Bartos László | Frissítve:

A gólra fogadás stratégia gyakorlati alkalmazása

Nem is olyan nagyon régen – a papíralapú totó és tippmix „fénykorában” –, ha az ember valamilyen meccsre fogadást szeretett volna kötni, igencsak korlátozottak voltak a lehetőségei. És rendszerint csak a végkimenetel piac (1X2 / HDV) állt a rendelkezésre.

Szerencsére manapság, egy népszerűnek számító csapatsport esetében már temérdek opcióra / kimenetelre lehet online módon fogadni a legjobb sportfogadás oldalak révén – legyen szó akár labdarúgásról, kosárlabdáról, vagy mondjuk jéghokiról.

Ebben a cikkben a labdarúgás fogadások kötéséhez alkalmazható, gólra fogadás stratégia típusokat igyekszünk részletesen bemutatni. Ha te is szívesen kötsz fogadásokat focimeccsekre online, akkor mindenféleképpen érdemes tovább olvasnod, mert az alábbi infókat garantáltan hasznosnak fogod találni.

Itt köss gólra fogadás:
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Rabona
5.0
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 5.0 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

2 Cashed
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 4.5 Cashed ismertető hamarosan
3 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
4 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Népszerű gólra fogadás típusok

A labdarúgó mérkőzések esetében gólra / gólokra fogadni mostanság a legjobb sportfogadás oldalak mindegyikénél többféle módon, azaz különböző piacokon is lehet. Az ember fogadhat például arra, hogy pontosan hány gól esik egy adott mérkőzésen, vagy a meccs első vagy a második félidejében, esetleg egy adott szakaszában (pl. a 20. és a 40. perc között).

Emellett igen sok alatta / felette piac is a sportfogadás rajongók rendelkezésére áll. Ilyen például a hazánkban is rendkívül népszerű több, vagy kevesebb gól lesz piac, illetve ennek a különböző verziói (pl. 2.5 gólnál vagy 3.5 gólnál több vagy kevesebb esik az adott meccsen).

De az említetteken kívül még a mindkét csapat szerez gólt piac is kifejezetten populárisnak mondható, illetve a lesz-e gól a mérkőzés első 10 percében / első 20 percében.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni a gólra fogadás stratégia esetében

A következőben azokról a fontosabb szempontokról fogunk pár szót ejteni, amelyeket mindenkép ajánlatos figyelembe venned abban az esetben, ha online bukmékereknél gólra / gólokra akarsz fogadásokat kötni labdarúgó meccsekre.

A bajnokság, liga kiválasztásának fontossága

Premier League

Először is rendkívül fontos, hogy ha a gólra fogadás stratégia alkalmazás mellett döntesz, akkor olyan labdarúgó bajnokságot / bajnokságokat válassz, ahol a mérkőzésenkénti gólátlag relatíve magasnak mondható.

Ilyen egyebek mellett a Spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga), a Német első osztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga), illetve az Angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) is.

A relatíve magasnak számító meccsenkénti gólátlag (2.5 - 2.6<) azért – is – fontos, hogy kellő hatékonysággal tudd a fogadásaidhoz használni például a több mint 2,5 gól, illetve a mindkét csapat szerez gólt stratégia piacot.

Soha ne feledkezz meg a gólerősségről és a csapatok párosításáról se

Érdemes még figyelembe venned az adott bajnokságban szereplő csapatok gólerősségét, illetve a bajnokság aktuális állását, és a csapatok párosítást is. Mivel az alkalmazni kívánt gólra fogadás stratégia kapcsán egyáltalán nem mellékes, hogy milyen jellegű meccsek kerülnek kiválasztásra az adott forduló felhozatalából.

Hiszen, ha belegondolsz, akkor a listavezető simán megszórhatja akár 5-6 góllal is a tabella alján szerénykedő egyik gárdát (így akár a 3.5 gólnál több lesz piacon is érdemes lehet fogadni). Viszont, ha két egyforma erősségű, jó formában lévő csapat csap össze, akkor könnyen meglehet, hogy nem bírnak egymással, és az adott meccs bár izgalmakban bővelkedő lesz, de a lőtt gólok számát tekintve az átlag alatt marad.

Természetesen az utóbbi esetben is beválhat a mindekét csapat szerez gólt stratégia, hiszen simán végződhet egy Chelsea - Manchester City rangadó is 1:1-es döntetlennel. Viszont egy ilyen párosításánál – ha például a két csapat 2019-2020-as bajnokságbeli teljesítményéből indulunk ki, akkor dőreség lenne például a 4.5 gólnál több lesz piacon fogadni, és az igazat megvallva, még a több mint 2,5 gól piac is kissé rizikósnak tűnik.

Az aktuális forma jelentősége

Gólra fogadás stratégia - aktuális formáját

Végül, de nem utolsó sorban bármilyen gólra fogadás stratégia esetében az általad kiszemelt gárdák éppen aktuális formáját, illetve a motivációját is fontos, hogy figyelembe vedd.

Hiszen bármennyire is jól szerepel a bajnokságban például a Liverpool (2020.02.27-én 79 ponttal vezeti a tabellát, 24 ponttal megelőzve a második helyen álló Manchester City-t), ha sérülés miatt kiesik a csapat elsőszámú gólvágója (jelenleg Mohamed Szaláh), bizony megeshet, hogy egy komolyabb ellenféle ellen harmatosabb teljesítményt nyújt a „The Reds”, és csak 1 gólos különbséggel hozza az adott találkozót.

Egy bűvös szó: motiváció

Kétségtelen, hogy a csapatok motivációja kulcsfontosságú tényező a gólra fogadás stratégia esetében is. Hiszen számos esetben előfordult már a múltban, hogy a parádés gólkülönbséggel, és meccsenkénti 2.5-nél magasabb gólátlaggal rendelkező listavezető gárda hazai pályán épphogy csak összehozott egy 0:0-ás döntetlent egy, a kiesés elől menekülő csapattal szemben.

Ez, ahogy mondani szokás, még a legjobbakkal is megesik, és ilyenkor bizony borul a papírforma, az ember meg persze érzékeny búcsút vehet az adott meccsre feltett pénzétől.

Emellett azt is érdemes észben tartanod, hogy az úgynevezett nagycsapatok döntő többsége a bajnokságon kívül a rangos labdarúgó-tornákban is érdekelt szokott lenni (pl. BL, EL), és emiatt a játékosok igen gyakran csak „félgőzzel” teljesítenek pl. a nemzeti kupa fordulók találkozóin.

És akkor még nem beszéltünk arról az esetről, amikor a nagycsapatok edzői az „ászokat”, kulcsjátékokat a kisebb jelentőségű találkozókon „pihentetik”, és a „B” csapatot küldik ki a zöld gyepre.

Záró gondolatok

Bármelyik változatát választod is a gólra fogadás stratégia típusoknak (pl. több mint 2,5 gól, vagy mindkét csapat szerez gólt taktika) előzetesen végezd el a kötelező „házi feladatod” (nézz át minden kapcsolódó statisztikai adatot), és az általunk fentebb említett fő szempontok figyelembevételével válaszd ki azokat a mérkőzéseket, amelyek esetében a legjobbak a nyerési esélyeid.

Ha mindig megfontoltan cselekszel, és kizárólag objektív döntéseket hozol, akkor a gólra / gólokra fogadással is rendszeresen csinos profitra tehetsz szert online fogadások kötésével a legjobb sportfogadás oldalak, internetes fogadóirodák platformjain.

Egyéb fogadási opciók és stratégiák:
UEFA Euro 2024
felső