Bartos László | Frissítve:

Revolut Magyarország – Fogadjon ezzel a népszerű módszerrel

Az digital banking szektorban tevékenykedő, 2015-ban alapított Revolut Ltd. – amely egyébként egy brit gyökerekkel rendelkező Fin Tech cég – kábé két éve jelent meg a magyarországi piacon. Napjainkban a vállalatnak több, mint 300 ezer hazai ügyfele van, és igencsak sanszos, hogy a magyar Revolutos felhasználók száma még jó ideig exponenciálisan fog növekedni. Ez részben annak is köszönhető, hogy a Revolut Magyarország lakosai számára ugyanolyan színvonalas szolgáltatásokat nyújt, mint a nyugat-európai országokban élőknek. Ha érdekel, hogy miként aknázhatod ki az innovatív pénzügyi szolgáltatásokat kínáló high-tech rendszerben rejlő lehetőségeket, tarts velünk, és olvass tovább!

Lássuk akkor, hogy mi is pontosan ez a rendszer – Revolut vélemény

Revolut kézikönyv

A Revolutnak az esetében elmondható, hogy bizonyos tekintetben hasonlít a Payoneer-hez. Ugyanis a Revolutnak a használatához is nyitnod kell egy felhasználói fiókot / számlát – amit egyébként percek alatt el tudsz végezni. Viszont a Revolutnál számos olyan funkció is van, amellyel az egyéb, hasonló jellegű szolgáltatásokat nyújtó cégek nem rendelkeznek (még a kritpo-valutákat is támogatja).

Mobil alkalmazás is „jár hozzá”, valamint egy adott összeg befizetése felett, prepaid kártyát is igényelhetsz a Revolutos számládhoz: ingyenes Revolut free card. Egy ilyen típusú kártyát – annak ellenére, hogy prepaid – ugyanúgy használhatsz üzletekben történő fizetéshez, és online fizetések lebonyolításához is, mint a hagyományos bank- és hitelkártyákat.

A Revoluttal többféle szolgáltatást vehetsz rendkívül kedvező feltételekkel igénybe – például pénzt tudsz vele küldeni külföldre, fizetéseket tudsz fogadni másoktól stb. Ráadásul a Revolutos kártya az Apple Pay-el is összekapcsolható. Azaz bár prepaid kártya, be tudod állítani a Wallet-ben, mint fizetési / finanszírozási forrást. Ennek köszönhetően az okos kütyüddel (iPhone, iWatch) érintés nélküli fizetéseket leszel képes elvégezni olyan hazai üzletekben, amelyek el vannak látva ilyen funkció támogatására szolgáló terminállal.

A Revolut Magyarország esetében is igen kedvező devizák közötti átváltási árfolyamot nyújt, ami viszont nem mondható el számos „hagyományos” bank, és e-pénztárca szolgáltató kapcsán. Mindezeken felül pedig a rendszer kiadás-elemző funkcióval is fel vértezve, aminek segítségével folyamatosan figyelemmel tudod kísérni a pénzügyeid alakulását.

Revolut regisztráció – nyiss számlát és szerezz ingyenes kártyát

Vegyük akkor át lépésről lépésre, hogy hogyan tudod beszerezni a rendszer használatához szükséges mobil applikációt, és miként tudod lebonyolítani a Revolutos regisztráció / számlanyitás folyamatát.

Az alkalmazás beszerzésé

A Revolut regisztráció rendkívül egyszerűen lebonyolítható. Az első lépése pedig mindössze annyit, hogy például az asztali számítógéped / laptopod egyik böngészőjével elnavigálsz a Revolut Magyarország weboldalára, ahol az index oldalon bepötyögöd a mobiltelefonszámod. Ezt követően SMS-ben kapsz egy hivatkozást, aminek a használatával le tudod tölteni az appot az adott okos készülékedre. Az alkalmazást egyébként beszerezheted a Google Play áruházból (Androidos készülék esetében), illetve az App Store-ból (iOS-es készülék esetében). Az alkalmazás telepítése csak minimális időt (max 1-2 percet) vesz igénybe.

A számlanyitás menete

Az alkalmazást a letöltést követően egyből el tudod indítani. Az első indításkor meg kell adnod a mobiltelefonszámod az appban (is), mivel erre a számára fogja elküldeni a rendszer az ellenőrző kódodat. A lokációt a rendszer automatikusan beállítja az aktuális tartózkodás helyed függvényében (pl. Magyarország).

Ha ezt az opciót is kiválasztottad, akkor ki kell töltened a Revolutos regisztráció űrlapját (lakcím és egyéb személyes adatok), majd fel kell töltened némi pénzt a Revolutos rendszerbe pl. a bankkártyádat használva (legalább 10€-nál több, vagy minimum 3500 Ft), mivel, ha ezt nem teszed meg, akkor nem tudsz számlát nyitni, és búcsút inthetsz a prepaid kártyának is. A hozzáadott pénzt természetesen a későbbiekben elköltheted.

Ezt követően csak igazolnod kell a személyazonosságod a verifikációs procedúra elvégzésével, amihez engedélyezned kell, az app számára a kamera használatot. Ha ezzel is megvagy, akkor a számlád elkészült, és benyújthatod a Revolut kártya iránti igénylésed. A Revolut Magyarország esetében rendszerint 1 héten belül kézbesíti a prepaid kártyát a regisztrációnál megadott címre.

Milyen költségekkel, limitekkel kel számolnom Revolutos ügyfélként?

A Revolut Magyarország ügyfeleként a számlavezetés – legalább is a legjobb tudomásunk szerint – jelenleg teljes mértékben jutalékmentes. És szerencsére ugyanez elmondható a Revolutos utalások, valamint a feltöltések kapcsán is. Viszont tény, hogy vannak olyan funkciói a rendszernek, amelyek fizetősek, illetve olyan pénzügyi tranzakciók / szolgáltatások, amikért szintén fizetned kell.

Ilyen például a prémium tagság, amelynek a havi díja jelenleg 2.500 Ft. Viszont ennek a tagságnak az egyik előnye az, hogy a „normál” tagsághoz képest lényegesen nagyobb mértékű havi készpénz-felvételi korlátot biztosít, valamint például utazási-biztosítást nyújt, és emelt szintű ügyfél-támogatási rendszert is garantál.

A Revolutos rendszer kapcsán fontos azt is tudnod, hogy abban az esetben, ha átléped a 75.000 Ft-os készpénz felvételi limitet (normál tagság esetén), akkor a készpénzfelvételeknél 2%-os jutalékot számít fel a rendszer.

Dióhéjban a Revolut kripto valuta támogatás funkciójáról

A „tudomány” jelenlegi állása szerint a Revolut crypto pénzek esetében 5-félét támogat, amelyek között természetesen megtalálható a világszerte legnépszerűbb is, azaz a Bitcoin. A BTC mellett a Revolut crypto támogatási „kínálatában” fellelhető még a Charles Lee nevével fémjelzett Litecoin is. De a két „legnagyobb” kriptodevizán kívül az Ethereum, a BTC Cash, valamint a Ripple is szerepel a Revolut kripto palettáján.

Persze a „támogatást” manapság eléggé sokféleképpen lehet értelmezni, ami különösen igaz abban az esetben, ha kriptodevizákról van szó. Revolutos felhasználóként a következőket teheted meg a fentebb említett kriptopénzekkel:

Gyakorlatilag ennyi, és ezzel „vége is a dalnak” – legalább is egyelőre.

Összegzés – előnyök és hátrányok

Tény, hogy a Revolutnak a rendszere „sokat tud”, felhasználóbarát, csak perceket vesz csak igénybe a regisztráció, és az appos platform is rendkívül könnyen használható. Emellett az is mellette szól, hogy mind a számlanyitás, mind a számlavezetés alapesetben ingyenes, és a valutanemek közötti átváltás számos esetben jóval kedvezőbb, mint amit manapság a klasszikus bankok nyújtani tudnak.

A pre-paid kártya pedig bármikor jól jön, legyen szó akár egy külhoni étteremben történő fizetéskor, vagy, ha az ember a neten akar valami szép dolgot venni a párjának. És akkor még nem beszéltünk a „mérséklet” kriptopénz támogatásról, valamint arról, hogy a cég rendszere a Revolut Apple Pay funkciót is támogatja, és a Revolut Google Pay funkciót is hamarosan támogatni fogja.

De azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a világhálón számos olyan Revolut vélemény található, amelyben a felhasználók – nem éppen irodalmi nyelven – kritizálják a cég ügyfélszolgálatát (főként a lassú ügyintézés miatt). Emellett az is említést érdemel, hogy, ha valaki „minőségibb” szolgáltatásokra vágyik, akkor azért bizony havi szinten tejelnie kell. Ezért meglehet, hogy például egy Revolut vs TransferWise estében az utóbbi jobb opció lehet egyesek számára.

Revolut GYIK

Az Apple Pay-el ellentétben – a legjobb tudomásunk szerint – a Revolutot egyelőre nem fogadják el a weben működő sportfogadás és szerencsejáték szolgáltatók. Ebből kifolyólag, szinte biztos, hogy nem fogsz találni olyan fogadóirodát vagy online kaszinót a neten, ahol támogatva van ez a fizetési mód.
Azért szükséges a személyes adataid megadása (és a verifikáció is), mivel egy olyan cég szolgáltatásait fogod igénybe venni (amennyiben regisztrálsz és számlát nyitsz), amely pénzügyi tevékenységet folytat, és a hatályos jogszabályok értelmében kötelező jelleggel el kell végeznie az ügyfél azonosítást a regisztrációnál megadott adatok alapján.
A képzeletbeli óra onnantól kezd el ketyegni, hogy regisztráltál, pénzt töltöttél fel a rendszerben, és benyújtottad a kártyaigénylésedet. Elvileg – ha az égiek is úgy akarják –, akkor 7 napon belül (esetleges 1-2 napos késéssel) meg kell, hogy érkezzen a pre-paid kártyád a regisztrációnál megadott címre.
Egyéb fizetési módok
UEFA Euro 2024
felső