Bartos László | Frissítve:

Online Bingo - Magyar Oldalak Ismertetője és Bingó Játékszabály

A bingót hazánkban egyelőre – finoman szólva – sem övezi túlzott népszerűség. Ez mondjuk nem csoda, mivel ennek a játéknak a kapcsán a legtöbben az amerikai nyugdíjasokra asszociálnak, akik csupán unaloműzés gyanánt bingóznak.

Online Bingo Oldalak

Nos, ebben van azért némi igazság, viszont tény, hogy a netes kaszinókban, és az egyéb szerencsejáték szolgáltatóknál játszható legális online bingo külföldön hatalmas tömegeket vonz. Mivel aránylag kis összegben játszva is jókora nyeremények szerezhetők vele.

Ezen cikk célja, hogy olvasóink megismerhessék ennek a Magyarországon méltatlanul hanyagolt távszerencsejátéknak az előnyeit. De cikkünk keretében a legjobb online bingó oldalak is bemutatásra kerülnek, valamint sok más egyéb, az online bingózással kapcsolatos hasznos tudnivalót is megosztunk az alábbi fejezetekben.

Legjobb online bingo oldalak ranglistája magyarok számára 2024-ben
Rang Bukméker Bónusz* Kifizetési arány Mobil Értékelés Megtekintés
1 Unibet 20,000Ft 96.92% Igen 5
2 Bingo.com €100 96.13% Igen 4.5
3 CampoBet 150,000Ft 95.52% Igen 4.5
4 YoYo 150,000Ft 94.91% Igen 4

Top bingo online oldalak - Tudjon meg róluk mindent

Manapság az online bingo magyar kedvelőinek többféle lehetőségük is van, ha bingózással szeretnék próbára tenni a szerencséjüket. A hazai neten léteznek olyan webhelyek ahol ingyenesen is lehet játszani, pusztán szórakozás gyanánt.

De természetesen számos olyan szerencsejáték szolgáltató is elérhető Magyarország online bingó rajongói számára, amelyek esetében élesben, azaz igazi pénzben lehet nagy nyereményekért játékba szállni. Az alábbiakban a legjobb online bingo oldalak (sportfogadási oldalak és casinók bingós szekciói) lesznek bemutatva, vagyis azok, amelyeknél minden szempontból ideálisak a játékfeltételek.

Unibet

A magyarországi sportfogadás és szerencsejáték fanatikusok egyik legnagyobb kedvencének számító Unibet webhelyén egy teljesen különálló, legális online bingo részleg található. Ahhoz képest, hogy az Unibet elsősorban sportfogdás szolgáltatóként jeleskedik, olyan komoly játékkínálatot nyújt, ami a top online bingo oldalak között is kiemelkedőnek számít. A klasszikus változatok mellett a regisztrált felhasználók többféle fix és progresszív jackpotos bingó-variánssal is próbára tehetik a szerencséjüket.

A Unibet-nél az online bingo magyar rajongói közül bárki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb játéktípust, amely a játékmenet és a tét mértékének tekintetében is teljesen megfelelő. Ráadásul az oldalon rendszeresen megrendezésre kerülnek magas díjazású bingóversenyek is.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

1xbet

A hatalmas üdvözlő bónuszairól közismert 1xBet online sportfogadás és szerencsejáték szolgáltató leginkább a gigászi mértékű játékkínálata miatt sorolható az online bingo oldalak legjobbjai közé. Az operátor más termékeitől teljesen elszeparált bingós részlegében több tucatnyi változatával találkozhatunk a bingónak.

A „normál”, klasszikus bingós játékok mellett töménytelen mennyiségben állnak a cég ügyfelei számára rendelkezésre a különböző, tematikus jellegű, kiváló grafikával felvértezett változatai a bingónak. A makulátlan minőségre az 1xBet-nél fokozott figyelmet fordítanak, aminek ékes példája, hogy a cég – a legjobb online bingó oldalak gyakorlatát követve – olyan elismert fejlesztők produktumait kínálja csak, mint az MGA, a Pragmatic Play, vagy például a Salsa Technology.

William Hill

A több évtizedes múltat magáénak mondható William Hill, amelynek neve napjainkban egyet jelent a megbízhatósággal és a korrektséggel is egy remekbe szabott bingós szekcióval büszkélkedhet. A játéknak az összes alapváltozata megtalálható az angliai székhelyű operátor felhozatalában: 75, 80, illetve 90 golyós online bingo.

Amennyiben pedig az ember valamivel „egzotikusabb” változatokra feni a fogát, úgy csupán annyi a teendője, hogy a bingós részlegben a „Specials” menüpontra kattint, majd kiválasztja a számára szimpatikus játékkülönlegességeket (Cas Cube, Bingo-Bowl, Fluffy Favourites). A William Hill-nél mindegyik bingós játéknál egymást érik a számhúzások, és a különböző tét opcióknak hála a „kispénzűek” és a „high roller” játékosok is megtalálhatják itt a számításuk.

888bingo

Kétség sem fér hozzá, hogy a 888 Holdings PLC vállalat égisze alatt működő 888bingo, a top online bingo oldalak közé tartozik. Így nélküle nem is lehetne teljes az általunk ajánlott online bingotermek listája. A 888bingo egy remek üdvözlő ajánlattal is kedveskedik az új ügyfeleinek: tíz angol fontnyi összeg befizetésével 60 angol fontnak megfelelő összeggel lehet az oldalon belevágni a bingózásba.

A 888bingo emellett számos egyéb olyan promóciós ajánlattal is szolgál (Mystery Jackpots, Daily Jakcpot Games, Free Bingo-Games, Late Night Show, Loyalty Plan, The 2 Million Race, stb.), melyeket az operátor regisztrált felhasználói igénybe vehetnek. A játékkínálat terén is átlagon felül teljesít az online szerencsejáték szolgáltató: bingós alapjáték változatok (75, 80, 90 golyós), fix és progresszív jackpottal megspékelt játékváltozatok, stb.

Betfair

A Betfair is a top online bingo oldalak közé sorolható. Ami őszintén szólva azért valamilyen szinten elvárható is, hisz a sportfogadás tőzsdeként is vitézkedő bukméker a szerencsejáték iparág tortájából is jókora szeletet hasított ki az elmúlt években. A Betfair bingós részlegében temérdek, különféle változta található meg a játéknak (Helter Skelter, Rainbow Riches, Deal or No Deal, Roller Coaster, Cash Cubes, Dodges, The Big Wheel, stb.).

De emellett természetesen a különböző típusú bingós „hibrid” játékok is fellelhetők az online sportfogdás és szerencsejáték szolgáltató felhozatalában. Az ilyen típusú játékok módfelett izgalmasak mivel a bingót ötvözik valamilyen egyéb fajtájú online kaszinó játékkal (pl. nyerőgép).

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb bingós oldalt

Az online bingo oldalak esetében meglehetősen nagy a felhozatal az internetes szerencsejáték piacán. És tény, hogy az egyes operátorok között lényeges különbségek tapasztalhatók például az a szolgáltatások minősége terén. A számodra leginkább megfelelő legális online bingo oldal kiválasztásakor az alábbi szempontokat ajánlott figyelembe venned.

Első benyomások, funkcionalitás

Bingo funkcionalitás

Meglehet, kissé banálisan hangzik, de igenis fontosak az első benyomások. Persze az online bingo oldalak kapcsán soha ne azt nézd, hogy mennyire tetszetős a külcsíny.

Ami ténylegesen számít az az adott webhely funkcionalitása, illetve, hogy megfelel-e a felhasználóbarát dizájn kívánalmainak. Hisz, ha belegondolsz egyáltalán nem mindegy, hogy csak hosszas keresgélést követően, vagy akár 1-2 kattintással is elérhetők a számodra fontos tartalmak.


Működési engedély & biztonság

Bingo engedély & biztonság

A legjobb online bingó oldalak mindegyike fejlett titkosítási technológiákat alkalmaz (SSL), és komoly hangsúlyt fektet a felhasználói adatok védelmére. Az utóbbira vonatkozó információkat az adott operátor webhelyén lévő Adatkezelési Nyilatkozat tartalmazza.

A működési engedély szintén egy módfelett fontos kiválasztási szempont, ás a rávonatkozó információk rendszerint az operátorok webszájtjának lábléc részén találhatók meg. És egyebek mellett az is kideríthető belőle, hogy az adott cég licencét a melyik hivatalos szerv állított ki (pl. UK Gambling Commission, MGA, Curaçao eGaming Commission, stb.).


Bónuszok & promóciók

Egy adott bónusz (pl. üdvözlő ajánlat) kapcsán elsősorban annak érdemes a felhasználási feltételekben utána nézed, hogy bingó esetében is igénybe vehető-e, amennyiben egy online kaszinó bingós szekcióját szemelted ki magadnak igazi pénzes játék céljára. Ugyanez a különböző promóciókra is érvényes. De emellett minden esetben nézz utána a megforgatási kritériumoknak is.

Játékkínálat

Manapság az online bingónak rendkívül sokféle, különböző verziója létezik az alapváltozatok mellett. És tény, hogy minél szélesebb választékot nyújt egy adott operátor a különböző bingó-változatokból, annál nagyobb az esélye annak, a kínálatában megleled a számodra leginkább megfelelőket.

Fizetési módok

A legjobb online bingo oldalak egyik ismérve, hogy sokféle fizetési lehetőséget nyújtanak mind a befizetések, mind a kifizetések lebonyolításához. Olyan szolgáltató válassz, aminél az általad preferált fizetési mód is megtalálható.

Ügyfélszolgálat

Magyarország online bingo szolgáltatói közül azokat érdemes előnyben részesítened, amelyeknél probléma esetén a lehető legrövidebb időn belül fel tudod venni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal. Azaz az e-mail, és az űrlapos opció mellett az online chat funkció, és a telefonos elérhetőség is biztosított.

Némi Bingós extra infó

A bingó játéknak a története egészen a középkorig (1500-as, 1600-as évek) nyúlik vissza. A modernizált változata a 1920-as években terjedt el az öreg kontinensen – főként a nagy brittanai és egyéb karneváloknak köszönhetően – és a II. világháborút követően vált népszerűvé az USA-ban, illetve Európa-szerte.

A klasszikus bingónak kétféle fő típusa van (amerikai illetve angol), a számok (1-75, 1-80, 1-90 – változattól függően) egy 5x5-ös vagy egy 9x3-as táblázatban helyezkednek el. Miután a játékos megveszi a számokat tartalmazok „lapokat” (bingó-szelvényeket), kezdetét veszi a számhúzás, melynek során az online változatoknál, random módon (véletlenszerűen) kerülnek kisorsolásra az adott forduló nyerőszámai (egyes kaszinók Live Casino szekciójában olyan élő bingó sorsolások is vannak, amelyek során a számokat kézzel húzzák ki).

A különféle bingós játék típusok esetében fix és progresszív jackpotosak is vannak (például az Unibetnél). A legnagyobb főnyereményeket a több millió forintos progresszív jackpotok megütésével lehet bezsebelni. Viszont a bingónak az esetében tény, hogy a progreszív jackpotok mértékben nagyban függ attól is, hogy az adott játéktípussal mennyien játszanak, mekkora tétekben, illetve, hogy milyen régóta növekszik a progresszív jackpot nyeremény összege.

Egyes szolgáltatóknál promóciók keretében a lojális felhasználóknak ingyenes bingó ticketeket is adnak, amelyeket különféle bongó-sorsolásokon használhatnak fel. De emellett azt is fontos megjegyezni, számos operátor azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók demó módban kipróbálhassák az egyes játékverziókat azelőtt, hogy élesben, azaz igazi pénzben játszanának velük.

A fő bingó változatok jellemző – 75 ball, 90 ball, 80 ball bingó

Bingó változatok
Bingó változatok

Az online bingó manapság legnépszerűbb, legtöbbek által játszott változatában (az internetes kaszinóknál – pl. Betfair Casino található 3x9-es elrendezésű 90 ball-bingo) 1 bingós szelvényen (strip) 6 ticket (sorsjegy) van. Minden ticketen 3 db sor található, soronként 9 hellyel, és 5 számmal. A 6 db ticket random módon elrendezve tartalmazza az 1-90 számok mindegyikét. Minden bingós játéksorsolások esetében háromféle típusú nyeremény érhető el 1 line vagy 2 lines (1 vagy 2 sor), illetve Bingó/House.

Az játékos ér el 1 line nyeremény, aki elsőként találja el az egyik ticketenjén az egyik sorban vízszintesen elhelyezkedő számok mindegyikét. 2 lines (2 vonalas) nyeremény eléréséhez már két vízszintes sor összes számát el kell találnia ugyanazon a ticketen, a Bingó-nyereményhez pedig mindhárom sorban lévő összes szám eltalálása szükséges. A 75 ball bingonak az esetében a ticket 25 számmezősek, és ennél a változatnál vízszintesen, függőlegesen, illetve keresztben elhelyezkedő 5 szám eltalálásával lehet elérni line win-t, illetve double line win-t, a Blackout-ot pedig az adott ticket összes számának eltalálását jelenti.

A 80 ball bingónál a számok 4x4-es, 16 számmezős ticketben helyezkednek el. Ez a változat nem csupán a számok mennyisége tekintetében (1-80) tér el a 90 ball bingótól, mivel 4 fajtáját is játsszák, amelyek esetében különböző típusúak az elérhető nyeremények. Az Any Single Line fajtája esetében például a line nyereményeket vertikálisan, horizontálisan és diagonálisan is el lehet érni, de emellett „four corners” és „four middle squares” nyeremények is elérhetők. Az Any Line, House fajtája esetében pedig a „Full House”-t az a játékos éri el, akinek elsőként sikerül az adott ticketen minden a 16 számot „bejelölnie”.

Néhány gondolat a speciális bingo játékokról & a fejlesztőkről

A klasszikus / hagyományos bingós játékok mellett sok más egyéb speciális RNG változatával is találkozhatunk a bingónak a legjobb online bingo oldalak kínálatában. Ilyen például a Wazdan által készített Bingo Extra is. Ebben az online kaszinó játékban a játékos választhatja ki (1-80 között), hogy mely számokkal kíván játszani a soron következő fordulóban.

A Quickfire cég által készített Bingo Bonanza játékkal, ha Fortuna a kegyeibe fogad, akkor akár a tétünk 20 000x-esét is megnyerhetjük! A Microgaming Pharaoh Bingonak keresztelt játékával bingózás közben még az egyiptomi kultúrába is némi betekintést nyerhetünk. A játék egyik nagy előnye, hogy akárhány alkalommal megváltoztathatjuk a véletlenszerűen generált kártyákon (ticketeken) lévő számokat, és olyan tétben játszhatunk, ami pont megfelel az anyagi lehetőségeinknek. A Mayan Bingo-val az ősi Maja birodalomban találjuk magunkat, ahol „telitalálattal” akár a tétünk 50 000x-esét is megnyerhetjük.

Online vs Offline bingó – előnyök vs hátrányok

A hazánkban működő földi kaszinókra nem jellemző, hogy a bingózásra is lehetőséget biztosítsanak az ügyfeleik számára, mivel ez a játék Magyarországon nem igazán mondható túl népszerűnek. Nyilván más a helyzet az Egyesült Királyságban és az USA-ban, ahol speciális termekben hódolhatnak a szenvedélyüknek a bingó rajongók.

A hagyományos bingózással szemben az online játéknak több előnye is van. Kezdjük mindjárt azzal a ténnyel, hogy sokkal kényelmesebb a kedvenc karosszékünkben ülve játszani otthonról, mint egy teremben. Emellett is az bingózás online változata mellett szól, hogy számos speciális játékvariációval is játszhatunk (pl. alapjátékokon belüli bingós mini gamekkel), és igénybe vehetjük az egyes operátorok által nyújtott bónuszokat is.

Bingós GYIK

Ez rendszerint attól függ, hogy melyik szolgáltatónál játszol, és ott milyen típusú alapváltozatai, illetve modifikáció érhetők el a játéknak. Számos olyan megbízható online szerencsejáték szolgáltató (casino) van jelen a piacon, amelynek a bingós szekciójában igen komoly mértékű progresszív jackpottal megspékelt variációi is fellelhetők ennek a külhonban nagy népszerűségnek örvendő játéknak.

Ha progresszív jackpotos bingós változatokkal játszol, akkor bármikor rád mosolyoghat a szerencse még abban az esetben is, ha ezt csupán kis tétekben fogadva teszed meg. De ha belegondolsz, akkor a bingózás egyfajta „türelemjáték” is, ezért ha nagy nyeremények elérését tűzted ki célul, akkor bizony kellő kitartással is rendelkezned kell.

Szerencsére manapság már a hazai játékosokat is fogadó online kaszinóknak és egyéb szerencsejáték szolgáltatóknak a döntő többsége magyar nyelvi támogatást is biztosít a rendszeréhez. Ennek köszönhetően az olyan kiváló renoméval bíró operátoroknál, mint az Unibet, minden magyarosítva van, a bingós-szekciót is beleértve. Így akkor sem leszel bajban, ha jelenleg hadilábon állsz az idegen nyelvtudással.

Tény, hogy ezzel a játékkal is hatalmas összegű nyereményeket lehet szerezni (akár még egy családi házra elegendő összeget is). De az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az ekkor összegű nyereményeket (pl. többszörös halmozódású progresszív jackpotok), csak igen ritkán – ahogy mondani szokás – iszonyúan nagy mázlival lehet elvinni.

Kérjük, ne feledd, hogy a szerencsejátéknak elsősorban a szórakozásról, a kikapcsolódásáról kell szólnia. És nem szabad, hogy elsődleges pénzkereseti forrásként tekints rá, ami különösen igaz abban az esetben, ha még aránylag tapasztalatlannak számítasz az online kaszinók világában.

UEFA Euro 2024
felső