Bartos László | Frissítve:

Daily Fantasy sportfogadás lehetőségek - DFS ismertető

A Fantasy sportok (fantázia sportok) az USA-ban már jó ideje rendkívül népszerűek. És mivel egyes államokban (pl. New York) a rájuk történő fogadás sem számít illegálisnak, ezért a Fantasy szerencsejáték is hatalmas tömegeket vonz. A DFS – Daily Fantasy sportfogadás – egy olyan változata ennek az online játéknak, amiben a „bajnokságok”, tornák rendkívül rövid időn belül (1-2 nap) lezajlanak.

A Fantasy sportok valószínűleg hamarosan Európában (hazánkat beleértve) is igencsak népszerűek lesznek. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy cikket szánva a témára, ezt a hazánkban még rendhagyónak mondható sportfogadás ágat is igyekszünk kellő részletességgel bemutatni olvasóinknak.

Daily Fantasy Sportfogadás (2024)
DFS Szolgáltató Bónusz Részletek Regisztrálj
DraftKings
$500
 • $20 Ingyen játék az első befizetéskor
 • Plusz 20% bónusz 500 $-ig
 • Heti pénznyeremények
FanDuel
$500
 • Új csapat választása hetente
 • Ingyenes és fizetős játék
PlayOn
 • Exkluzív nyeremények
 • Elkötelezettség nélkül
FanTeam
 • 8 topliga
 • Több mint 500.000 eurónyi nyeremény
 • Több mint 400 nyitott bajnokság

Fantasy sportok és a Daily Fantasy sportfogadás

Mielőtt rátérnék a Daily Fantasy sportfogadás lényegére, úgy véljük, hogy nem árt, ha pár dolgot tisztába teszünk. A legtöbb magyar sportfogadó valószínűleg korábban még nem igazán hallott a Fantasy sportok egyikéről sem. Ezért az alábbiakban az „alapfogalmakat” fogjuk átvenni – kezdve azzal, hogy tulajdonképpen mit is értünk fantázia sportokon.

Alapvető tudnivalók

Daily Fantasy sportfogadás

Amikor ezt a játékot „kitalálták” azt elsődlegesen szórakozás céljára szánták, és a világháló globális szintű elérhetőségének, és a játékot támogató portálok megjelenésének köszönhetően lett elképesztően populáris az Egyesült Államokban. A Fantasy sportok esetében fontos megjegyezni, hogy semmi közük sincs a bukinál elérhető virtuális sportokhoz. De lássuk akkor a lényeget: a résztvevők / userek miután regisztráltak egy megfelelő portálon / webhelyen gyakorlatilag Fantasy sportcsapatok menedzsereivé válhatnak (kosárlabda, amerikai foci, labdarúgás, jéghoki stb.).

Ha például a kosárlabdát vesszük alapul, akkor a felhasználók a rendelkezésre álló játékosokból a „draft” során összeállíthatják a saját csapatukat valós, pl. az NBA-ben szereplő játékosokból. És miután ez megtörtént, a rendszer általi random sorsolás szerint a felhasználók csapatai megmérkőznek egymással. Az egyes játékosok Fantasy meccseken mutatott teljesítménye attól függ, hogy hogyan teljesítenek a sportolók a valós életben (pl. xy játékos hány kosarat szerez egy kosárlabda meccsen, vagy focimeccs esetén hány jó passza, asszisztja volt, szerzett-e gól, és ha igen, hányat stb.).

Az adott Fantasy ligát / bajnokságot mindig a legtöbb pontot begyűjtő felhasználó csapta nyeri meg. Végezetül pedig még annyit, hogy egy fantázia ligában – Fantasy League – az ember akár még a rokonai, barátai, ismerősei, kollégái ellen is játszhat (azaz nem csak idegenek ellen), ami kifejezetten szórakoztató tud lenni.

A DFS lényege

Az adott Fantasy ligát / bajnokságot mindig a legtöbb pontot begyűjtő felhasználó csapta nyeri meg. Végezetül pedig még annyit, hogy egy fantázia ligában – Fantasy League – az ember akár még a rokonai, barátai, ismerősei, kollégái ellen is játszhat (azaz nem csak idegenek ellen), ami kifejezetten szórakoztató tud lenni.

Ugyanis a felhasználók egy adott pénzösszeg fejében vehetnek részt rajtuk, a legjobban teljesítők pedig igen komoly pénznyereményeket szerezhetnek. És végül, de nem utolsó sorban mások is fogadásokat köthetnek a DFS csapatokra – Daily Fantasy sportfogadás – amelyek révén (sikeres tippek esetén) nyereményekhez juthatnak.

Napi fantáziajáték fogadás oldalak bemutatása

Ebben a fejezetben azokat a napi fantáziajáték bukmékerek (DFS bukik) kerülnek bemutatásra, amelyek minőségi szolgáltatásokat nyújtanak. És amennyiben az ember olyan országban tartózkodik, amely nincs a korlátozottak között, akkor szabad a pálya: regisztrálhat, és összeállíthatja a kedvenc játékosaiból álló Fantasy sportcsapatát.

DraftKings

A DraftKings több szempontból is a legjobb DFS oldalak közé tartozik. Jelenleg akár 500$ értékű üdvözlő bónuszhoz lehet hozzá jutni új felhasználóként a webhelyen. Emellett széleskörű Fantasy sportág / liga kínálatból lehet választani: NFL, NBA, PGA, MLB, labdarúgás, NASCAR, tenisz, CFB, CBB, WNBA, e-sportok, valamint különböző európai ligák. A DraftKings-nél a különböző típusú versenyek terén (nevezési díjak 1$ - 5000$ közötti) is bőséges a kínálat. És a többi között az is a szolgáltató mellett szól, hogy ez a cég kiváló mobil appokat is nyújt.

18+ F. Feltételek érvényesek!

FanDuel

A FanDuel a napi fantáziajáték fogadás oldalak között eléggé egyedinek számít, mivel a DFS mellett hagyományos sportfogadásra is biztosított a lehetőség a cég webhelyén. És emellett még online casino szolgáltatást is nyújt. A FanDuel igen széles kínálatot nyújt a Fantasy sportok kedvelőinek, így bőven van miből válogatni a jókora Fantasy League felhozatalnak hála. A FanDuel-nél promóciós kódot használva az új felhasználók 5$-t kapnak a DFS játék szekcióban. Az amerikai sportligák esetében pedig a nagy tétben játszók számára több millió $-os nyereményalapokat biztosít a szolgáltató.

18+ F. Feltételek érvényesek!

PlayOn

Manapság a PlayON is igyekszik felzárkózni az ágazat piacvezetőinek számító, legjobb napi fantáziajáték sport oldalak közé. Viszont ez leginkább az operátor Fantasy sport kínálatának kibővítésében érzékelhető (foci, Forma 1, Krikett, tenisz). Ugyanis tény, hogy a PlayON jelenleg a bónuszok tekintetében nincs pariban a legnevesebb Fantasy szerencsejáték oldalak egyikével sem. Jelen cikk megírásakor is csupán egy „refer a friend” promóció futott az oldalon, amivel 50%-os jutalékot lehet szerezni, az általunk „beajánlott” új felhasználók befizetési alapján.

18+ F. Feltételek érvényesek!

FanTeam

A norvég gyökerekkel rendelkező FanTeam Európában a legjobb DFS oldalak közé tartozik, és kifejezetten népszerű a skandináv országokban. Az operátor egészen a közelmúltig egy 200%-os befizetési bónuszt is nyújtott az új ügyfeleknek, de ez a webhely ellenőrzésekor már nem volt elérhető. A hagyományos sportfogadás részleget is működtető operátornál a népszerű fantázia sportok mellett MMA-ra, krikettre, és még technikai sportokra is lehet fogadni. Egyes sportok esetében már 2€-os nevezési díjjal is be lehet szállni – pl. Fantasy football –, míg másoknál akár 180€-ot is kóstálhat a játékban való részvétel.

18+ F. Feltételek érvényesek!

DraftFury

A 2015-ben alapított DraftFury aránylag újnak számít ebben az ágazatban. Viszont ami a promóciókat illeti, azokkal nem bánik szűkmarkúan a fantázia sport szolgáltató. Az új ügyfeleknek a cég 200%-os befizetési bónuszt nyújt, aminek a maximális értéke akár még az 500$-t is elérheti. Emellett 7-szintes ajánlási program (referal program) is fut náluk, a Fury Arena néven elhíresült egyedi promóciójuk mellett, amit a Pick’em Games típusú játékokkal is „megfejelnek”. A fantázia sportok terén itt is minden megvan, amire a Fantasy sportrajongók vágynak: amerikai football, labdarúgás, NASCAR stb.

Hogyan játszhatok napi fantáziajáték sportokkal

Először is kell találnod egy olyan szolgáltatót, ami magyar játékosokat is fogad, azaz játszhatsz nála a Fantasy football magyar változatával (pl. NB1-es játékosokból álló csapattal), vagy más, téged érdeklő sporttal. Ezen cikk megírásakor a FanTeam is azon napi fantáziajáték bukmékerek közé tartozott, amelyek hazánkból is engedélyezik az új felhasználók regisztrációját.

Ezért az alábbiakban azt fogjuk bemutatni, hogy miként lehet regisztrálni ennél a szolgáltatónál.

Megjegyezés: az egyéb oldalakon is hasonló a regisztrációs procedúra, viszont az angol nyelv komolyabb szintű ismerete mindenképp szükséges a Fantasy szerencsejáték szolgáltatók rendszereinek használatához.

Regisztráció menete

 • Kattints a főoldalon a „Register” gombra;
 • Válaszd ki az országot (Hungary), add meg az e-mail-címed, válassz ki egy felhasználó nevet, és adj meg egy megfelelő formátumú jelszót;
 • Add meg a személyes adataidat (név, lakcím, biológiai nem, telefonszám), majd pipáld be a felhasználási feltételek, és a nagykorúságodat igazoló check boxot.
 • Kattints a „GO” gombra.

Néhány percen belül – elvileg – kapni fogsz egy e-mailt, ami egy megerősítő hivatkozást is tartalmaz. Az e-mailben kattints a „Confirm e-mail” gombra. Ezzel a regisztráció le is van tudva, és a felhasználó neveddel, jelszavaddal. Az első desktopos vagy mobil webszájtos belépésedkor a kétlépcsős azonosítását is bekapcsolhatod (ilyenkor egy kódot is minden alkalommal kapni fogsz, aminek a megadása is szükséges lesz ahhoz, hogy beléphess a felhasználói fiókodba).

Sportág és versenytípus kiválasztása

A lobbyban válaszd ki a neked tetsző sportok egyikét, illetve a versenytípust. A napi fantáziajáték fogadás oldalak esetében többféle opció is van: fizetős játékok, amelyeknél egy adott összeg / nevezési díj fejében szállhatsz be egy bajnokságba, de vannak úgynevezett user-created ligák, versenyek is, amelyek ingyenesek. De ez utóbbiak esetében az adott versenysorozatot jegyző felhasználó által megadott játékpénz-keretet költheted csak el a draft során a játékosok kiválasztására / megvásárlására (pl. 100M €).

Állítsd össze a csapatod és fogadj, ha úgy tartja kedved

Ha például egy focicsapatot állítasz össze, akkor a rendelkezésre álló játékosokat úgy kell kiválasztanod, hogy a megfelelő pozícióba helyezed őket (pl. M. Salah csatár, ezért dőreség lenne a középpályásának betenni). Fontos, hogy a rendelkezésre álló összeggel jól gazdálkodj, és az is, hogy az adott csapat összeállításakor vedd figyelembe az egyes játékosok képességeit, azt, hogy milyen statisztikai mutatóik vannak stb. (hiszen ezeket figyelembe véve szerenek neked pontokat). Amennyiben az adott oldalon az „Autocomplete” funkció is elérhető, akkor ennek segítségével kezdőként könnyebben össze tudod állítani a csapatod.

Természetesen egyéb szükséges beállításokat is el kell végezned (pl. focicsapatnál ki kell választanod, hogy melyik játékos kapja a csapatkapitány karszalagot stb.). Egy adott versenyen / bajnokságban rendszerint az „Enter Tournament” gombra kattintva vehetsz részt. Amennyiben pedig fogadni is szeretnél, akkor az általad összeállított csapat játékosai alapján többféle piacot is felkínál az operátor (pl. M. Salah hány gólt fog szerezni a bajnokságban – alatta / felette piacon: 7.5-nél kevesebbet, 7.5-nél többet).

Végezetül még annyit, hogy a user-created bajnokságok rendszerint az adott tornát jegyző felhasználó által megadott időpontban kezdődnek – ezért előfordulhat, hogy a csapatod összeállítása után csak 2 nap múlva fog elstartolni az adott liga vagy kupa (pl. Nasson Public Cup).

Éles fogadáshoz szükséges teendők és egyéb tippek

Ahhoz, hogy pénzben tudj fogadni a napi fantáziajáték sport oldalak különböző sporteseményeire, mindenképpen pénzt is kell feltöltened a számládra (mint a hagyományos bukmékereknél). Emellett a számládat is verifikálnod kell (személyi igazolvány másolata, gépjármű vezetői engedély, és valamilyen lakcím igazoló dokumentum feltöltése révén).

Amikor részt veszel egy bajnokságban fontos, hogy előzetesen felmérd a más felhasználók által összeállított csapatok játékerejét. Hiszen vajmi kevés az esélyed egy olyan csapattal szemben – pl. fantázia focinál – amelynek a keretében az angol Premier League legjobb csatárai, kiemelkedő középpályások, és az egyik legjobb hálóőr szerepel. Az esélyek objektív felmérése kulcsfontosságú, és bizony gyakran megéri igazi pénzben a saját csapatod ellenében is fogadni, főként, ha a draft-nál nem sikerült minőségi játékosokból álló gárdát összeverbuválnod.

Mindenképp érdemes az ingyenes versenyeken / bajnokságokban részt venned kezdetben, hogy kellő tapasztalatra tehess szert, megismerhesd az adott platform minden egyes funkcióját stb. És ha már minden flottul megy, csakis akkor érdemes a komolyabb nyereményekkel kecsegtető, de húzósabb nevezési díjat is tartalmazó DFS tornamenteken részt venned.

GYIK

Rendszerint a kártyás opciók, valamint az olyan e-pénztárcák, mint a NETELLER vagy a Skrill is elfogadottak, de egyes szolgálatoknál paysafecard révén is feltöltheted az egyenleged.

Olyat tudsz csak választani – már ami a sportágat illeti – ami az adott szolgáltató kínálatában szerepel. Azaz, ha nincs pl. CS:GO, de te mindenképp erre akarsz specializálódni, akkor inkább egy másik cégnél nyiss számlát.

Sajnos azt tapasztaltuk, hogy egyes EU-s cégeknél rendszerint csak EUR-ban lehet pénzt befizetni, illetve nyereményeket kiutalni. Viszont olyan operátorok is vannak, amelyek az USD-t és egyéb valutanemet is elfogadják.

UEFA Euro 2024
felső