11

A profik között egyre gyakoribb, hogy a számlájuk zárolásra vagy korlátozásra kerül.

A következő akadémiai cikkünk inkább azoknak szól, akik már profin űzik az online sportfogadást. Persze nem árt, ha a kezdők is átolvassák, mert a későbbiekben szükségük lehet rá, ám szinte biztos vagyok, hogy amíg csak hobbiból fogadgatunk, a kizárás vagy korlátozás réme nem fenyeget bennünket.

Többször lehet olvasni különböző sportfogadási fórumokon, hogy egy-egy játékos arra panaszkodik, a számláját lezárták. Hatalmas probléma ez, hiszen sokszor hónapok vagy évek alatt építgetett bankrollok vesznek oda.

Máskor az illetők megússzák annyival, hogy ugyan fogadhatnak, de az iroda onnantól kezdve meghatározza a maximális tétet. És hát ez egy profi esetén száz százalék, hogy túlságosan alacsony lesz.

Tartalomjegyzék ezen a sportfogadási akadémia oldalon
Másold ki a videó linkjét
Akadémia haladó videó - Kizaras megelőzés

Erre egyébként az angolnak van egy kifejezése: Gubbing.

A mostani cikkünkben arra teszünk kísérletet, hogy megakadályozzuk vagy megelőzzük a gubbingot. Tuti módszer nem létezik, de azért ezeknek a szabályoknak a betartásával minimalizálható, hogy a Nagy Testvér szeme pont rajtad akad meg.

A gubbing fő okai

A gubbing fő okai

Mielőtt felsorolnám a leggyakoribb példákat, meg kell jegyeznem, hogy alaptalanul általában nem szokták egy játékos számláját korlátozni, az esetek 90 százalékában nyomós oka van erre a bukmékernek.

A leggyakoribb ok, amiért egy fogadóiroda úgy dönthet, korlátozza a számlánkat, a párosított fogadás, vagyis a Matched Betting. A linkre kattintva az oldalunkon egyik oktatóanyagában találod majd magad, ahol részletesen elmagyarázzuk, konkrétan ez mit is jelent. Ha azt elolvastad, utána térj vissza erre a tananyagra.

Szóval a párosított fogadást kifejezetten árgus szemekkel nézik a fogadóirodák, hiszen ez az egyetlen biztos módja annak, hogy pénzt csapoljunk le róluk. Amennyiben megbukunk, könnyen előfordulhat, hogy csak a promóciókból zárnak ki bennünket, de ha ez volt a fő taktikánk, akkor igazából a méregfogunkat már ki is húzták.

A másik okot mi nem egészen tartunk korrektnek, de hát kik vagyunk mi, hogy véleményt alkossunk a legnagyobb fogadóirodákról? Itt konkrétan arról van szó, hogy a bukmékerek egyszerűen akkor is korlátozhatnak, ha túl sokat nyerünk náluk. Igen, ilyen is van, amennyiben keveset vesztünk, és állandóan nagy nyereményeket teszünk zsebre, közölhetik, hogy a jövőben nem tehetünk akármekkora tétet a fogadásainkra.

Ez egy amatőrnél még nem probléma, náluk is előfordul, hogy kis összegből nagyot nyernek – vagy nagy összegből még nagyobbat -, de a hobbifogadók előbb vagy utóbb hibáznak egy nagyot, és onnan elindulnak a lejtőn. Ezt egy profi csak nagy ritkán teszi meg.

Mivel a bukik üzleti modellje arra alapszik, hogy mindig nyerjenek, ezek a profi játékosok ártanak az üzletnek. Azt hiszem, tovább nem is kell magyarázni, hogy miért korlátozzák ilyenkor ezeket a felhasználókat.

A harmadik ok pedig az, ha párhuzamosan két számlát nyitsz egy adott fogadóirodánál, mondjuk egy rokon adataival, hogy aztán kvázi ugyanazokra az eseményekre fogadj, csak ellentétesen. Ezzel valóban lehet minimalizálni a veszteséget, ám nagyon hamar le lehet bukni vele. Ez ugyanis a törvénytelenség határán mozog. És elég könnyű lebukni, a leggyakrabban az emberek elfelejtik, hogy a fogadóiroda látja az IP-címüket…

Fontos tippek a sportfogadásról

Hogyan ellenőrzik a fogadókat?

Minden online bukmékernek van egy kockázatkezelési csapata. Ezek az emberek azért vannak fizetve, hogy különbséget tegyenek okos és csaló fogadó között. Van egy pletyka, miszerint minden játékos 0 és 100 közötti pontszámot kap ezektől a kockázatkezelési csapatoktól. Mindenki 100-ról indul, ami esetünkben azt jelenti, hogy itt még szabadon fogadhat a maximális téttel, ami az adott bukinál lehetséges. Ez a pontszám csak csökkenni tud, és minél inkább csökken, annál inkább csökkenhet az a bizonyos maximális tét.

Amikor a játékos eléri a nullát, kitiltásra kerül.

Amikor a játékos eléri a nullát, kitiltásra kerül

A bukmékerek célja ezzel az, hogy az arbitrázsra szakosodott játékosokat valahogy kiszűrjék.

Hiszitek vagy sem, nem csak teljes egészében figyelik az adott játékos számláját, hanem minden egyes piacot és/vagy sportágat külön-külön figyelnek. Ha tehát a játékos ügyes a labdarúgásban, de ügyetlen a teniszben, akkor előbbinél csökkenthetik a maximális tétet, de utóbbit békén fogják hagyni.

Van még egy módja annak, hogy a sportfogadási irodák szemmel tarthassák a játékosokat. Ezek pedig a sütik. A sütik olyan információkat rögzítenek, mint például a weboldal látogatásának időpontja, az oldalkattintások száma és a munkamenet hossza. Ezeket az információkat nem csak arra használják, hogy felmérjék a kockázatot, hanem arra is, hogy az elkötelezettséget fenntartsák, ergo a játékos ne döntsön úgy, hogy más oldalra tér át, és inkább ott fogad tovább. Ezt pedig úgy oldják meg, hogy próbálnak minél személyre szabottabb promóciókkal bombázni a játékost, hátha az egyikre ráharap.

Hogyan kerülhetjük el a korlátozást?

Ahogy azt már fent, a cikk kezdésekor is írtuk, biztos módszer nincs. Tanácsaink azonban igen. Ezek olyan tippek, amik segítenek megakadályozni, hogy a fogadóiroda „okos” fogadóként azonosítson téged, és a figyelem középpontjába kerülj.

Végszó

Mint látjátok, jó pár tanácsot adtunk azzal kapcsolatban, hogy lehet elkerülni a számlánk korlátozását, illetve letiltását. Vannak, akiket mindez nem érdekel, addig ütik a vasat, amíg meleg, megpróbálnak minél többet kiszedni a fogadóirodától, majd dolguk végeztével mennek tovább. Mi ezt nem javasoljuk, hosszú távon célszerűbb, ha kicsit tudunk engedni, akár a profitunk egy részét beáldozni azért, hogy holnap, a jövő héten meg a következő hónapokban is a bukmékernél játszhassunk.

GYIK

A gubbing egy angol nyelvű zsargon arra, amikor a bukméker valamilyen okból kifolyólag jelzi részünkre, hogy lekorlátozza, vagy egyenesen lezárja a számlánkat. A gubbingnak több oka is lehet, ok nélkül egyetlen bukméker sem korlátozza a játékosait.

A párosított fogadások, túl feltűnő arbitrázs, illetve a sok, folyamatos nyeremény is az okok közé tartozik.

Biztos módszer nem létezik, vannak azonban apró trükkök, amivel védekezhetünk.

Menj az előző vagy a következő szintre!
Sportfogadás akadémia cikk: közösségi média megosztás
Oszd meg a cikket!
a legnépszerűbb közösségi oldalakon
felső