Bartos László | Frissítve:

Speciális fogadás – fogadj különleges eseményekre online!

Az emberek amióta csak világ a világ, szinte bármire szívesen kötnek fogadásokat – így volt ez a régmúltban, így van a jelenben, és sanszos, hogy a jövőben sem lesz másképp. Ezzel ténnyel az online sportfogadás oldalak üzemeltetői is tökéletesen tisztában vannak. De ugyanakkor azzal is, hogy az emberek legtöbbjét érdeklik a fontos politikai események (pl. választások), a hírességek élete, és igen sokan követnek világszerte figyelemmel különféle valóságshowkat, tehetségkutató műsorokat, stb.

Ezért az online sportfogadó oldalak döntő többségénél már jó ideje adott a lehetőség arra, hogy a sportesemények mellett a felhasználók speciális fogadásokat is köthessenek (pl. az USA elnökválasztásra). Amennyiben a klasszikus sportfogadás mellett a speciális fogadás terén is szívesen próbára tennéd a szerencséd, ez a cikk a hasznodra lehet. Megismerheted belőle a speciális fogadási oldalak legjobbjait, a speciális fogadások típusait, és számos kérdésedre választ kaphatsz belőle.

Speciális fogadás (2024)
Rang Fogadó oldalak Bónusz* Kifizetési Mobil Értékelés Megtekintés
1 Cashed
5.0
Bónusz: 35,000Ft 96.5% Igen 5.0 Cashed ismertető hamarosan
2 Rabona
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.98% Igen 4.5 Rabona ismertető

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline247.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

3 QuickWin
4.5
Bónusz: 35,000Ft 95.05% Igen 4.5 QuickWin ismertető
4 Casinia
4.5
Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet
96.40% Igen 4.5 Casinia ismertető
5 Powbet
4.5
Bónusz: 35,000Ft 96.00% Igen 4.5 Powbet ismertető

Ajánlott speciális fogadási oldalak

Ebben a fejezetben azokat az online speciális bukmékerek kerülnek bemutatásra, amelyek meglátásunk szerint a leginkább alkalmasak speciális fogadások kötésére. A kiválasztásukkor nem csupán az általuk nyújtott bónuszokat és promóciókat vettük figyelembe, hanem egyéb fontos kritériumokat is: pl. megbízhatóság és biztonság, oddsok, piacok, a speciális fogadás kapcsán biztosított események mennyisége, stb.

22bet

Az biztos, hogy a megfogadható spéci események számát illetően a 22bet ajánlata az egyik legjobb manapság a piacon. A bukmékernél ezen cikk megírásakor is több, mint 100 különböző típusú eseményre (TV-s valóságshowkra, zenei díjkiosztókra, filmes díjkiosztókra – Oscar-díj, Arany Málna stb.) lehetett fogadásokat kötni.

De emellett még temérdek TV-sorozatra is fogadhatunk speciális fogadás keretében a bukinál (pl. hogy egy népszerű filmsorozat következő részében egy adott szereplő meg fog-e halni vagy sem). Egy szó, mint száz a 22bet speciális fogadási ajánlata hihetetlenül széleskörű, és kifejezetten vonzó is a magas szorzóknak, valamint a többféle piacnak köszönhetően. Az operátornál ráadásul magyar nyelven érhető el a webhely, és kétféle (iOS, Android) app is biztosított speciális fogadások megtételéhez.

Üdvözlő bónusz: 45,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

ZulaBet

A nagy összegű bónuszokat és remek sportfogadás promóciókat kínáló ZulaBet is jókora felhozatallal bír speciális szerencsejáték fogadások terén. Az operátor magyar nyelvi támogatással felvértezett webhelyén, a „Speciálisak” menüpontra kattintva jeleníthetők meg az aktuális kínálatban található különleges fogadási lehetőségek: többféle politikai fogadás és választási fogadás, BBC Sports Personality, TV-showk stb.

A hosszú távú fogadásokhoz az MGA-s licenccel és eCOGRA tanúsítvánnyal rendelkező bukméker igen kedvező oddsokat kínál (rendkívül alacsony margin mellett akár 20.00x-osnál magasabbakat is). És, ha az embernek bármilyen jellegű kérdése adódna, az online chaten magyar anyanyelvű ügyfélszolgálatosok állnak a rendelkezésre.

Unibet

A magyar sportfogadók egyik első számú kedvence, az Unibet a többi között politikai fogadás lehetőséget is biztosít magyarországi ügyfelei számára. És az „Egyéb – Nem Sport” menüpontra kattintva megállapítható, hogy jó néhány különleges fogadás is köthető az oldalon.

Az Unibetnél egyebek mellett TV műsorokra (pl. a „The Block” valóságshowra), a „BBC Sports Personality of the Year” eredményére, a svédországi „Idol” TV-s műsora, a brit celebek részvételével készült „Strictly Come Dancing” táncverseny eredményeire fogadhatsz, és akár még a finnországi Jussi Awards díjkiosztó gála győztesét is megtippelheted. Az Unibet fogadási rendszere magyar nyelvű, és ez az operátor rendelkezik manapság az egyik legjobb mobil alkalmazással.

Üdvözlő bónusz: 20,000Ft

18+ F. Feltételek érvényesek!

Betclic

A Betclic felhozatala a speciális fogadások mennyisége terén szerényebb ugyan, viszont olyan eseményekre is fogadhatunk speciális szerencsejáték keretében, amikre máshol nem. Például arra is, hogy ki lesz a következő pápa (hosszú távú fogadásban, gigászi 50-60.00-os oddsokon). A Betclic speciális fogadási kínálatában többféle, éppen aktuális politikai fogadás, valamint választási fogadás is rendszeresen szerepel (pl. Francia Elnökválasztás).

De ezeken az eseményeken kívül különféle tehetségkutató műsorok „kimeneteleire” (ki lesz az első helyezett, ki kerül be az 1-3 helyezett közé, ki esik ki a következő élő adásban a Swedish Idol-ban stb.). A Betclic webszájtja is elérhető magyar nyelven, és az operátor mobil alkalmazásokat is biztosít az ügyfeleinek.

Mitől speciálisak a speciális fogadások?

Az ilyen típusú fogadásoknak az esetében értelemszerűen nem egy adott sportesemény, meccs valamelyik kimenetelére tesz fel az ember pénzt, hanem olyan eseményekre, „történésekre”, amelyeknek rendszerint az égvilágon semmi közük nincs a klasszikus sportfogadáshoz. Ilyenek például a világszerte népszerű valóság showkra, celebek részvételével megtartott táncversenyekre, díjkiosztó gálákra, vagy éppen a soron következő USA elnökválasztásra megtett fogadások is.

Az ilyen típusú fogadásoknak egy részénél eleve csak a hosszú távon megkötött fogadási mód jöhet szóba, és bizonyos esetekben igen hosszú ideig kell várni a megtett fogadásnak a kiértékelésére (pl. a „Ki lesz a következő pápa” esetében). Ugyanakkor az olyan fogadásoknál, amelyeknél valamilyen heti szinten sugárzott tévésorozat egyik epizódjára lehet fogadásokat tenni (pl. „mi történik egy adott szereplővel”, „ki marad életben a következő részben”, stb.), rendszerint csak pár napot, vagy egy hetet kell várni a megtett fogdásunk kiértékelésére.

Leggyakoribb fogadástípusok

Az különleges fogadási lehetőségekre (táncversenyek, díjkiosztó gálák, politikai események, stb.) a legegyszerűbben single bet formájában lehet fogadni. Ennek az esetében az embernek mindössze annyi a teendője, hogy kiválasztja a számára szimpatikus eseményt, valamint az annak kapcsán szóba jöhető piacokat (amennyiben nem csak egyetlen piac áll rendelkezésre), és a felkínált opciók közül azt, amit meg akar tippelni (pl. kétopciós igen / nem piacon: „Donald Trump nyeri meg újra az Amerikai elnökválasztást?”).

Természetesen több kötéses fogadásokat is össze lehet hozni speciális események különböző kimeneteleit egyetlen szelvényen megtéve. Viszont ezek esetében – ha például az ember egy valósághow következő kiesőjére, és egy táncverseny szerinte biztos továbbjutójára tippel –, akkor bizony igencsak tisztában kell lennie az esélyekkel. De ennek ellenére tény, hogy ekkor is igazából speciális szerencsejáték valósul meg, ami köszönő viszonyban sincs a valódi, objektív döntéseken alapuló sportfogadással.

A szórakoztatóiparban rejlő speciális fogadási lehetőségek kiaknázása

Speciális fogadási lehetőségek kiaknázása

Az utóbbi években a tévésorozatok és a különböző tehetségkutató műsorok, valóságshowk, táncversenyek, énekversenyek a reneszánszukat élik. Ez mondjuk nem meglepő, mert rajtuk kívül a magyarországi kereskedelmi tv-csatornákon rendszerint csak filmismétléseket vetítenek tonnaszám. Az mondjuk igaz, hogy hazai gyártási műsorokra nem lehet online fogadni a bukmékereknél, de a külföldi gyártású tv-s, mozis produkciókra igen, és ezek mellett számos televíziós sorozat is szóba jöhet még, amelyek az izgalmak mellett magas szorzós fogadásokat is nyújtanak.

Egyes bukiknál olyan sorozatokra lehet heti szinten több piacon is fogadásokat kötni magas speciális fogadás szorzók mellett, mint például a Yellowstone 4. évada, a Space Force 2. évada, vagy a Magyarországon is népszerű The Sinner 4. évada. De mindezeken kívül olyan, premier előtt álló mozifilmekre is fogadhatunk online, amelyek nagy valószínűséggel szerte a világon kasszasikert hoznak (pl. a legújabb, Marvel Univerzumban játszódó szuperhősös filmek).

A sorozatok és filmek világán kívül az online bukik döntő többségénél olyan díjkiosztó gálákra is fogadhatunk, mint az „Arany Mála-díj, illetve az Oscar-díjkiosztó (ennek esetében általában a különböző kategóriák győztesét lehet megtippelni – pl. „legjobb rendező”, „legjobb mellékszereplő”, „legjobb eredeti forgatókönyv”, „legjobb női főszereplő” stb).

Kiváló speciális fogadási lehetőségeket nyújtanak a hírességek közreműködésével zajló táncműsorok (pl. Dancing with the Stars), valamint az olyan, hazánkban is népszerű tehetségkutató műsorok, mint a The X Factor (X-faktor), vagy a Got Talent (ennek esetében a legnépszerűbb globális szinten az America's Got Talent és a Britain's Got Talent).

Politikai fogadás magas speciális fogadás szorzók révén

Ahhoz, hogy az ember ezen a területen sikeres lehessen, eléggé otthon kell lennie a nemzetközi politikában. Ugyanis a megtehető események rendszerint valamilyen választási fogadás kapcsán tippelhetők meg. A politikai fogadás esetében a bukik általában a világgazdaságban és politikában meghatározó szerepet betöltő országok eseményeit veszik fel a fogadási ajánlatukba (pl. németországi választások, amerikai elnökválasztás, francia elnökválasztás, európai parlamenti választás, stb.).

Amennyiben az ember ilyen fogadást köt (hacsak nem közvetlenül az adott esemény előtt teszi), akkor bizony előfordul hogy hosszú hónapokig benne áll a pénze a fogadásában, ami komolyabb, tétként felett pénzösszeg esetében azért kissé bosszantó tud lenni. Ugyanakkor tény, hogy a hosszú távú politikai fogadásoknak az egyik nagy előnye, hogy igencsak magas speciális fogadás szorzók érhetők el az esetükben, ezért még relatíve kisebb összeget „befektetve” is elég szépen lehet kaszálni, ha az embernek bejön a tippje.

Online fogadás időjárásra

Bár meglehet, hogy ez elsőre eléggé röhejesen hangzik, de néhány bukmékernél még arra is lehet fogadásokat kötni, hogy pl. másnap milyen lesz az időjárás Londonban, vagy Párizsban, esetleg New Yorkban. Az ilyen fogadásoknál egyebek mellett azt lehet megtippelni például, hogy mekkora lesz a maximális hőmérséklet, lesz-e szél, hány km/h-s széllökések lesznek, hány mm csapadék fog hullani, fog-e havazni (igen / nem) stb.

Néhány gondolat a piackínálat kapcsán

Az, hogy egy adott különlegesen eseményhez, „történéshez” stb. hány fogadási piac biztosított általában magától az eseménytől függ. Ezért például a pápaválasztás kapcsán csakis egyetlen piac (végkimenetel) jöhet szóba, amelyen „fogadási opcióként”, az ajánlatban feltűntetett bíborosok közül kell kiválasztani a szerintünk legesélyesebb jelöltet.

A különböző TV-s műsorok (táncversenyek, tehetségkutatók) esetében már több piac is szóba jöhet („ki esik ki elsőként”, „milyen százalékos arányban jut tovább egy adott versenyező egy másikkal szemben”, „kik végeznek az első három helyen”, „ki lesz a végső győztes”). És vannak olyan fogadási lehetőségek (pl. tévésorozatoknál), ahol akár 10-nél is több piacon lehet fogadni („ki veszíti el az életét a következő részben”, „X és Y összejönnek-e egymással”, stb.).

Tippek & tanácsok

Politikai eseményekre szeretnél fogadni

Amennyiben politikai eseményekre szeretnél fogadni, akkor rendkívül fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérd a híreket, átnézd a különböző felméréseket, az erre szakosodott szervezetek, organizációk elemzéseit stb. És természetesen tisztában kell lenned olyan egyéb dolgokkal is, amelyek hatással lehetnek egy adott politikai esemény (pl. USA elnökválasztás) végeredményére (pletykák, a biztos szavazók megoszlási aránya, a bizonytalanok aránya stb.). És persze az is jól jön, hogyha pontosan tudod, hogy milyenek az adott politikai eseményre megállapított, átlagos választási fogadás szorzók.

Amennyiben valamilyen TV-s műsorra pl. sorozatepizódra akarsz fogadni, azt kell szem előtt tartanod, hogy az ilyen típusú fogadások inkább a speciális szerencsejáték kategóriájába tartoznak. Hiszen nem lehet objektív módon megtippelni például azt, hogy egy adott szereplőt kiírnak-e a producerek a sorozat következő epizódjában, vagy sem.

A tehetségkutató műsorok esetében már valamivel könnyebb dolgod van, mivel ezeknél egy idő után kialakul egy adott „erősorrend”, és igen gyakran már az adott széria / évad vége előtt borítékolható, hogy pl. melyik három versenyző szerepel majd a döntőben. Ami a díjkiosztó gálákat illeti (Arany Málna, Oscar-díj), fontos, hogy tisztában légy a filmszakma kritikusok véleményével az adott díjkiosztóra benevezett alkotások kapcsán. De ugyanakkor tény az is, hogy időről időre napvilágot látnak olyan alkotások (Angol beteg, Titanic, Gyűrűk Ura 3., stb.), amelyekről már előre sejthető, hogy több Oscar-díjat is el fognak hozni.

Speciális fogadás – GYIK

Hiszed vagy sem, de az bizony így igaz – és szinte nincs is a piacon olyan komoly buki, aminél ne tudnál politikára, vagy egyéb spéci eseményekre fogadni.

Ha a sportfogadáshoz ugyan nincs is köze, de jókora profitot úgy is szerezhetsz, ha sikerül megtippelned például egy adott régió / város következő napi időjárását. Viszont ehhez folyamatosan követned kell az időjárással kapcsolatos, aktuális előrejelzéseket, és minden olyan infót be kell gyűjtened, ami jól jöhet a fogadásaid megtételénél.

Amennyiben erre adott a lehetőség, és a szorzók is jók, akkor csakis rajtad áll vagy bukik, hogy egy kombinált fogadás keretében megteszel-e 1-2 spéci fogadást, amit sportesemény kimenetelekkel vegyítesz. Az, hogy megéri-e hosszú távon így fogadni számodra, ahogy mondani szokás: menet közben derül majd ki.

UEFA Euro 2024
felső