Bartos László | Frissítve:

Trixie fogadás – részletes ismertető

A Trixie fogadás egy kifejezetten népszerűnek számító fogadási mód, amit előszeretettel használnak az online sportfogadás rajongói, mivel aránylag kismértékű befektetéssel is jókora nyereményt lehet elérni vele.

Ebben cikkben részletesen elmagyarázzuk, hogy pontosan mi az a Trixie fogadás, és milyen feltételek megléte mellett érdemes alkalmaznod a Magyarországon elérhető sportfogadás szolgáltatóknál.

Emellett egy konkrét Trixie fogadás példa is bemutatásra kerül, ami hathatós segítségedre lesz ennek az online módon is bevethető fogadási típusnak a sikeres használatához.

Itt köss Trixie fogadást:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Mi az a Trixie fogadás?

Ha a definíciójából indulunk ki, akkor a Trixie fogadás jelentése a következő: 4 darab online fogdás megkötése három darab sportesemény kimeneteleire. Egy Trixie fogadás minden esetben három darab kettes, és egy darab hármas kötésű fogadásból tevődik össze. A játékos pedig már akkor is nyer vele, ha az általa kiválasztott három sportesemény kimenetelből legalább kettőt helyesen tippel meg.

Ez a kérdés teljesen jogosan merülhet fel benned, hiszen manapság már igen sokféle összetett / kombinált fogadási mód érhető el a legjobb sportfogadás oldalak (online bukméker irodák), például a bet365 magyar kínálatában – például Yankee, Lucky, Patent, Goliath stb. Emiatt az embernek kezdő sportfogadóként komoly fejtörést okozhat, hogy eldöntse, melyiket érdemes bevetnie alkalmanként a siker érdekében.

Ami a Trixie fogadást illeti, elsősorban olyankor érdemes használnod, ha alsó hangon is van két olyan „tuti” tipped (sportesemény kimenetel), ami szinte biztos, hogy bejön, és a szorzók a két tipped esetében valamivel 2.00-es szorzó felettiek. Fontos tudnod, hogy ennél az online fogadási fajtánál a játékos által megfogadott három kimenetelből az összes lehetséges kettes kötésű kombi (3 db) megjátszásra kerül, amihez egy hármas kötésű fogadás is hozzáadódik, amely mindhárom, a játékos által megfogadott kimenetelt tartalmazza.

Azaz, ha két tipped bejön a megfogadott A, B, C kimenetelből, amelyek esetében a szorzók (odds) meghaladják a 2.00-est, akkor már biztos, hogy nem leszel veszteséges. És, ha 2.00x-esnél jóval nagyobb szorzóval rendelkező sportesemény kimeneteleket megjátszva találsz el a három megfogadott kimenetelből kettőt, akkor garantáltan csinos nettó profitot érhetsz el.

A Trixie fogadás szemléltetése egy konkrét példa révén

Trixie fogadás

A következőkben egy egyszerű, Trixie fogadás példa révén igyekszünk bemutatni neked ennek a fogadási fajtának a „működését”. A példánkhoz sportként a labdarúgást választottuk ki, ugyanis hazánkban főként ennek a sportágnak a mérkőzéseire fogadnak online módon Trixie-vel a sportrajongók az 1X2 (adott meccs végkimenetele) piacon.

Sportesemény kimenetelek és nyeremény szorzók a példánkhoz

A példánkban induljunk ki abból, hogy mondjuk az Angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League), a Német első osztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), valamint a Spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (LaLiga) éppen aktuális kínálatából választottál ki három mérkőzést, megfogadva azok egy-egy végkimenetelét.

„A” kimenetel „B” kimenetel „C” kimenetel
Man United – Liverpool Wolfsburg – Düsseldorf Betis – Barcelona
vendégcsapat győzelmére
fogadsz 2.50-ös szorzóval
döntetlen eredményre
fogadsz 3.00-os szorzóval
a hazai csapat győzelmére
fogadsz 3.00-os szorzóval

Mint azt már fentebb is említettük, ahhoz, hogy a Trixi-vel biztosan nyerj, legalább két, 2.00-esnél magasabb odds-szal rendelkező sportesemény kimenetelét kell eltalálnod. Persze az ideális eset az, ha mindhárom tipped bejön, hiszen ily módon mind a négy darab fogadásod nyertes lesz. A következő fejezetben mindkét esetet bemutatjuk táblázatok segítségével, azt alapul véve, hogy 1000 Ft-ot tettél fel tétként mindegyik fogadás megkötésekor.

Nyeremény táblázatok adatai 2 illetve 3 helyes tippnél

Abba az esetben, ha a fenti példában lévő „A” és „B” kimenetelt tippeled meg helyesen és 1000 Ft-ot teszel meg tétkén fogadásonként, akkor a nyeremény táblázat az alábbi módon fog kinézni.

Kimenetelek Nyertes / vesztes oddsok Kifizetések
A x B Nyertes 2,50 x 3,00 x 1000 7500 Ft
A x C Vesztes 2,50 x 3,00 x 1000
B x C Vesztes 3,00 x 3,00 x 1000
A x B x C Vesztes 2,50 x 3,00 x 3,00 x 1000

Amennyiben az „A” és a „C” kimenetelt találod el, akkor szintén 7500 Ft-os nyereményt érsz el. Ha pedig a „B”, illetve a „C” kimenetelt sikerül telibe trafálnod, akkor 9000 Ft-os nyereményre számíthatsz.

Az első két esetben a tiszta profitod (hasznod) 3500 Ft lesz, mivel a 7500 Ft-os nyereményből lejön a tétként feltett 4 x 1000 Ft. A harmadik esetben pedig, amikor is a „B” és a „C” kimenetelt sikerül eltalálnod már valamivel nagyobb profitra teszel szert: 9000 – 4000 = 5000 Ft.

De lássuk akkor a nyeremények alakulását abban az esetben is, ha Fortuna segítségével mindhárom tipped helyes!

Kimenetelek Nyertes / vesztes oddsok Kifizetések
A x B Nyertes 2,50 x 3,00 x 1000 7500 Ft
A x C Nyertes 2,50 x 3,00 x 1000 7500 Ft
B x C Nyertes 3,00 x 3,00 x 1000 9000 Ft
A x B x C Nyertes 2,50 x 3,00 x 3,00 x 1000 22 500 Ft

Mint azt láthatod, optimális helyzetben a 4000 Ft-os befektetésed 46 500 Ft-os nyereményt fialt, amiből a tiszta profitod jelen esetben 42 500 Ft.

Gyakran ismétel kérdések a Trixie fogadás kapcsán

Elsősorban attól függ a nyereményeid összege, és az általuk elérhető tiszta profit, hogy mekkora össztétben játszol, és mekkora összegben teszel fogadásokat egy Trixie-kombón belül a különböző kimenetelekre. Például abban az esetben, ha két olyan kimenetelt választasz, amelyeknél az „A” 2.10-es, a „B” 3.00-os, viszont a „C” csupán 1.50-ös, akkor bizony pórul is járhatsz, amennyiben csak az A-t és a C-t találod el, és mindegyik kimenetelre ugyanakkor összegű tétben fogadtál (pl. 1000 Ft-ban).

Ugyanis, ha belegondolsz ilyenkor is négy fogadást kell megkötnöd (pl. 4000 Ft- összértékben), de az A és a C eltalálása révén (2.10 x 1.50 = 3.15) csupán 3150 Ft-ot nyersz, ami még a befektetésed sem fedezi! Pontosan emiatt létfontosságú a garantált profit szerzéshez, hogy 2.00-es odds feletti kimenetelekre fogadj.

Elsősorban olyan sportok eseményire való fogadáshoz ajánljuk a Trixie-t, amelyeknél az 1X2 piac is elérhető. Például labdarúgás, vízilabda, kosárlabda, kézilabda mérkőzések. Persze akár egy tenisz összecsapásra is fogadhatsz, amelynél a tudomány mai állása szerint csak két kimenetel lehetséges a meccs győztese piacon (azaz vagy az X vagy az Y játékos nyeri meg az adott találkozót), de ebben az esetben is fontos, hogy az általad megfogadott kimenetel szorzója ne legyen kisebb, mint 2.00.

A Trixie fogadás az általunk ajánlott legjobb sportfogadás oldalak, online fogadóirodák mindegyikénél a rendelkezésedre áll. Ennek köszönhetően bármikor, tetszésed szerint alkalmazhatod a hagyományos kötéses, nagyobb kockázatú kombinált fogadások helyett.

Konklúzió

A Trixie-nek az egyik legfőbb előnye más összetett fogadási típusokkal szemben az, hogy mindössze három kimenetelt kell benne megtippelned, és csupán 4 fogadást kell megkötnöd. Ennek hála, az alkalmankénti anyagi befektetésedhez képest relatíve alacsony kockázatot kell csupán vállalnod. És ha otthon vagy egy-két sportágban / ligában, akkor akár még rentábilis profitra is könnyedén szert tehetsz vele, hiszen ahhoz, hogy nettó bevételre tehess szert a megfogadott 3 kimenetelből már 2 eltalálása is elegendő.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső