Bartos László | Frissítve:

Cash out jelentése - Mi ez és hogyan működik?

Ha az ember manapság a legjobb sportfogadó oldalak egyikét böngészi, lépten-nyomon belefut a cash out kifejezésbe. Aki otthonosan mozog az online sportfogadás világában, azaz a tapasztalt játékosok táborába tartozik, általában tisztában van a cash out lényegével, illetve az alkalmazásával. Viszont igen sokan vannak olyan sportfogadók is Magyarországon, akik annak ellenére nincsenek „képben” ennek a funkciónak a használatával, hogy rendszeres látogatói a hazánkból elérhető internetes fogadóirodák platformjainak, és igazi pénzben kötnek fogadásokat online.

Cashout - Népszerű szolgáltatók, akik ezt az opciót használják

Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Rabona
5.0
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 5.0 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
3 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető
4 LibraBet
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
97.46% Igen 4.5 LibraBet ismertető
5 Sportaza
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
95.00% Igen 4.5 Sportaza ismertető

Az igazat megvallva ez adta az ötletet annak kapcsán, hogy írjuk egy összefoglaló jellegű cikket erről, a külföldi és hazai profi sportfogadók által előszeretettel alkalmazott funkcióról. A cikkben egyebek mellett az alábbi kérdésekre kaphatsz releváns választ:

Helyezkedj el kényelmesen a kedvenc karosszékedben, dőlj hátra, és olvass tovább!

Tulajdonképpen mi a cash out?

Mivel úgy véljük, hogy az a legfontosabb, hogy első nekifutásra rendet tegyünk a fejekben, ezért a leginkább kézenfekvő, ha egyből a lényeggel kezdünk. Vagyis igyekszünk kellően röviden és velősen megválaszolni a legalapvetőbb kérdést: mi a cash out?

A „hivatalos” definíció szerint, a cash-out tulajdonképpen egy speciális lehetőség (funkció), amelyet rendszerint a még zajló / folyamatban lévő sporteseményeknél (meccseknél, összecsapásoknál, futamoknál) használhatsz. Az a lényege, hogy a fogadásod / fogadásaid lezárulta előtt kiveheted egy részét a nyereményednek (az adott sportesemény alakulásának függvényben határozza meg a bukméker, hogy milyen arányban).

De emellett olyan esetekben is nagyon jó szolgálatot tehet számodra a cash out lehetősége, ha nem úgy alakul egy adott mérkőzés / sportesemény, amire például pre-match (mérkőzés kezdetét megelőző fogadás) módon tettél meg. Ugyanis ilyen esetekben is hozzájuthatsz a tétként feltett pénzed egy bizonyos hányadához.

Azaz a cash-outot kétféle módon is tudod alkalmazni: a várható nyereményed egy adott hányadának „bebiztosítására”, valamint az esetleges veszteséged / veszteségeid mérséklésére.

Hogyan működik a cash out?

Úgy véljük, hogy a legegyszerűbb módja a funkció működésének elmagyarázására, ha konkrét példák bemutatása révén mutatjuk meg, miként használható a készpénzes fogadási oldalak (online bukmékerek) esetében.

Tételezzük fel, hogy 2.50-ös szorzóval fogadtál arra 100€ értékben, hogy a francia labdarúgó válogatott egy EB-selejtezőn nyer Olaszország csapata ellen.

Egyéb tudnivalók a cash out kapcsán

Ezen sorok olvasás közben meglehet, hogy felmerült benned a kérdés, hogy ugyan mi értelme lenne cashout-tal kiszállnod egy olyan fogadásból, amikor az adott fogadásod kedvezően alakul, és a csapat – aminek a győzelmére mondjuk az 1X2 piacon fogadtál a meccs előtt – már 3 gólos előnyben van az ellenfelével szemben.

Íme egy életből vett konkrét példa!

Ha focirajongó vagy, akkor 100%, hogy emlékszel még az Isztambulban megrendezett 2005-ös BL döntőre, aminek az első félidejében az AC Milan játékosai a 3:0 gólos előnyük tudatában, a győztesek magabiztosságával mentek be az öltözőben. Viszont – mint azt már írtuk a fociban minden megtörténhet – és a Liverpool a második játékrészben feltámadt hamvaiból, ledolgozta a hátrányt, és 11-esekkel megnyerte a Bajnokok Ligája trófeát.

Ha te az olasz csapat győzelmére fogadtál volna, és 3:0 gólos Milan vezetésénél kiszállsz egy ilyen fogadásból a cash out opció révén, akkor sanszos, hogy a várható nyereményed szinte egészét bezsebelheted. Viszont, ha ezt nem tetted volna meg, akkor – mivel a 2. félidő döntetlen eredménnyel ért véget a rendes játékidőben – elveszteted volna a fogadásra feltett téted egészét!

Ésszel, azaz „okosan” cash out-olj!

Persze a cash out-ot is „ésszel” kell használni, azaz tök felesleges olyankor alkalmazni, amikor – pl. egy focimeccsen – az általad megfogadott csapat már 5 gólt berámolt az első játékrészben az ellenfelének. Viszont, ha egy rangadóról van szó, amelyen két egyforma játékerőt képviselő gárda csap össze, akkor az 1-2 gólos vezetés / gólkülönbség nem jelenti feltétlenül azt, hogy a jobban álló csapat meg is nyeri majd az adott meccset, azaz ilyenkor kifejezetten érdemes bevetni a cash out-os lehetőséget.

Betfair Cash Out: konkrét példa

Egyes bukmékereknél arra is van mód, hogy egy korábban megtett meccs kezdete előtt is kiszállj a fogadásból. Ez olyankor jöhet jól, ha például megtudod, hogy az általad megfogadott gárda a „B” csapattal áll ki az ellenfele ellen. Ilyen az Angol Premier League-es csapatoknál gyakran megesik, ha mondjuk az adott gárda az FA kupa helyett inkában a BL-re az EL-re, vagy a bajnokságra fókuszál. De olyankor is érdemes megfontolni a cash out bevetését, ha megtudod, hogy kiesett 1-2 kulcsjátékos sérülés, betegség stb. miatt, ami komoly hatással lehet a korábban begyakorolt taktikára, és ily módon drasztikusan ronthatja a nyerési esélyeit az adott gárdának.

Természetesen a cash out-ot nem csak csapatsportoknál, hanem szinte bármilyen egyén sportágnál alkalmazhatod (ha az adott bukméker felkínálja a lehetőségét). Végezetül még annyit, hogy vannak olyan cash out fogadási oldalak, amelyek például sportfogadás promóció / akció keretében olyan lehetőséget is biztosítanak az ügyfeleiknek, hogy bizonyos mérkőzéseknél a feltett tétjük akár 100%-át is kivehessék (természetesen a meccs kezdetet előtt).

Mindezeken kívül a cashout funkciónak az esetében azt is fontos tudnod, hogy bizonyos esetekben – ha az adott fogadás „be lett fagyasztva, illetve, hogyha lezárásra került – akkor nem élhetsz vele. Ezért fontos, hogy a fogadószelvényeden mindig ellenőrizd, hogy a megtett sportesemény kimeneteleknél éppen elérhető-e a cashout.

Cash out fogadási oldalak bemutatás

Napjainkban a legjobb sportfogadás oldalak szinte mindegyikénél biztosított ez a speciális funkció. Ugyanakkor az is igaz, hogy a „idő előtti pénzkivétel” esetében a fogadóirodák cash-outjai között az a kifizetési arányok tekintetében jelentős eltérések lehetnek.

Azaz meglehet, hogy egy adott mértékű tétben fogadva, ugyanannál a sporteseménynél, és mérkőzésállásnál az „A” fogadóirodánál nagyobb összeghez juthatsz hozzá, mint a „B” fogadóirodánál. Ezért a következőkben bemutatunk néhány olyan fogadóirodát, amelyek meglátásunk szerint relatíve jó kondíciókat szoktak nyújtani a cash-outhoz.

Unibet

A 20 000 Ft-os kezdő sportfogadás bónuszt és számos egyéb remek promóciót nyújtó Unibetnél a kezdő magyar sportfogadók is megtalálhatják a számításukat. A széleskörű fogadási ajánlattal bíró operátor webhelyén a cash-outot szinte bármilyen igazi sportnál igénybe lehet venni. Bizonyos sportágaknál csak pre-match fogadásoknál, de másoknál akár élőben is használható ez a speciális funkció – még e-sportoknál is (pl. élő CS:GO összecsapások). Ugyanakkor az is igaz, hogy van jó néhány olyan sportág (pl. sakk, szumó birkózás), amelyeknél nem találkoztunk vele a fogadószelvényen.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betfair

A Betfair-nél szintén azon készpénzes fogadási oldalak egyike, amelyek egyúttal a cash out fogadási oldalak sorait erősítik. Az operátor egyik „erőssége”, hogy szinte minden olyan sportnál felkínálja ezt a spéci funkciót, ami megtalálható a „normál” sportfogadás ajánlatában (azaz nem a betfair sportfogadási tőzsdén) – ilyen a többi között a labdarúgás, a lóverseny, vagy például a tenisz is. A funkciót használatához csak a fogadószelvényen lévő sárga színű cashout-os ikonra kell rákattintani.

Üdvözlő bónusz: 16,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

bwin

A bwin online bukmékeriroda is a cash out fogadási oldalak közé tartozik. A sportfogadás szolgáltató desktopos webhelyén és a mobil platformján is számos sportág eseményeihez érhető el ez a funkció. Ugyanakkor, ha rákeresel a bwin GYIK szekciójában a cashout-ra, akkor látni fogod, hogy ennél a bukinál sem minden sportnál, illetve piacnál lehet használni ezt a funkciót. Emellett azt sem árt számításba venned, hogy a bwin még azoknál a fogadásoknál elutasíthatja a cashout-ot amelyeknél valamilyen előre nem látható esemény következik be (pl. esőszünet egy teniszmeccsnél, vagy a játék ideiglenes felfüggesztése egy focimeccsnél).

Betclic

A Betclic és azon készpénzes fogadási oldalak közé sorolható, amelyek a regisztrált ügyfeleiknek lehetővé teszik a cashout-nak a használatát. Viszont, a 20 000 Ft értékű Free Bet-et (ingyenes fogadást) kezdő bónuszként nyújtó operátornál sem nem minden sportnál, illetve sporteseménynél áll rendelkezésre ez az opció. Ezért fontos, hogy az adott kimenetel megtételét és a fogadási összeg (tét) beállítását követően ellenőrizd a Betclic-es fogadószelvényeden, hogy az adott fogadásnál, a várható nyeremény összege mellett szerepel-e a cashout-os ikon (egy lefelé és felfelé mutató kék színű „nyíl” szimbólum).

Marathonbet

A Marathonbet is jókora sportfogadás választékot nyújt a regisztrált felhasználóinak ahhoz, hogy szinte tetszésük szerint kihasználhassák a cashout-ban rejlő lehetőségeket. A funkciót a legnépszerűbb csapatsportokhoz rendszerint biztosítja az operátor, és nem csak pre-match alapon elhelyezett fogadásoknál, hanem az élő fogadások esetében is használható. Ugyanakkor tény, hogy az operátor fenntartja magának a jogot arra nézve, hogy saját belátása szerint a cash-out lehetőségét bármely sportesemény bármelyik szakaszában felfüggessze, illetve visszavonja.

GYIK

Az ilyen lehetőségek az esetek túlnyomó hányadában csak 1-2 szolgáltatónál állnak – jelenleg – az ügyfelek rendelkezésére, és általában valamilyen akciók keretében (például az Unibetnél). Az a jó az ilyen lehetőségekben, hogyha a meccs elstartolása előtt meggondolod magad, mert mondjuk mégsem akarsz rá fogadni, de már megtetted a pre-match téted, akkor egy ilyen spéci cash out révén a feltett téted akár 100%-át is visszatéríti neked az operátor!
Nos, ezt számos tényező befolyásolja, de legfőképpen az, hogy mennyi van még hátra (pl. hány perc) az adott sporteseményből. Nyilvánvaló, hogyha mondjuk egy focimeccsről van szó, aminek az esetében a második félidő legelején járunk, és a csapatod vezet 2:1-re, akkor nem tudod a várható nyereményed olyan nagy hányadát kivenni cash out révén, mintha már csak 10 perc lenne hátra a mérkőzésből.
Ha mondjuk két meccset tettél meg egy szelvény (2-es kötésben), akkor mindkét mérkőzés aktuális állását figyelembe veszi a bukméker, és ezen információk függvényében (is) kerül kiszámításra a cash out összege. Értelemszerűen, ha mindkét meccsedre tett fogadásod egyértelműen nyerésre áll, akkor nagyobb összegre számíthatsz, mintha csak az egyik esetében mondható ez el.
UEFA Euro 2024
felső