Bartos László | Frissítve:

A Martingale stratégia sportfogadáshoz történő alkalmazásaa

Jó néhány olyan stratégia, „taktika” létezik az online szerencsejáték, sportfogadás világában, amely kellő tudás és némi tapasztalat birtokában akár hosszú távon is sikeresen alkalmazható. Ezek egyik az úgynevezett Martingale stratégia, vagy más néven Martingale-módszer, aminek a gyökerei eléggé régre nyúlnak vissza: az 1700-as évek közepéig. És ha minden igaz, akkor a szerencsejáték fanatikus, XVIII. században élt franciáknak köszönhető a módszer létrejötte.

Próbáld ki a Martingale szisztémát itt:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Amit még így elöljáróban érdemes tudni róla, hogy ez a módszer nem csak a szerencsejátékok egy részének esetében is használható, hanem az online sportfogadásnál is bevehető. Amennyiben szeretnél közelebbi ismeretséget kötni vele, kérjük, olvass tovább. Ugyanis eme irományunk keretébe fellebbentjük a fátylat az egyesek szerint „őrült stratégiaként” aposztrofált Martingale fogadás jellemzőiről, és a netes sportfogadás terén történő alkalmazásának lehetőségeiről.

A Martingale fogadás – alapok

Martingale fogadás példa

A Martingale módszer lényeg, hogy amennyiben a játékos az első fogadásával veszít, addig duplázza a tétet, amíg nem nyer. Ez, ha belegondolunk egy fej vagy írás típusú játéknál (head or tail) is kiválóan működhet. Hiszen, ha az ember minden egyes alkalommal a „fejre” fogad, akkor a nagy számok törvénye alapján előbb-vagy utóbb ki kell jönnie „fejnek”. Viszont ebben az esetben is csak annyit nyert, amennyit akkor nyert volna, ha már az legelső fogadása is sikeres.

Tegyük fel, hogy fej vagy írás alapú játékot játszol, és 1000 Ft-ban fogadsz „fejre”. Akkor elvileg, ha jól tippeltél (és duplázós alapú az adott játék) 1000 Ft-ot nyersz az 1000 Ft-os téteddel. Viszont mi van akkor, ha nem jön be a tipped? Nos, akkor elbukod a fogadásra feltett téted. Ugyanakkor, ha megduplázod a téted következő „fordulóban”, azaz 2000 Ft-ban fogadsz, és nyersz, akkor 4000 Ft üti a markod. Ha a 4000 Ft-ból levonjuk az első fogadásnál elbukott 1000 Ft-ot, valamint a második fogadásra feltett 2000 Ft-os téted (1000 Ft + 2000 Ft) akkor teljesen világos, hogy ugyanúgy 1000 Ft-tal lettél gazdagabb, mintha már az első fogadásodnál is nyertél volna.

Vagyis akárhányszor is duplázod meg a téted, minden esetben annyit nyersz, vagyis akkor profitihoz jutsz (ha ennél a példánál maradunk), amennyit akkor szereztél volna, ha már a legelső tipped helyes.

Online sportfogadás Martingale módszer alkalmazásával

A Martingale stratégia lényege a tét duplása, azaz, hogy egy vesztes Martingale fogadás esetén a korábbi összeg kétszeresében kell fogadni. Persze, azért van néhány apróság, amit mindenféleképpen ajánlott figyelembe venned, mielőtt ezt a módszert alkalmazva kezdenél el fogadásokat kötni.

A Martingale stratégia hátrányai

Bár a Martingale fogadás esetében a matematika a mi oldalunkon áll, homlokegyenest más a helyzet Fortunával. És bizony könnyen előfordulhat még focimeccse döntetlenekre való fogadások esetében is, hogy zsinórban veszítesz, és már hetedik alkalommal kéne megdupláznod ahhoz a téted, hogy profittal zárd az adott sorozatot.

Ha mondjuk 1000 Ft-tal kezdtél, és ezt követően 5 alkalommal olyan meccsekre fogadtál, amelyek nem döntetlen végkimenetellel zárultak (1X2 piac), akkor már eléggé nagy tétben kéne megtenned a 7. fogadásod.

Íme egy példa, egyfajta Martingale stratégia kalkulátor, aminél abból indulunk ki, hogy 1000 Ft-os volt a kezdő téted, és zsinórban veszítettél:

  • 1. fogadás: 1000 Ft
  • 2. fogadás: 2000 Ft
  • 3. fogadás: 4000 Ft
  • 4. fogadás: 8000 Ft
  • 5. fogadás: 16 000 Ft
  • 6. fogadás: 32 000 Ft
  • 7. fogadás: 64 000 Ft!

Ha a 6 vesztes fogadásodba belefeccölt téteket összeadjuk, akkor 63 ezer Ft-os mínuszban vagy úgy, hogy csupán 1000 Ft-os kezdő téttel indultál, ami egy focimeccs döntetlen esetén, 3.00-os szorzónál, 2000 Ft-nyi hasznot hozna a konyhádra.

Ráadásul 64 ezer Ft-ban kéne fogadást kötnöd a következő meccs döntetlen kimenetelére! Azaz ennél a módszernél igen alacsony a várható profit, viszont rendkívül nagy a kockázat, még akkor is, ha matematikailag csekély az esélye annak, hogy zsinórban 6-7 focimeccs közül egy se végződjön döntetlenre.

Emellett azt is fontos figyelembe venned, hogy a „megtérülés” időtartama hosszú. Ugyanis mindig meg kell várnod az éppen aktuális, általad megfogadott mérkőzés végét ahhoz, eldönthesd, szükséges egy még egy Martingale fogadás révén megdupláznod a téted, avagy sem.

Az általunk ajánlott legjobb bukmékerek
Rabona
35,000Ft
5
Rabona Ismertető
**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.
QuickWin
35,000Ft
4.5
QuickWin Ismertető
Casinia
35,000Ft
4.5
Casinia Ismertető

Martingale stratégia és az online kaszinó játékok

Mint az már korábban említettük, vannak olyan szerencsejátékok, amelyeknél alkalmazható ez a fogadási módszer. A Martingale casino játékok esetében például a rulettnél vethető be, ahol az ember zsinórban fogadhat a valamelyik színre (piros vagy fekete), páratlan vagy páros számokra stb. Ugyanakkor tény, hogy a rulett keréken ott van a „0” szám is (az amerikai rulett keréken dupla nulla is van), azaz a „ház” (kaszinó) eleve komoly előnyből indul.

És persze az sem mellékes, hogy a sportfogadásnál a tétünk több, mint kétszeresét is megnyerhetjük a 2.00-es feletti odds-oknak köszönhetően (pl. focimeccs döntetlenek révén). Viszont a rulettben az egyszerű tétek (pl. piros vagy fekete) csak 2:1 arányban fizetnek. Emellett azt is jó, ha tudod, hogy az online kaszinók maximalizálják az egy körben feltehető téteket, ezért egy bizonyos számú vesztes kör után még akkor sem duplázhatsz, ha egyébként ezt a bankroll-od lehetővé tenné.

Érdemes használnom a Martingale sportfogadás módszert?

Nos, abban az esetben, ha mondjuk nagyon otthon vagy pl. egy olyan európai labdarúgó másodosztály tekintetében, ahol sok a döntetlen, és a bukinál magas szorzókkal fogadhatsz rájuk, akkor akár ki is próbálhatod. Mivel ilyen „felállás” esetén rendszerint a 3. vagy a 4. meccs már hozza a döntetlent. Ennek ellenére mi azt tanácsoljuk, hogy próbálj ki más fogadási stratégiákat is (pl. arbitrázs), és olvasd el az oldalunkon a kombinált fogadási típusokról szóló cikkeket (Yankee, Lucky stb.).

Hiszen minél több tudásra teszel, annál jobbak lesznek a nyerési esélyeid. Végezetül még annyit, hogy egyáltalán nem véletlen, hogy számos helyen (pl. sportfogadás fórumokban) csak „őrült stratégiaként” emlegetik a Martingale-es fogadási módszert.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső