Bartos László | Frissítve:

Döntetlen stratégia használata az online sportfogadásban

Nyilván veled is megesett már jó párszor, hogy amiatt buktál egy jókora nyereménnyel kecsegtető 4-es, vagy 5-ös kötéses fogadását, mert az egyik, általad megfogadott, toronyesélyesnek tartott csapat ikszelt. Ez egyrészt rendkívül bosszantó tud lenni, másrészt pedig – ha jelentős összegű tétben fogadtál – elég komoly anyagi veszteséget is okozhat. Ugyanakkor – ha belegondolsz – az is igaz, hogy a döntetlen eredmény / végkimenetel több sportág esetében, (ha „háromesélyes” az adott találkozó), akkor rendszerint magasabb szorzókkal (odds) fogadható meg – például az 1X2 piacon, mint a hazai vagy a vendégcsapat győzelmére való fogadás.

Itt köss Döntetlen fogadást:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Azaz például még egy El Clásico (Real Madrid – Barcelona) meccsnél is magasabb szorzókkal (2.50 felett) adják az online bukik a remit, mint a Királyi Gárda, vagy a katalánok győzelmét. Ezért aztán nem meglepő, ha profi sportfogadók között igen sokan kifejezetten a döntetlen fogadási stratégia alkalmazására specializálódtak. Ebben a cikkben igyekszünk részletesen bemutatni ezt a fogadási módszer, kitérve arra is, hogy milyen sportágaknál, illetve milyen feltételek megléte mellett érdemes használni.

Milyen sportoknál vethető be a döntetlen stratégia?

Döntetlen stratégia sportok

Szinten biztos, hogy a legtöbb embernek a döntetlen sportfogadás stratégia kapcsán első blikkre az olyan népszerű csapatsportágak ugranak be, mint például a labdarúgás vagy a jégkorong. Ez mondjuk nem meglepő, hiszen ezeknél a sportoknál, más sportágakhoz képest (pl. kosárlabda, kézilabda) kevesebb gól (pont) esik egy adott meccsen, ezért nagyobb az esélye a döntetlen végeredménynek.

Emellett az is igaz, hogy jó néhány olyan sportliga van (pl. Olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság, vagy az Olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság), amelyek „híresek” arról, hogy az átlaghoz képest gyakrabban ikszelnek le egymással a nagyjából azonos tudásszintű csapatok.

Viszont sokan megfeledkeznek arról, hogy a foci- és jéghoki meccseken kívül is „van még mit keresgélni”, ha az ember jól fizető remikre vadászik. Lehet, hogy meglepően hangzik, de az egyik legtöbb döntetlen eredményt produkáló sportág nem más, mint a sakk, amelynek összecsapásain (a nagy tornák esetében) az első 5-6 fordulóig temérdek találkozó végződik pontosztozkodással. Ugyanis egyrészt az ilyen tornákon résztvevő nagymesterek igen jól ismerek egymást, és közel azonos tudásszinttel bírnak, másrészt pedig nemigen szeretnek kockáztatni a magas pénzdíjazású versenyek első szakaszában.

Focira fogadás döntetlen stratégia alkalmazásával

Döntetlen stratégia sportok

Mint azt már fentebb írtuk, a döntetlen fogadási stratégia több sportágnál is bevethető. Viszont tény, hogy ha nem csupán egyetlen találkozót akarsz megtenni döntetlenre, akkor leginkább a focinál működik (már ha a sakktól jelen esetben eltekintünk). Ahhoz viszont, hogy sikeres legyen egy döntetlen sportfogadás stratégia, fontos, hogy tisztában legyél pár dologgal.

Először is olyan ligákat kell kiválasztanod, amelyek esetében az átlaghoz képest több a döntetlenre végződő meccs. Ezt követően pedig utána kell nézned annak is, hogy az adott bajnokságban melyek azok a csapatok, amelyek például hazai pályán, vagy idegenben gyakran „leikszelnek”.

Félidő döntetlen stratégia

Ha két olyan csapat feszül egymásnak a zöld gyepen, amelyek egymással megegyező játékerőt képviselnek, és az éppen aktuális formájuk is közel azonos, akkor általában nagy a valószínűsége annak, hogy az első félidőben nem esik gól.

Ez gyakran abban az esetben is igaz, ha egy motivált kiscsapat játszik idegenben bekkelésre, és az első félidőben a játékosok képesek visszaverni a nagyobb játékerőt képviselő hazai gárda rohamait.

Ezért, ha belegondolsz egyáltalán nem ördögtől való ötlet, ha az ember a félidei végkimenetelre (az első félidő végeredményére) fogad.

Viszont, ha lehet, akkor olyan találkozókat kell kiválasztani, amelyekre élőben is lehet fogadni, és lehetőleg olyan online bukmékernél, ahol Live Stream-en meg tudod nézni az adott meccseket.

Jó néhány olyan, komolyabb játékerőt és tudást képviselő „nagycsapat” van például, amely hazai pályán általában ugyan hozza a kötelezőt, de idegenben az esetek döntő többségében egy középcsapat ellen már csak döntetlenre telik tőle. De számos olyan kiscsapat is van a népszerű európai labdarúgó top ligákban, amelyek idegenbeli taktikája az úgynevezett „bekkelésre” épül, azaz, hogy kihúzzák kapott gól nélkül a meccseket (ez a középcsapatok egy részére is igaz – ha az éllovasok ellen játszanak idegenben).

Jéghokira fogadás döntetlen stratégia révén

A hoki „x-ekre” fogadás – jégkorong döntetlen stratégai – használata egy fokkal nehezebb, mint a foci első félidő döntetlen stratégia / foci döntetlen stratégia alkalmazása. Ugyanis egy hoki meccsen általában több találat esik, mint egy labdarúgó mérkőzésen, ezért kisebb az esélye annak, hogy döntetlen lesz a végkimenetel. Persze ettől függetlenül – más csapatsportokhoz képest – azért a hokiban is rendszeresen vannak döntetlenek, de ennél a sportnál – a véleményünk szerint – érdemesebb hendikep keretében fogadni a döntetlenekre, mintsem hagyományos módon az 1X2 (HDV) piacon.

Egyéb sportokra fogadás döntetlen stratégia révén

Bizonyos sportágaknál – mint például a kosárlabda – a pontok nagy száma miatt döntetlen végkimenetelek meglehetősen ritkák. Ebből kifolyólag a legjobb sportfogadás oldalak legtöbbjénél 10.00-szeres, vagy még ennél is magasabb szorzókon lehet pre-match (a mérkőzés kezdete előtti) fogadásokat kötni a találkozókra az 1X2 piacon. És ez különösen igaz olyan ligák esetében, mint az NBA, vagy a Spanyol férfi kosárlabda-bajnokság.

Ezért, ha például valamilyen komolyabb, kombinált fogadási típust használsz (pl. Goliath, Super Goliath, Heinz, Super Heinz), akkor az a legjobb döntetlen stratégia, ha a megfogadott sportesemény kimenetelek közé beemelsz egy magas szorzós kosárlabda meccs döntetlent is. Ugyanis, még akkor is nagyot kaszálsz, ha az adott döntetlen nem jön be, de az egyéb sportesemény kimenetelek közül relatíve sokat eltalálsz (pl. a Super Goliath esetében 7-ből 5-öt). Akkor pedig szó szerint bankot robbanthatsz, ha bejön a kosármeccs döntetlenje, és az egyéb, megfogadott sportesemény kimeneteleket is telibe trafálod.

Konklúzió

A döntetlen stratégia révén – ha a cikkben említett sportágak esetében veted be – elég szép profitra lehet szert tenni. Viszont más fogadási stratégiákhoz hasonlóan ezt is csak akkor érdemes rendszeresen használnod, ha már kellő tapasztalattal bírsz az online sportfogadás világában, és képes vagy folyamatosan objektív – érzelmektől mentes – döntéseket hozni.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső