Bartos László | Frissítve:

Euromillions lottó magyarországon – nyertesek és nyerőszámok

Euromillions

Az euromillions minden idők legmagasabb főnyereményét kínáló lottójátéka, aminek a segítségével egy egyszerű földi halandó is belépőt szerezhet a kőgazdagok irigylésre méltó világába.

Mutass többet

Ugyanis ennek a nemzetközi szintű szerencsejátéknak az esetében a maximálisan elérhető főnyeremény, azaz a jackpot 190 millió euró (körülbelül 60 milliárd Ft). Igaz, hogy a 190 millió €-s maximális jackpot megütésének matematikai valószínűsége kábé annyi, mint, hogy az emberiség még ebben az évszázadban eljut az első lakható exobolygóra.

Viszont egy 5+2 találattal elérhető (halmozódás nélküli) az alap / kiinduló jackpot összege is hatalmas: 17 millió euró! Emellett pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy az alacsonyabb nyerőosztályok is igen jól fizetnek (4+1 találattól fölfelé). Mindezek fényében cseppet sem meglepő, hogy a nagyjából tizenöt évvel ezelőtt bevezetett euromillions fanatikus lottó rajongók millióit hozza lázba kontinens-szerte hetente két alkalommal.

Mutass kevesebbet
Euromillions
2

  • Mobil alkalmazást
  • Részletes fogadási útmutató
  • Korábbi sorsolások & számstatisztika
  • Engedélyezett
  • Magayar Cimer

  • Befizetési opciók:
  • visa
  • mastercard
  • paypal
  • skrill

Az euromillions története – a kezdetektől napjainkig

EU-s lottójáték Euromillions

Az euromillions úgynevezett „transznacionális” EU-s lottójáték, amely tizenöt évvel ezelőtt indult el három európai ország szerencsejáték társaságainak szervezésében (Franciaország, Spanyolország, Egyesült Királyság). A játék már a kezdet kezdetén, szinte 3-4 hónap alatt olyan nagymértékű népszerűségre tett szert, hogy más európai országok is csatlakoztak hozzá (Írország, Ausztria, Belgium, Svájc, Luxemburg, Portugália). A játék bevezetést követő első évben a jackpot plafon „csak” 185 millió eurós volt. Ekkor a szervezők – a játékkedv további fokozása és a bevételük növelése érdekében – úgy döntöttek, hogy minden egyes alkalommal, amikor valaki eléri ezt a mesebeli összeget, ötmillió €-val megemelik a jackpot plafont.

Erre cirka hát évet kellett várni (2011 májusa), amikor is egy angol pár (Chris, illetve Colin Weir) a szerencse istenasszonyának segedelmével bezsebelte a 185 millió €-ra rúgó jackpot főnyereményt. Ennek köszönhető az a tény, hogy a szervezők – hűen a korábbi megállapodásukhoz – a jackpot plafont 190 millió eurósra módosították. Ami a sorsolásokat illeti, egészen 2011-ig az euromillions nyerőszámok kihúzásra csak heti egy alkalommal került sor. Viszont még ebben az évben a szervezők úgy döntöttek, hogy bevezetik a heti két sorsolás rendszerét, és innentől kezdve már minden egyes héten hetente kétszer kerültek kihúzásra az euromillions nyerőszámok (kedd és péntek este).

Az euromillions nyeremény alapja számottevően nem módosult, de ezért a játék maga ezidőtáj átesett némi „ráncfelvarráson”. A szervezők, azon fogadók számára, akik sikeresen eltalálták a 2 főszámot, bevezetettek egy újabb nyerőosztályt, és emellett a Lucky Stars számokat megnövelték kilencről tizenegyre.

A lényeg – hogyan kell játszani euromillions lottóval

Ez a lottójáték abban a tekintetben hasonlít az eurojackpotra, hogy ugyanarra a „sémára” épül: az 5+2-es rendszerre. Az euromillions játékszelvényen is két mező (táblázat) található. Az egyik számmezőben egész számok vannak 1-től 50-ig. A másikban szintén egész számok vannak 1-től 12-ig (Lucky Stars). Az első számmezőben a játékosnak öt számot kell bejelölnie. A második számmezőben kettőt. Azaz egy szabályosan kitöltött euromillions szelvényen 5+2 számnak kell bejelölve lennie. A játékos akkor, és csak akkor üti meg a jackpot főnyereményt, ha az általa bejelölt 5+2 szám megegyezik az éppen aktuális sorsoláson kihúzott euromillions nyerőszámok mindegyikével.

Az euromillions nyerőosztályai & nyerési esélyek

NYERŐOSZTÁLY TALÁLAT NYERÉSI ESÉLYEK
1 5+2 1:139.838.160-hoz
2 5+1 1:6991908-hoz
3 5 1:3107515-höz
4 4+2 1:621503-hoz
5 4+1 1:31076-hoz
6 3+2 1:14126-hoz
7 4 1:13812-höz
8 2+2 1:986-hoz
9 3+1 1:707-hez
10 3 1:314-hez
11 1+2 1:188-hoz
12 2+1 1:50-hez
13 2 1:22-höz

Magyarországi lakosként hogyan vehetek rész a játékban?

Ez sajnos nem is olyan egyszerű, mint azt az ember gondolná, mivel kis hazánk nem tagja azon országoknak, amelyek szerencsejáték szolgáltatói részt vesznek az euromillions szervezésében. Emiatt gyakorlatilag csak online módon, azaz a világháló használata révén tudsz részt venni ebben a lottójátékban. A jó hír viszont az, hogy a neten több olyan megbízható platform is található, amelyek lehetőséget biztosítanak rá, hogy beszállhass a 190 millió €-ért folyó hajszába. Abban az esetben, ha országunk északnyugati határa tőszomszédságában élsz, akkor átruccanhatsz Ausztriába (Ausztria is a játékszervező országok közé tartozik), és egy ottani lottózóban is próbára teheted a szerencséd.

Néhány gondolat a fogadóirodák oldalain található lottójátékokról

A komolyabb online bukmékerek / internetes fogadóirodák platformjain – a sportfogadás és a kaszinós játékok mellett – rendszerint rendkívüli izgalmakat nyújtó lottójátékok is találhatók. Igaz, hogy ezekkel a lottóváltozatokkal csak jóval kisebb összegű főnyereményeket érhetsz el, mint az euromillions, vagy az eurojackpot esetében. Viszont fogadóirodák lottójátékainál a nyerési esélyek lényegesen kedvezőbbek. Ezért, ha te is a lottórajongók népes táborába tartozol, akkor érdemes fontolóra venned, hogy adsz egy esélyt nekik, és „leteszteled” őket.

Ajánlott Bukmékerek Ismertetői
UEFA Euro 2024
felső