Bartos László | Frissítve:

A párosított fogadás stratégia alkalmazása az online sportfogadás világában

A hagyományos, online sportfogadás esetében az fogadó mindig egy adott sportesemény kimenetelére tesz fogadást – azaz a bukméker ellen fogad. És az adott fogadás eredményétől függ, hogy elveszíti-e a tétként feltett pénzét, vagy profitot realizál.

A párosított fogadás stratégia esetében – bizonyos feltételek megléte mellett – a mérleg nyelve a fogadó irányába billenthető ki, mivel a párosított fogadás sportok eseményeinél az adott piacon (pl. melyik csapat jut tovább a BL-ben - a MU vagy a Liverpool) mindegyik kimenetel lefedésre kerül.

Ebben a cikkben bevezetünk ennek a módszernek a rejtelmeibe, a használata mikéntjébe, valamint kitérünk az oddsok párosított fogadásnál való jelentőségére is.

Itt köss párosított fogadás:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Mi jelent a Back Bet és a Lay Bet?

Betfair fogadási tőzsde
Betfair fogadási tőzsde

Mielőtt még belecsapnánk a lecsóba, és részletesen, és egy példa révén rátérnénk a párosított fogadás stratégia – a Matched Betting – bemutatására, fontos, hogy a Back Bet és a Lay Bet fogadás jelentésével is megismertessünk.

Lássuk akkor, hogy miről is szól a fáma! Abban az esetben, ha hagyományos módon fogad az ember online módon a világhálón, a szorzók (odds) oly módon vannak „belőve” a legjobb sportfogadás oldalak platformjain (is), hogy az a bizonyos mérleg nyelve a bukmékerek felé billenjen.

Ebből adódóan többen veszítenek – részben amiatt is, mert igen nagy számban vannak jelen a fogadók között a kezdő / amatőr játékosok –, mint ahány nyernek, legyen szó akár egy tenisz meccsről, vagy egy foci BL negyeddöntőről.

Akkor viszont, amikor az ember a Matched Betting alapján Back Bet és Lay Bet révén is fogad (pl. egy teniszmérkőzésre: Novak Djokovic vs Roger Federer) minden lehetséges kimenetelt lefed (egy teniszmeccsnél mind a kettőt). A Back Bet esetében valamilyen kimenetel mellett fogadunk egy bukméker irodánál. Azaz egy Novak Djokovic - Roger Federer mérkőzésnél például arra, hogy az összecsapás Djokovic győzelmével végződik.

A Lay Bet esetében valamilyen kimenetel bekövetkezte ELLEN fogadunk, azaz arra teszünk tétet, hogy az nem fog bekövetkezni – a teniszes példánknál maradva ez azt jelenti, hogy Dojkovic győzelme ellen fogadunk. Viszont fontos, hogy a Lay Bet-et nem egy „sima” bukmékernél, hanem egy sportfogadás-tőzsdén, például a Betfair-en kell megkötni.

Lássunk akkor egy konkrét példát is!

A következőkben egy konkrét példa keretében igyekszünk minél részletesebben elmagyarázni a párosított fogadás stratégia működését, illetve szemléltetni az oddsok párosított fogadásnál betöltött szerepét.

Mivel mi magyarok – vagy legalább is az online sportfogadást kedvelő férfiak jelentős része – él-hal a labdarúgásért, ezért egy képzeletbeli focimeccset szolgál a példánk alapjául, amelyen a nemzeti tizenegyünk a román csapattal méri össze az erejét.

Ha egy „klasszikus” online bukinál az 1X2 (HDV) piacon szeretnénk fogadni a Magyarország – Románia focimeccsre, akkor ugyebár háromféle opció közül választhatunk:

Magyarország vs Románia

1 (H) X (D) 2 (V)
Magyarország megnyeri a mérkőzéstA meccs pontosztozkodással / döntetlennel végződikA román csapat győzelmével zárul az összecsapás

Ebből kifolyólag, ha hazánk csapatára fogadunk, akkor a három szóba jöhető opció (1X2) közül csak az 1-es végkimenetel esetében nyerünk.

Viszont, ha a magyar csapat győzelmét megtesszük egy normál online bukinál, de ezzel egyidejűleg a Betfair-en arra fogadunk, hogy hazánk válogatottja nem nyer – azaz döntetlennel (X), vagy vendéggyőzelemmel (2) zárul a meccs –, akkor elméletileg mindhárom lehetséges végkimenetelt lefedtük.

Ez mind szép, de miből lesz így profit?

Az online bukmékerek – legjobb sportfogadás oldalak – általában igen kedvező promóciós ajánlatokkal igyekeznek rábírni arra a potenciális ügyfeleket, hogy számlát (felhasználói fiókot) nyissanak náluk, illetve, hogy az adott oldalon maradva ott tovább játszanak (igazi pénzben fogadjanak).

Ennek köszönhetően számos fogadóirodánál van úgynevezett Free Bet (ingyenes fogadás), amit például üdvözlő ajánlat, vagy egyéb promóció keretében (pl. heti rendszerességgel adott Free Bet) biztosítanak a felhasználóknak.

A Free Bet-nek rendszerint az az alapfeltétele, hogy az ember előzetesen egy, az Ingyenes Fogadásra / Fogadásokra feljogosító tétben fogadjon élesben. Azaz például egy brit bukinál így simán lehet akár 20 angol fontnak megfelelő Free Bet-et is szerezni oly módon, hogy az ember előzetesen 5 fontban fogadott egy sportesemény kimenetelre (pl. egy focimeccs végeredményre az 1X2 piacon).

Tegyük fel, hogy sikerült szerezned egy 20 font összegű Free Bet-et az egyik angol bukmékernél. Ekkor a teendőd annyi, hogy kiválasztasz például egy olyan focimeccset (természetesen fogadhatsz lóversenyre, vagy bármely egyéb sportágra is), amelynél az „A” csapat győzelmére 4.00-es szorzóval fogadsz a bukmékernél 5 fontban (a 20 fontos Free Bet összegből).

A Betfair fogadási tőzsdéjén pedig arra fogadsz 4.00-es szorzóval 5 fontot feltéve, hogy az adott csapat nem nyer (azaz a másik csapat nyer, vagy döntetlen lesz az eredmény).

Jelen esetben kétféle végkifejlete / kimenetele lehet a fogadásoknak:

  • Az „A” csapat nyer, és így a Free Bet-es 5 fontos fogadásod révén 15 fontot nyersz, amiből levonva a Betfair-nél a tőzsdére feltett 5 fontot (vesztes tét) 10 fontos profitot érsz el
  • Az „A” csapat NEM nyer (azaz veszít, vagy az eredmény döntetlen lesz), és ebben az esetben a profitod 15 font lesz (mínusz a Betfair minimális – 5%-os – jutaléka), mivel a másik tétednek – ami vesztes lett – a fedezetéül 20 angol fontos, kockázatmentes Free Bet-ed szolgált

Mire kell odafigyelni a párosított fogadás stratégia esetében?

Ehhez a fogadási módszerhez – az egyszerűség kedvéért – érdemesebb olyan sporteseményeket választani, amelyeknél az adott piacon két kimenetel (opció) megfogadására van mód (pl. focimeccsek esetében a „melyik csapat jut tovább” piac ideális erre a célra.

A Free Bet esetében fontos, hogy tisztában légy a megforgatási követelményekkel. Ugyanis – bukmékertől függően – előfordulhat, hogy az ingyenes fogadást / ingyenes fogadásokat csak adott sportoknál lehet felhasználni.

Ne feledd, hogy a párosított fogadás sportok, illetve a sportesemények tekintetében nem mindegyiknél alkalmazható.

Mivel egyáltalán nem biztos, hogy egy adott meccs / mérkőzés, amire a Betfair-nél Lay tétet szeretnél használni, megtalálható annak a bukmékernek is az éppen aktuális kínálatában, amelynél felhasználói fiókod /számlád van.

Természetesen arról se feledkezz meg – bár ez evidens -, hogy a párosított fogadás stratégia alkalmazásakor a Betfair tőzsde (Exchange) részlegét kell használnod.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső