Bartos László | Frissítve:

Az online netball fogadás bemutatása

Netball fogadás? De mi az a Netball? Esetleg valamilyen új típusú e-sport? Mérget mernénk venni rá, hogy a magyar spotfogadás rajongók döntő többsége bajban lenne, ha pár mondatban össze kéne foglalni, mi az a Netball – egyáltalán sport-e, valamint, hogy eszik, vagy isszák. Nos, a Netball egy valódi sport, amely főleg a Brit Nemzetközösség országaiban népszerű (rendszerint hölgyek játsszák), és kábé olyan, mintha a klasszikus kosárlabda, meg a jó Isten tudja, hogy minek lenne a szerelemgyereke. A slusszpoén, hogy a Netball szabályok olyannyira „egyszerűek”, hogy akár már 8-10-szeri elolvasásuk is elegendő ahhoz, hogy az egy magyar sportfogadó megérthesse őket.

Bukmékerek netball

De a viccet félretéve, manapság már szinte bármire lehet fogadni online – amit sportnak „kiáltanak ki” – még az iszapbirkózásra hajazó indiai gyökerekkel rendelkező kabaddira is. És újabban már a Netball fogadás is felkerült a legjobb sportfogadás oldalak repertoárjába, ezért úgy döntöttünk, hogy egy kedvcsináló jellegű cikk keretében megosztjuk olvasóinkkal a Netball fogadás kapcsán szükséges alapvető tudnivalókat.

Netball fogadás előnyösen a neten található legjobb fogadóirodáknál! (2024)
Rang Bukméker Bónusz* Részletek Verseny Megtekintés
1 22bet 5.0
  • Hetente promóciók
  • 10+ fogadási piac
  • 3
22bet ismertető
2 Betfair 4.5
  • Cashout
  • Fogadási tőzsde
  • 3
Betfair ismertető
3 Unibet 4.5
  • Unibet TV
  • 5+ fogadási piac
  • 3
Unibet ismertető

Netball bukmékerek – avagy, hol fogadhatsz erre a sport

A Netballt – a legjobb tudomásunk szerint – Magyarországon csak igen kevesen űzik jelenleg (amatőr szinten). És mivel főként a brit gyökerekkel rendelkező országokban mondható népszerűnek, ezért az embernek – ha fogadni szeretne erre a sportra – jó alaposan körül kell néznie a sportfogadó oldalak között, hogy olyan olyanokat találjon, amelyek a Netball bukmékerek közé (is) tartoznak. A keresgélést megkönnyítendő, az alábbiakban csokorba szedtük, és pár gondolat erejéig be is mutatjuk azokat az online fogadóirodákat, amelyeknél a Netball fogadás (pre-match és élő fogadások) lehetősége is biztosítva van a magyar sportrajongók számára.

22bet

A 22bet fogadóiroda már amiatt is „unicumnak” számít a Netball bukmékerek között, mert két, igen ütős sportfogadás bónuszt is kínál a magyar felhasználóinak. Az egyiket új ügyfélként a regisztrációnál lehet igényelni (100%-os kezdő sportfogadás bónusz – 30 500 HUF maximális értékben); a másik pedig – amennyiben az embernek nincs aktív, egyéb bónusza – heti rendszerességgel vehető igénybe egy alkalommal, péntekenként (egyenleg újrafeltöltési bónusz max. 30 000 HUF értékben).

Természetesen a bónuszok a Netball fogadás esetében is felhasználhatók, amihez a buki szerencsére elég szép számban nyújt fogadási lehetőségeket (pl. az Ausztrál – Újzélandi Premier Netball-bajnokság mérkőzései). A piacok száma kapcsán pedig annyit, hogy a végkimenetel és pontos eredmény piacok mellett számos hendikepes, és alatta / felett piacon lehet fogadni online Netballra a 22bet webhelyén, a mobil weboldalán, illetve a 22bet appok segítségével.

Üdvözlő bónusz: 45,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

888sport

A 888sport néven futó online fogadóirodát – amelynél jelenleg hazánkból nem, viszont egyéb EU-s tagállamból (pl. Ausztria, Németország, Anglia) fogadnak új magyar ügyfeleket – is érdemes megemlítenünk a Netball fogadás tekintetében. A MGA által kiadott licenccel rendelkező bukinál ugyanis szép számban találhatók – és relatíve gyakran is – Netballos sportesemények. Ez pedig igencsak jó hír azon honfitársainknak, akik például az Egyesült Királyságban élve pont ezt a sportot pécézték ki maguknak.

A Netball bukmékerek táborába tartozó online sportfogadás szolgáltató platformjain (desktopos & mobil) többféle piacon lehet normál és live fogadás keretében a sportág legjelentősebb eseményeire fogadásokat kötni single bet, gyűjtő és system változatban is. A szorzók ugyan átlagosak, és a webhely használatához legalább alapszintű angoltudás is kell, viszont tény, hogy a 888sport a megbízhatósága és a széleskörű fogadási felhozatala miatt a legjobb sportfogadás oldalak közé tartozik.

A Netball fogadás alapjai

A Netballról - A Játék És (or &) Szabályainak Részletes Bemutatása

Ha a Netballról ezen cikket olvasva „hallasz” első ízben, nincs semmi gáz, mivel ez egy olyan sport, aminek Európának ezen részében nincsenek komoly hagyományai. Ezért a népszerűsége meg sem közelíti például a labdarúgásét, aminek a szabályait a jó magyar sportfogadók már az anyatejjel szívták magukba. A Netball fogadás elengedhetetlen része, hogy megértsd a Netball szabályok mindegyikét, ami úgy megy a legkönnyebben, ha eközben megnézel pár mérkőzés felvételét valamelyik populáris videó-megosztó portálon.

Ha már fejben vannak a Netball szabályok, akkor első körben egy nagyobb ligát érdemes kiválasztanod, aminek a meccsei rendszeresen szerepelnek a Netball fogadási oldalak kínálatában. Ha az adott bajnokság még az elejénél tart, akkor ajánlott 4-5 fordulót kivárnod, hogy felmérhesd az azévi erőviszonyokat.

Ugyanakkor tény az is, hogy a Netballnál az erőviszonyok egy adott bajnokság, kupa, stb. során igen gyakran megválhatnak Ez rendszerint olyankor fordul elő, ha egy-egy favoritnak számító csapatból – sérülés miatt – kiesik hosszabb időre néhány kulcsjátékos: pl. az a játékos, amelyek rendszeresen goal attack vagy goal shooter pozíciót szokott betölteni, és igencsak jól teljesít.

Single bet, gyűjtő vagy system?

A Netball fogadás esetében is ugyanazok a fogadási típusok jöhetnek szóba, mint más sportoknál. Viszont egy szelvényen gyűjtőben megtenni 6-7 Netballos meccset – hacsak nem vagy a sportág szakértője – véleményünk szerint nem túl szerencsés, ami különösen igaz abban az esetben, ha a végkimenetel piacon fogadsz, ami rendszerint csak két opciós. Meglátásunk szerint, első blikkre érdemesebb a Netballra összetett fogadás keretében fogadnod oly módon, hogy olyan sportágak kimeneteleivel kombinálsz egy Netballos mérkőzés kimenetelt, amelyekben otthonosan mozogsz: pl. foci, kosárlabda, jéghoki.

Természetesen fogadási lehetőségként az 1-es kötéses fogadás is szóba jöhet, de tény, hogy Netball meccseknél az esélyesebb csapat győzelmére általában csak eléggé alacsony 1.40 alatti szorzókon tudsz fogadásokat kötni a Netball fogadási oldalak legtöbbjénél. Ezért, ha a papírforma eredményre mész rá, akkor Single bet esetében elég nagy összegű tétet kell feltenned ahhoz, hogy komolyabb profithoz juthass.

Fogadási piackínálat Netballhoz

A Netball fogadás tekintetében is elmondható – mint számos egyéb sportra való fogadásnál –, hogy a „meccs nyertese” piac számít a sportfogadók körében a leginkább népszerűnek. De emellett igen sokan kötetnek fogadásokat a brit-gyökerekkel bíró országokban különféle hendikepes piacokon, arra, hogy melyeik sportoló lesz egy adott meccs legjobb játékosa, ki szerezi a legtöbb pontot, mekkora pontkülönbséggel nyeri meg az „A” vagy a „B” csapat a meccset, de a különböző alatta / felette piacok, és a mérkőzések adott szakaszaira vonatkozó pontos eredmény piacok is meglehetősen populárisak.

Emellett ugyanez mondható el az olyan speciális piacokról is, hogy melyik csapat szerzi az első pontot, illetve, hogy melyik csapat szerzi az adott meccsen az utolsó pontot. Mindezeken felül népszerűnek mondhatók még az olyan fogadási piacok is, amiken arra lehet fogadni, hogy összességében (alatta / felette opcióval, vagy a pontos eredmény eltalálása révén) hány szabálytalanságot fognak elkövetni a csapatok a mérkőzés rendes játékideje alatt, illetve, hogy lesz-e hosszabbítás, vagy sem.

Élő fogadási lehetőség és élő közvetítés is van Netballhoz?

Mindkét kérdésed teljesen jogos, hiszen itt, a Kárpát-medence szívében sanszos, hogy még soha az életben egyetlenegy magyar TV- csatorna nem adott le élőben Netballos meccset. De kezdjük inkább az első kérdéssel: igen lehet élőben is fogadásokat kötni a Netball bukmékerek bármelyikénél a sportág kiemelt ligáinak meccseire (ezekről később még ejtünk pár szót). Viszont az is igaz, hogy az élő fogadás a Netballnál egész egyszerűen elképzelhetetlen anélkül, hogy valós időben nézhesd a megtenni kívánt meccset – azaz még az 1-2 mp-es live streames késlekedés sem fér bele.

Ez a sport olyannyira pörgős játékmenetű (egy csapat játékosa a Netball szabályok szerint max. 3 mp-ig birtokolhatja csak a labdát), hogy a különböző piacok szorzói folyamatosan „mozgásban vannak”. Ezért aztán élő stream hiányában az ember kábé olyan szituba kerül, mintha egy koromsötét barlangból próbálná megtalálni a kijáratot lámpa (vagy egyéb fényforrás) nélkül. Mi lenne hát a megoldás? Olyan bukinál is nyiss számlát (és legyen némi pénzmag az egyenlegeden, ami Netballos meccseket is lead élőben). Így még, ha nem is ott akarsz fogadni, de pl. a számítógépeden élőben tudnod ott megnézni az adott meccset, míg a másik bukinál az oktelefonoddal (vagy tableteddel) bármikor rá tudsz mozdulni egy magas szorzós élő fogadásra.

A Netball-sport hazánkban legnépszerűbbnek számító eseményei

Ennél a fejezetnél igen könnyű dolgunk van, ugyanis kis hazánkban nincs olyan eseménye ennek a sportágnak, ami népszerűnek számítana, mivel maga a sportág is szinte teljes mértékben ismeretlen a magyar lakosság körében. Ez a közeljövőben, amennyiben a sportág Magyarországon is eléri azt az „ingerküszöböt”, amely esetében már elmondható, hogy a Netballozás bír néminemű popularitással, valószínűleg meg fog majd változni. De ehhez első nekifutására szükség lenne pár klubcsapatra, egy hazai ligára, no meg egy magyar Netballos szövetségre is.

No, de milyen eseményre fogadnak azon kevesek mostanság, aki számára világos, hogy a Netballnak a kapcsán nem egy újabb e-sportról van szó? Ilyen a többi között az angliai Vitality Netball Superleague, az ausztráliai és az új-zélandi ligák, az INF Netball World Cup, illetve az US Open Netball Championship.

Tippek, trükkök, praktikák Netballos fogadáshoz

Egy Netballos mérkőzésen általában igen sok pont esik (bár nem olyan sok, mint egy férfia NBA kosárlabda meccsen). Ezért érdemes a pontok számára rámenned egy megfelelő alatta / felette piacon. Egyes csapatokra jellemző (például az ausztráliai és az angliai bajnokságban játszókra), hogy 2-3 perc alatt meg tudják fordítani az adott negyedben a mérkőzés állást jól „megszórva” az ellenfelüket.

Ha élőben nézel egy ilyen meccset, és látod, hogy az egyik csapat eléggé elkapta az ívet, akkor érdemes egyből kiválasztanod egy olyan piacot, ahol az xy pontnál többet / vagy kevesebbet szerez opciónál az előbbire fogadsz (persze azért ésszerű keretek között). Emellett, ha a favorit legfőbb pontszerzője a meccs közben lesérül (például egy durvább faultolás miatt), akkor az gyakran az esélyesebbnek gondolt gárda győzelmi reményeinek elszállását eredményezi – így amíg még magas a szorzója az ellenfélnek, és nem túl nagy a pontkülönbség, érdemes a meccs győztes piacon megtenned a meccs kezdete előtt estélytelenebbnek titulát gárda győzelmét.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok

Természetesen igen. Ha példának okáért tisztában vagy vele – mivel elvégezted a házi feladatod és átnézted a statisztikai adatokat –, hogy egy adott csapat általában milyen pontkülönbséggel nyeri meg a meccsei a gyengébb ellenfelek ellen egy adott Netballos ligában, akkor megfelelő Netball fogadás stratégia lehet olyan hendikepes piacokon az ellenfeleire fogadnod zsinórban, amelyeknél jóval nagyobb az ellenfeleknek adott pontszám előny, mint amennyivel az adott csapat győzni szokott.
Ha belegondolsz, minél több sport szabályait vésed az elmédbe annál felkészültebb, „profibb” sportfogadó válik belőled – függetlenül attól, hogy egy adott sportág mennyire népszerű Magyarországon. És a későbbiek során már más sportok szabályainak megértése, elsajátítása, illetve a rájuk történő online fogadás is sokkal könnyebben fog menni.
Ami Európát illeti, a legtöbb meccset – a legjobb tudomásunk – szerint az Egyesült Királyságban játsszák. Ezért, ha itt élsz életvitel szerűén, vagy csak átruccansz pár hétre a La Manche csatorna túloldalára, akkor élőben, nézőként is meg tudod tekinteni a sportág kinti összecsapásait. Ez több szempontból is előnyös, mivel segít a Netball szabályok megértésében, és minél több meccsen veszel részt nézőként, annál jobban fel is tudod mérni az adott ligában játszó csapatok aktuális erőviszonyait, teljesítményét, erősségeit, illetve hiányosságait.
Egyéb népszerű sportok
UEFA Euro 2024
felső