Bartos László | Frissítve:

Arbitrázs fogadás – Ennek a stratégiának a jelentése

Az Arbitrázs egy olyan speciális fogadási mód, amivel, ha adottak hozzá a megfelelő feltételek garantált profitra lehet szert tenni, a megfogadott mérkőzés (mérkőzések) végkimenetelétől függetlenül. Egyesek szerint az Arbitrázs az online fogadás „Szent Grálja”, ezért szinte kizárólag csak ezzel a módszerrel játszanak. És az igazat megvallva az Arbitrázs fogadás gyakori beszédtéma a hazai sportfogadás fórumok felhasználóinak körében is, mivel mindenki szeretné maximálisan kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

Ajánlott bukmékerek arbitrázs fogadáshoz
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Rabona
5.0
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 5.0 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Cashed
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 4.5 Cashed ismertető hamarosan
3 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
4 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Kedves olvasó, ez a cikk pont neked szól, ha soha nem hallottál korábban erről a fogadási módról. Ugyanakkor abban az esetben is érdemes elolvasnod, ha van ugyan némi fogalmad róla, de a gyakorlatban, azaz élesben még nem próbáltad ki a működőképességét a Magyarországból elérhető sportfogadás szolgáltatók oldalain.

A titok nyitja - fogadóirodánként eltérő mértékű odds-ok

Arbitrázs sportfogadás bemutatása

Ha nem most jöttél le a falvédőről, és már egy ideje jelen vagy az online sportfogadás világában, akkor nyilván képben vagy a fogadással kapcsolatos alapvető tudnivalók kapcsán, így ezekre most nem térnünk ki. Remélhetőleg azzal is tisztában vagy, hogy egyes sportesemények kimeneteleihez a különböző fogadóirodák / bukmékerek időnként egymástól jelentős mértékben eltérő szorzókat kínálnak.

Ha például egy rangos tenisz torna egyik meccsét vesszük alapul, akkor biza’ könnyen meglehet, hogy egy adott mérkőzésen szereplő játékos győzelmére az az „A” fogadóirodánál jóval magasabb szorzóval (odds-szal) fogadhatsz, mint a „B” fogadóirodánál. A tenisznél ugyebár a fő fogadási piacon csak kétféle kimenteli opció lehetséges, azaz vagy az egyik, vagy a másik játékos nyerheti meg az adott meccset.

Na mármost, ha te mindkét opcióra fogadsz, akkor nyilvánvalóan nyerni fogsz. Ahhoz, hogy ezt megtehesd két olyan fogadóirodára van szükséged, ahol a minél nagyobb méretű az eltérés az odds-ok terén az adott meccs esetében ezen a piacon.

Ez rendszerint olyankor fordul elő, amikor az egyes bukméker irodák odds-mesterei egy-egy játékos (a korábbi teljesítménye, jelenlegi formája, vagy egyéb tényezők miatt) nyerési esélyeit másként, egymástól eltérően „értékelik”. Emiatt fordulhat elő, hogy az „A” fogadóirodánál 2.2x-es szorzót kínálnak az „xy” játékos győzelme esetén, és 1.7x-est az „xz” játékos győzelme esetén. Viszont a másik, azaz a „B” fogadóirodánál az esélyek pont fordítva vannak, mivel az ottani odds-mesterek szerint pont hogy a másik játékos az esélyesebb, azaz – a példánknál maradva – 2.2x-es szorzóval lehet náluk fogadni az „xz” játékos sikerére, míg 1.7x-es odds-ra taksálják az „xy” játékos győzelmét.

Ha mondjuk 1000 Ft-ban fogadsz az „A” bukmékernél 2.2x-es odds-szal „xy” játékos győzelmére, a „B” bukmékernél pedig szintén 2.2x-es odds-szal fogadsz az „xz” játékos győzelmére, akkor ugyebár 2 x 1000 Ft = 2000 Ft-ot tettél fel tétként a két fogadásra, és a piac egészét, azaz mindkét lehetséges kimenetelt (opciót) lefedted. Na, innentől kezdve tökmindegy számodra, hogy ki nyeri meg a meccset. Ugyanis 2.2 x 1000 Ft = 2.200 Ft, azaz 200 Ft profitot értél el. Hogy miért?

Azért, mert az egyik irodánál ugyan elbuktad az adott fogadást, azaz esetünkben a tétként feltett 1000 Ft-ot, viszont a másiknál, a 2.2x-es szorzónak hála 2200 Ft-ot nyertél, ami egyrészt fedezi mindkét fogadásod tétjét, másrészt, mint azt fentebb is írtuk 200 Ft tiszta hasznot hozott a konyhádra.

Mivel 2200 Ft – 2000 Ft (2 x 1000 Ft) = 200 Ft.
Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető

Arbitrázs gyakori kérdések & válaszok – némi GYIK

Az Arbitrázs gyakorlatilag egyidős az online sportfogadás megjelenésével, és az internetes bukmékerek színrelépésével. Azaz kezdettől fogva, mindig is volt ilyen lehetőség, és több, mint valószínű, hogy ez a jövőben sem fog megváltozni. Ugyanakkor tény, hogy azért ez a fogadási módszer nem olyan egyszerű, mint a barlangrajz, ezért jó szívvel csak tapasztaltabb játékosok számára tudjuk ajánlani.

Még szép! Hiszen, ha ugyanannál a bukinál tennéd meg (azaz csak tehetnéd meg) mindkét kimenetelt ugyanazon a meccsnél, akkor mindenféleképpen rosszul jönnél ki anyagilag a dologból (szerencsére erre nincs lehetőség, mert az 1-2 piacon vagy az egyik, vagy a másik játékos győzelmére tudsz csak fogadást kötni). Ahhoz, hogy használhasd ezt a fogadási módot, legalább két olyan megbízható bukmékernél kell számlával rendelkezned, amelyek odds-ai a két kimeneteles végkimenetelű piacokat kínáló sportágak esetében egymáshoz képest jelentős mértékű eltérést mutatnak.

Azaz, ha például (ha a tenisznél maradunk) az „A” bukmékernél megteheted Jannik Sinner győzelmét 2.2-vel, a másiknál meg mondjuk az aktuális ellenfelének (pl. Kamil Majchrzak) a győzelmét szintén 2.2x-es szorzóval, akkor máris sínen vagy. A lényeg, hogy mindkét bukinál hajszálra ugyanakkora összegben fogadj. Az, hogy az adott (tétként feletett) összeg ezer forint, 10 ezer, vagy 20 ezer lesz, csakis rajtad, és a pénztárcád vastagságán múlik.

Nos, mint az már jeleztük legalább két bukmékernél kell, hogy aktív számlával, és némi pénzzel is rendelkezz az egyenlegeden. Viszont, minél több irodánál van számlád (felhasználói fiókod), annál nagyobb lesz a mozgástered az Arbitrázs fogadás terén. Fontos, hogy olyan fogadóirodákat válassz, amelyek tökéletesen megbízhatók, azaz nem csapják be az ügyeleiket, és nem korlátozzák le őket olyankor, ha túl sok pénzt merészelnek nyerni. Ha esetleg totál kezdő vagy, és segítséget szeretnél kapni a bukméker választáshoz, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy rá, hogy melyik szolgáltató milyen szorzókkal dolgozik, érdemes körülnézned az oldalunkon, és lecsekkolnod az általunk ajánlott bukik ismertetőit.

Végezetül még egy „apróság”

Ahhoz, hogy igazán sikeres lehess az Arbitrázs sportfogadás terén, vagy „esőember” módjára kell tudnod folyamatosan összehasonlítanod egymással az egyes szolgáltatók ajánlatait, amihez nem árt, ha legalább három monitor van a számítógépedre kötve. Vagy olyan szoftveres eszközöket kell a siker érdekében bevetned, melyek az Arbitrázs fogadás módszerek elemzése mellett rendszeresen megjelenítik, hogy egyes meccseknél hol, melyik bukmékernél érdemes rámozdulni az Arbitrázs fogadás opciókra.

Tény, hogy az Arbitrázs eléggé macerás tud lenni eleinte, de ha rákapsz az ízére, és rendszeresen profitot szerezel vele, akkor be fogod látni, hogy ez egy valóban működőképes módszer (sportfogadás stratégai). Őszintén reméljük, hogy az ízelítőnek szánt cikkünknek köszönhetően megjött az „étvágyad”, és az egyéb, sikeres sportfogadással kapcsolatos cikkeink elolvasására is időt fogsz majd szakítani.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
Bajnokok Ligája
felső