Bartos László | Frissítve:

Pénz befizetése és kivétele banki átutalással - Ismertető

Mivel a címben szereplő pénz be- és kifizetési mód gyakorlatilag az összes online szerencsejáték szolgáltatónál, bukméker irodánál, online kaszinónál, póker oldalnál stb. elérhető, ezért hazánkban is igen gyakran használatos a magyar játékosok körében.

Ennek a cikkemnek a fő célja az, hogy minél részletesebben megismertessem az olvasóinkkal ezt a pénzügyi tranzakciós metódust, rávilágítva az előnyeire, és természetesen az esetleges hátrányaira is. Ugyanis bármilyen meglepően hangzik, de még abban az esetben is érheti az embert kellemetlen meglepetés, ha a nyeremény kifizetés banki átutalással történik.

Némi gyorstalpaló: mit takar tulajdonképpen a banki átutalás, mit érdemes tudni róla, mi a menete

banki átutalással fizetés

Mivel úgy vélem, hogy a legtöbbünk azért a pénzügyi ismereteket nem az anyatejjel szívta magába, ezért úgy gondolom, nem árt, ha a banki átutalás menete, az átutalás ideje, és az egyéb fontos tudnivalók részletes kivesézése előtt ejtek pár szót magáról a metódusról is. A banki átutalás gyakorlatilag a pénz különböző bankszámlák között „mozgatását” (átutalását) jelenti. Ez a pénzügyi tranzakció maximálisan biztonságos, aminek hála a nullával egyenlő az esélye annak, hogy a pénzed arra illetéktelenek kezébe kerül. Ugyanakkor viszont az e-pénztárcás megoldásokhoz képest időigényesebb, ezért eltart egy ideig mire a pénz elérhetővé válik az adott szolgáltatónál lévő belső egyenlegeden, illetve kifizetés esetén a bankszámládon.

Kérlek, az alábbiakat is vedd figyelembe:

Ha a nyereményed felvétele esetében a fizetés bank révén opciót választod, akkor rendszerint a következő információkat kell megadnod:

Tapasztalataim alapján, az esetek döntő többségében az online kaszinó operátorok, póker oldalak és az online sportfogadási platformok üzemeltetői nem kérnek egyéb adatokat abban az esetben, ha egy adott pénzkivétel, kifizetés banki átutalással zajlik le.

Meddig kell várnom a pénzemre – a banki átutalás ideje

Amennyiben a nyereményfelvétel, kifizetés banki átutalás útján történik, akkor ez az a kérdés, ami leginkább foglalkoztatja az embert, ami különösen igaz abban az esetben, ha korábban még nem használta ezt a pénzkifizetési metódust. Sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy erre a kérdésre nem tudok pontos válasszal szolgálni, mivel a banki átutalás ideje több tényezőtől is függ (például, hogy melyik banknál van a számlád, szükséges-e köztes bank az adott tranzakcióhoz stb.). Ha az embernek „szerencséje van”, akkor a szerencsejáték szolgáltatónál lévő belső egyenlegéről kiutalt összeg már 3-4 napon belül megjelenik a bankszámláján. Viszont bizony az is megeshet, hogy több, mint egy hetet kell várni arra, hogy hozzáférhessen az átutalt összeghez.

Vannak-e járulékos költségek, ha a fizetés bank révén történik?

Ez szintén egy igen gyakori – és igencsak sarkalatos kérdés –, ezért úgy vélem mindenféleképpen fontos, hogy szót ejtsek róla. A helyzet az, hogy tapasztalataim alapján, az online szerencsejáték szolgáltatók általában nem számítanak fel extra díjakat, többletköltséget stb. Viszont velük ellentétben a bankok legtöbbje igen. És mivel az online szerencsejáték szolgáltatók legtöbbje – tudtommal – nem rendelkezik magyarországi bankszámlával, ezért a tranzakciók döntő többsége nemzetközi banki átutalásnak minősül, ami bizony jó pár ezer forintnyi pluszköltséget jelenthet minden egyes olyan tranzakció esetén, aminél a kifizetés banki átutalással történik.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető

Külföldről utalás magyar bankszámlára

Abban az esetben, ha az országunk határain kívül élsz (például Németországban vagy Angliában stb.), és az adott országban regisztráltál egy online sportfogadás szolgáltatónál, kaszinónál stb., akkor is némi többletköltséggel kell számolnod, ha egy magyarországi banknál vezetett számládra akarsz pénz utalni. Azaz a külföldről utalás magyar bankszámlára sincs ingyen, de ebben az esetben sem a szerencsejáték szolgáltatók, hanem a bankok számítanak fel tranzakciós és/vagy egyéb költségeket.

Gyors banki átutalás VS banki átutalás

A gyors banki átutalás esetében a pénzmozgás két olyan pénzintézet között történik, amelyek egyazon országon belül találhatók, azaz pl. két belföldi bank között. Ennek köszönhetően lényegesen gyorsabb, mint amikor egy ugyanilyen típusú pénzügyi tranzakció egy hazai bank és egy külföld bank között zajlik le. Viszont amennyire én tudom, csupán akkor használható, ha az online szerencsejáték szolgáltatód rendelkezik magyarországi bankszámlával.

Be- és kifizetés banki átutalással: pro és kontra

Az egyszerűség kedvéért az alábbi kis táblázatban foglaltam össze, hogy mi az, ami véleményem szerint a cikkben tárgyalt pénzügyi tranzakciós mód mellett, illetve ellene szól.

Előnyök:

  • Maximálisan biztonságos metódus
  • Széleskörűen támogatott tranzakciós mód
  • Némi rutin birtokában könnyen alkalmazható
  • Külföldről is használható

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
Bajnokok Ligája
felső