Bartos László | Frissítve:

A Neteller e-pénztárca rendszer bevezetése Magyarországon

Nyiss számlát a Netellernél!

Jelen cikkben leírtak kizárólag csak általános tájékoztatás céljára szolgálnak. Ugyanakkor fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ez a cikk személyes tapasztalatokon, észrevételeken alapul, valamint azt is, hogy nem számít pénzügyi vagy szakértői tanácsadásnak. A cikkben leírt információk felhasználása csakis saját felelősségre történhet!

Ennek az e-pénztárcának a népszerűsége manapság hazánk határain túl az online szerencsejáték rajongóinak körében az égeket verdesi. Őszintén szólva ez nem is csoda, mert a cég által nyújtott online pénzügyi és egyéb jellegű szolgáltatások (Neteller kártya, villámgyors pénz be- és kifizetés online bukméker irodákhoz, kaszinókhoz, pókertermekhez stb.) minden igényt maximálisan kielégítenek. Mivel ennek az e-pénztárcának az ismertsége – a Skrill-hez és a PayPal-hoz képest – a Kárpát-medence szívében még azért hagy némi kívánnivalót maga után, ezért úgy döntöttünk, hogy egy részletes ismertető keretében megosztjuk olvasóinkkal a vele kapcsolatos személyes tapasztalatainkat. Így remélhetőleg mindenki könnyedén eldöntheti majd, hogy érdemes-e egy ilyen típusú számla nyitásának a procedúráján végigmennie, avagy sem. Mielőtt még górcső alá vennének a Neteller számla nyitásának menetét, és kielemeznénk a cég által nyújtott szolgáltatásokat, néhány szót azért ejtenénk a cég történetéről is (zanzásított formában).

A Neteller-t jegyző céget, a Paysafe Financial Services Limited-et 1999-ben alapították Kanadában. Az alapítást követő évek során a vállalkozás dinamikus fejlődésen ment keresztül, és folyamatosan bővítette a portfólióját. Ennek köszönhetően a cég immáron, már több mint egy évtizede nyújt maximálisan biztonságos online pénzügyi szolgáltatásokat magánszemélyek és vállalkozások részére. Napjainkban nemzetközi szinten az elfogadottság terén (főként az online szerencsejáték szolgáltatóknál, és a Forex kereskedést kínáló cégeknél), mint fizetési metódus pariban van a két nagy piaci vetélytárssal, azaz a PayPal-lal és a Skrill-lel.

A Neteller számla nyitásának menete

Neteller logó

A Neteller számla nyitása egyáltalán nem ördöngösség, teljesen ingyenes, és szinte percek alatt le lehet tudni. Azt viszont elöljáróban muszáj megjegyeznünk, hogy a webes felület sajnos nem tud magyarul (annak ellenére, hogy 18 egyéb nyelven érhető el). Emiatt némi idegen nyelvtudás (pl. angol, német, vagy olasz stb.) mindenféleképpen szükséges a regisztrációhoz és a rendszer használatához. Mivel hazánkban az angol nyelvvel ápolnak a legtöbben baráti viszonyt, ezért a regisztráció lépéseinek bemutatásához az angol nyelvű változatot vettük alapul.

Ezt követően a Neteller számla pillanatokon belül elkészül, amiről egy igazoló e-mail érkezik a regisztrációs űrlapon megadott címre. Ez a levél tartalmazza az account ID számot (egy számokból álló, 12 jegyű számla azonosító kódot), és egy Secure ID számot (6 jegyű, számokból álló biztonsági kódot). Rendkívül fontos, hogy a számlaazonosító kódot és a biztonsági kódot is biztonságos helyen tárold (az utóbbira egyebek mellett különböző műveletek elvégzésekor lesz szükséged (pl. tranzakciók lebonyolításához).

Néhány hasznos tudnivaló

Más elektronikus pénztárcákhoz hasonlóan ennél a rendszernél is leellenőrzik az általad megadott adatokat személyes dokumentumok bekérése révén (személyi igazolvány, útlevél, vagy jogosítvány beszkennel oldalai & pl. bankszámla kivonat vagy közüzemi számla). A felhasználói fiókod verifikálása után (amennyiben az általad feltöltött dokumentumok elfogadásra kerültek (ez általában 2-3 napot vesz igénybe, és az eredményről elektronikus levélben értesítést is kapsz) különféle opciók révén (pl. bankszámláról, vagy bank- és hitelkártyáról) tölthetsz fel pénzt a Neteller számla egyenlegedre.

Ezt követően pedig a felhasználói fiókodba belépve teljesen problémanetesen és igen rövid időn belül tudod lebonyolítani a különböző online pénzügyi tranzakciókat: pénzt tölthetsz fel például egy bukméker irodánál lévő belső egyenlegedre, illetve kifizetéseket fogadhatsz (Neteller kifizetés) és más Netelleres számlával rendelkezőknek is küldtethetsz pénzt.

Azaz gyakorlatilag minden olyan funkció a rendelkezésedre fog állni, mint az egyéb népszerű e-pénztárcák esetében. Természetesen a belső számládon lévő pénz felett szabadon rendelkezhetsz, aminek köszönhetően bármikor kezdeményezhető Neteller kifizetés a felhasználói fiókoddal összekapcsolt (neveden lévő) klasszikus bankszámládra.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető

Neteller vélemények, előnyök & hátrányok

A netes Neteller vélemények döntő többsége pozitív „kicsengésű”. Összességében az a következtetés szűrhető le belőlük, hogy a cég által nyújtott szolgáltatások színvonalával nincs probléma. És ugyanez mondható el a biztonság tekintetében is. Ugyanis a felhasználók által publikált Neteller vélemények között nagyítóval sem találni olyat, amiben bármilyen jellegű, biztonsággal kapcsolatos problémára hívnák fel a figyelmet. Ebben az igazat megvallva ebben nincs is semmi meglepő, mivel a cég a legmodernebb titkosítási technológiák alkalmazásának elkötelezett híve.

Végül, de nem utolsósorban jöjjön akkor némi Netelleres pro és kontra:

Előnyök:

  • Igen elterjed online fizetési metódus, amely széleskörű elfogadottsággal bír úgy az online sportfogadás oldalak (bukméker irodák), mind a kaszinók és a pókertermek esetében;
  • Maximális biztonságos rendszer, amit a legfejlettebb titkosítási technológiák és hardveres megoldások védenek;
  • Egyszerűen használható, felhasználóbarát kialakítású kezelőfelület;
  • Pénzügyi tranzakciók gyors lebonyolítása;
  • Kompetens ügyfélszolgálat, online chat opció;
  • Virtuális és dombornyomott Neteller kártya;
  • Funkcionális mobil alkalmazás, és mobil eszközökre optimalizált platform rendelkezése állása.

Hátrányok:

Egyéb fizetési módok
UEFA Euro 2024
felső