Bartos László | Frissítve:

A Heinz fogadás mód bemutatása

Ha már kellő tapasztalattal rendelkezel az online sportfogadás terén, és a nagyobb nyeremények érdekében hajlandó vagy bevállalni valamivel komolyabb anyagi kockázatot, akkor érdemes fontolóra venned a komplex fogadási típusok használatát. Ugyanis az ilyen jellegű, összetett fogadásokkal lényegesen jobbak a nyerési esélyeid, mintha a klasszikus módon, azaz egy szelvénnyel kötésben játszanál meg 5-6 sportesemény kimenetelt a napjainkban már retrósnak számító papíralapú Tippmixen.

Itt köss Heinz fogadást:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Rabona
5.0
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 5.0 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Cashed
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 4.5 Cashed ismertető hamarosan
3 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
4 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Néhány gondolat a manapság népszerű összetett fogadási típusokról

Heinz fogadás

Ahhoz, hogy ilyen típusú fogadást tudj kötni online módon valamelyik bukméker irodánál, először is ki kell választanod hat darab sportesemény kimenetelt. Ezzel a módszerrel tetszésed szerinti kimeneteleket / opciókat megfogadhatsz (ha nincs rájuk kötéstiltás). Viszont – a véleményünk szerint – érdemes olyan sportág ligára / bajnokságra stb. fókuszálnod, amelyben teljesen otthon vagy (pl. labdarúgás esetében a német Bundesliga, az angol Premier League, a spanyol La Liga stb.).

A piac választás is csak rajtad áll, de, ha a lehető legegyszerűbb módon akarsz Heinz-el fogadni, akkor ajánlott az 1X2 (HDV) piacról kiválasztanod a megfogadni kívánt opciókat / végkimeneteleket. A Heinz-nél az általad kiválasztott 6 db sportesemény kimenetelből összességében 57 darab fogadás képződik a következőképp:

15 darab 2-es kötésű20 darab 3-as kötésű15 darab 4-es kötésű 6 darab 5-ös kötésű1 darab 6-os kötésű.

A Heinz 57 fogadás nyeremény rátája igen jó, mivel már abban az esetben is nyereményt biztosít, ha a fogadó legalább 2 sportesemény kimenetelt eltalál az általa megfogadott 6 darabból. Persze ahhoz, hogy az ember 2 esemény eltalálása révén, profittal a zsebében távozhasson a kasszától, oltári nagy mázli kell: például eltalálni egy 10.00-es és egy 6.00-os szorzós kimenetelt, amivel az eredő odds már 60.00-os lesz.

A „nagy testvér” – Super Heinz fogadás 120 bemutatása

A Heinz „fivérek” között tulajdonképpen csak annyi a különbség, hogy a kistesó esetében 6 kimenetel kerül kiválasztásra, míg a bratyója esetében 7 db. Viszont az eggyel több kimenetel miatt nem 57, hanem 120 fogadás kerül megkötésre, amiből adódóan a Super Heinz fogadás lényegesen komolyabb anyagi befektetését igényel, mint a normál változat (pénzben kábé duplája a „sima” Heinz-es fogadásnak, ha minden fogadásnál ugyanakkora mértékű alaptéttel számolunk).

Mint azt már fentebb említettük a Super Heinz-nél 120 darab fogadás kerül megkötésre. A százhúsz fogadásunk pedig az alábbi kombinációkból áll majd össze:

21 darab 2-es kötésű35 darab 3-as kötésű35 darab 4-es kötésű 21 darab 5-ös kötésű7 darab 6-os kötésű1 darab 7-os kötésű.

A Super Heinz fogadás esetében is legalább két kimenetelt kell telibe trafálni ahhoz, hogy a fogadó nyereményt érjen el. De általánosságban kijelenthető, hogy legalább 4 sportesemény kimenetelének eltalálása révén lehet vele jelentősebb profitot szerezni (értelemszerűen minél magasabbak a szorzók az eltalált kimenetelek esetében, annál nagyobb az esélye a nyereség elérésének).

Heinz-es fogadási példa

Ez az összetett fogadási típus 57, egymástól eltérő, kötéses fogadást foglal magába. Ezért érdemes egy Heinz Bet Calculator-t használod ahhoz, hogy gyorsan kiszámolhasd, mennyi lehet a nyereményed 2, 3, 4 stb. kimenetel eltalálása esetén (a szorzókat / odds is meg kell adnod).

Az alábbi példánkban abból indulunk ki, hogy a játékos 100 Ft-os alaptéttel játszva 4 kimenetelt talált el a megfogadott 6 darabból.

A fenti példát alapul véve a játékos 5700 Ft-ot fektetett be az online fogadásába (57 x 100 Ft = 5700). És mivel két kimenetele elszállt (a 2. és az 5.), ezért „csak” 31130 Ft-os nyereményt ért el, amiből a fogadások árát levonva kijön, hogy 25430 Ft-os profitot szerzett.

Kimenetelek Szorzók Eltalálta?
12.00Igen
22.50Nem
33.00Igen
41.70Igen
51.40Nem
64.00Igen

Természetesen homlokegyenest más a helyzet, ha a képzeletbeli játékosunk az összes kimenetelt eltalálja. Hiszen ebben az esetben az összes (57 db) fogadása nyertes, és jókora, 128820 Ft-os profittal a zsebében távozhat a „kasszától”.

Konklúzió

Ha már úgy érzed, hogy eleged van a hagyományos, kötéses fogadásból, amelynél elég egy kimenetelnek elszállnia ahhoz, hogy a feltett téted egészét elbukd, akkor mindenképp ajánlott próbára tenni a szerencséd, és letesztelni a tudásod a komplexebb fogadási típusok kipróbálása révén.

Az, hogy éppen melyiket érdemes közülük használnod (Heinz, Super változat, Goliath, Trixie, Patent stb.) több tényezőtől is függ (pl. aktuális sportesemény kínálat, esélyek, anyagi lehetőségeid stb.). Viszont tény, hogy hosszú távon jóval nagyobb nyereségre tehetsz szert kombinált fogadási módokat alkalmazva, mintha a klasszikus fogadási módot erőltetnéd „orrvérzésig”.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
Bajnokok Ligája
felső