Bartos László | Frissítve:

Bankkártyás online fogadási ismertető - tudj meg többet erről

Manapság már számos különféle, pénz be- és kifizetési módot biztosítanak az online szerencsejáték szolgáltatók, bukméker irodák és sportfogadási oldalak a felhasználóknak a pénzügyi tranzakciók lebonyolításához. Tény, hogy az alternatív metódusok, - mint amilyenek például az e-pénztárcák - népszerűsége folyamatosan nő. Viszont ennek ellenére még napjainkban is igen sokan használják a kártyás fizetési módot, aminek esetében úgy a tranzakciók, mind az online fogadás bankkártyák révén történik.

Megéri ez nekem?

Online fogadás bankkártyák révén

Biztosíthatlak róla, hogy nem te vagy az első és sanszos, hogy nem is az utolsó, akinek egyből ez a kérdés ugrik be, ha szóba kerül a bankkártyás online fogadás. Hiszen az ember mostanság már igencsak óvatos, ha bármilyen netes pénzügyi tranzakciót intéz, legyen szó akár egy online webshopból történő ruházati cikk, vagy valamilyen elektromos kütyü megrendeléséről. Hogy mit értek óvatosság alatt? Nos, senki nem szereti egy kisebb cégnek, vállalkozásának kiadni a kártyaadatait.

Hiszen az ördög nem alszik, és a csuda tudja, hogy pl. egy kedves ázsiai „kereskedő” nem fog-e visszaélni a megszerezett információkkal. Ugyanakkor számos esetben arra sincs 100%-os garancia, hogy egy adott webáruház tökéletesen védve van az adatlopásokkal szemben. És most ugye csupán sima vásárlásról beszélek, ami köszönő viszonyban sincs az online szerencsejátékkal (sportfogadás, kaszinó, póker), amely esetében az ember bizony komoly összegeket feccöl be az azért, hogy rentábilis profitra tehessen szert.

Mindezek fényében kicsit sem meglepő, hogy a webes vásássárlásokhoz a felhasználók előszeretettel használnak olyan megoldásokat, mint a PayPal (ez a rendszer vásárlói védelemmel is bír – customer protection). Vagy egész egyszerűen az utánvétes opció mellett döntenek, és csak akkor fizetnek pl. egy Kínából online módon beszerezett árucikkért, ha a postás/futárcég alkalmazottja tényleg azt hozta, ami az ember korábban megrendelt.

Egy kis eszmefuttatás az online bankkártyás fogadás kapcsán

Na, de most akkor vegyük kissé górcső alá az online fogadás bankkártyák által történő verzióját is. Hiszen ennek a cikknek a célja végül is az lenne, hogy objektív képet kaphass arról, hogy érdemes-e, avagy sem ezt a fizetési módot használnod az online szerencsejáték világában. Először is jó, ha tudod, hogy nem minden szerencsejáték szolgáltató fogadja el fizetési módként a PayPal-t (van olyan is, amelyik még a Skrill-t sem kultiválja), vagy ha mégis, akkor csak pénzbefizetéseket lehet vele lebonyolítani. Azaz a dolog „visszafelé” nem működik, ami miatt nyeremény kifizetésre/pénzkivételre nem használhatod. Gondolom, mondanom se kell, hogy milyen bosszantó tud lenni, ha az ember végre valahára letette a voksát, egy jó hírnévnek örvendő, megbízható sportfogadás, online kaszinó stb. szolgáltató mellett, és egyszer csak megdöbbenve tapasztalja, hogy egyik népszerű e-pénztárcát sem használhatja pénzkivétel céljára. Bevallom, én jártam már így, és igencsak felment bennem a pumpa.

Viszont a jó hír az, hogy a bankkártyás fizetési mód – és az online fogadás bankkártyák használata révén – kivétel nélkül az összes szerencsejáték szolgáltatónál biztosított, és természetesen mindkét irányba működik. Ennek köszönhetően egy megfelelő kártyával a pénzbefizetés és a nyeremények kifizetése (pénzkivétel) is sec perc alatt lebonyolítható. Mivel a megbízható sportfogadás oldalak, pókertermek, online kaszinók egytől-egyig a legfejlettebb adatvédelmi technológiákat és titkosítási eljárásokat alkalmazzák, rendkívül szigorú adatvédelmi politikát követnek, ráadásul a független ellenőrző hatóságok is folyamatosan felügyelik a működésüket, ezért mérget vehetsz rá, hogy az általad megadott adatok soha nem kerülhetnek illetéktelen, harmadik fél kezébe!

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető

Ha már eléggé otthonosan mozogsz az online szerencsejáték világában, és képben vagy a különböző nagyobb cégek bónusz és promóciós kínálata kapcsán, akkor nyilván tudod, hogy egyes bónuszok kizárólag csak akkor érhetők el, ha az ember kártyával (vagy banki átutalás révén) hajtja végre az első, második stb. befizetését a belső számla egyenlegére. Azaz még, ha engedélyezett is az e-pénztárcák használata, megeshet, hogy bizonyos bónuszokról lecsúszol, ha ezek egyikét használod.

További „örömködésre” adhat okot az a tény is, hogy a hazánkban legelterjedtebb kártya típusokat (MasterCard, VISA Electron stb.) a szerencsejáték szolgáltatók szinte mindegyike elfogadja. Így gyakorlatilag bármely pénzintézet plasztik lapkája lapuljon is a zsebedben, biztos lehetsz benne, hogy használhatod sportfogadással és egyéb szerencsejáték típussal kapcsolatos pénzügyi tranzakciók, és online fogadás bankkártyák révén történő lebonyolításához.

Végezetül még annyit említenék meg, hogy ha az online fogadás bankkártyák használata által történő változata mellett döntesz, akkor befizetéskor nincs átfutási idő (csupán egészen minimális). És ez ugyebár nem mondható el egyebek mellett a banki átutalásos fizetési módról, amely esetében – az adott banktól függően – sokszor több napot is kell várnia az embernek arra, hogy a pénz végre-valahára megjelenjen a belső egyenlegén. Mivel a bankkártyás pénzügyi tranzakciók lebonyolításának procedúrája szerencsejáték szolgáltatónkként némiképp eltérő lehet, ezért mielőtt pénzt fizetnél be pl. egy online bukméker irodához, mindenféleképpen nézd át GYIK szekció erre vonatkozó részét. Amennyiben valamilyen kérdésed merülne fel, akkor ne habozz, és fordulj mielőbb az adott cég ügyfélszolgálatának munkatársaihoz.

Online fogadás bankkártyák használatával - összefoglaló

Az alábbi táblázatban foglaltam össze, hogy mi az, ami szerintem a bankkártyás online fogadás mellett szól, illetve ellene.

Előnyök:

  • Az online szerencsejáték szolgáltatók esetében maximálisan biztonságos pénz be- és kifizetési mód
  • Nincs átfutási idő a befizetéseknél
  • Globális szintű, széleskörű elfogadottság
  • Speciális bónuszok és promóciók bankkártyás pénzbefizetésekhez
  • Könnyű használat
  • Átlátható pénzügyek

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
UEFA Euro 2024
felső