Bartos László | Frissítve:

Puttó nyerőszámok – nyerj 5 percenként a hát minden napján

Puttó

A puttó (putto) szerencsejáték Magyarországon csak 2005-ben indult el annak ellenére, hogy az ilyen jellegű játékok már évtizedek óta a „reneszánszukat” élték az öreg kontinensen. Ezzel a játékkal manapság számos európai országban - Angliában, Luxemburgban, Franciaországban, Svájcban, Svédországban, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Spanyolországban, Görögországban stb. – játszanak napi szinten, ezért rendkívüli népszerűséget mondhat magáénak.

Puttó
2.5

  • Okoslottó alkalmazással
  • Készpénz és tárgynyeremények
  • Korábbi sorsolások & számstatisztika
  • Engedélyezett
  • Magayar Cimer

  • Befizetési opciók:
  • visa
  • mastercard
  • paypal

A puttó tényleg nagyon népszerű, no de miért?

A puttó is egy számsorolás alapú lottó típusú játék. Viszont, ha kicsit górcső alá vesszük, és összehasonlítjuk a klasszikus lottójátékokkal (pl. az ötöslottó vagy a hatoslottóval), akkor egyből nyilvánvalóvá válik, hogy alapvetően milyen jellemzők terén tér el tőlük. Az egyik ilyen fő különbség a puttó nyerőszámok kisorsolásának gyakorisága. Ugyanis ennek a játéknak az esetében a számhúzások gyakorlatilag a nap egésze során, szinte folyamatosan, ötpercenként kerülnek megrendezésre. Azaz akár 5 percenként lehet kisebb-nagyobb összegű készpénz nyereményeket szerezni vele.

Ez, ahogy magyarosan mondani szokás azért nem piskóta, mivel a fentebb említett hagyományos lottókkal hetente csak egyetlenegy alkalommal próbálhatunk meg Fortuna kegyeibe férkőzni. A puttó szerencsejáték a tradicionális lottókhoz képest ugyan kisebb mértékű nyereményeket biztosít, viszont a rendkívül gyakori számhúzások miatt a nyerő találatok elérésének matematika esélye lényegesen jobb. Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a putto révén is elérhetők milliós nagyságrendű nyeremények (akár 10 millió Ft felettiek is).

Hogyan játszhatsz puttóval – alapvető tudnivalók & szelvénykitöltés menete

A puttóval manapság már többféleképpen is játszhatunk: az interneten online módon VPN szoftveres megoldások nélkül, az Okoslottó alkalmazással SMS küldése révén, és természetesen bármelyik lottózóban, vagy lottó terminállal rendelkező létesítményben (posta, üzlet stb.). Ez utóbbi játékmód esetében a puttó játékszelvényt mi magunk is kitölthetjük, illetve kérhetjük a gépi játékot, aminek esetében az Szrt. rendszere véletlenszerűen (random módon) választja ki a számokat.

A puttó játékszelvényt mi magunk is kitölthetjük

A papír alapú putto szelvényen található számtáblákon két számmező van: egy „A” mező és egy „B” mező. Az „A” számmező 1-20 tartalmaz egész számokat. Ezek közül a játékosnak 8 db-ot kell kiválasztania, és megjelölnie. A „B” számmezőben négy szám található: 1-4. Ezek közül a játékosnak csak 1-et kell kiválasztania, és megjelölnie. Ezt követően azt is meg kell adnia, hogy hányszorosa téttel kíván játszani: 1x, 2x, 3x, 4x, vagy 5x (az alapjáték ára 1x-es téttel egy számtábla kitöltése esetén 250 Ft).

Illetve azt is meg kell jelölnie, hogy hány, egymást követő sorsoláson akar részt venni az adott papír-alapú szelvénnyel (vagy online szelvénnyel / Okoslottó app révén kitöltött szelvénnyel). Ahhoz, hogy a játékos készpénz nyereményt érjen el, az „A” mező esetében legalább 4 számot el kell eltalálnia az adott sorsoláson kihúzott puttó nyerőszámok közül, és el kell találnia a „B” mező esetében kihúzott nyerőszámot is. A másik variáció az, hogy a játékos nem találja el a „B” mező esetében kihúzott nyerőszámot, viszont öt számot eltalál az „A” mező nyerőszámai közül. A magasabb nyerőosztályoknál értelemszerűen több számot kell a játékosnak helyesen megtippelnie.

Puttó nyerőosztályok és nyereményszorzók

Az alábbi táblázatban a nyerőosztályok (nyerő találatok) és a hozzájuk kapcsolódó nyereményszorzók is fel vannak tűntetve, ugyanis a putto esetében a nyeremények mértéke az adott találattól (helyesen megtippelt puttó számok mennyisége), a hozzá tartozó nyereményszorzó mértékétől, és a játékos által feltett tét összegétől függ.

Nyerési esélyek matematikai valószínűsége a putto szerencsejáték esetében:

„A” mező „B” mező Nyereményszorzók Valószínűsége
8 találat 1 találat 10000x 1:503880-hoz
8 találat 0 találat 1000x 1:167960-hoz
7 találat 1 találat 150x 1:5249-hez
7 találat 0 találat 50x 1:1750-hez
6 találat 1 találat 24x 1:273-hoz
6 találat 0 találat 8x 1:91-hez
5 találat 1 találat 4x 1:41-hez
5 találat 0 találat 2x 1:14-hez
4 találat 1 találat 1x 1:15-höz

A puttó számhúzások időpontja és nyomon követése

A putto esetében a sorsolásokat 5 percenként rendezik meg 8:05-től este 10-ig (hétköznaponként illetve szombaton); vasárnap szintén 5 percenként kerül sor a puttó nyerőszámok kihúzására, viszont a hét utolsó napján csak este fél kilencig lehet játszani. A számhúzásokat (aktuális puttó számok) az Szrt. weboldalán lehet figyelemmel kísérni.

Ugyanezen a webszájton lehet megnézni a szerencsejáték zrt puttó nyerőszámok táblázatát is, ami a korábbi sorsolásokon kihúzott nyerőszámokat tartalmazza. De emellett az M1 TV-csatorna teletext szolgáltatásának használata révén, a 875-ös oldalon (puttó txt) is nyomon lehet követni a sorolásokat (itt is húzási sorrendben, táblázatba rendezve vannak feltűntetve a puttó nyerőszámok).

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső