1

Miért éri meg több fogadóirodánál is regisztrálni?

Minél előrébb jutunk, minél mélyebbre ásunk a sportfogadás rejtelmeiben, annál több izgalmat tartogat számunkra, reméljük, ezzel ti is egyetértetek. Ma egy igazán érdekes anyagban mélyülünk el, mégpedig azt boncolgatjuk, hogy miért is éri meg több fogadóirodánál regisztrálni? A sikeres sportfogadók ezt teszik, és amit ők tesznek, azt okkal teszik, így nem mehetünk el szó nélkül emellett. De vajon miért? Miért nem elegendő egyetlen iroda?

Egy korábbi anyagban már felületesen körbe jártuk ezt a témát, most viszont egyáltalán nem leszünk felületesek…

Tartalomjegyzék ezen a sportfogadási akadémia oldalon
Másold ki a videó linkjét
Akadémia haladó videó - Regisztráció a fogadóirodáknál

Regisztráció a fogadóirodáknál

Mire idáig eljutottál, valószínűleg már próbálkoztál a sportfogadással, valószínűleg számlád is van már valahol. De ha nem, akkor ez a kis rész neked szól.

Az online és offline (azaz a hagyományos) fogadóirodák előnyeiről és hátrányairól már beszéltünk, ekkor esett szó arról, hogy az online fogadóirodák felé éri meg a tudatos szerencsejátékosnak elindulnia. És hogy mennyi idő regisztrálni egy bukinál? Hát, talán sokat mondunk, ha azt állítjuk, hogy öt perc.

Ismét muszáj felhívnunk a figyelmet arra, hogy csak olyan fogadóirodákhoz regisztráljatok, akik minden szükséges tanúsítvánnyal rendelkeznek. Szerencsére, nálunk csak ilyen bukikat találhattok. És ha egy regisztráción túl vagytok, akkor ne álljatok meg. Mondjuk, hogy miért…

Miért éri meg? - Az oddsok

A fogadóirodák mögött oddsmesterek állnak, akik egy adott esemény valószínűségén alapuló szorzókat adnak számunkra. Ha megvizsgáljuk a különböző fogadóirodákat, akkor láthatjuk, hogy nagyjából azonos oddsokkal dolgoznak, de a hangsúly ezúttal a nagyjából szón van.

Mert nincs két ugyanolyan odds (vagyis van, de gyakoribb, hogy valamekkora eltérés van egy-egy fogadóiroda között). Az irodák nem térhetnek el jelentősen egymástól, muszáj elemezni a többieket is, és fenttartani az egyensúlyt. Ha nem így tesznek, akkor azt kockáztatják meg, hogy a kliens elvándorol tőlük, mert máshol jobb pénzt kereshetnek.

De mi van akkor, ha nem megyünk el, csak egyszerűen körül nézünk máshol is? Hiszen valamiért regisztráltunk arra az oldalra, tehát valamilyen előnyt biztosít a számunkra. Mi van akkor, ha több vasat is a tűzben tartunk? Hadd mutassuk meg ezt egy egyszerű példán keresztül:

A sportfogadási oddsok magyarázat

Tegyük fel, hogy fogadunk egy futballmeccsre. A hazai csapatot látjuk esélyesebbnek, kedvenc fogadóirodánk kétszeres oddson kínálja ennek a csapatnak a győzelmét, tehát ezer forintos tét esetén kétezret nyerhetünk.

De ha megnézzük egy másik irodánál is ugyanezt az eseményt, akkor azt vesszük észre, hogy ők 2.15-öt adnak. Magyarul nem 2.000 Ft ütné a markunk, hanem 2.150 Ft. Azt gondolhatod, hogy ez a 150 Ft nem egy nagy különbség egyszerűen nem éri meg a fáradságot, de gondolj csak bele: Ha egy héten ötven tipped van (és tegyük fel, hogy mind nyertes), akkor ez a sok apró is nagyon sok pénzt jelenthet. Példánál maradva 7.500 Ft-ot.

Gondolhatod, hogy elegendő akkor regisztrálni, amikor észreveszed az oddskülönbséget, de ezt nem javasoljuk. A szorzók akár percenként is változhatnak, és hiába van meg a fiókod egy pillanat alatt, addigra már odaveszhet a lehetőség.

És hogy hány fogadóirodánál regisztrálj? Ez igazából rád van bízva, minél több helyen van fiókod, minél több helyre tudsz egy kis pénzt helyezni annál jobb. Azért azt javasoljuk, hogy 5-6-nál állj meg, mert - tapasztalatból mondjuk - ennyit épp elég követni. Már említettük, de ezeknek a regisztrációknak nincs fenntartási költsége, nem fognak inaktívvá válni, csak mert három hónapig felé sem nézel. Enni sem kér, így veszíteni nem, csak nyerni tudsz a többszörös regisztrációval.

Bónuszok - Amivel a bukmékerek hívogatnak

Sportfogadás bónuszok: promóciók típusai

Azt is megbeszéltük már, hogy amíg a hagyományos fogadóirodák szökőévente kínálnak valamiféle nyereményjátékot, addig az online fogadóirodák marketing szakemberei folyamatosan azért dolgoznak, hogy minél több embert bevonzzanak magukhoz. És ebből egy tudatos sportfogadó rengeteget profitálhat.

A bónuszokat illik különválasztani, hiszen már akkor jár - a legtöbb esetben - valamiféle ajándék, ha csinálsz egy felhasználói fiókot, és akkor is, ha már egy ideje tagja vagy az adott közösségnek. Itt meg kell említenünk, hogy az oldalunkon van egy összehasonlító, amely az általunk legjobbnak tartott irodák legfontosabb információit listázza ki. Megnézhetjük, milyen bónusz elérhető, hogy milyen sportágakra fogadhatunk, van-e lehetőség cashoutra és még számos olyan dolgot megtalálhattok, ami segíthet a döntésetekben.

Regisztrációs bónuszok

Más néven: Első befizetési bónusz. A bukiknak a lényeg az, hogy minél több játékos regisztráljon, és lehetőleg náluk költse el a pénzét. Épp ezért már a kezdet kezdetén bombáznak különféle ajánlatokkal. Ez mindenhol más és más, de általában egy bizonyos összegig megduplázzák a befizetett összeget.

Emellett - amelyikük rendelkezik kaszinó részleggel is - adhatnak ingyen pörgetéseket is valamelyik nyerőgépükön. Amennyiben valamiféle pénzösszeget kaptál, nem veheted ki egyből, mert akkor az irodák nagyon hamar csődöt jelentenének. Párszor ezt a pénzt muszáj megforgatni, csak azután válik elérhetővé. Ez azért egy érthető lépés a részükről.

Speciális ajánlatok már meglévő tagoknak

A hűséget mindenki díjazza. A telekommunikációs vállalatokat is gyakran éri az a vád, hogy csak az új előfizetőket jutalmazzák meg, pedig ez egyáltalán nem így van. Az adott szolgáltatónak persze az jó, ha minél több ember fizet elő/nyit számlát náluk, de a kulcs a meglévő ügyfélkör megtartása. Sokat tudnánk erről mesélni nektek, de inkább térjünk rá az időszakos ajánlatokra, amelyet már meglévő ügyfelek kaphatnak.

A nagyobb ünnepek idején - karácsony, húsvét, újév napja -, valamint az iroda születésnapján szokták ellátni a népet különféle ajándékokkal, de néha alkalom sem kell, egyszerűen díjazzák a hűségünket. Ha mindenhol van regisztrációnk, érdemes kérni az e-mailes értesítőt, a levelezésünket azért gyakrabban nézzük meg, mint hogy nap mint nap a fogadóirodák bónuszait keresgéljük. Így biztosan nem maradunk le egyetlen jó ajánlatról sem.

És igen, a bukik szeretik az újakat is, de sok ajánlat csak azoknak vehető igénybe, akik egy bizonyos ideje már regisztráltak, így még egy ellenérv azon gondolatnak, hogy elég regisztrálni akkor, amikor valami jó ajánlat kijött.

Fontos tippek a sportfogadásról

Fedj le minden sportágat!

Bizony, ez talán meglepő, de nem mindegyik fogadóiroda kínálja ugyanazokat a lehetőségeket, ugyanazokat az eseményeket, és ha van is átfedés (mert amúgy van), akkor a betting margin is eltérhet két iroda ajánlata között.

Ez általában a kisebb bajnokságoknál szembetűnő, mert egy nagy sporteseményt (Bajnokok Ligája, Premier League, NBA, Grand Slam tornák, csak hogy néhányat említsünk) általában az összes a kínálatába épít. De mi van a kicsikkel? Igen, előfordulhat, hogy a te kedvenc bajnokságod vagy sportágad az adott irodánál nem szerepel.

De, ahogy már többször említettük, a megoldás egyszerű. Nézz körül, hogy melyik bukméker milyen sportágakra enged fogadni, és ne feledd a fogadási árrést is összehasonlítani. Sokat nyerhetsz ezekkel a kis apróságokkal.

Nem mindegy, honnan játszol - Mi történik utazáskor?

Nos, a dologba sokan bele sem gondolnak, pedig nagyon fontos. Ha esetleg nyaralni mész, vagy munkaügyben szólít külföldre a kötelesség, nem biztos, hogy tudsz játszani a kedvenc oldaladon, mert az adott országban előfordulhat, hogy nincs licencelve. Magyarul, hiába van fiókod, hiába van rajta pénz, egyszerűen még magát a fogadóiroda weboldalát sem fogod tudni megnyitni, nemhogy fogadni…

Több megoldás is létezik ennek a helyzetnek a kezelésére. Egyrészt az, amiről a mai cikk szól, tehát nyiss több irodánál számlát, és tekintsd meg, melyek azok az országok, ahol ez elérhető, vagy…

Vagy trükközni kell egy keveset. Ehhez pedig rendszerint VPN szolgáltatásokat veszünk igénybe. Hogy mi is az a VPN, és miért került a köztudatba, ahhoz vissza kell mennünk egy picit az időben. Anno Magyarország kormánya nekiment a külföldi szolgáltatóknak, és blokkolták az elérésüket, egyszerűen betiltották a sportfogadást és a szerencsejátékot a külföldi székhelyű cégeknél. Erre jöttek képbe a VPN szolgáltatók, akiknek köszönhetően ezek az oldalak mégis elérhetővé váltak.

Röviden és tömören: Egy szerver-alapú szolgáltatásról beszélünk, aminek segítségével névtelenül böngészhetünk az interneten. Ezzel pedig kivédtük azokat az akadályokat, amik az utunkba kerültek. Ne ijedj meg, nem valami Elliott Alderson-féle Mr. Robot-szerű hekkelési képességekre lesz szükség, egyszerűen csak szét kell nézni a legjobb VPN szolgáltatók között.

Végszó - Foglaljuk össze a tanultakat!

Nem igazán találunk egyetlen negatívumot sem abban, hogy több bukmékernél regisztráljunk. Csupa-csupa előnnyel rendelkezik, az odds összehasonlítással (ami egy kicsit talán macerás elsőre, de könnyen hozzá tud szokni az ember, és automatizmussá válik) vagy épp a remek bónuszokkal (amiből szintén csak profitálhatunk).

Szerintünk a sikeres sportfogadók azért is sikeresek, mert nem ragadnak le egyetlen dolognál, folyamatosan keresik az újításokat, az új lehetőségeket és tudnak sodródni az árral. Nektek is csak ezt tudjuk javasolni.

Gyakran ismételt kérdések

Nincs külön megszabva, nincs limit, így akár a létező összes fogadóirodánál lehet aktív fiókunk. A túl kevés sem jó, a túl sok sem jó, mert átláthatatlanná válik, így 5-6-nál többet nem érdemes, csak ha ténylegesen tudod követni.

A válasz sokrétű, mégis egyszerű. Előfordulhat, hogy egyesek jobb akciókkal csábítanak, amit nem éri meg kihagyni, máskor a nyereményszorzók változását tudjuk kihasználni, és hát a kínálat mértéke és minősége sem mindegy.

Nem, jelenleg nincs rá szükség. Anno, mikor blokkolták a külföldi fogadóirodák honlapjait, akkor ez egy remek megoldás volt, de mára már az oldalak újra elérhetők mindenféle trükk, VPN vagy alternatív elérési útvonal nélkül

Menj az előző vagy a következő szintre!
Sportfogadás akadémia cikk: közösségi média megosztás
Oszd meg a cikket!
a legnépszerűbb közösségi oldalakon
felső