Bartos László | Frissítve:

Totó Fogadási Ajánlat – A Játék, Amely Évtizedekig nem Ment ki a Divatból

Totó

A totó egy hamisítatlan, klasszikus retrós szerencsejáték típus, aminek a neve manapság már csak az idősebb, 40 év feletti sportfogadás rajongók körében cseng ismerősen. Viszont bármilyen meglepően hangzik, ez a játék még napjainkban is elérhető annak ellenére, hogy Magyarországon a legtöbben inkább a Tippmix-et, vagy az online bukmékerirodákat választják sportfogadás céljára. A totó hosszú évtizedeken keresztül az ötöslottó mellett a legnépszerűbb szerencsejátéknak számított hazánkban.

Emiatt arra a döntésre jutottunk, hogy ezt a mostanság már – valószínűleg – a végnapjait élő játékot is bemutatjuk egy rövidebb lélegzetvételű cikk keretében. Így a fiatalabb olvasóink is megismerkedhetnek a sportfogadás totó változatával, amit nyugodtan nevezhetünk akár a Tippmix elődjének.


 • Pontos eredmények megtekintése
 • Részletes fogadási útmutató
 • Funkcionális mobil alkalmazás
 • Engedélyezett
 • Magayar Cimer

 • Befizetési opciók:
 • visa
 • mastercard
 • paypal
 • bank transfer

A totó rövid története

Tulajdonképpen maga a totó sportfogadás, pontosabban annak egy speciális formája. Mivel az esetében csak a végkimenetelre – mindössze egyetlen „piacra”, az 1X2-re – lehet fogadni. Ráadásul a totó fogadási ajánlat már évtizedek óta kizárólag focimeccseket tartalmaz. A totónak a története majdnem a II. világháború végig nyúlik vissza, amikor 1947 őszén a Posta Takarékpénztár égisze alatt útjára indult ez a hazánkban akkortájt igencsak újdonságnak számító szerencsejáték. Eleinte a magyar fogadók heti szinten csak 12 főmérkőzés, és 4 pótmérkőzés végkimenetelére fogadhattak, és egy szelvényen csak egy játékot (tippsort) lehetett beküldeni, aminek az ára három forint harminc fillér volt.

Sportfogadás totó 13 + 1

Akkoriban csupán három nyerőosztály állt rendelkezésre: 12, 11, illetve 10 találatos. Már a legelső fogadási héten is több, mint 20 ezer szelvény érkezett játékba, de meglepő módon mindössze egyetlen 10 találatos akadt közöttük. Egy évvel később, a játék egyre növekvő népszerűségének köszönhetően jelentős mértékben megnőtt a játékba küldött szelvények darabszáma, és ebből adódóan az elérhető totó nyeremények is egyre magasabbak lettek. 1964 tavaszán a játék némi ráncfelvarráson esett át, és bevezetésre került a 13+1-es játékforma.

A szelvényeket egészen a ’90-es évek közepéig kézzel dolgozták fel (1996 telének vége óta már csak gépi fogadásokat lehet kötni). A totónak a Tippmix, majd később az online sportfogadás megjelenése nem igazán tett jót, ami igencsak meglátszott a heti szinten játékba küldött szelvények számán. Ezt a problémát az Szrt. nemrégiben úgy próbálta meg orvosolni, hogy bevezette a hétközi totót is, aminek keretében például BL, vagy EL mérkőzésekre is fogadhatnak a magyar játékosok.

Játékleírás – a totó sportfogadás játék lényege

Mint azt már említettük a totó sportfogadás játék, aminek keretében totó meccsek (labdarúgó mérkőzések) végkimenetelét kell a fogadónak helyesen megtippelnie. Az aktuális fogadási ajánlatban szereplő totó meccsek esetében háromféle kimenetel lehetséges: 1, X, illetve 2. Azaz egy adott mérkőzésnél (pl. Liverpool – Norwich City) a hazai pályán játszó csapat győzelmére (1), döntetlen végeredményre (X), illetve a vendégcsapat győzelmére lehet tippelni (2).

A fogadó abban az esetben ér el nyerő találatot, hogyha tipposzloponként legalább 10 mérkőzésnek eltalálja a végkimenetelét. A telitalálatos szelvény (13+1) esetében mind a 13 főmérkőzés, és a +1 mérkőzés végkimenetelét is helyesen meg kell tippelnie. A totót manapság már nem csak a hagyományos kézi szelvénykitöltéssel, hanem online módon is lehet játszani az Szrt. fogadási platformján.

De emellett az SMS-alapú totóval is fogadhatnak a játékosok az erre a célra készült mobilos alkalmazás használatával. A totóban a „normál” játékmód mellett a kombinációs játékmódra is adott a lehetőség. Ennek köszönhetően kétesélyes (1X, 12, X2) és háromesélyes (1X2) fogadásokat is lehet kötni a totó fogadási ajánlat mérkőzéseire.

A totó sportfogadás játék ára

Jelenleg egy tippsor ára a normál totónak az esetében 70 Ft. Egy játékba küldött érvényes szelvényen legalább két tippsornak kell szerepelnie, így a normál fogadásnak az esetében a minimális részvételi díjnak az összege 140 Ft. Amennyiben a fogadó kombinációs fogadási módot választ, akkor a részvételi díjat az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata adja meg.

Nyerési esélyek a totó sportfogadás játék esetében

A jelenleg érvényes játékszabályt alapul véve a játékosok az alábbi nyerési esélyekkel kalkulálhatnak az totónak az esetében:

 • a telitalálat (13+1) elérésének elméleti esélye: 1: 4782969
 • a 13 találat elérésének elméleti esélye: 1: 1594323
 • a 12 találat elérésének elméleti esélye: 1: 61320
 • a 11 találat elérésének elméleti esélye: 1:5110
 • a 10 találat elérésének elméleti esélye: 1:697

Totóra vonatkozó tippek a világhálón

Az éppen aktuális fordulóra vonatkozó totó tippek sportfogadás oldalakon, közösségi oldalakon és különböző fórumokban is szép számban találhatók, amelyeket könnyedén, hazai IP-címről, VPN nélkül is el lehet érni. Ugyanakkor a véleményünk szerint csak abban esetben érdemes figyelmembe venni őket, ha az ember teljesen kezdő a sportfogadás világában, illetve, ha a tippek a sportfogadáshoz tényelegesen értő személytől / személyektől származnak.

Totós játéklegek és érdekességek

 • A totó „12-es időszakában” elért legnagyobb összegű telitalálatos nyeremény 648789 Ft volt (1954.10.04.)
 • A legnagyobb 13+1-es nyereményt 2013-ban (8. játékhét / 1. forduló) fizették ki, amelynek nettó összege 57145866 Ft volt.
 • Az egy fogadási forduló esetében a legtöbb telitalálatos szelvény 2012-ben volt (január 23-án): 765 db.
 • A 2013-as évben született a játék fennállása óta az egy éven belüli legtöbb telitalált: 1167 db.
 • 1985-ben az ötödik játékhéten érkezett be a játék fennállása óta a legtöbb érvényes alapjáték: 20792350 db.

A játék jövője – mi lesz veled totó?

Ahogy telnek-múlnak az évek, bizonyos szerencsejáték típusok felett egész egyszerűen eljár az idő. A totónak anno már a Tippmix színrelépése is eléggé keményen „betett”. Mivel a Tippmix-ben már a kezdet kezdetén is többféle sportágra lehetett fogadni a labdarúgás mellett (pl. kosárlabda, vízilabda, tenisz, Forma 1, kézilabda, röplabda, sakk stb.), és nem csupán az 1X2 piac, hanem jó pár egyéb fogadási típus (alatta / felette, hendikep stb.) is a játékosok rendelkezésre állt. Emiatt az 1947-ben indított játék igen sokat veszített a „varázsából”, és 1-2 év leforgása alatt óriást zuhant a népszerűsége.

A „koporsójába” az utolsó szöget – meglátásunk szerint – az internet elterjedésének köszönhetően megjelenő online sportfogadás oldalak / bukméker irodák verték be, amelyek manapság már rendkívül komoly konkurenciát jelentenek a Szrt. Tippmix Pro játéka számára is. Úgy véljük, hogy a totónak a napjai meg vannak számlálva, és ezt a magyarországi szerencsejáték szolgáltatónál is hamarosan belátják majd, aminek eredményeként „nyugdíjazni” fogják a manapság már idejétmúltnak számító, több, mint 70 éves múlttal bíró, szebb napokat is látott játék típust.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső