Bartos László | Frissítve:

Hatoslottó (6 os lottó) nyerőszámai – avagy a vasárnapi esély

Hatoslottó

A 6 os lottó a rendszerváltás környékén történt bevezetése óta bár kissé rögös utat járt be, még mindig az egyik legnépszerűbb lottó játéknak számít Magyarországon. Mostanság már olyan sokféle lottó-típusú játék érhető el mind hagyományos, mind online módon, hogy az emberben felmerül a kérdés: mi lehet a hatoslottó titka?! Hiszen nem nyújt semmi „extrát”, és a tőlünk nyugtra évtizedek óta klasszikusnak számító 6/45 sémára épül.

Sorsolás dátuma

2024. 24. hét

június 16. (vasárnap)

Nyerőszámok
 • 6
 • 13
 • 18
 • 21
 • 31
 • 42
Nyeremények
TalálatDarabszámNyeremény
600 Ft
564223 005 Ft
425845 525 Ft
3354972 445 Ft

Persze könnyen meglehet, hogy a hatoslottó szerencsejáték részében annak is köszönheti populáris mivoltát, hogy annak idején 1989-1990-ben csupán kétféle lottójáték volt elérhető hazánkban, és sokak számára a heti „rutin” részévé vált, hogy legalább egy 5-ös, és egy 6-os szelvényt megjátszanak hétvégenként. Ugyanakkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy a 6 os lottó esetében azért lényegesen nagyobb az esélye annak, hogy egy földi halandó telitalálatot érjen el, mint a „nagytestvérnél”.

Hatoslottó
2

 • Mobil alkalmazást
 • Részletes fogadási útmutató
 • Korábbi sorsolások & számstatisztika
 • Engedélyezett
 • Magayar Cimer

 • Befizetési opciók:
 • visa
 • mastercard
 • paypal

És bár igaz, hogy a telitalálatos rendszerint jóval kevesebbet fizet, mint az ötöslottónál, azért 4-500 millió Ft még manapság is szép summának mondható, és az igazat megvallva sokunk válláról levenné a mindennapi anyagi gondok, megélhetési nehézségek idegőrlő terhét.

Hatoslottó szerencsejáték – a játék lényege & alapvető tudnivalók

A 6 os lottó egyike a legegyszerűbb lottó-típusú szerencsejátékoknak, mivel csupán egyetlen számmező kitöltése szükséges hozzá, amin egész számok találhatók 1-től 45-ig. Ha eltekintünk a kombinációs változattól, és a klasszikus szelvénykitöltést (pl. a lottózóban történőt) vesszük alapul, akkor a játékosnak hat számot kell az adott szelvényen megjelölnie, vagy ahogy mi magyarok mondjuk: beikszelnie. A játék célja, hogy a fogadó minél több számot eltaláljon a soron következő számhúzáson (hatoslottó sorsolás).

Ahhoz, hogy készpénz nyereményt érjen el, a fogadónak legalább 3 számot el kell találnia a hatoslottó sorsolás alkalmával kihúzott 6 nyerőszám közül. Ebből következik, hogy a 6 os lottó esetében a három találat számít a legalacsonyabb nyerőosztálynak, és értelmesszerűen a 3-asra fizetik ki a legkisebb összegű nyereményeket.

A 4-esek már egy fokkal jobban fizetnek, és egy 5-ös találattal kifejezetten szép summát lehet bezsebelni, ami különösen igaz olyankor, ha az adott héten csak kevés öttalálatos szelvény született. A főnyereményt, amit akár „jackpotnak” is hívhatunk, kizárólag úgy lehet elérnie (mivel az 5+1-es nyerőosztályt korábban az Szrt. megszűntette), ha sikerült mind a hat nyerőszámot helyesen megtippelnie az embernek.

No, de akkor most a miheztartás végett, vegyük szépen sorjában a tényleges, matematikai alapokon nyugvó nyerési esélyeket is a hatoslottó szerencsejáték esetében:

 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 3-as találatot érj el: 1:45-höz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 4-es találatot érj el: 1:733-hoz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 5-ös találatot érj el: 1:34808-hoz
 • Annak a matematikai valószínűsége, hogy 6-as találatot érj el: 1:8145060-hoz

Érdekességként még annyit, hogy az ötöslottónál 1:43.949.268-hoz a matematikai valószínűsége a telitalált elérésének, azaz kábé 5x nehezebb összehozni, mint a 6-os lottónál.

Pár szóban a 6-os lottó halmozódásos rendszeréről

Ahogy az 5-ös lottónál, úgy a 6-osnál is érvényben van az úgynevezett halmozódásos rendszer. Ennek a lényege annyi, hogy ha nincs egy adott hatoslottó sorsolás után 6 találatos szelvény, akkor az erre a nyerőosztályra jutó nyereményalap hányad átvitelre kerül a következő heti számhúzásra. Ennek eredményeként már pár hét leforgása alatt százmilliós nagyságrendű főnyeremény alap képződhet, ami a játékszervező (Szrt.) és a fogadók szemszögéből nézve is előnyös.

Hiszen, ha belegondolunk, minél hosszabb időn keresztül nincs 6-os találat, annál nagyobb lesz a nyereményalap. Ez pedig jelentős mértékben megnöveli a játékkedvet, így heti szinten drámai mértékben megnő a játékba küldött szelvények száma, így jóval nagyobb volumenű profitot tud realizálni a játékszervező. Ami pedig a fogadói oldalt illeti, egy több százmillió forintra rúgó főnyeremény révén az ember élete száznyolcvan fokos fordulatot vehet, ami viszont a halmozódásos rendszer nélkül nem lenne biztosított.

A hatoslottó sorsolás menete & 6 os lottó nyerőszámok

Élő közvetítés lottósorsolásra

A 6 os lottó esetében hetente egy számhúzásra kerül sor. A hatoslottó sorsolás – jelenleg – vasárnap követhető figyelemmel élőben az RTL Klub TV-csatornán 15:50-től kezdődően. Az élőben közvetített lottósorsolásokra bárki, aki megfelel a pályázatban foglalt feltételeknek, jelentkezhet „számhúzónak”. A beérkezett pályázatok közül minden egyes sorsolást megelőzően öt számhúzó jelölt kerül kiválasztásra közjegyző jelenlétében megtartott sorsolás révén.

Az 5 jelölt közül a lottósorsolás helyszínén három kerül kiválasztásra – ők lesznek az adott sorsolás számhúzói. A számhúzó jelöltek minden esetben 30 ezer Ft-os alapnyereményre jogosultak. Emellett az a számhúzó, aki az adott soroláson a hatoslottó nyerőszámok közül a legnagyobbat húzza ki, az adott nyerőszám 6000x-esét kapja meg nyeremény formájában (pl. 20 x 6000 = 180.000 Ft).

A normál és a kombinációs játék közötti különbség

A normál játék gyakorlatilag a klasszikus számmező kitöltésen alapul, amelynek során az adott számmezőben a fogadó 6 számot választ ki, és jelöl meg „X”-szel. A 6-os lottónál az alapjáték, azaz 1 számmező megjátszásának ára jelenleg 250 Ft. Amennyiben a fogadó csak 1 számmezővel kíván játszani, és csak egy sorsoláson akar részt venni, akkor 250 Ft-ba kerül neki a játék. Viszont, ha szintén 1 számmezővel, de 5 héten keresztül (ugyanazokkal a számokkal) kíván a játékban részt venni, akkor a játék ára 5 x 250 Ft = 1250 Ft lesz.

A kombinációs játékban a fogadónak lehetősége van az alapjátékban megadott számoknál (6 db) többet is megadnia. Ilyenkor fix és úgynevezettet kombinációs számokat kell megjelölnie. Minden kombinációban szerepelni fog a fix számok egy része, és az egyes kombinációkban a különböző kombinációs számok töltik ki a fennmaradó helyeket az összes szóba jöhető módon. Ily módon a fogadónak a hagyományos játékhoz képes jobb nyerési esélyei lesznek, viszont a kombinációs játék lényegesen többe kerül, mint a klasszikus változat: a részvételi díjat az alapjátékok számának és a 250 Ft-os alapdíjnak a szorzata adja meg.

Lottó számok

Néhány gondolat a lottóvariációs játékmódról

A lottóvariációk elsődleges célja a nyerési esélyek jelentős mértékű megnövelése. A lényegük, hogy egy adott szelvényszámmal történő játékmód esetén a fogadó 6-nál több számmal játszhat (akár 15-20 számmal is lottóvariációtól függően). Ugyanakkor tény, hogy a lottóvariációk egyik sajátossága, hogy „hibapontosak” (általában 1-3 között van a hibapontok száma variációtól függően). És emiatt, ha a lottókulcs / lottóvariáció „hozza a hibapontot / hibapontokat” hiába van benne egy adott sorsoláson kihúzott mind a 6 nyerőszám a fogadó által a lottóvariációja révén megjátszott pl. 15 számban, nem ér el telitalálatot csak kisebb nyerőosztályú nyereményeket: pl. 1 db 5-öst, valamint több 4-es és 3-as találatot.

Természetesen abban az esetben, ha az adott lottóvariáció „nem hozza a hibapontot” (nem jön a hibapont), akkor a fogadó telitalálatot ér el. A lottóvariációk hátránya, hogy a komolyabb nyerési esélyeket nyújtókhoz igen sok szelvény / alapjáték megjátszása szükséges, aminek komoly anyagi vonzatai vannak. Emiatt volt régebben „divat”, hogy például egy cégnél, sportegyesületnél többen összeálltak és együtt játszottak egy adott lottóvariációval. Egy kis érdekesség: úgy nagyjából két évtizeddel ezelőtt a paksi kosárlabda csapat tagjai egy 210 szelvényes lottóvariáció révén nyerték meg a hatoslottó akkori főnyereményét (564 millió forintot), aminek köszönhetően fejenként több, mint 47 millió Ft-tal lettek gazdagabbak.

A hatoslottó joker játék & nyerőszámok

A fogadónak a 6-os lottó keretében is adott a lehetőség arra, hogy részt vegyen a joker játékban (hatoslottó joker). A joker játék célja, hogy a fogadó jobbról-balra sorrendben eltalálja a joker sorsoláskor kihúzott 6 számot (már két szám eltalálása révén is készpénz nyereményt lehet elérni vele). A fogadó saját maga is megadhat Joker számot, illetve dönthet úgy is, hogy az Szrt. rendszere által random módon kiválasztott joker számsort játssza meg. Az aktuális - eheti hatoslottó nyerőszámok – szinte az összes hírportálon feltűntetésre kerülnek, de az esetleges kellemetlenességek elkerülése végett az Szrt. hivatalos oldalán érdemes leellenőrizni őket.

Érdemes fogadóirodáknál is lottóznom?

Ezt a kérdést már jó páran feltették nekünk az elmúlt évek során. Ha csupán egy szóban válaszolhatnánk rá, akkor a válaszunk ez lenne: igen! Ugyanis egy fogadóirodánál annyi lottó számhúzáson vehetsz részt, amennyin csak akarsz (a 6-os lottónak esetében csak heti 1 sorolás van), és ehhez még VPN-t sem kell igénybe venned. És bár a nyeremények szerényebbek, a nyerési esélyeid sokkal jobbak! Így akár simán összehozhatod egy több ezer eurós luxusnyalás árát (költőpénzzel együtt), ha egy megbízható, komoly elismertséggel bíró bukmékeriroda oldalán lottózol.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső