Bartos László | Frissítve:

PayPal pénz fogadás - Bejelentkezés, fizetés és használata

Fontos! Az ebben a cikkben leírtak kizárólag csak általános tájékoztatás céljára szolgálnak, személyes tapasztalatokon, észrevételeken alapulnak, és nem számítanak pénzügyi vagy egyéb jellegű szaktanácsadásnak!

Ez az elektronikus pénztárca a globális szintű online fizetés rendszerek közül az egyik legnépszerűbb és egyben az egyik legbiztonságosabb is. Emellett kijelenthetőróla, hogy az elfogadottság terén is az élmezőnyben van, és számos különféle netes pénzügyi tranzakció bonyolítható le vele. Egyrészt tökéletesen megfelelő online áruházakból (webshopokból) történő vásárláshoz, másrészt alkalmas a rendszeren belüli számlák közötti azonnali (instant) pénzküldésre (ennek hála, pl. egy ismerősnek, családtagnak se perc alatt küldhetünk vele pénzt). A számlaegyenlegen lévő pénzösszeg felett a számla tulajdonosa szabadon rendelkezhet (pl. a saját bankszámlájára bármikor kiutalhatja a belső egyenlegen lévő összeg egy adott részét, vagy akár az egészét is).

Az online fogadóirodák és az egyéb online szerencsejáték szolgáltatók (kaszinók, pókeres oldalak) jelentős része is engedélyezi ennek az online fizetési metódusnak a használatát úgy a pénzbefizetések (PayPal fizetés), mind a pénzkifizetések lebonyolításához.

Ennek köszönhetően a PayPal az online fogadás céljára is tökéletesen megfelelő fizetési metódus. A hab a tortán, hogy a PayPal magyar nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik, így azok számára is rendkívül egyszerű a PayPal használata, akik híján vannak az idegen nyelvtudásának.

A PayPal története nagy vonalakban

paypal logó

Mielőtt górcső alá venném az olyan – felhasználó szempontból – fontos dolgokat, mint például a PayPal magyar nyelvű platformjának bemutatása, a PayPal regisztráció, a számla különböző funkciói, menüpontja stb. néhány mondat erejéig az online fizetési rendszer történetére is kitérnék.

A PP tulajdonképpen nem más, mint egy elektronikus kereskedelemre (e-commerce) specializálódott, széleskörű pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat, amely két cég (a Confinity Inc. és az X.com) fúziója révén jött létre az ezredforduló környékén PayPal-Corporation néven. A vállalat 2002-ben az eBay tulajdonába került, és a „cégóriás” égisze alatt működött egészen 2015-ig. Ez időtájat került sor a „leválasztására”, aminek eredményeként a cég már különálló vállalatként folytatta tovább a tevékenységét.

Napjainkban a rendszer szolgáltatásai nagyjából 190 országban érhetők el, és használhatók pénzügyi tranzakciók lebonyolítására, illetve online vásárlás céljára. A felhasználók számára a cég minden egyes számla esetében 18 valutanemet biztosít, amelyek között hazánk konvertibilis fizetőeszköze, azaz a jó öreg magyar forint (HUF) is szerepel.

A PayPal magyar nyelvű webes felületének jellemzői

A PayPal magyar nyelvű webes platformja a hivatalos URL begépelésével Magyarország területéről bárhonnan, bármikor VPN szoftver nélkül is pillanatok alatt elérhető. Természetesen az oldalnak mobilbarát változata is van, viszont tény, hogy például a PayPal regisztráció procedúrája lényegesen könnyebben elvégezhető egy asztali számítógépről, vagy laptopról, mint egy okostelefon vagy táblagép használata révén. A nyitóoldalt és a különböző menüket átböngészve leszögezhető, hogy a fejlesztők igen komoly hangsúlyt fektettek a felhasználóbarát kialakításra, aminek hála a platform egésze jól átlátható és könnyen kezelhető.

paypal mobilos alkalmazás

A magyar nyelvű fordítás túlzás nélkül élve tökéletes, és nem csak a nyitóoldal van magyarosítva, hanem az aloldalak, a különböző menük, és természetesen a felhasználói fiók egésze is. A felső főmenütől jobbra elhelyezve található a PayPal belépés, illetve a PayPal regisztráció gomb, amelyek használatának bemutatására a következő fejezet keretében fogok sort keríteni. A nyitóoldal középső része általában az éppen aktuális hírek, akciók, promóciók és a fontosabb tudnivalók, „érdekességek” megjelenítésére szolgál. Alul pedig olyan menüpontok révén tudhatnak meg szó szerint mindent a rendszer rendeltetésszerű használatáról a felhasználók, mint a „Súgó és kapcsolat”, bá „Díjak”, a „Funkciók”, a „Vásárlás”, a „Blog” stb.

A webes felület kitűnő dizájnt mondhat magáénak, és teljes mértékben mentes a zavaró hatású elemektől (pl. folyamatosan mozgó bannerek, sliderek és társaik). Viszont úgy vettem észre, hogy 1920x1080-as felbontásban érhető el a maximális felhasználó élmény, mivel így nem kell annyit dolgozni a böngésző oldalsó csúszkájával, és a különböző tartalmak, szövegek is sokkal jobban átláthatók.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető

PayPal regisztráció – PayPal-os számla létrehozása

Gondolom az egyértelmű számodra, hogy abban az esetben, ha nem rendelkezel egy „beélesített” számlával, akkor kénytelen leszel egy másik pénz be- és kifizetési metódust választani a kedvenc online bukmékered kínálatából a pénzügyi tranzakcióik lebonyolításához. Távol áll tőlem, hogy rábeszéljelek a számlanyitásra, viszont szerintem a PayPal az online fogadás (Sportfogadás, online kaszinó, póker) esetében a legkényelmesebb opció, és a biztonság tekintetében sem igazán van párja… No, de most, hogy ezt letisztáztuk, lássuk akkor a lényeget!

Elöljáróban egy igen fontos dolgot szeretnék kihangsúlyozni: bármit is hallottál – vagy olvastál a neten – a PayPal regisztráció, azaz a számla nyitása teljesen ingyenes! Magyarán szólva egy lyukas garasodba sem fog kerül, ha úgy döntesz, hogy regisztrálsz az oldalon, és élsz a PayPal használata révén elérhetővé váló online funkciók tömkelegével.

A PayPal regisztráció menete:

Mielőtt rákattintanál az „Elfogadás és számla létrehozása” gombra érdemes minden egyes általad megadott adatot még egyszer átfutnod, mivel így elkerülhetted a későbbi kellemetlenségeket.

A rendszer küld egy üdvözlő levelet az általad megadott e-mailcímre, amiben a kék színű „E-mailcím megerősítése” gombra kattintva erősítheted meg az e-maicímedet. Ezt követően már a PayPal használata engedélyezett lesz a számodra. És a főoldalon a PayPal belépés (PayPal bejelentkezés) gombra klikkelve bármikor beléphetsz a felhasználói fiókodba, ahol tetszésed szerint intézheted az éppen aktuális teendőidet (pénzfeltöltése a belső számlaegyenlegre stb.).

A PayPal számla funkciói – PayPal használata

Ahhoz, hogy használni tudd bukméker oldalakon és egyéb netes szerencsejáték szolgáltatóknál ezt a remek, alternatív fizetési rendszert, elengedhetetlen, hogy legyen némi pénz is a PayPal számla egyenlegeden. Az egyenlegedre banki átutalással, vagy kártya révén (bank- és hitelkártya) lehet pénzt átutalni (illetve úgy is, ha egy másik PP számla révén kerül feltöltésre). Ehhez a felhasználói fiókban lévő belső számládat össze kell kapcsolnod a bankszámláddal, vagy a fizetési forrásként használni kívánt kártyával (pl. OTP bankkártya), amit a bal oldali menü segítségével végezhetsz el pár kattintással és a rendszer által kért adatok megadásával (kártya esetében név, kártyaszám, lejárati idő, kártya típusa, CSC kód megadása szükséges).

A PayPal számla többféle deviza (pénznem) egyenleg kezelésére is képes. Azaz lehet rajta egyidejűleg pl. HUF-ban, EUR-ban és USD-ben vezetett egyenleged is. A számládon lévő pénz felett szabadon rendelkezhetsz, viszont egy adott transzakciós összeghatár (küldése/fogadása) felett a rendszer kérni fogja, hogy „igazold magad”. Ehhez egy érvényes fényképes igazolvány (pl. személyi igazolvány) mindkét oldalának beszkennelt képét, és egy a lakcímet igazoló okiratot, (ami példának okáért lehet egy pár hetesnél nem régebbi bankszámla kivonat is) kell feltöltenéd a platformra. Rendkívül fontos, hogy a feltöltött képek jó minőségűek legyenek.

A felhasználói fiókodban a főmenü a fejlécen található, és a következő menüpontokat tartalmazza: Összefoglaló, Tevékenység, Küldés és kérelem, Pénztárca, Ajánlatok és Súgó. Vegyük akkor most szépen sorjában, hogy melyik menüpont mit „tud”.

PayPal-os mobil alkalmazás

A PayPal-os fizetési rendszerhez egy igazán remek mobilos alkalmazás is a felhasználók rendelkezésére áll. Az app iOS és Androidos változatban érhető el. Az előbbit az App Store-ból, míg az utóbbit a Google Play áruházból lehet beszerezni. Az alkalmazásnak köszönhetően az online vásárlás, a PayPal általi online fogadás (egy adott bukméker iroda platformján a PayPal befizetés, pénzkivétel stb.), és az egyéb pénzügyi tranzakciók (pl. pénzküldés egy ismerősnek vagy rokonnak) lebonyolítása az aktuális tartózkodási helyedtől függetlenül bármikor megoldható lesz.

Azt viszont fontosnak tartom megjegyezni, hogy a PayPal-os mobilos applikáció használatához azért egy stabil 3G/4G netes kapcsolat (vagy biztonságos WiFi), és egy legalább egy középkategóriás, 5 colos kijelzővel felvértezett okostelefon is szükséges.

Pro és kontra

Előnyök:

  • magyar nyelvű kezelőfelület;
  • ingyenes, könnyű és gyors regisztráció;
  • széleskörű használhatóság (vásárlás online áruházakban, pénzküldés és fogadás, PayPal online fogadás stb.).
  • mobilos alkalmazás (iOS-es és Andoridos változatban is elérhető);
  • maximális biztonság;
  • egyidejűleg több devizában is lehet egyenleg (pl. EUR, USD, HUF stb.);

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
UEFA Euro 2024
felső