek érvényesek!

PokerStars

Kétség sem fér hozzá, hogy a PokerStars a legszínvonalasabb online póker oldalak közé tartozik, és napi szinten hatalmas mértékű forgalmat mondhat magáénak. Ez a webszájt nem csupán hagyományos értelembe vett magyar online póker oldal, hanem egyúttal egy rendkívül sokoldalú portál is, amit akár még póker-fellegvárnak is nevezhetnénk.

Ez a titulus pedig kicsit sem túlzás, mivel a webhelyen szó szerint minden információ megtalálható a pókerről (szabályok, stratégiák, pókeres szótár, pókeres suli, stb.), ami nagyon hasznos a kezdők póker-rajongók számára. A felhasználók több, mint ezer asztal (2, 4, 6, 10 személyes) közül válogathatnak (a pár centes vaktétesektől egészen a 1000-2000 dollárosokig). És az ellenfelekből soha nincs itt hiány, mivel megesik, hogy több, mint 200 ezren vannak egyszerre bejelentkezve az oldalra.

A versenyek kedvelői sem fognak csalódni a PokerStars-ban, hisz annyi van belőlük, mint égen a csillag (Sunday Million, Sunday Storm, Daily Bigs, Spn & Go, stb.). A PokerStars Sunday Million, legalább 1 millió dolláros összdíjazású versenyén gigászi összegű készpénz nyeremények szerezhetők. És azért az sem mellékes, hogy ez a legális póker oldal 100%-os, legfeljebb 600 dolláros első befizetési bónusz kínál fel az új tagjainak.

Üdvözlő bónusz: $600

18+ F. Feltételek érvényesek!

1xBet

A hazánkban főként bukmékerként közismert 1xBet fogadóiroda webszájtja egy kifejezetten kellemes benyomást keltő, különálló pókeres részleggel is rendelkezik. Igaz, hogy ennél a szerencsejáték szolgáltatónál csak böngészős alapon játszhatunk a kedvence kártyajátékunkkal, viszont ez érdemben nem befolyásolja a játékélményt.

Az 1xBet legális online póker részlegében 2, 6, illetve 9 fős asztalok közül választhatunk, és a rendelkezésre álló asztalok a tétek mértéke (micro, low, middle, high) szerint is kategorizálva vannak. Játékpénzben is kipróbálható az 1xBet magyar online póker szekciója. Ezért az 1xBet azon online póker oldalak soraiban tartozik, amik ideális terepül szolgálnak a pókervilággal még ismerkedő, de később igazi pénzben is játszani kívánók számára.

A játékosok száma csúcsidőn kívül is több száz szokott lenni, és napszaktól függetlenül mindig van lehetőség a Sit & Go játékmódra. Ami a versenyeket illeti, a promóciós időszakokban – is – lehetőség van Freeroll (1200$ összdíjazású) ingyenes tornákon, valamint Monte-Carlo Jackpot és Spins Tournaments versenyeken (Buy-in: 0,25-10,00$ közötti) való részvételre.

PartyPoker

Az online póker magyar nyelven is rendelkezésre álló oldalai közül szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani a partypoker-t is. Ez webszájt szintén az online póker oldalak elitjébe tartozik. A felhasználóbatárt kialakítású webhelyen egymást érik a jobbnál jobb promóciók, akciók, speciális ajánlatok.

Emellett heti szinten többféle izgalmas versenyen (partypoker Million, Tournament Dollars, Cash Game $1M Leaderboards, stb.) is részt vehetnek a legjobb online póker oldalak közé tartozó partypoker felhasználók. A partypoker az első befizetéshez 30$ Free Play póker bónuszt nyújt. Emellett olyan akciók is vannak, mint az Early Bird promóció, amiben egy ismerős meghívásával dupla cashback-et lehet szerezni a regisztrációt követő első négy hét folyamán.

A meghívásos promócióival akár 2500$ értékű cashback / hét is szerezhető, amelyek esetében a kifizetés mindig közvetlenül a játékos számlájára történik. A partypoker egyik „érdekessége”, hogy bár alapvetően pókerteremként tartják számon világszerte, de ennek ellenére az oldalon online casino és egy sportfogadás részleg is működik.

William Hill

A régmúltba visszanyúló gyökerekkel rendelkező, angliai William Hill fogadóiroda pókerterme - William Hill Poker - szintén a legnívósabb online póker oldalak közé sorolható. Az operátor a regisztrációnál 100 angol font értékű első befizetési bónuszt nyújt (100%-os welcome offer), amit még egyéb „nyalánkságokkal” is kiegészít: pl. 10 bónusz pörgetés jackpotos nyerőgépen.

A William Hill is rendelkezik letölthető pókeres szoftverrel, de emellett a kedvenc böngészőnket is használhatjuk pókerezéshez a webszájton. Emellett a William Hill saját fejlesztésű póker alkalmazást is biztosít a felhasználóinak (iOS-es és Androidos változatban érhető el). Az oldalon rendszeresen vannak különböző versenyek is (Multi-Table Tournaments, Sit & Go stb.), és az operátor speciális Players Club-jának ajtaja mindenki előtt nyitva áll: pl. Klub Pontokat (Club Points) lehet szerezni, amelyeket később értékes nyereményekre, kedvezményekre lehet beváltani.

Betwinner

A főként online bukmékerként vitézkedő BETWINNER pókertermében ezen cikk megírásakor több, mint 80, különböző tétnagyságú asztal várja a legális online póker rajongóit.

Az online póker oldalak között aránylag újnak számító pókerteremben jelenleg csak böngésző alapú játékra van mód, viszont a platform nyújtotta felhasználói élményre nem lehet egy rossz szavunk sem. Igaz ugyan, hogy egyelőre az aktív játékosok átlagos száma – a nagyobb „nevekhez” képest – eléggé szerénynek mondható, viszont az összes populáris pókerváltozattal próbára tehetjük a szerencsénket az oldalon. Természetesen a BETWINNER-nél is rendszeres jelleggel vannak különböző típusú pókerversenyek (pl. Szatellit versenyek, Freeroll versenyek).

NetBet

A NetBet, iPoker hálózat tagjaként működő pókertermébe ellátogatva egyből szemet szúr, hogy milyen komoly hangsúlyt fektet a bukmékerként és online casino operátorként is tevékenykedő szerencsejáték szolgáltató a promóciókra. Kezdjük mindjárt azzal, hogy az új tagok 200%-os üdvözlő bónuszt vehetnek igénybe, amivel az első befizetésüket megtriplázva 1500€ értékben juthatnak bónuszpénzhez.

Ez az üdvözlő ajánlat még a legnívósabb online póker oldalak között is kiemelkedőnek számít. Emellett az új játékosok 20€-os készpénz bónuszt is kaphatnak az első befizetésük mellé. A NetBet-nél a felhasználók Freeroll versenyeken, és olyan pókertornákon vehetnek részt, amelyeknél 5 millió €-os a garantált Prizepool minden hónapban. A cash game asztalok száma csillagászati mértékű (a 6-max No Limit Hold’em asztalok a legnépszerűbbek). A beülők kábé 2€-400€ közöttiek – asztaltól függően. A szolgáltató a PlayTech póker kliensét alkalmazza.

888 Poker

A 888 Group cégcsoport póker részlegét képviselő 888poker, kezdő, illetve profi játékosok számára is optimális választás lehet, és az igazat megvallva nélküle nem lehetne teljes az általunk ajánlott online pókertermek listája sem. A megbízhatóságáról közismert, több működési engedéllyel és tanúsítvánnyal bíró operátor pókertermében 88$ értékű FREE Bonus Package (ingyenes bónusz csomag) várja az új tagokat.

A 888poker webhelyén egy rendkívül részletes, mindenre kiterjedő tudástár is elérhető a regisztrált felhasználók számára (póker szabályok, stratégiák, odss kalkulátorok stb.). A játékkínálatban az összes populáris változat jelen van (Texas Hold’em, Omaha, 7 Card Stud stb). A házon belüli verseny típusok között pedig olyanokat találunk, mint a Sit & Go, a Multi Fight, a Deep Stack, a különböző Szatelitek, és a Free Tournament-ek).

A 888poker egyik egyedi sajátossága, hogy akár a saját barátaink, ismerőseinek ellenében is játszhatunk itt, külön erre a célra szolgáló speciális asztalokon. Ami pedig az igazi pénzes asztalokat illeti a tétek 0.01$ és 1000$ közöttiek – asztaltól függően.

Üdvözlő bónusz: $1000

18+ F. Feltételek érvényesek!

Sky Poker

A SKY GROUP OF COMPANIES PLC tulajdonában lévő Sky Poker jelenleg az Egyesült Királyságban működő pókertermek között piacvezetőnek számít. Az aktuális forgalmi adatok alapján a Sky Poker látogatottság globális szinten a top 20-ban van. És rendszerint egyidejűleg kábé 200 játékos szokott játszani az operátor cash game asztalainál.

A Sky Poker is azon online póker oldalak közé sorolható, amelyek jelentős erőfeszítéseket tesznek a felhasználók / játékosok tudásának fejlesztése érdekében. Erre a célra szolgála a webhelyen elérhető Poker Academy, valamint a különféle póker-stratégiákat bemutató Poker Strategy Videos videó-kollekció is.

A webszájton rendszeresen vannak különböző rangos események (pl. MINI UKOPS 100000 fontos összdíjazással, aminél a buy-in csupán 2.2 font. A cash game asztalok legtöbbje esetében a tétek 0.1 – 20 font közöttiek – asztaltól függően. A Sky Poker esetében a böngészős megoldás mellett egy kiváló pókerkliens (Orbis Technology), és egy úgyszintén remek mobil app is a felhasználók rendelkezésre áll.

A legjobb online póker oldalak által kínálat bónusz típusok

Az online kaszinókhoz hasonlóan a pókertermek esetében is a különböző üdvözlő bónuszok, egyéb bónuszok, és promóciók jelentik azt az „eszközt”, amivel az operátorok új ügyfeleket tudnak szerezni, illetve meg tudják tartani a már meglévő játékosokat. Ennek köszönhetően az poker online magyar rajongói rendszerint is többféle speciális ajánlatot vehetnek igénybe például a regisztrációnál, vagy azt követően, ha lojális, aktív felhasználói maradnak egy adott pókteremnek.

Üdvözlő bónuszok, bónuszcsomagok

Póker welcome bónusz

A póker világában fellelhető bónuszok egy része meglehetősen hasonlít a kaszinós bónuszokra. Ilyen például a welcome bónusz, vagy az egyenleg-újrafeltöltéshez nyújtott bónuszok. Ami az ilyen típusú bónuszok jellemzőit illeti rendszerint 100%-osak (de 200%-osak is vannak), a maximális összegük pedig szolgáltatónként változó. Akadnak olyan pókertermek, amelyek csupán egy 20€-os ingyenes cash bónuszt kínálnak, de olyanok is, melyeknél 200€-os az üdvözlő ajánlat.

Emellett természetesen akadnak olyan szolgáltatók is, amik komplett welcome csomaggal kedveskednek az új ügyfeleiknek, aminek a maximális összeghatára akár 1500€-ra is rúghat (nem beszélve az egyéb, a bónuszhoz nyújtott kedvezményekről). A piacon gyakorlatilag nincs ilyen olyan pókerterem, melynél ne lenne valamilyen jellegű üdvözlő bónusz, ami annak fényében nem csoda, hogy milyen kiélezett manapság az új ügyfelek kegyeiért folyó piaci verseny.


Reload bónusz típusok

Póker reload bónusz

Az ilyen jellegű bónuszokkal az szerencsejáték szolgáltatók már részben azt jutalmazzák, hogy egy adott játékos nem csupán „tesztelés” gyanánt kipróbálta némi első befizetési pénzzel élesben a rendszerüket, hanem legalább még egy alkalommal pénzt utalt át a belső egyenlegére. A reload bónuszoknak számos fajtája létezik (25%-ostól egészen a 200%-osig), viszont a megforgatási követelményeik / felhasználási feltételeik már nem minden esetben olyan kedvezők, mint az üdvözlő csomagok / bónuszok esetében.

Végezetül még annyit, hogy egyenleg újra felöltési bónuszt nem csupán a 2., hanem az azt követő befizetésekhez is biztosíthat az adott operátor (néhány szolgáltató minden egyes befizetéshez ad némi bónuszpénzt).


Merüljünk el picit a rakeback világában is

Póker rakeback

Kezdjük mindjárt magával a definícióval, azaz, hogy mi is az a rake. A rake egy olyan pénzösszeg, amit a pókertermek a cash gamek (igazi pénzes játékok) esetében mindig levesz a POT-ból, ugyanis ez képezi a szolgáltató rentábilis profitjának alapját. Az, hogy mekkora méretű a rake, operátortól függő, de rendszerint nem több 5%-nál, versenyek esetében pedig 10%-nál.

A rakeback pedig tulajdonképpen nem más, mint a cash game asztaloknál játszó felhasználók POT-jából levont rake-ek egy adott hányadának visszatérítése. Ez többféle módon is történhet (pl. közvetlenül a játékos-számlára történő átutalással). A rakeback esetében zárásképpen még annyit, hogy az operátorokat sem ejtették a fejük lágyára, ezért a rake 20-35%-nál nagyobb mértékű visszatérítésre nemigen lehet számítani a részükről.


VIP programok és egyéb jutalmazási módok

Póker VIP programok

A már említetteken kívül még számos egyéb „fegyvert is bevetnek a legjobb pókertermek azért, hogy az ügyfeleik ne pártoljanak el tőlük. Erre a célra szolgálnak a VIP programok / többszintű VIP tagság, a „pontgyűjtő” akciók, amelyek révén a játékkal összegyűjtött pontokat különféle kedvezményekre lehet beváltani (pl. benevezés versenyekre). A VIP tagság a pókertermek, legjobb online pókeroldalak esetében több előnnyel is kecsegtet: nívós, élőben zajló eseményeken való részvételi lehetőség, személyre szabott bónuszok, kedvezményes ajánlatok, saját számlamenedzser, stb.


Bad Beat Jackpot

Póker jackpot

Mivel a szerencse forgandó, a póker-partik során előfordulnak olyan alkalmak, amikor az embernek a kezében igen erős lapok vannak (olyan póker kéz, amivel szint biztos, hogy nyer). Viszont az utolsó pillanatban egy a parti elején esélytelenebb lapokkal játszó játékos végül – Fortuna segedelmével – mégis megveri. Azaz a szóban forgó játékosnak úgy „sikerült” elveszíteni az adott póker-partit, hogy annak kezdetekor (a zsetonok behelyezésekor) mindenkinél lényegesen esélyesebb volt a nyerésre (pl. 9-es pókerrel veszít egy Straight Flush ellenébe).

Az ilyen különleges alkalmakat a pókertermek egy része Jackpot nyereménnyel is jutalmazza. A Bad Beat Jackpotok általában progresszív természetűek, és rendszerint a vesztes kéz tulajdonosa részesül a legnagyobb arányban belőle, amit az őt megverő kéz, majd a partiban résztvevő többi játékos követ (a Jackpot elosztásának arányai pókertermenként eltérőek lehetnek).


Mit takar a Freerolls?

Póker Freerolls

A pókervilágban a Freerolls kifejezés olyan pókerversenyre / pókertornára utal, amelynek az esetében nem kell ugyan nevezési díjat befizetni, de viszont rendszerint valamilyen feltételhez kötött a rajta való részvétel lehetősége. A Freeroll versenyeken való részvételnek több előnye is van. Egyrészt minden komoly pókerterem rendszeresen tart ilyen jellegű, a felhasználó oldalról anyagi kockázattal nem járó pókertornákat. Másrészt remek alkalmat kínálnak ahhoz, hogy az ember kezdőként, a profikkal egy asztalnál ülve fejleszthesse a tudását, illetve kipróbálhasson különböző pókeres stratégiákat.


A legnépszerűbb póker típusok

A pókernek több, hazánkban is fokozott népszerűséggel bíró változata van. A következőkben azokat fogjuk pár mondat erejéig bemutatni, amelyek a top online póker oldalak játékkínálatában garantáltan megtalálhatók. Ahhoz, hogy hosszú távon sikeres lehess a pókervilágban, nagyon fontos, hogy megismered az egyes fő pókerváltozatok egyedi jellemzőit, illetve a rájuk épülő variánsokat is.

Texas Hold’em

Az online póker magyarországi rajongóinak körében a játéknak ez a változata (az egyéb Hold’em variánsokat is beleértve) mondható a legnépszerűbbnek. A lapok asztalra történő kiosztása több körben zajlik. Az első fordulóban a játékosok két „zárt lapot” kapnak, amit más játékosok nem nézhetnek meg. Ezt követően tétrakás következik, majd fordulónként mindig egy „közös lap” kerül kiosztásra – összesen 5 db. A játékosok célja, hogy a saját két „zárt lapjuk” és az asztalon lévő 5 db, mindenki számára látható közös lap használatával a lehetőségekhez képest legerősebb kezet hozzák össze.

Omaha

Ez a póker típus tulajdonképp a Texas Hold’em egyik különleges modifikációja. Az érdekessége, hogy egy adott pókerasztalnál egyidejűleg nem játszhat 10-nél több játékos. A játékmenet kezdetekor minden az adott partiban résztvevő játékos 4 db kártyalapot kap.

Viszont a Texas Hold’em-mel ellentétben az Omaha-nál a játékosok nem használhatják fel a kezek összehozásához az összes náluk lévő zárt lapot: a 4 lapból csakis 2 db-ot használhatnak a legerősebb kéz létrehozásához. A játékmenet folyamán az asztalra összesen öt kártyalap kerül kiosztásra. Ezekből a játékosok csak hármat használhatnak fel, ily módon hozva össze az adott helyzetben legerősebbnek bizonyuló póker kezet (2 db a 4 zárt lapból + 3 darab az öt közös lapból).

5 Card Draw

A 5 Card Draw – amely hazánkban Ötlapos pókerként ismert – a játék valószínűleg legrégebbi változata. A gyökerei egészen a XIX. századig nyúlnak vissza, és igen közkedvelt volt a vadnyugati kisvárosok kocsmáiban, kaszinóiban.

Magyarországon még manapság is populáris pókertípusnak mondható, bár tény, hogy általában csak baráti társaságokban játsszák annak ellenére, hogy a legjobb online pókeroldalak kínálatában is fellelhető. A pókernek ezt a variánsát egy asztalnál 2-6 személy játszhatja. Ebben a pókerváltozatban csak saját zárt lapok vannak, azaz nincs egyetlen közös lap sem. A kaszinókban játszott variánsa vaktétes rendszerű: az osztótól ballra elhelyezkedő játékosnak kell a leosztás előtt betennie a kis vaktétet, míg a soron következőnek a nagy vaktétet.

7 Card Stud

Ennek a póker típusnak az online módon játszott verziója esetében egy adott asztalhoz maximálisan csak 8 játékos „ülhet le”, de akár már ketten is játszhatják. A 7 Card Stud (7 lapos Stud) esetében mindegyik játékosnak kezdetben három darab lap kerül kiosztásra. De ebből a háromból csupán 2 db számít zárt lapnak (azaz olyannak, amit más játékosok nem nézhetnek meg).

A 3. lap minden esetben a színével felfordítva kerül kiosztásra (door card). A játékmenet során további 3 nyílt lap, majd legvégül, minden a partiban még résztvevő játékosnak egy zárt lap kerül kiosztásra. A 7 lapos Stud esetében körönként csak maximum 3 alkalommal lehet tétet emelni.

Razz

A Razz azon pókerváltozatok közé tartozik, amelyek külföldön ugyan népszerűek, de Magyarországon egyelőre csal kevesek körében ismertek. Ennél a pókervariánsnál nincsenek vaktétek, és egyidejűleg 2-8 személy játszhatja egy asztalnál. A parti kezdetekor minden játékosnak egy meghatározott összegű „alaptétet” (ante) kell betennie a POT-ba.

A játékment során a Razz esetében minden egyes játékosnak 7 kártyalap kerül kiosztásra, amelyek közül három db a zárt, négy db a nyitott lapok száma. A Licitet mindig annak a játékosnak kell elkezdenie az első három lap kiosztását követően – amelyek közül 2 zárt egy pedig nyitott –, akinek a legmagasabb értékű nyitott lapja van.

HORSE

A HORSE tulajdonképp egy vegyes-pókerjáték, amelynél a kezdőbetűk a játékban használt pókerváltozatok kezdőbetűiből adódnak össze (Hold’em, Omaha, Razz, Stud, Eight-or-better). A HORSE érdekessége, hogy mivel 5, egymástól eltérő pókerváltozatból tevődik össze, ezért a különböző változatokban profinak számító játékosok (pl. azok, akik a Hold’em-re specializálódtak) nincsenek komolyabb mértékű előnyben a többiekkel szemben.

A HORSE esetében minden körnél egy adott pókerváltozatot játszanak a partiban résztvevők – ezért például az 1. kör fix limites Hold’em, a 2. kör Omaha hi/lo, és így tovább. Fontos megemlíteni, hogy a HORSE-ot alkotó összes pókerváltozat fix limitű, és a limitek minden körben ugyanakkora összegűek.

Badugi

A Badugi a draw-póker egyik „vadhajtása” (triple draw pókerjáték). Ennek a pókerváltozatnak az érdekessége, hogy low pókerjáték, azaz az alacsony kezekkel lehet nyerni benne. Az adott partiban résztvevő játékosok közül mindenkinek 4 db zárt lap kerül kiosztásra. A játékmenet folyamán összességében négy alkalommal van licitkör.

És minden játékos három alkalommal cserélhet lapot / lapokat (akárhány darabot). A játék célja az, hogy a 4 db kézben lévő lapból a játékos a lehető legalacsonyabb kezet hozza valahogy össze, ami színben különböző és lehetőleg nem párosodó.

Online kaszinós népszerű RNG-s pókerváltozatok

Tény, hogy a póker, amire nyugodtan tekinthetünk úgy is, mint egy igen komoly agymunkát igénylő stratégiai játékra, igazi hús-vér ellenfelek ellenében a legizgalmasabb. Viszont ennek ellenére meglepően sokan vannak az online kaszinó játékok kedvelői között, akik inkább a játéknak a szoftveres RNG-alapú változatit preferálják.

Pai Gow

Az RNG-alapú Pai Gow egy olyan, számítógépes szoftver ellen játszott kaszinó játék, ami a pókert ötvözi a kínai dominóval.

Pai Gow Poker Demo
Pai Gow Poker

Oasis Poker

A Caribbean Stud modernizált változata, aminek az esetében a ház (casino) csak akkor vehet részt az adott partiban, ha ászt vagy királyt kap kezdőlapként.

Oasis Poker Demo
Oasis Poker

Red Dog

Joker nélkül, egy pakli franci kártyával játszott RNG-s változat. Az érdekessége, hogy a figurás lapok esetében a bubi értéke 11, a dámáé 12, a királyé 13, az ászé pedig 14.

A klasszikus RNG Red Dog játékban két nyílt lapot osztanak ki, és a téteket a játékosnak két lépésben kell megtennie. A harmadik kártyalapot a játékos zárt lap formájában kapja kézhez, amit követően újfent licitálhat. A játék célja, hogy az első és a harmadik kártyalap közé essen a 2. lap értéke (erre kell fogadni).

Red Dog Poker Demo
Red Dog Poker

Video Póker

A Video Pókernek hazánkban is igen sok kedvelője van, mivel igen egyszerűek a szabályai, és egyes online kaszinók kínálatában akár 10-12 különböző változatával is lehet játszani.

Például Bonus-Poker, Jack sor Better, Deuces Wild, Royal Curt, Five Aces, Double Bonus, stb.

Az egyes Video Póker variánsok szabályai némiképp eltérők, ezért játék előtt az adott casino oldalán mindig érdemes elolvasni őket.

Video Poker Demo
Video poker

Élő kaszinós póker

Az online kaszinók Élő Kaszinós szekciójának kínálatába természetesen számos pókerváltozat is megtalálható. Ezekhez a szoftveres hátteret olyan neves fejlesztők szolgáltatják, mint a NetEnt, az Evolution Gaming, illetve a Pragmatic Play. Az Élő kaszinós pókernek az esetében a legnépszerűbb változatok közé tartozik a Texas Hold’em, az Ohama, illetve a Three Card Poker.

De természetesen egyéb változatok is megtalálhatók a legjobb online casinók felhozatalában (Pl. Casino Hold’em, Caribbean Stud stb.). Az Élő Kaszinó egyedisége a közvetlen, személyes interakcióban rejlik, mivel a pókert (és más népszerű játékokat is) rendszerint kedves, mosolygós, és igencsak bőbeszédű csinos hölgyek társaságában játszhatjuk.

Pókeres GYIK

Ha ezt a cikket kellő alapossággal olvastad el, akkor biztos, hogy előtted is világossá vált, hogy ennek a kártyajátéknak számos alapváltozata létezik, és ezek több téren is eltérnek egymástól. Emiatt, ha kezdő vagy, érdemes egy adott változatot kiszemelni, megismerkedni annak a szabályaival.

Ha ezzel megvagy, akkor egy online casino-ban demó játékmódban „orrvérzésig” kell gyakorolni a játéknak az által korábban kiválasztott változatát. Ajánlott később minél többet elsajátítanod – azaz, ha Texas Hold’em-mel kezdtél, akkor utána jöhet az Ohama, a 7 Card Stud stb.

Ez kissé azért túlzás, de alapvetően azért van benne valami. Aki online pókerezésből akar rentábilis profitot szerezni, annak bizony birtokában kell lennie bizonyos készségeknek is. Azaz egyebek mellett tudnia kell mindig hideg fejjel gondolkodni, és higgadtan döntéseket hozni.

Ne feledd, hogy a póker nem egy „sima” kártyajáték, ezért megfelelő stratégia is szükségeltetik ahhoz, hogy az ember hosszú távon sikeres lehessen benne, ami különösen igaz abba az esetben, ha egy adott asztalnál vele megegyező tudásszintű játékosokkal hozza össze a sors.

Az RNG-alapú póker egyik nagy előnye, hogy a legjobb online kaszinók oldalain demó módban is ki tudod próbálni szinte bármelyik pókerváltozatot. Így nem teszed ki magad stressznek, és kidolgozhatsz egy neked megfelelő saját póker-stratégiát is.

Ugyanakkor az is tény, hogy más, hús-vér játékosok ellen játszani azért húzósabb tud lenni, hiszen egy online pókerteremben simán összehozhat a sors olyanokkal, akik kifejezetten csak pókrezeséből élnek, azaz full profik.

Ezért azt tanácsoljuk, hogy ha már birtokában vagy a szükséges tudásnak, és rendelkezel némi tapasztalattal, akkor is csak olyan asztalokhoz „ülj le”, ahol kis tétben megy a játék. És emellett lehetőleg vegyél részt minél több ingyenes versenyen, torán, hogy egyre magasabb és magasabb szintre hozhasd fel a tudásod.

Bajnokok Ligája
felső