Bartos László | Frissítve:

Ismerkedj meg a Pesapallo fogadás alapjaival

A Finnországban nemzeti sportnak számító Pesäpallo, amely leginkább az amerikai baseballra hasonlít, egyike azon sportoknak, amelyek hazánkban csak rendkívül kevesek körében ismertek. Ez cseppet sem meglepő, mivel a finneken kívül még manapság is csak néhány országban játsszák amatőr / „fél-profi” szinten (pl. Németországban, Svédországban, Svájcban, Ausztráliában, illetve Kanada egyes régióiban).

Bukmékerek pesapallo

A Lauri Pikhala (finn olimpikon) nevével fémjelzett sport, amelynek az eredeti célja kizárólag a katonák harctéri kiképzése volt (cikkcakkban történő futás elsajátítása, szem- és kézkoordináció fejlesztése), napjainkban már néhány online bukmékeriroda sportfogadási ajánlatában is megtalálható. Így, ha aránylag kevés helyen is, de azért biztosított a sportfogadók számára a Pesapallo fogadás lehetősége. Jelen cikkünket afféle kedvcsinálónak szánjuk főként azon olvasóink számára, akik a jól ismert, népszerű sportok mellett egyéb területen is szívesen próbára tennék a szerencséjüket az online sportfogadás világában.

Pesapallo fogadás előnyösen a neten található legjobb fogadóirodáknál! (2024)
Rang Bukméker Bónusz* Részletek Verseny Megtekintés
1 22bet 5.0
  • 30+ fogadási opció
  • 10+ fogadási piac
  • 10
22bet ismertető
2 Unibet 4.5
  • 20+ fogadási opció
  • 7+ fogadási piac
  • 5
Unibet ismertető

Hol érhető el a Pesapallo fogadás online módja?

A Pesäpallo Európában mindössze három országban van jelen, és csak a finn bajnokság esetében mondható el, hogy profi szinten játsszák. Ezért igencsak alaposan körül kell nézni az embernek a világhálón, hogy olyan megbízható online bukmékert találjon, ahol a Pesapallo fogadás is rendszeres jelleggel megtalálható a sportfogadási ajánlatban.

Ebben a fejezetben azokat a sportfogadás szolgáltatókat fogjuk bemutatni, melyek kapcsán kijelenthető, hogy a Pesapallo fogadási oldalak közé tartoznak, és ha a sportág egyéb eseményeire nem is, de legalább a finnországi Superpesis liga mérkőzéseire azért lehet fogadni náluk.

22bet

A 22bet – legalábbis mi úgy véljük – egy fokkal többet nyújt a Pesapallo fogadás terén, mint ZulaBet. Ehhez elég alaposan szemügyre venni a TechSolutions Group N.V. által működetett operátor fogadási ajánlatát, ahol a nem csak a férfi, hanem a női Superpesis liga összecsapásai is szerepelnek a felhozatalban. Ugyanakkor az is igaz, hogy a fogadási piacok és megtehető opciók láttán ezúttal sem fogjuk eldobni az agyunkat.

Viszont az 1X2 mellett itt legalább a dupla esély piacon (1X, 12, 2X), néhány alatta felette piacon, a két félidő 4-4 játékrészének állására, valamint egy-két hendikepes piacon is lehet fogadni. Ami még a 22bet mellett szól: az élő Pesapallo fogadás is elérhető az oldalon; a bukméker mobil appjával (iOS & Android) is fogadhatunk erre a sportra; és többféle sportfogadás promóciót is igénybe lehet venni, amelyek között egy max. 35 000 HUF értékű, 100%-os kezdő bónusz is található.

Üdvözlő bónusz: 45,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

ZulaBet

A ZulaBet egyike azon sportfogadás oldalaknak, amelyek a Pesapallo bukmékerek közé sorolhatók. A Máltán bejegyzett, és eCOGRA tanúsítvánnyal is rendelkező operátor egész jó üdvözlő bónuszt nyújt. Ennek, a kimondottan csak új ügyfeleknek nyújtott ajánlatnak a maximális összege 35 000 HUF. Viszont mivel 100%-os welcome bónusz, ezért pontosan ugyanennyit kell az embernek leperkálni, ha ki akarja maxolni ezt az igencsak bőkezű kezdő sportfogadás bónuszt.

A Pesapallo fogadás tekintetében a ZulaBetnél nem számíthatunk csodára, mivel a sportág finnországi férfi ligájának eseményein kívül más nemigen van a buki tarsolyában. Ami pedig a fogadási piacokat illeti, úgy vettük észre, hogy ehhez a sporthoz (pre-match fogadások esetén) csak az 1X2 piac biztosított a ZulaBetnél.

Unibet

Az Unibet online sportfogadás szolgáltatót is érdemes figyelembe venned, ha úgy döntesz, hogy mélyebben elmerülsz a Pesapallo fogadás világába. Ez pedig különösen igaz abban az esetben, ha az élő Pesapallo fogadás kínált alkalmakat is meg akarod ragadni. Hogy miért állítjuk ezt? Nos, az Unibet azon Pesapallo bukmékerek sorait erősíti, amelyeknél aránylag sok piacon tudsz in-play betting / live betting módon is fogadni finn „rokonaink” nemzeti sportjára.

Persze az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az Unibetnél is a fő piacot az 1X2 jelenti. Viszont emellett – és az egyéb, a sportág kapcsán szóba jöhető piacokon kívül – olyanok is a rendelkezésedre állnak, mint az „Extra belövésekkel és eredménymódosításokkal” piac, a double chance (dupla esély), vagy mondjuk a futások számának alatta / felette piaca (pl. az adott meccsen 13.5-nél több vagy kevesebb futás lesz).

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betclic

Bár a Betclic elég jól ismeret a magyar sportfogadás kedvelők körében, valószínűleg csak igen keveseknek tűnt fel, hogy a Máltán bejegyzett bukmékernél (Mangas Gaming Malta Limited) a Pesapallo fogadás lehetőségével is élhetnek az operátor regisztrált ügyfelei. A választék korántsem mondható egetverőnek ennél a sportnál úgy a sportesemények, mind a fogadási piacok és opciók terén.

Viszont a Betclic alkalmanként megdöbbentően magas szorzókat nyújt olyan a Pesapallos meccseknél abban az esetben, ha a buki odds-mesterei által esélytelenebbnek ítélt csapat győzelmére fogadunk az 1X2 piacon. A fogadáshoz az új ügyfelek egy 20 000 Ft-os értékű Free Bet-et is igénybe vehetnek. És azt is érdemes felhozni a Betclic kapcsán, hogy egy rendkívül funkcionális mobil appot is biztosít a sportfogadás szolgáltató, amivel nagyon könnyedén köthetők pre-match és élő fogadások is.

1xbet

Ha azzal az eltökélt szándékkal kelsz ki reggel az ágyból, hogy online fogadni szeretnél például egy izgalmakban bővelkedő Joensuun Maila – Hyvinkaa, vagy egyéb Pesapallo meccsre, akkor ezt az 1xbet online bukmékeriroda webhelyén is megteheted. A jelenleg csak 1xbet alternatív link révén elérhető bukméker is besorolható a Pesapallo fogadási oldalak közé. Mivel itt is adott a lehetőség úgy a finn férfi, mind a finn női liga mérkőzésire történő pre-match és élő fogadások megtételére.

A fogadási piacok száma ugyanakkor ennél a bukinál is limitált, emiatt a mérkőzések kezdete előtt általában csak az 1X2, vagy a dupla esély piacon biztosított a Pesapallo fogadás lehetősége néhány opció keretében. Viszont, ami pozitívum, az 1xbet regisztrált felhasználójaként az operátor okos készülékekre fejlesztett mobilos alkalmazásával is fogadhatsz. És új ügyfélként 30 500 HUF maximális összegű sportfogadás bónusz ütheti a markod.

Némi hasznavehető info a Pesapallo fogadás kapcsán

Pesapallo szabályok

Most, hogy pár mondat erejéig bemutattuk a Pesapallo fogadási oldalak közül az általunk ajánlottakat biztos, hogy ezen sorok olvasás közben többekben felmerült a kérdés annak kapcsán, hogy miként, hogyan lehet fogadni egy olyan sportra, amiről a magyar weben alig-alig találni kézzelfogható információt.

Dióhéjban a sikeres Pesäpallos fogadás alapvető követelményeiről

A sikeres sportfogadás egyik alapvető követelménye – legyen szó bármilyen sportról –, hogy teljes mértékben tisztában legyél az adott sport szabályaival. Ez értelemszerűen a finnek nemzeti sportja esetében is így van, ezért azt tanácsoljuk, hogy a Pesapallo szabályok ismeretének hiányában ne köss éles fogadásokat még akkor sem, ha más sportok terén széleskörű ismeretekkel rendelkezel. Ha már elolvastad – és meg is értetted – a Pesapallo szabályok mindegyikét, akkor erősen ajánlott megnézed a legnépszerűbb videó-megosztó portálon néhány Pesapallos mérkőzés felvételét, hogy ráérezz a sportág játékmenetére, és a saját szemeddel is megtapasztalhasd, hogy miként, hogyan kerülnek alkalmazásra a Pesapallo szabályok a gyakorlatban.

Szerencsére az említett videó-megosztó portálon (valamint az egyéb, hasonló funkciót betöltő webszájtokon) relatíve sok mérkőzés felvétele van fent. Így, ha rászánod az időt, akkor tuti, hogy pár meccs végignézését követően már kellően képben leszel ahhoz, hogy „óvatos duhajként” elkezdhess igazi pénzben fogadni. De természetes akkor, és csak akkor, ha előzetesen alaposan körülnéztél a finn bajnokság háza táján, felmérted az aktuális erőviszonyokat, és „átrágtad” magad fogadáshoz szükséges a statisztikai adatokon is.

Milyen fogadási típusok ajánlottak Pesapallohoz?

A Pesapallo fogadási oldalak a „szokásos” felhozatalt nyújtják ehhez a sportághoz is. Azaz megtehetsz egyetlen sportesemény kimenetelt (1-es kötéses fogadás / single bet) egy szelvényen például a legnépszerűbbnek számító 1X2 piacon. De emellett akár 4-es, 5-ös gyűjtő fogadás révén több Pesapallos sporteseményre is fogadhatsz, viszont általában csak pre-match módon, mert az igazat megvallva még a finn Superpesis liga esetében is csak 1-2 meccset játszanak le napi szinten.

Természetesen a gyűjtő fogadásoknál nincs kőbe vésve, hogy csak egy sportág meccseinek kimeneteleit lehet megtenni egy szelvényen többszörös kötésben. Ezért nyugodtan összeállíthatsz egy olyan többszörös kötéses szelvényt, amin mondjuk egy Pesapallos meccs kimenetele szerepel más, egyéb sportág kimenetelek társaságában (pl. foci, jéghoki, kézilabda).

Abban az esetben, ha egy system típusú fogadás mellett teszed le a voksod, és a minél nagyobb összegű nyeremény elérése a célod, akkor egy komolyabb összetett fogadásba (pl. Goliath 247) simán belefér egy meglepetés Pesapallos kimenetel (pl. a vendégcsapat győzelmére történő fogadás 10-es feletti szorzóval).

Hiszen még, ha nem is az előzetes várakozásaidnak megfelelően alakulnak a dolgok, és a Pesapallos fogadásod nem jön be, az egyéb sportesemény kimenetelek révén (amennyiben azok bejönnek) még relatíve szépen profitálhatsz.

Milyen piacokon lehet fogadni a Pesapallo bukmékerek oldalain?

Az 1X2 piac a Pesapallo fogadási oldalak mindegyikénél a rendelkezésedre áll. Emellett a „komolyabb” bukiknál – főleg élő fogadások esetén – egyéb piacokon is köthetsz fogadásokat. Egyebek mellett fogadhatsz arra, hogy az első játékrész végén melyik csapat fog vezetni, a félidők játékrészeinek pontos állására, valamint a futások számára (alatta / felette piacon), a dupla esély piacon (12, 1X, X2), néhány hendikepes piacon (ez az opció eléggé bukméker-függő), és a többi között az extra belövések számára is.

Élő fogadás és élő közvetítés Pesapallonál

Az élő fogadás lehetőségét a Pesapallo fogadási oldalak legtöbbje biztosítja a regisztrált ügyfelei számára. És azoknál a bukiknál, amelyek natív appal is rendelkeznek, mobilos alkalmazással is tudsz élőben fogadni (a mobil webszájtos fogadási lehetőség mellett). Az már más lapra tartozik, hogy az élő Pesapallos fogadásoknál egy adott bukméker rendszerint milyen szorzókkal dolgozik, illetve, hogy hány piacon, és mennyi fogadási opciót nyújt a felhasználóinak. Ezért a bukméker kiválasztásánál – ha erre a sportra komolyabb hangsúlyt kívánsz a későbbiekben fektetni – ezt a tényezőt is mindenképpen vedd figyelembe.

A Pesapallos összecsapások élőben történő megtekintése – hacsak nem a Skandináv országok egyikében élsz – eléggé kemény dió. Ugyanis még a netes (ingyenes vagy fizetős) sport stream szolgáltatók kínálatában sem igazán lelhetők fel a sportág eseményei. Ez alól pedig tapasztalataink alapján csak a finn nyelven elérhető sport-streaming szolgáltatók képeznek kivételt, illetve az olyan oldalak, mint a SportPlus Live, ami alkalmanként streamelnek élőben (ha nem is a legjobb minőségben) Superpesis meccseket is.

Hazánkban népszerűnek számító Pesäpallo események

Egyelőre szinte csak a finnországi Superpesis (a férfi, illetve a nő liga) meccseire lehet fogadni a Pesapallo fogadási oldalak platformjain. És tény az is, hogy ez a sportág még olyannyira sem ismert Magyarországon, mint mondjuk a kelta foci. Azaz a hazai sportfogadók gyakorlatilag még a létezéséről sem tudnak, azon keveseket leszámítva, akiknek feltűnt a Pesäpallo fogadás lehetősége az általunk is említett online sportfogadó oldalak fogadási ajánlatában. Mindebből pedig az következik, hogy hazánkban nincs olyan eseménye az északi barátaink nemzeti sportjának, amiről elmondható lenne, hogy legalább minimális szintű érdeklődés kíséri – a Superpesis meccseit leszámítva.

Pesapallo fogadás trükkök

Tegyük fel, hogy oltári nagy mázlid van, és sikerült kifognod egy olyan netes live stream-et, amin keresztül elfogadható minőségben tudsz élőben nézni egy Pesäpallo meccset, amin mondjuk a Superpesis férfi liga éllovasainak egyik csap össze az egyik középmezőnybe tartozó csapattal (pl. Kouvola vs Vimpeli). A finn bajnokság egyik jellemzője, hogy a tudás- és formabeli különbség gyakran igen csekély a Top 3-ba tartozó csapatok és az őket követők között.

Ezért a középcsapatok játékosai még abban az esetben sem felemelt kézzel mennek ki a pályára, ha a Top csapatok egyikével kell a hazai pálya nyújtott előnyök nélkül megmérkőzniük. Viszont az online bukmékerek odds-mesterei az ilyen meccseket meglepően gyakran „benézik”, amiből adódóan sokszor megdöbbentően magas szorzón adják a papírforma alapján gyengébbnek kihozott csapat győzelmét még az adott mérkőzés időtartama alatt is.

Ezért, ha azt tapasztalod, hogy a szorzók még nem változtak, viszont a gyengébbnek titulát gárda mindent egy lapra feltéve nekiesik a meccs favoritjának, akkor érdemes megtenni a vendégcsapat győzelmét. Az ilyen mérkőzések kiszúrásához persze némi szerencse is kell, és persze az sem árt tudnod, hogy a mérkőzések alakulását a fogadóirodák szakemberei is figyelemmel kísérik, és igyekeznek minél gyorsabban lereagálni a történéseket, ami az odds-ok módosulásában is megmutatkozik.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Aki belevág az online sportfogadásba – értve ez alatt a játékosok döntő többségét – az nem pusztán az izgalom kedvéért teszi, hanem annak céljából, hogy hosszú távon profitos legyen, azaz rentábilis bevétele származhasson a sportfogadásból. Mivel a Pesäpallo is sport, ezért a kellő ismeretek, tapasztalt és tudás birtokában ugyanúgy lehet a mérkőzéseire való online fogadásokkal bankrollt növelni, mint bármely egyéb, populáris sportra való fogadásokkal.

Külön a „sportágra szabott” promóciót /akció általában csak a legnépszerűbb sportokhoz nyújtanak az online sportfogadás szolgáltatók (pl. teniszhez, focihoz stb.). És a legjobb tudomásunk szerint egyelőre nincs olyan speciális ajánlat, amivel kifejezetten a Pesäpallot vették volna célba a bukik. Viszont az is igaz, hogy az üdvözlő sportfogadási bónuszok (kezdő bónuszok) megforgatási feltételeinek teljesítéséhez Pesäpallos mérkőzés kimeneteleket is felhasználhatod.

Mint azt már többször is kihangsúlyoztuk a Pesäpallo egyike azon sportoknak, amelyeket hazánkban gyakorlatilag a teljes ismeretlenség homálya övezi. Ezért nem meglepő módon – tudtunkkal – egyik hazai televíziós csatorna sem adja le a sportág mérkőzéseit (még felvételről sem).

Egyéb népszerű sportok
UEFA Euro 2024
felső