Bartos László | Frissítve:

Skandináv lottó számok mai – dupla nyerési esély szerdánként

Skandináv lottó

A skandináv lottó – vagy más néven 7 es lottó – sokak szerint azért olyan népszerű még mostanság is, mert sokkal könnyebben lehet vele telitalálatot elérni, mint az ötöslottó, vagy a hatoslottó révén. Ez annak köszönhető, hogy 7/35 rendszerű: a fogadónak 7 számot kell megtippelnie 35-ből, és az aktuális skandináv lottó húzás / skandináv lottó sorsolás, nem egy, hanem „két körös”.

Sorsolás dátuma

2024. 25. hét

június 19. (szerda)

Nyerőszámok
 • 13
 • 19
 • 20
 • 25
 • 28
 • 30
 • 34
 • 8
 • 15
 • 17
 • 20
 • 22
 • 30
 • 31
Nyeremények
TalálatDarabszámNyeremény
700 Ft
652341 160 Ft
523617 515 Ft
4353882 595 Ft

Azaz egy úgynevezett iker-sorsolás által (egy gépi és egy kézi skandináv lottó húzás) történik meg a nyerőszámok kihúzása. Ebből kifolyólag dupla esélye van a fogadónak arra, hogy telitalálatot – vagy kisebb nyerőosztályú találatokat – érjen el.

Skandináv lottó
2

 • Mobil alkalmazást
 • Készpénz és tárgynyeremények
 • Korábbi sorsolások & számstatisztika
 • Engedélyezett
 • Magayar Cimer

 • Befizetési opciók:
 • visa
 • mastercard
 • paypal

Tényleges matematikai nyerési esélyek a 7 es lottó esetében

Amennyiben a jelenleg érvényben lévő játékszabályok figyelembe vesszük akkor a fogadók a következő matematikai nyerési esélyekkel kalkulálhatnak:

 • A legalacsonyabb nyerőosztály a skandináv lottó szerencsejátéknál a négytalálatos, amely elérésének matematikai valószínűsége: 1:30-hoz
 • Az öt talált elérésének matematikai valószínűsége 1:424-hez
 • A hat találat eléréséhez már nem árt, ha az ember jó viszonyt ápol Fortunával, ugyanis az esetében 1:17155-höz a matematikai valószínűsége annak, hogy sikerül összehozni
 • A legmagasabb nyerőosztály a 7 találat esetében már fel kell kötni a gatyánkat, mivel a számok igencsak ellenünk dolgoznak: 1:3.362.260-hoz a matematikai valószínűsége annak, hogy sikerül kitöltenünk egy ilyen szelvényt.

Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük azt az „apróságot” is, hogy az 5 ős lottó esetében 1:43.949.268-hoz az elméleti esélye, a 6 os lottó esetében pedig 1: 8.145.060-hoz az elméleti esélye a telitalálatnak, nyilvánvalóvá válik, hogy a telitalált tekintetében leginkább kedvező nyerési esélyeket a skandi biztosítja.

Emiatt van az, hogy igen sok skandináv lottó számhúzás után születik egy vagy több 7 találatos szelvény. Viszont az is igaz, hogy a skandináv lottó nyeremény kínálata jóval szerényebb, mint a két „nagytestvéré” – és ez különösen igaz a legnagyobb nyerőosztály esetében.

Míg egy telitalálatos 5 ős lottószelvény akár 2-3 milliárdot is hozhat a konyhánkra, és egy telitalálatos 6 os lottó szelvénnyel is gyakran be lehet seperni 6-700 milliós nagyságrendű nyereményt, addig a skandi tekintetében már 100-200 millió is eléggé csinos összegű főnyereménynek számít. De ha már a lottó játékoknál és nyereményeknél tartunk azt is érdemesnek véljük megemlíteni, hogy a komolyabb online sportfogadás oldalak felületén / weboldalán is találhatók különböző lottó-jellegű játékok, amelyek révén azért elég szép nyereményeket lehet elérni. Ezért, ha kedved tartja, érdemes próbára tenned a szerencséd ezekkel a játékokkal is.

A skandináv lottó játék lényegének leírása

Vegyük akkor most azt is szépen sorjában, hogy „miből élünk”, azaz, hogy mi lényege a 7 es lottó néven futó szerencsejátéknak. Hiszen bármennyire is egyszerű ez a lottó típus, az alapvető tudnivalók ismerete nélkül nem sok értelme lenne belevágnia az embernek.

A 7 es lottó játékban való részvételhez a fogadónak legalább egy alapjátékkal kell játszania, aminek az ára jelenleg 250 HUF. A skandináv lottó szelvény egy mezője 35 számot tartalmaz (ezek egész számok 1-től 35-ig). A fogadó célja az, hogy legalább 4-et (de lehetőleg minél többet) eltaláljon a soron következő skandináv lottó sorsolás / skandináv lottó húzás alkalmával kisorsolt nyerőszámokból. Mindegyik alkalommal, amikor skandináv lottó számhúzásra kerül sor (hetente egyszer, szerda esténként), iker-sorsolást tartanak: közjegyző jelenlétében történő egy gépi, és egy kézi számhúzást. Mindkettő sorsoláson hét-hét nyerőszám kerül kihúzásra.

A fogadó abban az esetben nyer, ha legalább az egyik kihúzott számsor számaiból 4 db-ot eltalál. Értelemszerűen akkor ér el telitalálatot, ha legalább az egyik kihúzott számsor számainak mindegyikét eltalálja. A skandit kombinációs változatban is lehet játszani, aminek esetében a fogadónak a fix számok mellett kombinációs számokat is meg kell jelölnie az erre a célra szolgáló szelvényen. A 7 es lottó húzás szerda esténként a Duna TV-csatornán élőben is megtekinthető. A skandináv lottó nyerőszámok (az éppen aktuális skandináv lottó nyerőszámok és a korábbi skandináv lottó nyerőszámok is) az M1 teletext szolgáltatása révén, és a Szerencsejáték Zrt. hivatalos oldalán is bármikor megtekinthetők.

Skandináv lottó különsorsolás – esély extra nyeremények megszerzésére

Skandináv lottó nyeremény (rendszerint pénz és tárgynyeremény is)

Mint ahogyan a Szerencsejáték Zrt. más lottó játékai, úgy a 7 es lottó esetében is rendszeres időközönként vannak speciális akciók (skandináv lottó különsorsolás). Ahhoz, hogy a fogadó egy ilyen különleges sorsoláson részt vehessen, meg kell felelnie bizonyos feltételeknek. Íme egy példa: egy adott időszakon belül legalább egy, az Szrt. által meghatározott összegben kell játszani 7-es lottóval (pl. szeptember 16-28 között legalább 2 ezer Ft-nak megfelelő értékben).

Az ilyen akciókban természetesen nem csak a hagyományos, lottó terminálokon játékba küldött szelvényekkel, hanem online formában, és az SMS-es változattal játszva (Okoslottó applikáció) is részt lehet venni. Az ilyen jellegű akciók során rendszerint többféle skandináv lottó nyeremény (rendszerint pénz és tárgynyeremény is) kerül kisorsolásra. például 7x1.000.000 Ft, valamilyen luxusautó (pl. egy Audi A6) stb.

Játék skandival online módon

Ez a lehetőség már jó ideje adott a Szrt. erre a célra szolgáló webes felületén (https://bet.szerencsejatek.hu), amit VPN nélkül bármikor el tudsz érni Magyarországról. Viszont ahhoz, hogy játszhassa rajta a 7-es lottóval (a 6-os lottóval, az 5-ös lottóval, a totóval, a tippmix-szel stb.), először is regisztrálnod kell a webszájton. A regisztráció nem túl bonyolult, és néhány perc alatt le lehet tudni. Viszont az általad elért nyeremények kifizetéséhez – függetlenül attól, hogy milyen szerencsejátékkal érted el őket – mindenféleképp szükséged lesz egy a nevedre szóló, magyarországi banknál vezetett bankszámlára is.

A befizetés nem ilyen macerás, mivel erre többféle opciót is biztosít a szolgáltató (bankkártyás, PayPal-os stb.). Ugyanakkor azért jó, ha tisztában vagy azzal is, hogy csupán abban az esetben indíthatsz el kifizetés, ha legalább 500 Ft-nak megfelelő összeg van a nyeremény egyenlegeden; és 1 millió Ft-nál többet egy tranzakcióval nem tölthetsz fel az Szrt.-s számládra.

Konklúzió

A 7-es lottó mellett szól, hogy kedvezőbb nyerési esélyekkel szolgál a fogadók számára, mint az egyéb, népszerű, klasszikus lottó típusok. Ugyanakkor az is igaz, hogy csupán heti egy alkalommal lehet vele játszani, és a főnyeremények terén a közelébe sem ér az 5-ös, vagy a 6-os lottónak (az EuroJackpot-ról már nem is beszélve). Ráadásul mostanság már többféle, izgalmas, komoly nyereményeket biztosító lottó-változat áll a fogadók rendelkezésre az online bukméker irodák és az megbízható online casinók oldalain, ezért a tradicionális skandi mellett szerintünk ezeket is érdemes kipróbálnod.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső